Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto, tai suodatinsihdin puhdistus tulee suorittaa valmistajan antamien vaihtoväliohjeiden mukaisesti (katso käyttöohjekirjasta). Tyypillisesti vaihtotoimenpide suositellaan toteutettavan 1000 - 4000 kilometerin välein. Niissä malleissa, joissa on ns. vaihdettava öljynsuodatin, tulisi suodatin vaihtaa noin 4000 - 8000 kilometrin välein, mutta koska suodatin on erittäin halpa osa, suosittelen sen vaihtamista aina öljynvaihdon yhteydessä. Mikäli öljynsuodatin on korvattu ns. suodatinsihdillä (useissa Kiinalaisissa merkeissä), tulisi sihti puhdistaa aina öljynvaihdon yhteydessä. Mikäli moposkootterille, tai skootterille ei kerry riittävää öljynvaihtoväliin "oikeuttavaa" kilometrimäärää vuosittain, tulee öljyt kuitenkin vaihtaa ainakin kerran vuodessa. Esimerkiksi ajokauden lopetus syksyllä, tai kevätkäyttöönotto on tällöin hyvä aika vaihtaa öljyt.

Seuraava ohje käsittelee tyypillisen nelitahtimoottorin öljyn-, sekä öljynsuodattimen vaihtoa, eikä ns. kuivasumppujärjestelmällä varustetun, erillisellä öljysäiliöllä olevan skootterin moottoriöljynvaihtoa. 

Ennen moottoriöljyn uloslaskemista moottori käytetään normaalilämpöiseksi, jonka jälkeen se sammutetaan ja annetaan jäähtyä noin 10 minuuttia (samalla öljy laskeutuu kaikkialta takaisin kampikammioon). Toimenpiteellä mahdollistetaan se, että vaihdettava öljy on notkeaa ja saadaan hyvin ulos koneesta. Samalla tulee huolehtia siitä, että skootteri on vaakatasossa, ei kallistuneena.

Seuraavaksi tulee etsiä öljyntyhjennystulppa, joka sijaitsee tyypillisesti joko moottorin pohjassa, tai moottorin alareunassa. Öljyntyhjennystulppa on tyypillisesti tavallinen pultti, mutta erottuu yleensä muista pulteista siten, että se on koonsa puolesta hieman isompi.

Kuva1. Moottoriöljyn tyhjennystulppa (pultti).

Tyhjennysproppu

Kun tyhjennystulppa on löydetty, tulee tulpan alle asettaa riittävän iso astia, johon öljyt valuvat tulpan auetessa (astia on hyvä tehdä esimerkiksi 4 litran tyhjästä tuulilasinpesunestekannusta). Jottei öljyä varmasti pääse esimerkiksi autotallin lattialle, saatika missään nimessä pihaan, voi astian alle laittaa vielä sanomalehteä, tai esim. purua. Kun riittävät suojaukset on tehty, voidaan pultti avata. Pultissa on tyypillisesti kiinni myös tiivisteprikka ja joissakin tapauksissa pultin takaa paljastuu myös jousi. Pulttia irrotettaessa kannattaakin olla tarkkana, etteivät irtoavat osat putoa vahingossa moottorin alle laitettuun öljynkeräysastiaan.

Kuva2. Mootoriöljyn valutus.

Valutus

Moottoriöljyjen valumisen nopeutta voi auttaa avaamalla öljyntäyttökorkin, eli tyypillisesti sen korkin jonka yhteydessä sijaitsee myös öljyntarkistusmitta / mittatikku (kuva3).

Kuva3. Täyttö- ja tarkistustulppa.

Täyttö- ja tarkistustulppa

Kun kaikki öljyt ovat valuneet ulos koneesta ja halutaan vaihtaa myös öljynsuodatin, tai puhdistaa suodatinsihti, etsitään seuraavaksi suodatinkotelo jonka alla mainitut osat sijaitsevat. Suodatinkotelon kansi erottuu moottorista tyypillisesti melko hyvin, sillä erillistä kantta pitää kiinni yleensä 3, tai 4 kiristyspulttia (osassa myös vain 2). Kansi löytyy tyypillisesti joko moottorin jommalta kummalta sivulta, tai sitten moottorin pohjasta. Joissakin malleissa varsinaista kantta ei ole laisinkaan, vaan öljynsuodatin / sihti on kiinnitetty erilliseen "tulppaan", mikä lähtee irti yhtenä osana kiertämällä (samalainen kiinnitys kuin täyttötulpassa).

Kuva4. Eräänlainen öljynsuodattimen suojana oleva kansi.

Kansi, eli huoltoluukku

Ennen kannen / suodattiminen irroittamista, on syytä huomioida, että myös jälleen osan irrottamisen yhteydessä valuu jonkin verran öljyä. Toisin sanoen, laita keräysastia alle. Kannen irrottamisen jälkeen eteen paljastuu öljynsuodatin, tai vaihtoehtoisesti suodatinsihti (kuva5). Kannen takana saattaa olla myös suodatinta oikeassa asennossa pitävä jousi / holkki, joten ole jälleen kerran tarkkana ettei osia pääse putoamaan jäteöljyastiaan.

Kuva5. Kansi avattuna, suodatin esillä.

Kansi avattuna

Suodatin / sihti irtoaa vetämällä, mutta muista katsoa samalla suodattimen oikea asento (kuinka päin se oli asennettu), sekä mihin kohtaa suodatinkoteloa (eli sitä osaa jossa suodatin oli) suodatin asettuu oikein.

Kun osat on saatu irti, tulee suodatin vaihtaa uuteen. Mikäli kyseessä on ns. sihtimallinen suodatin (eli ainoastaan ns. tiheä metalliverkko) tulee verkko puhdistaa erittäin huolellisesti kaikesta öljystä, liasta ja mahdollisista metallinpalasista esimerkiksi paineilman avulla. Moposkoottereissa- ja skoottereissa, joissa suodatin sijaitsi erillisen kannen alla (kuva4), sekä myöskin malleissa joissa suodatin irtoaa kokonaisuudessaan omana tulppana, tulee tarkastaa myös kannen yhteydessä mahdollisesti olevan O-renkaan (tiivisteen) eheys. Mikäli tiiviste on rispaantunut, tulee se ehdottomasti vaihtaa uuteen. Muuten seurauksena on hyvin todennäköisesti öljyvuoto. Myös öljyn tyhjennystulpan (pultin) yhteydessä oleva tiivisterengas / prikka tulee tarkastaa huolellisesta ja korvata uudella tarpeen vaatiessa. Puhdista myös huolellisesti öljynsuodatintila ja kaikki irrottamasi osat puhtaalla nukkaamattomalla kankaalla.

Kun osat on puhdistettu ja suodatin vaihdettu uuteen (tai suodatinsihti puhdistettu), voit aloitta osien takaisin laittamisen. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että laitat öljynsuodattimen / sihdin juuri samaan asentoon, mistä sen irroitit. Kaikki tiivisteet olisi hyvä voidella öljyllä ennen asentamista. Kiristä myös kaikki irrottamasi pultit (moottoriöljyn tyhennystulppa, sekä suodatinkotelon kannen pultit) huolellisesti. Seuraavaksi lisätään moottoriöljyn täyttö- ja tarkistustulpan kautta (kuva 3) koneeseen valmistajan suosittelema määrä valmistajan suosittelemaa moottoriöljyä. Tyypillisesti käyttöohjekirjassa kerrottu öljymäärä ei ole täysin tarkka, vaan öljymäärä tarvitsee aina tarkistaa myös öljyntarkistusmitasta. Mikäli ohjekirjasta ei löydy valmistajan suosittelemaa öljylaatua, suosittelen käyttämään synteettisperusteista, tai täyssynteettistä 10W40 SAE-luokituksen omaavaa moottoriöljyä.

Moposkootteri-, ja skootterimalleissa joissa öljynsuodatin sijaitsee öljytilaan nähden yläpuolella, on usein myös öljynsuodatinkotelon yläpuolella erillinen täyttöpultti, joka irottamalla saadaan myös suodatinosa täytettyä. Mikäli järjestelmäsi on tällainen, huolehdi myös siitä että irrotat pultin ja täytät pultin reiästä suodatinosan öljyä täyteen.  

Kuva5. Täyttöreikä suodattimelle (Huom! tässä kuvassa suodatin ja kansi vielä asentamatta)

Täyttöruuvi suodattimelle

Kun arvioitu tarvittava määrä öljyä on laitettu koneeseen anna öljyn laskeutua hetken aikaa kampikammioon ja tarkista öljyn määrä moottorissa olevan mittatikun avulla. Öljymäärä tarkistetaan lähes aina siten, että mittatikku (kierreholkki) on laitettu täyttöreikään ainoastaan "hollilleen", ei kierteille. Muista myös puhdistaa mittatikku nukkaamattomalla kankaalla / talouspaperilla, ennen tarkistamista jotta näet selvästi mihin öljymäärä asettuu. Öljymäärän tason tarkastelua varten mittatikussa on tyypillisesti sekä ylä-, että alamerkintä (viivat). Melko usein öljymäärän tulisi olla näiden kahden viivan välissä, mutta joissakin merkeissä valmistaja suosittelee että öljymäärä asettuu juuri yläviivan tasalle. Joissakin malleissa on myös erillinen tarkistussilmä, josta öljymäärä erottuu selvästi. Mikäli öljyä on koneessa liian vähän, tulee sitä luonnollisesti lisätä.

Kuva6. Öljymäärän mittatikku.

Tarkistaminen

Kuva7. Tarkistussilmä (harvinaisempi)

Silmä / luukku

Kun öljymäärä on todettu oikeaksi, käynnistä moottori ja käytä sitä vaihtelevilla kierroksilla jonkin aikaa. Anna öljyn laskeutua taas hetken aikaa kampikammioon ja mittaa öljymäärä vielä kertaalleen. Tyypillisesti öljyä "katoaa" vaihdon jälkeen suoritettavan ensikäyttämisen aikana aina jonkin verran voitelukohteisiin, jolloin myös öljyä saatetaan  joutua vielä lisäämään.

Poislaskettu jäteöljy on ongelma jätettä, jota ei MISSÄÄN NIMESSÄ saa laittaa roskiin, viemäriin, maahan tms. muiden jätteiden sekaan. Hyvä keino on kaataa jäteöljy keräysastiasta erilliseen ehjään korkilla varustettuun kanisteriin ja siinä vaiheessa kun kannu tulee täytee viedä keräyspisteeseen. Esim. moni huoltoasema ottaa vastaan jäteöljyä.

Samppa
samppa(@)skootterini.com

Kirjoittaja ei ota vastuuta ohjeiden oikeellisuudesta, virheellisestä tulkinnasta yms. Jokainen käyttää ja noudattaa ohjeita aina omalla vastuullaan. Tekstin ja kuvien kopioiminen ilman tekijän lupaa kielletty.