Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Aprilia Mojito kulkee huonosti

Aloittaja zapiz, 07.05.20 - klo:18:02

« edellinen - seuraava »

zapiz

Aprilia Mojito Custom 2004, 12 000km mittarissa. Keväthuollon yhteydessä vaihdoin öljyt ja laitoin uuden tulpan, risan tulpanhatun takia uuden hatun ja puolan, putsasin kaasarin ja tsekkasin varin. Imuvuodoista ei merkkejä. No ainakin nämä tuli tehtyä,

Nyt ei enää kulje normaalisti eli kiihtyy äärimmäisen laiskasti ja huiput noin 40kmh vajaat. Kaasua lisätessä ja vähentäessä nykäisee aina  selvästi, kaasun vääntäminen pohjaan ei juuri kiihdytä, pintakaasulla pystyy köröttelemään viittäkymppiä tasaisesti. Kaasarin kalvo oli oma epäilys, mutta ei näy repämiä ja ainakin näyttää asettuvan oikein paikoilleen (materiaali tosin jotenkin "vanhan" oloista). Tilasin varmuudeksi uuden kalvon ja luistin, mutta tulevat vasta kolmen viikon kuluttua.

Löytyisikö ideoita kulun korjaamiseen vai odottelenko kiltisti uutta kalvoa ja tsekkaan sitten uusiksi?

mopotinx3

Voi olla se tyhjäkäynti suutin tukossa. Yleensä aina kiinaskootterin keväthuoltoon kuuluu sen pikkusuuttimen rassaaminen vaijerin säikeellä tai varsinaisella suutinrassilla. Apriliassa on samantyyppinen kalvokaasutin kuin niissäkin. Jos suuttimen rassaus ei auttanut, voi aina mitata puristukset, niin se selvittää moottorin kunnon.
Aprilia Sportcity One 50 4t

kaukari

Ottaako Mojito kunnolla kierroksia keskituella ? Meinaan että kuinka syvällisesti sen variaattorin tsekkasit ? Kulunut hihna, rullat, tahmainen holkki ja kytkin voi oirehtia vähän samaan tyyliin. Syksylläkö pelasi ilman ongelmia ?

zapiz

Syy löytyi allekirjoittaneesta.  ;D

Katteita kasatessa kytketty ryypyn sähköt väärin johtosarjaan. Näinkin voi näköjään käydä, kun hämärässä hätäilee. Ei tullu oireista heti mieleen sähköt.