Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Generic xor 125 tehoista/huippunopeudesta

Aloittaja Yhteys, 21.07.22 - klo:20:54

« edellinen - seuraava »

Yhteys

Tuli juuri hommattua tälläinen vähän ajettu Genericin valmistama Xor 125 skootteri, jonka sain edullisesti. Skootterin tehomääräksi on ilmoitettu vaatimaton 5.9hp, joka on todella vähän jopa kiinaskootterille. Onko näissä jotain kuristuksia kun huippunopeudeksi olen määrittänyt suoralla tiellä noin. 80 km/h? Pitkään alamäkeen moottoritiellä päästään kuitenkin 90km/h kun tarpeeksi kauan kiihdyttelee. (GPS)

mopotinx3

#1
Ei kun reippaasti katsomaan Ebay tai Aliexpress viripakettitarjontaa. Esimakua saat Jwalk 125cc kiinaskootterin virityskertomuksesta, tai katso  kippari68 "Vauhdin hillintää" . Kannattaako alkaa loputon trimmaus vai tyydyt tuohon nykyiseen vauhtiin.  Ilmeisesti tämä Generic 125cc on mopon jarruilla ja ajo-ominaisuuksilla, joten ei siihen kannata varmaankaan mitään yli satasen vauhtia kehittää, mutta ajetaanhan sitä lähes jarruttomalla PV:lläkin huimia nopeuksia.
Skootterin muuttaminen moposta moottoripyöräksi voidaan tehdä toisinkin. Esim Aprilia Sportcityssä 125cc etuhaarukka on tukevampi kuin 50cc mallissa ja takahaarukka muutettu stereoperäksi paremmilla iskareilla ja taakse on vaihdettu tehokkaampi levyjarru.
Varmasti 180cc sarjalla voi päästä jo 120km/t, jos tohtii ajaa.  Jos sattuu onnettomuus, saattaa vakuutustarkastaja huomata ajokorttiluokan ylityksen viimeistään sitten, kun se lunastettu skootteri on myyty ja on jo uudella omistajalla. Hän todennäköisesti kertoo vakuutusyhtiölle, mitä on skootteristaan löytänyt.
Gilera Runner Black Soul

Yhteys

Taitaa olla vaan helpompaa jättää koskematta ellei koko moottoria ole vaihtamassa sillä tuossa on joku gy6 pohjainen 153QMI moottori, joka poikkeaa kiinalaisten tuottamista 152QMI tai 157QMJ koneista sisäisesti ainakin vanhojen foorumipostausten mukaan. Lisäksi jarrut ei mitenkään hyvin tehokkaat juuri ole.