Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Ruuvi / pinnapultti pyörii tyhjää / poikki. Miten vaihdetaan?

Aloittaja jalat, 26.07.08 - klo:21:04

« edellinen - seuraava »

Coastside

#120
Iskumeisseli on tehokas, mutta tarkkuus sen käytössä myös. Kappale missä ruuvi on, on oltava tukevasti kiinni ettei se kierry alta pois, koska iskusuunta on oltava suoraan kantaa vastaan. Jo rikkoutuneen, se iskee vain lisää hajalle.

Kannattaa hankkia kulmikasvartisia ruuvareita joita pystyy vääntämään voimalla tai naputtelemaan vipuvarresta. Kantaan kannattaa panna kitkaa lisäämään viilajauhoa.

Poraaminen voi olla paras menetelmä tuossa jarrusäiliössä. Niitä hyvin pureutuvia vääntöleukoja oli aiemmin kaupan mutten nyt ole nähnyt (Bahco). Leuka tarttui ilman puristusta sileään teräkseen.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Jari

Jarrunestesäiliön ruuvi on useimmiten uppokantainen eli siitä ei saa kiinni millään kun kanta nuljahtaa pilalle.
Se saattaa olla lujassa, hapettuu kiinni.
Poralla voi "ottaa kannan pois" jonka jälkeen kannen pitäisi lähteä irti mutta mahtaako ruuvia jäädä näkyviin sen vertaa että siitä voisi saada kiinni ... mahdollisesti, joku tuossa aiemmin ehdotti sitä tapaa.

pekpel

En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Skootteri1

Katoin äsken vaihteistoöljyn määrän niin huomasin että oli kierreteippi melkein kokonaan hävinnyt siitä pultista mihin aikaisemmin olin sitä laittanut kun kierteet korkkasi. Niin onko haittaa jos sitä menee sinne öljyjen joukkoon? Nyt laitoin kunnon tuhdin kerroksen uutta teippiä että pysyisi öljyt varmasti sisällä.

Coastside

Lidlillä oli kierteytyssarja kympillä. Peltilaatikossa 3 - 12 sisä ja ulkokierteille. Ostin ja laatu tuntuu loistavalta hintaan nähden. Käyttiksessä on jopa reikien mitat mainittu.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Skootteri1

Eli yritin vaihtaa öljyjä sivussa olevasta propusta (alhaalla olevasta kanta paskana) aloin sitä räikällä ja jatkovarrella aukaisemaan niin ensin pyöri todella jäykästi tyhjää ja sitten rusahti pari kertaa ja meinasi alkaa aukeamaan kunnes taas alkoi pyörimään tyhjää. Eli onko sieltä mennyt nyt kierteet paskaksi? En tiedä miten mennyt kun en ole koskaan ennen edes avannut sitä proppua laitoin siihen myös ruosteenirrotusainetta. En uskaltanut avata sitä kun pyöri tyhjää ja yritin kiristää mutta ei kiristynyt ja tuntuu kumminkin sen verta tiukalta että uskaltaa jättää olemaan kun ei tuntunut öljyäkään vuotavan. Eli onko enää mitään muuta mahdollisuutta vaihtaa öljyjä muuten kuin yläkautta eli siitä täyttöaukosta? jollain imupumpulla. En viitsi sitä alhaalla olevaakaan pihdeillä aukauisemaan kun sekin vähän jumissa ja tekisi vielä samanlailla kuin sivussa oleva?

yamaha

#126
todennäköisesti on kierteet menny.sitten pitää imeä yläkautta jollei saa auki jompaa kumpaa öljy proppua! taikka skode ylösalaisin ;D mutta ei siihen kukaan lähde.koita ala proppua, jollain pihdeillä saada auki taikka meisselillä lyödä pultin kantaan.

pekpel

Taitaa olla ne jengat kaputt.
Mikä skopa sulla on?
Luulisi noita uusia tai käytettyjä ehjiä, alhaalla olevia öljyproppuja (siis se iso minkä päällä on se suodatin ja tiivisteenä o-rengas) löytyvän aikas edullisesti...
Muuten jää imuvaihdoksi yläkautta homma, apteekista niin iso ruisku kun löytyy ja pätkä pissapojan letkua ja silleen...
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Skootteri1

Skootteri on se Baotianin perusmalli bt49qt-9. Varmaan pitää ostaa välineet yläkautta vaihtamiseen kun ei viittisi sitä alaproppua mennä aukomaan kun tiiä vaikka siitäkin menis kierteet. Eikös ne öljyt saa aika hyvin jos laittaa loivaan ylämäkeen skootterin keskijalalle ja siitä pitkällä letkulla ja pumpulla imee öljyt?

pekpel

#129
Pikemminkin tasaselle ja jonkun verran oikealle kallelleen.

Hommaa jostain ehjä alempi proppu.
Et saa sitä kierrettä hajalle, se proppu on sen verta iso ettei kierteet hajoo ja taitaa olla jotain alumiinivalua sekin.
Pikemminkin pahimmassa tapauksessa proppu hajoo ja joudut kaivamaan sen palasina pois.

Mikä tärkeintä niin oikean kokoiset työkalut käyttöön, eikä niitä proppuja kiristetä hampaat irvessä vaan nätisti kiinni ja pieni kiristys vaan, jos ei tiputa niin ei tarvi olla tiukemmassa.

Tuolta:
http://www.tmi-janikaasalainen.fi/oljyproppu-zhonguy-baotian-p-2518.html
tai tuolta:
http://www.mc-scatter.com/oljy-proppu-p-12934.html
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Skootteri1

Eli ei ole sitten niin herkkää tekoa kuin se sivuproppu. Saako lukkopihdeillä pitävän otteen siitä öljypropusta kun muilla pihdeillä millä kokeillut niin lipsuu vaan pois?

pekpel

Riippu sun pihdeitstä, väljäniveliset lipsuu ja tuhoaa kannan.
Sitä kantaa vois hioa vaikka rälläkällä vähän kahdelta sivulta ja sitten vaan iso kunnossa oleva jakoavain kehiin.
Jos oot hesassa päin niin aukasen ne molemmat sulle, tarjoon kahvitkin saat tuoda pullat
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

latromster

Hei. Tuli väännettyä niin innolla, että meni kierteet rikki. Ajoin 25 km lenkin ja näyttäisi siltä, että öljyjä ei vuoda ulos. Myös rullausvastus näyttää hieman pudonneen.

Coastside

Rungoissa on noita kiinnihitsattuja vaarnan kaltaisia joista menee helposti kierteet jo tehtaalla runttaillessaan. Sen voi korvata vaarnalla jossa rungon puoleisessa päässä on tarvittava kierre ja pätkä kierteetöntä. Kiinnitys runkoon tehtyyn kierteeseen vastamuttereista vääntäen se kireälle ja mutterit pois. Vaarnan voi tehdä pultista jonka katkaisee ja tekee toisen kierteen em. tavalla.

Kierretappia on helppo vääntää akkukoneella kunhan tekee varoen.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

samulainen

eli tilanne olisi tämän tapainen että skootterin valurautaisvalmisteisen variaattorinkopan ruuvikierteet ovat kuluneet puhki. löytyisikö keneltäkään vinkkiä asian korjaamiseksi? olen miettinyt esim. paisuntaruuveja (jos löytyis oikeankokoisia) tai ruuvitulppia, miten lie toimia?   
50cc Peugeot Speedfight 1999
I have reason to believe that something's not right.