Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Helkama

Aloittaja Kappas Vaan, 29.04.07 - klo:15:46

« edellinen - seuraava »

Kappas Vaan

Eli tuo kohta markkinoille tulevan Helkaman moposkootteri askarruttaa, onko sekin mahdollisesti kiinalaista alkuperää ?

Make

Moottori ainakin päällisin puolin näyttää varsin samanlaiselta kuin mm Fudessa jne muissa nelitahtisissa kiinalaisissa.

Esittelysivuilla ei tosin teknisissä tiedoissakaan kerottu onko kyseessä 2 vai 4-t, mutta veikkaan tuota jälkimmäistä.

So...tietoa ei ole mutta ihme on jos ei tule kiinasta. Taitaa olla pääpiirteittäin samanlainen tapaus kuin Soliferin kohdalla.

Samppa

Ääni kanssa "halppiksille". Hinta vaikuttaa nimittäin sen verran pieneltä ja esittelysivuilla ei puhuta mitään valmistusmaasta, eikä edes lopullisesta kokoonpanopaikasta. Jäämme odottelemaan ja katsomaan...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Tapsa

Taitaa olla vastaava kuin Solifer...

Kappas Vaan

Mitähän eroa mahtaa olla vaikka tähän allekirjoitukseni Kiinan ihmeeseen ? Hinta on ainakin kaksinkertainen. Eli Wihosella, josta moponi on tulossa , hintaa kulkupelille kertyi 700 â,¬,

Samppa

Selvittelin kanssa joskus tuota hintakysymystä miksi joku kiinalainen maksaa 600 euroa ja toinen 1400. Vastaus oli ainakin silloin eräältä edustajalta kuultuna suunnilleen seuraavan kaltainen.

Hinta riippuu tilausmääristä ja sitten myös paljon siitä mikä paja vehkeen Kiinassa kokoaa. Eli vaikka "perusosat" olisivat kaikissa samoja (tulee samalta tehtaalta), voivat eri kokoonpanoverstaat käyttää esim. laadukkaampia releitä, muita härpäkkeitä ja myös itse kokoonpanon työn laadussa on eroja (toinen noudattaa laatustandardia ja toinen kokoaa vehkeet pienessä varastossa osaamattomien henkilöiden toimesta). Tottakai hintaan vaikuttavat myös kaikki ylimääräiset lisävarusteet yms. eli vehkeet jotka irroittamalla skootteri silti vielä kulkee. Lisäksi hintaan vaikuttaa lopullinen valmiusaste eli se, onko vehje palasina kun se tulee suomeen, vai periaatteessa valmiiksi koottuna. Osa myyjistä  tekee myös ns. tarkistushuollon / ensihuollon (eli vaihtaa Eurooppalaiset öljyt ja sytytystulpan jne.) kun taas osa jättää nämä tekemättä ja vehje tulee kontissa koekäyttämättä kotipihalle.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Kappas Vaan

Tämä oma tilaukseni käsittää myyjän mukaan kokoamisen , ensihuollon ja koeajon. Todellinen tukkuhinta kiinan skootterille lienee jotain sadan euron luokkaa, luulisin.

Samppa

Kuuluuhan muuten ensihuoltoon ns. länsimaalaisten öljyjen vaihto?
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Kappas Vaan

#8
Tämän tiedän mopon saavuttua ja luettuani ensihuolto- paperin. Ensihuollon taso varmaankin vaihtelee myyjän mukaan.

Lisäys: ensihuoltodokumenttia ei koskaan saapunut...

A_sentaja

Jep, niin se on pojat, kun ne tuontifirmat liimaa tarrat suomessa niihin kiinanihmeisiin niin heti hinta nousee "brändilisällä". Vert solifer tai tuleva helkama.
Ensihuolloista sen verran, jos myyjä sanoo että siihen on huolto tehty, niin vaatikaa mustaa valkoisella ja tarkistakaa, että näin todellakin on tehty.
Öljyjen tarkistaminen on tietysti vähän vaikeaa, mutta muut kyllä, tiedän tapauksen jossa tuttava osti markettiskootterin ja hälle sanottiin silmät kirkkaina, että luovutushuolto on tehty ja turvallista matkaa.
Oli syksy ja kolea ilma kun ensi kertaa konetta yritti ajaa, eikä mennyt eteenpäin metriäkään,,syy öljyt oli standardikiinalaista tervaa ja jähmettynyt sisälle.
Peli sisälle lämpimään ja motulia koneeseen sekä uusi kunnon tulppa ja kone löi laakista tulille.. :)
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Samppa

Kyllähän sitä aina pitäisi pyytää mustaa valkoisella, mutta taitaa kuulua tähän suomalaiseen mentaliteettiin, että luotetaan myyjään. Sanoo hän mitä tahansa. Ehkäpä pitäisi opetella vaan enemmän vaatimaan, myös sitä mustaa valkoisella.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

A_sentaja

Jep ostajan pitäisi uskaltaa pyytää, autopuolellahan huoltopojat liimaa tarran peltiin merkiksi, että öljyt pitäisi olla vaihdettu 8) vaan onko ne??
Sitkeässä elää tuo luottamus myyjäosapuoleen :'(
Muuten katselin tuoa helekamaa ja muistuttaa kovasti päältäpäin pösön speedfigth 2,sta,, eipä kopioinnilla näytä olevan enää mitään rajaa.
Vaan odotellaan ensimmäisiä käyttäjäkokemuksia, sitten ollaan viisaampia. :)
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Samppa

Jokos kokemuksia tästä uudesta Helkamasta on jollekkin kertynyt? Voisi kirjoitella tänne.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Helkamakuski

Itse ostin tänään helkaman sc1 skootterin. Ajokilometrejä on kertynyt vasta 20 ja ihan hyvältä ainakin aluksi vaikutti. Sisäänajossahan ei vielä saisi huippunopeutta testata, mutta 65km/h se menee. Ensihuolto on jo 300km jälkeen. Kirjoittelen myöhemmin lisää, kun saan enemmän tuntumaan tohon.  ;)

Samppa

Tervetuloa mukaan Helkamakuski. Odotamme mielenkiinnolla kommenttejasi Helkamasta, joten kovaa ajoa vain  ;D
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.