Suomen Kyselytutkimus Oy toteutti Skootterini.com -sivuston toimeksiannosta verkkosivuston käyttäjätutkimuksen huhti-toukokuussa 2009. Tutkimukseen osallistui yhteensä 370 vastaajaa, joista peräti 97 prosenttia oli vieraillut myös Skootterini.com -sivuston keskustelualueella. Kaikista näistä vastaajista yli puolet (55 prosenttia) piti Skootterini.com -sivuston keskustelualuetta muita vastaavia moposkoottereita ja skoottereita käsitteleviä keskusteluyhteisöjä parempana. Vähintäänkin yhtä hyvänä keskustelualuetta piti 39 prosenttia vastaajista. Myös Skootterini.com -pääsivusto sai tutkimuksessa vastaajilta hyvän kokonaiskouluarvosanan kahdeksan.

Osana verkkosivuston käyttäjätutkimusta kartoitettiin myös sivustojen kävijäprofiilia ja skootteriharrastusta yleisellä tasolla Suomessa.

Moposkootterin omaavat Skootterini.com -sivuston käyttäjät ajavat melko uusilla moposkoottereilla, sillä kaikista vastaajista peräti 62 prosenttia oli ostanut, tai saanut moposkootterinsa uutena. Takuuhuolloilta ei kuitenkaan oltu vältytty, sillä näistä vastaajista yhteensä 36 prosenttia oli joutunut turvautumaan takuuhuoltoihin erinäisten ongelmien johdosta.

Takuuhuoltojen toimivuudelle annetut kouluarvosanat hajosivat vastaajien keskuudessa melkoisesti. Eniten esiintynyt kouluarvosana oli vastauksissa kahdeksan, mutta kaikkien vastausten yhteenlaskettu keskiarvo jäi silti seitsemään (KA 7,0). Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että takuuhuolto joko toimi tai sitten ei. Vaikka takuuhuolto ei aina toimisikaan, niin peräti 56 prosenttia vastaajista ilmoitti osaavansa suorittaa perusylläpitoa suuremmat huolto- ja korjaustyöt myös itse.

Skootterini.com on Suomen suosituin ja tunnetuin pelkästään moposkoottereihin ja skoottereihin keskittynyt muu kuin yhdistyssivusto.

Lataa koko tutkimusraportti graafisine kuvaajineen täältä.

Lisätietoja Skootterini.com ylläpito / Samppa.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.