Kaasuttimen tyhjäkäynnin säätäminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun kaasutin on ollut purettuna. Myös muiden muutosten, kuten suuttimen koon tai neulan korkeuden, ja osien kuluneisuuden yhteydessä säätäminen on usein välttämätöntä. Nämä ohjeet pätevät sekä kaasuttimella varustettujen 2T-että 4T-skoottereiden tyhjäkäynnin säätämiseen.

Tyhjäkäynnin säädöllä pyritään saamaan optimaalisin ilman ja polttoaineen seos moottorin tyhjäkäynnille ja enintään 1/4-alakierroksille sakka. Ennen säätämistä tulisi varmistaa, että:

- Ilmansuodatin ei ole likainen.
- Ilmansuodattimen-kaasuttimen ja moottorin välissä ei ole pienintäkään imuvuotoa.
- Venttiilivälykset ovat oikeat (4-tahtimoottorit).
- Kaasu palautuu normaalisti.
- Kaasutin on puhdas.
- Käytettävä polttoaine on tuoretta.
- Sytytystulppa ei ole karstainen.

Säätämisen tulisi tapahtua siinä keskimääräisessä ilmanlämpötilassa, jossa skootterilla tullaan ajamaan. Säätäminen aloitetaan ajamalla skootteri lämpimäksi (vähintään 10-15 minuutin lenkki) siten, ettei automaattiryyppy enää vaikuta käyntiin. Tämän jälkeen skootteri jätetään tyhjäkäynnille ja aloitetaan säätäminen seuraavasti.

1. Poista katteita kaasuttimen ympäriltä siten, että pääset helposti käsiksi tyhjäkäynnin säätöruuviin ja ilmaseosruuviin (seosruuvi).

Kuva1. Tyypillinen 2-tahtimoottorin kaasutin
Tyhjakaynti1

Kuva2. Tyypillinen 4-tahtimoottorin kaasutin
Tyjakaynti2


2. Kytke ajovalot päälle ja säädä tyhjäkäynnin säätöruuvista käyntiä siten, että skootteri käy melko alhaisilla kierroksilla, mutta vielä tasaisesti.

3. Aloita tyhjäkäynnin säätäminen kääntämällä seosruuvia 1/4 kierrosta myötäpäivään. Mikäli käynti heikkenee, kierrä takaisin ja sitten 1/4 kierrosta vastapäivään. Huomaa, että ruuvin kääntämisen jälkeen käynnin muuttumiseen on aina pieni viive. Lopullinen hienosäätö tehdään 1/6 kierroksin.

4. Etsi seosruuvia kääntämällä kohta, jossa moottori käy kaikista korkeimmilla kierroksilla ja vaivattomimmin. Koska seosruuvi vaikuttaa ainoastaan alakierroksiin, on seosruuvi oikeassa asennossa, kun tyhjäkäynti on parhaimmillaan.

5. Säädä tyhjäkäynnin säätöruuvista tyhjäkäynti normaalille tyhjäkäyntialueelle, mikä on skootterista riippuen tyypillisesti noin 1 600 - 1 900 rpm. Käytännössä, kesäkelissä tyhjäkäynti on silloin sopiva, kun takarengas ei vielä pyöri ja talvikelissä rengas voi jopa hieman pyöriä.

Mikäli kaasutin on ollut purettuna, niin ruuvaa seosruuvi ensin pohjaan ja avaa sitä noin 1,5 - 2 kierrosta. Käynnistä skootteri ja aloita säätäminen ajamalla skootteri lämpimäksi.

Samppa
samppa(@)skootterini.com

Kirjoittaja ei ota vastuuta ohjeiden oikeellisuudesta, virheellisestä tulkinnasta yms. Jokainen käyttää ja noudattaa ohjeita aina omalla vastuullaan. Tekstin ja kuvien kopioiminen ilman tekijän lupaa kielletty.