Skootterini.com - sivusto tiedusteli sähköpostitse moposkootterin vakuuttamisen kustannuksia Liikennevakuutus-
keskuksen
jäsenyhtiöiltä maalis-huhtikuussa 2015. Tiedustelu oli jatkoa vuosina 2014, 2013, 2012 ja 2011 toteutetuille tiedusteluille.

Kuvitteellisena vakuutuskohteena oli vuoden 2014 Piaggio Fly -moposkootteri (49cc), jonka haltijana oli joko 15-vuotias mies tai 30-vuotias nainen Tampereelta. Moposkootteria oli tarkoitus käyttää ympäri vuoden ja sitä säilytettiin pääasiassa lukitussa autotallissa asianmukaisesti lukittuna. Etukäteen arvioitu, vuotuinen ajokilometrimäärä oli noin 2000 kilometriä. Kuvitteellisella henkilöllä ei ollut muita vakuutuksia tiedusteltavissa vakuutusyhtiöissä eikä muitakaan asiakasalennuksiin oikeuttavia sopimuksia, kuten esimerkiksi järjestöjäsenyyksiä.

Vakuutusyhtiöitä pyydettiin erottelemaan hinnoittelussaan pakollinen eli lakisääteinen liikennevakuutus ja mahdolliset vapaaehtoiset niin sanotut kaskovakuutukset. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille ja sen nojalla vakuutusyhtiö korvaa vastapuolelle aiheutuneet henkilö- ja omaisuusvahingot. Liikennevakuutus korvaa myös itselle ja mahdolliselle matkustajalle aiheutuneet henkilövahingot. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa oman ajoneuvon vaurioita, vaan nämä korvataan vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta.

Pelkästään pakollisten liikennevakuutusten vertaaminen eri vakuutusyhtiöiden välillä on vakuutusten sisällöllisesti melko helppoa, mutta vapaaehtoisten kaskovakuutusten vertailu on edelleen haasteellista ja osin jopa sekavaa. Eri vakuutusyhtiöilllä on erilaisia vakuutusvaihtoehtoja, joiden sisältö voi poiketa toisistaan huomattavasti ja joiden markkinointinimetkin eroavat usein yhtiöittäin. Vakuutusyhtiöiden vapaaehtoisia kaskovakuutuksia verrattaessa tuleekin selvittää, mitä vakuutukset korvaavat, paljonko vakuutuksissa on omavastuuosuudet ja kuinka paljon erilaiset omavastuuosuudet vaikuttavat vakuutuksen vuosikustannuksiin. Esimerkiksi muutaman sadan euron arvoiseen moposkootteriin ei välttämättä ole järkevää ottaa täyskaskoa. Kaskovakuutuksissa usein esiintyviä termejä ovat mm. hirvivakuutus, palovakuutus, murto- ja varkausvakuutus, ilkivaltavakuutus, törmäys- ja kolarivakuutus sekä oikeusturvavakuutus.

Oman lisänsä jo ennestään monimutkaiseen soppaan tuovat erilaiset vakuutusyhtiöiden harjoittamat alennuskäytännöt, joita voivat olla mm. erilaiset maksutapa-, keskittäjä- ja järjestöalennukset. Kuluttajanäkökulmasta eri vakuutusten sisältöjen ja hintojen vertailumahdollisuuden pitäisi olla nykyistä huomattavasti helpompaa. Säädännön ja vakuutusten sisällön pitäisi huomioida myös nykyistä paremmin mopo-luokan (L1e) kaikki ne harrastajat, joilla on useampia moposkoottereita. Nykyisellä käytännöllä jokainen liikenteessä käytettävä moposkootteri vaatii oman liikennevakuutuksensa. Eduskunnan hyväksymän lakiuudistuksen mukaan liikennekäytöstäpoisto laajenee koskemaan kaikkia ajoneuvoja (myös L-luokka) marraskuusta 2015 alkaen.

 

Edullisin liikennevakuutus löytyy edelleen POP Vakuutuksesta, vaikka hinta kohosikin 14,9 prosenttia vuoden takaisesta.

Kyselyn edullisin liikennevakuutus löytyi POP Vakuutuksesta, jossa vakuutus maksoi 15-vuotiaalle tamperelaismiehelle 174,36 euroa vuodessa (vuonna 2014 sama liikennevakuutus maksoi vertailun edullisemmassa eli POP Vakuutuksessa 151,62 euroa vuodessa). Kallein liikennevakuutus oli puolestaan Ifissä, jossa liikennevakuutuksesta sai maksaa peräti 188,6 prosenttia POP Vakuutusta enemmän eli yhteensä 503,17 euroa.

30-vuotiaan tamperelaisnaisen osalta edullisin liikennevakuutus löytyi niin ikään POP Vakuutuksesta, jossa vakuutus maksoi 174,36 euroa vuodessa (vuonna 2014 sama liikennevakuutus maksoi vertailun edullisemmassa eli POP vakuutuksessa 151,62 euroa vuodessa). Kallein liikennevakuutus oli niin ikään Ifissä, jossa liikennevakuutuksesta sai maksaa 80,0 prosenttia POP Vakuutusta enemmän eli yhteensä 313,78 euroa.

Hintoja tarkasteltaessa tulee huomioida, etteivät ne sisällä mahdollisia alennuksia vaan ovat vakuutusyhtiöiden ilmoittamia perushintoja! Vakuutustarjous kannattaakin pyytää aina useammasta eri vakuutusyhtiöstä ja kilpailuttaa säännöllisin määrävälein.

 

Vakuutusyhtiökohtaiset hinta-taulukot 2015

15-vuotias mies Tampere.

15-vuotias mies Tampere 2015 Skootterini.com

30-vuotias nainen Tampere.

30-vuotias nainen Tampere Skootterini.com

* Vuoden 2014 tiedot kysyttiin maaliskuussa ja vuoden 2015 tiedot maalis-huhtikuussa.

Huomioitavaa eri vakuutusyhtiöissä.

Folksam = ikä, sukupuoli tai mopon merkki ja malli ei vaikuta hintaan.
Asuinpaikkakunta vaikuttaa hieman vapaaehtoisen vakuutuksen hintaan.

Fennia = Ikä ja sukupuoli, asuinpaikkakunta sekä merkki ja vuosimalli eivät vaikuta vakuutusmaksun hintaan.

If = Maksuun vaikuttavat mopon merkki, ajoneuvon ikä, haltijan ikä ja haltijan postinumero.

Pohjantähti = Ikä ja asuinpaikka vaikuttavat maksuun. Sukupuoli, moposkootterin merkki tai vuosimalli ei vaikuta maksuun.

Turva = Vakuutusmaksuun vaikuttaa Turvassa mopon kokonaispaino sekä haltijan ikä ja kotikunta.

POP Vakuutus = Hintaan ei vaikuta haltijan ikä, sukupuoli, asuinpaikka, mopon merkki eikä vuosimalli.

OP Vahinkovakuutus = Vakuutusten hintoihin eivät vaikuta haltijan sukupuoli eikä mopon merkki.
Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat asuinpaikkakunta ja vakuutuksenottajan ikä. Isokaskon ja Osakaskon hintoihin
vaikuttaa asuinpaikkakunta. Lisäksi Isokaskon maksuun vaikuttaa mopon vuosimalli.

LähiTapiola = Liikennevakuutuksen ja Laajan kaskon maksuun vaikuttaa vakuutuksenottajan ikä ja asuinpaikka.
Sukupuoli ei vaikuta maksuun. Moposkootterin ikä vaikuttaa liikennevakuutuksen maksuun (vanhemmat mopot), merkki ei vaikuta.

 

Skootterini.com ei vastaa hintatietojen oikeellisuudesta. Hinnat perustuvat vakuutusyhtiöiden sähköpostitse Skootterini.comille ilmoittamiin hintoihin. Ennen vakuutuksen ottamista kannattaa pyytää tarjous useammasta eri vakuutusyhtiöstä.

Samppa
Skootterini.com

Tekstien ja kuvien kopioiminen ja lainaaminen ilman Skootterini.com - sivuston mainitsemista on kielletty.