Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

150cc Elyseo

Aloittaja NebaFin, 23.04.14 - klo:23:02

« edellinen - seuraava »

NebaFin

Mikäköhän mahtaa olla,  ostin just tollanen 150cc Elyseo 2001, mut huiput on vaan 80km/h? Käy kyllä tasaisesti, on seissyt edellisellä omistajalla.. Kiva peli muuten mutta vähän laiskan oloinen...

pugt200

Kyllä Elyseo kulkee kunnossa ollessaan 110 km/h mittarin mukaan (ja testien) eli huoltoa kaipaa.

harriveikko

Kyl tossa yhdellä tutulla tommonen kanssa ollis ja on ollut uudesta saakka.Kulkee kuulemma 95,eikä enempää ole edes kulkenut.Siis se ysiviis tulee mittariin.
No joo olen yleensä oikeassa,paitsi kun olen väärässä.

tagatubos

Mulla oli jokunen aika sitten tällainen Peugeotin Elyseo 125cc ja se kulki oman mittarin mukaan noin 110km/h, mikä todellisuudessa oli karvan alle satasta.
Kannattaa putsata kaasari, jos on seissyt pidempään. Sekä tutkia johtuisiko verkkainen kulku kuluneesta hihnasta, rullista, yms.
Mukava peli ajella tuo Elyseo!
"Ken juo OLUTTA, se nukahtaa helposti, ken nukkuu pitkään, ei syntiä tee, ken ei syntiä tee, hän taivaaseen pääsee!
Juokaamme siis OLUTTA!" -Martin Luther

pugt200

Reipasta Elyseo-kyytiä.

http://www.youtube.com/watch?v=fU2AyXcqrY4

Tosi huono kuski tosin.

perttikalevi

Reipasta urheiluhenkeä, sekä piittaamattomuutta liikennesäännöistä.

NebaFin

Vaihdoin uudet öljyt,  vanhaa öljyä oli liikaa laitettu. Nyt kulkee hieman verkkaammin 100km/h kaks päällä ja kiihtyy paljon paremmin. Täytyy jossain vaiheessa vielä kaasari putsata, ym.  Kiitti vastauksista!

ko2610

Speksien mukaisilla tehoilla todellinen maksimi lienee hiukan yli sata. Kyydissä oleva massahan ei paljon siihen vaikuta, mutta siihen vaikuttaa kauanko sen saavuttaminen kestää.

Juhana N

Ilmanputsari? Laahaavatko jarrut? Kaasarin säädöt? Rengaspaineet? Kuinka paljon sitä öljyä oli liikaa? Vaikea kuvitella että liika öljy vaikuttaisi kulkuihin ellei sitä ny oikeasti ole kone täynnä..

NebaFin

Muutama desi oli Liikaa, silmä täysin peitossa, öljyt oli pari vuotta vanhat, skootteri lähinnä seissyt sen ajan,  vain 1000km ajettu sinä aikana,  Konekin kuumeni lähelle punastaviivaa, vaan ei enää...   Nyt kyllä kulkee ihan ok,  jarrut ei laahaa... Vähän laiskan oloisesti lähtee, mutta kun saa hieman vauhtia niin sitten onkin pirteämpi. Hihnan vaihdan vielä kesän aikana ja ilmanputsarin... Onkohan tuossa rajottimia, prikkaa variaattorissa tai putki kuristettu?

ko2610

Tuollainen laiskanoloinen lähtö voi olla puhtaasti variaattorin ominaisuus. Rullia ja jousia tuunaamalla saisi varmaankin siltä osin ripeämmäksi, mutta sitten mentäisiin matka-ajossakin enemmän kierroksilla. Jos se on niin laiska, että tuntuu jäävän valoissa jalkoihin kaikille torikasseillekin, niin sitten on jossain vikaa. Omaan piikkiin ostin aikanaan kulahtaneen variaattorin tilalle uuden ja vaihdon jälkeen totesin, että näinhän sen pitääkin toimia. Kierrosten pitäisi kiihdyttäessä pysyä korkeammalla kuin mihin ne asettuvat kaasua keventäessä. Seisseessä vekottimessa voi olla takavarin voitelu huollon tarpeessa. Momentin vaikutuksesta lautasten pitäisi kiertyä toisiinsa nähden, mikä antaa lyhyempää välitystä kiihdytyksiin ja tasakaasulla välitys pitenee.
Ylimääräiset rajoittimet (prikat yms.) kuuluvat mopoluokkaan eikä niitä isommissa ole. CDI voi olla rajoitettu, ettei kierrä törkeästi yli, mutta tuskin on sekään. Pakokäyrä voi olla hiukan ohut, mutta kuten jo toisaalla oli todettu, sen vaikutus on kuitenkin aika pieni, kun ei kuitenkaan ihan mehupilli ole.

pugt200

Aika mukavat tehothan tuossa on yli kymmen vuotta vanhalle konstrutiolle. Tämän vuoden Vespa LX jää toiseksi. Tuo 150 cc on muistaakseni alaraja, jolla voi mennä moottoritielle esim Italiassa.

Engine type: 1 cylinders, Single 
Displacement: 150 cc (9.17 cubic inches)
Bore × stroke: 57 mm × 58.9 mm (square)
Cooling system: Air cooled
Power: 13.6 HP (10 kW) @ 8450 rpm 

Vespa LX 150:
single-cylinder 4-stroke leader engine with catalytic converter
maximum output of 8,7 kw at 8,000 rpm (11.6 hp)
11,5 Nm of torque at 6.250 rpm (8.4 ft-lb).

Midland

Tehot kohdallaan, jos vaikka vertaa uudempaan 150 Helkama Ambassadoriin jossa 5,9kW  :-[

NebaFin

kuumenee liikaa?? Hyvin liikkuu ja kiihtyy aamuisin, mutta heti kun koneen lämmöt nousee alkaa ajaessa kuulumaan epamääräistä ääntä koneesta, oiskohan venttiilit tai hihna?  en osaa ollenkaan, kumminkaa ei ääntä kuulu seisoallaan, vaikka antaa kaasua. pikkasen taitaa savuttaa konekin.