Tuoreöljyvoitelulla varustetussa 2-tahti moposkootterissa öljypumppua pyörittää joko hihna tai sitten pumppu on kytketty ilman hihnaa suoraan hammasrattaalla kampiakselin yhteyteen. Mikäli öljypumppu saa käyttövoimansa kampiakselista hihnan välityksellä, tulee hihna vaihtaa aika-ajoin uuteen. Esimerkiksi Piaggio antaa öljypumpun hihnan vaihtoväliksi 16 000km tai 3 vuotta (kumpi ensin täyttyy). Hihnan katkeaminen aiheuttaa öljypumpun toimimattomuuden, ja siten jonkin ajan kuluttua jopa mittavan moottoriremontin. Kun ostat 2-tahti moposkootteria, muista myös selvittää onko öljypumpumpulla hihna ja onko sitä vaihdettu ja koska.

Seuraavassa esimerkissä vaihdetaan öljypumpun hihna Piaggio NRG-moposkootteriin.

Operaatio laitetaan alulle avaamalla variaattorin suojakotelo. Ennen kotelon avaamista saatat joutua irroittamaan myös ilmanpuhdistimen.

Kuva1. Variaattorinkotelo ja yläpuolella ilmanpuhdistimen kotelo.

Variaattorin suojakotelo

Suojakotelon irroittamisen jälkeen irroita ensiöhihnapyörä käyttäen esimerkiksi lukitsinsalpaa tai pulttipyssyä. Koska ensiöhihnapyörä täytyy irroittaa, kannattaa samalla tarkistaa myös variaattorinhihna ja vaihtaa se tarvittaessa uuteen. Joissakin moposkootteri- ja skootterimalleissa ensiöhihnapyörän pultin kierteet ovat vääränkätisiä (vasenkätisiä), jolloin mutterin löysäämissuunta on myötäpäivä. Pääsääntöisesti kierre on kuitenkin ainakin eurooppalaisissa merkeissä normaali, eli mutteri aukeaa vastapäivään.

Kuva2. Lukitsinsalpa.

Lukitsinsalpa

Ensiöhihnapyörän ulosvetämisen aikana katso tarkkaan mikä on osajärjestys. Mikäli hihnapyörä ei tunnu lähtevän irti vetämällä, katso ettei akselilla ole ns. uraratsastajaa.

Kuva3. Tästä on ensiöhihnapyörä helppo irroittaa, alla bendix.

Remmi esillä

Hihnapyörän ulosvedon jälkeen irroita myös bendix (hammasratasasetelma joka välittää starttimoottorin voiman kampiakselille). Tämän jälkeen öljypumpun hihna kurkistaakin jo suojakotelon alta. Poista myös kampiakselilla oleva holkki, jota vasten ensiöhihnapyörä oli nojautunut. Öljypumpun hihnan pitäisi olla suoraan esillä hammasrattaan (hihnapyörän) päällä kampiakselin yhteydessä.

Kuva4. Hihna näkyy jo.

Hihna näkyy jo

Seuraavaksi pitää irroittaa itse öljypumppu. Öljypumppu on kiinni Piaggiossa (NRG) ainoastaan kahdella ruuvilla, jonka jälkeen se lähtee irti vetämällä. Öljypumpun letkuja ei tarvitse Piaggiossa irroittaa, mutta mikäli joudut ne jostakin syystä irroittamaan (esim. joku muu skootterimerkki), muista myös ilmata öljypumppu kokoamisvaiheessa. Öljypumppu kannattaa myös tarkistaa mahdollisten vuotojen ja muiden kulumien vuoksi.

Kuva5. Öljypumppu irti. Huomaa tappi joka pyörittää pumppua ja asettuu hihnapyörässä olevaan koloon.

Öljypumppu irroitettu

Öljypumpun hihnan tiellä on enää metallinen suojatukilevy, joka irtoo niin ikään irroittamalla sitä kiinnipitävät ruuvit. Metallisen suojuksen alla on myös sisempi suojalevy, joka irtoaa vetämällä. Suojuksien poistamisen jälkeen öljypumpun käyttöhihnan tulisi olla täysin esillä. Ole kokoajan tarkkana irroittaessasi osia, jotta osaat myös laittaa ne myöhemmin takaisin oikeassa järjestyksessä. Mikäli olet epävarma, käytä digikameraa ja kuvaa järjestys.

Kuva6. Suojus poistettu.

Suojus pois

Öljypumpun hihna irtoaa vetämällä se irti hihnapyörineen tai liuùttamalla ensin hihna irti hihnapyöristä, jonka jälkeen voit vetää hihnapyörät pois. Huomioi, että hihnapyörien alla saattaa olla myös aluslevyjä, jotka kannattaa irroittaa tarkistusta varten.

Kuva7. Vanha hihna ja uusi hihna

Uusi ja vanha

Ennen uuden hihnan asentamista kannattaa tarkistaa kaikkien irroitetujen osien kunto. Mikäli osissa näkyy selviä kulumia, kannattaa ne vaihtaa uusiin. Tarkista myös öljypumpun kunto huolellisesti niin silmämääräisesti kuin pyörittämällä öljypumpun pohjassa olevaa pumppumekanismia liikuttavaa tappia. Tapin pitäisi pyöriä pehmeän tasaisesti ja se ei saa takerrella. Tarkista myös, että öljypumpun säätömekanismi toimii (mikäli öljypumppu on säädettävä). Mitään öljyvuotoja ei luonnollisesti saa esiintyä.

Ennen uuden hihnan asentamista tarkista että se on yhtä pitkä kuin vanha hihna. Uusi hihna asennetaan laittamalla ensin hihnapyörät paikoilleen. Tämän jälkeen hihna liuùtetaan hihnapyörille siten, että se asettuu joka puolelta tasaisesti hampaille. Tämän jälkeen kannattaa vielä käsin pyörittää hihnapyöristä ja katsoa että hihna liikkuu tasaisesti. Joissakin hihnoissa on merkitty myös erikseen pyörimissuunta.

Kokoamista jatketaan tämän jälkeen päinvastaisessa järjestyksessä purkamiseen nähden. Ole erityisen tarkkana, että öljypumpun pohjassa oleva tappi asettuu oikein hihnapyörälle. Hihnapyörän hahlo ja öljypumpun tappi kannattaakin kohdistaa käsin ennen öljypumpun asentamista.

Samppa
samppa(@)skootterini.com

Kirjoittaja ei ota vastuuta ohjeiden oikeellisuudesta, virheellisestä tulkinnasta yms. Jokainen käyttää ja noudattaa ohjeita aina omalla vastuullaan. Tekstin ja kuvien kopioiminen ilman tekijän lupaa kielletty.