Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Akkulaturit ja akkujen lataaminen nyt myös yleinen akkukeskustelu

Aloittaja keijopel, 11.11.07 - klo:07:19

« edellinen - seuraava »

kekra

Pyörittää muuten selvästi vihaisemmin konetta tuo uusi akku. Eron huomaa selvästi entiseen 6Ah akkuun. Vaikka voltteja ei ole yhtään enempää niin "poweria" kyllä näemmä löytyy.

Muistan kun vaihdoin 80 kuutioisen pytyn aikanaan niin puristukset oli niin kovat ettei vakioakku meinannut jaksaa pyörittää konetta. Tällä akulla ei kyllä ole mitään vaikeuksia pyörittää isoakaan myllyä.

Samppa

Lainaus käyttäjältä: Coastside - 21.08.08 - klo:22:39
vielä sade kasteli akkukotelon laitteet lataillessa, vaikka peite oli päällä.
OT. Sitä peitettä ei kannata pitää näillä ilmoilla päällä. Se ei kerkiä haihduttamaan kosteutta ja kaikki kosteus tiivistyy skootteriin. Peite olisi muutenkin järkevää laittaa skootterin päälle vain silloin, kun sekä skootteri, että peite on kuiva. Mahdollisimman tehokas ilmankierto on näillä keleillä paras (varsinkin kun skootterilla ajetaan jatkuvasti).
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

#122
Ajattelinkin muuntaa peitettä ilmanvaihtovenalla ja pakkasvahdilla sen alla että se pitää sen kuivana. Kannattaa ostaa reilunkokoinen, jossa liepeet yltää maahan, vaikka tekisi jotain kehikkoakin, jolla se pysyy irti pinnoista.

Kovakuorinen suojakin on suunnitteilla. Sellainen siirrettävän kokoinen, pyörillä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Motomummo

Mistähän saisi skootterin akulle sopivan laturin edullsesti? Vois tässä talven seisokki aikana latailla akkua. Oli tyhjennyt kun talvisäilytykseen lähdin viemään. Nyt akku irroitettu ja tuotu talveksi sisälle lämpimään.
Kahvanlämmittimet ja tahtoo viedä akusta virtaa, ei ennätä kunnolla latautua ku lyhyttä kaupunki ajoa ajelee.
Onko skootteriin olemassa jotain teho akkua? Jos on niin onko sellaisen hankinnassa mitään tolkkua?

titan

Moi..nyt on titani talviteloilla..tankki täynnä+bensan lisäaineet seassa..mutta miten on voiko akku olla skodessa kiinni ja voiko akkua ladata sen ollessa kiinni
eli akun kengätkin paikoillaan..eli laittas vaan laturin johdot + ja - ja latailis välillä...minkälaisin välein pitäisi ladata..on lämpimässä tallissa +18c..ja ajot jatkuu todennäköisesti huhti/toukokuussa  suoraan TAAS takuuhuoltoon sen bensamittarin takia johon jo 2x vaihettu antura...mutta nyt aikoivat kattoa myös itse mittaria kun soitin siitä ja sovittiin että keväällä tuon sen syyniin...
eli 300km huollossa 1 anturan vaihto ja 1000km oli 2 anturan vaihto ja nyt on ajettu 1100km..ja pistetty jo talliin...

Coastside

Akkua täytyy ladata 2 -3 kk välein ja useimmin mitä lämpimämmässä se säilytetään. Pakkaseen sitä ei kannata jättää. Jääkaappi olisi paras paikka säilyttää.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

jalat

Lainaus käyttäjältä: Motomummo - 02.11.08 - klo:17:13
Mistähän saisi skootterin akulle sopivan laturin edullsesti?

Jos biltema on lähellä, niin sieltä sopiva laturi lähtenee jollain kympillä. Ja jos ei ole biltemaa, niin osta samantien c-tekin älylaturi, jonka voit jättää vaikka koko talveksi kiinni. Akun latauduttua se jättää jonkun 0.05A latausvirran päälle jolla akku pysyy kuosissa. Näyttävät mainostavan noita nyt 35-45e hintaluokkaan.

Ja kevään koittaessa tulee taas lidliin tronik laturit hintaan about 6e :) Niistäkin löytyy tarinaa haulla. Itsellä sellainen ja olen tyytyväinen. Senkin voi jättää huoletta ylläpitolataukseen pidemmäksi aikaa ilman että tarvii pelätä akun hajoamista.
tuumaustauko.blogspot.com
Aprilia Atlantic 500 vm.2002

Motomummo

Tuli hankittua Benton BX-1 automaattilaturi, joka käy 1.2-120Ah akuille
(14,4V/0.8A tai 14.4V/3.8V tai 14.7V/3,8A)
WET, AGM, GEL

Ilmoitti akun olevan täysi ja varmaan onkin latautunut n.70km ajoreissulla n. viikko sitten.

Käsittääkseni sopii skootterin akulle?

Coastside

Akun (2 kg) käsittelyä helpottamaan tein siihen narulenkin, porattuani sen kotelon ulokkeisiin reijät sitä varten. Sen napojen mutterien putoamista estämään rautalankaa navan ympärille. Akun alle pehmusteeksi retkipatjaa.

Sytkäriliitännän teko on valmisteilla ettei sitä latausta varten tarvitse irroittaa. Pakkasilla se toisaalta on hyvä olla lämpimässä, joten irroitteluun on joskus syytä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

keijopel

Ostin ns.huoltovapaan akun.Myyjä sanoi että sen voi ottaa heti käyttöön.Jäi vähän kyllä vaivaamaan että olisiko sitä pitänyt ensin ladata.

Pätmän

Mä oon ottanu akut suoraan käyttöön. Tää viimesin Bilteman akku vaikutti jotenkin vajaalta kun sitä kokeilin, tainnu seistä kauan kaupan hyllyllä.

ilborg

Lyijyakut tykkää siitä, että ne pidetään täynnä, sekä jonkin verran lataillaan. Tuon takia ne myydään ladattuina, eli pane vain mopoon kiinni, ja aja. Jos ostit akun kuivana, niin se taitaapi olla ihan täysi, kun kemiallinen reaktio ei ole syönyt latausta, mutta märkä akku on aina jonkin verran purkautunut säilönnässä.

Jos tuota lataamattomuutta pelkäät, niin aja hieman pidempää lenkkiä alussa, niin mopo lataa sen akun kyllä.

Samppa

Olen kyllä lataillut aina uudetkin huoltovapaat akut ennen käyttöönottoa (MP-laturilla noin 6tuntia).
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

alm623

Lueskelin tuossa Tietopankki-osiosta noita talvisäilytysohjeita.

Siellä on väärää tietoa akun säilytyksestä. Ohjeissa käsketään säilyttämään akkua lämpimässä, mikä on suuri virhe.

Akku pitää ehdottomasti ladata täyteen ennen säilytystä. Jos on suljettu akku jossa ei ole avattavia korkkeja, parhaiten saa selville sen, onko akku täys, mittaamalla akun napajännitteen. Lataus pitää irroittaa ja antaa akun rauhoittua noin 2h. Sen jälkeen mitataan navoista lepojännite, joka pitää olla 12,7V. Sen jälkeen akku viileään / kylmään paikkaan säilytykseen.  Täysi akku kestää 70 astetta pakkasta, joten akun jäätymisestä ei kannata huolehtia. Mitä lämpimämmässä akkua säilyttää sitä nopeammaksi akun sisäinen itsepurkaus kasvaa ja akku tyhjenee ja alkaa sulffatoituun. Sulffatoituminen tarkoittaa sitä, että tyhjä akku alkaa keräämään lyijylevyjen pintaan lyijysulffaattia ja akku on sen jälkeen morjens. Sitä ei voi enään uudelleen lataamalla korjata. Tuohon akun varaustilan mittaamiseen vielä... niissä akuissa joissa on irroitettavat korkit, voi hapon ominaispainon mitata sellaisella pipetillä. Täyden akun hapon ominaispaino on 1.28.

Akun itsepurkaus kaksinkertaistuu huoneen lämmössä ja 0-asteessa se on jo suht pientä. Suositus on, että akku ladataan kerran talven aikana. Kylmässä säilytetyn akun itsepurkautuminen kestää noin 3-4kk kun taas lämpimässä se on vain 1kk.
Samppa

#134
Siellä lukee siksi että "akkua pitää säilyttää lämpimässä", jotta kukaan ei jätä sitä kiinni skootteriin joka mahdollisesti seisoo pakkasessa... Sitten jos akkua ei vielä lataa kertaakaan talven aikana, niin se voi jäätyä. Täysi akku on eri asia jäätymisen kannalta kuin tyhjä akkua.

Itseasiassa siellä lukee (mielellään kuitenkin kellarilämpötilassa).

Mikäli akkua ei kertaakaan lataa esim. 5-6 kuukauden talvikauden aikana, on se parempi pitää lämpimässä, kuin pakkasessa ja mahdollisuuksia tuollaiseen viileään säilytyspaikkaan ei ole. Varsinkin, jos akku ei ole enää aivan uusi.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.