Moposkootterit > Yleinen keskustelu moposkootterit

Keskustelua kypäristä (minkä kypärän ostaisi?)

(1/51) > >>

Jkarha:
Tuli kiinanskootteri hankittua (Milan Sport /Baotian).  Oiva peli!

Ja sitten ensimmäinen ostos sen jälkeen kypärä tietenkin.

Onko olemassa yksiselitteisiä suosituksia siitä millainen kypärä mopolla ajaessa kuuluu olla ja miten on niiden tyypihyväksyntien kanssa?

Itselleni ostin sellaisen integraalikypärän, missä avautuu etuosa tarvittaessa ylös. Oikein hyvä ja päähän istuva kypärä. Siitä ei löydy mitään CE-merkintää.
Myyjän mukaan (Hong Kong) se on hyväksytty, ettei Suomessa kuulemma saa myydä hyväksymättömiä kypäriä. Olivat kysyneet asiaa maahantuojalta. Luotan tähän mutta onko teillä jotain kommentteja?

Seuraava ongelma oli saada 5 v pojalleni joku potta päähän että pääsee muutaman kerran mopon kyytiin. Oli pois laskuista hankkia mitään kallista "kunnon" kypärää. Taas oltiin marketissa ja päädyin lopulta 40 euroa maksavaan crossi-kypärään. Myyjä ei tiennyt saako mopoillessa tieliikenteessä käyttää crossi-kypärää. Siinä kuitenkin on ECER22-05  hyväksyntä joten ajattelin sen perusteella että se saa luvan kelvata. Miten on?

Nettiä kun selailin niin joka yhteydessä mainitaan vaan että kypärää on käytettävä ja hyväksyttyä mutta ei juuri löytynyt mainintaa millainen kypärä.
Tämmöinen aloittelijahan saattaa laittaa lätkä-kypärän päähänsä.

Sitten vielä tuosta juniorin kyyditsemisestä. En löytänyt mitään suositusta siihen miten mopon päällä on istuttava. Totesimme helpoimmaksi että poika istuu edessäni, ja pitää jaloistani kiinni. Puuttuuko poliisi tähän? Ei varmaan olisi
iso homma harjoitella niin että poika istuu takana mutta alkuun siis näin.

 ???Samppa:
Ensiksikin, tervetuloa mukaan palstalle.

CE-merkintä itsessään ei ole tae turvallisuudesta, kaikki direktiivit eivät nimittäin kata kaikkia tuotteen käyttöominaisuuksia. CE-merkintä kertoo ainoastaan siitä, että tuote täyttää EU:n vaatimukset. Jollei kypärästä löydy CE-merkintää, voidaan kuitenkin olettaa, että vaatimukset eivät ainakaan kaikissa EU-maissa täyty (tai tuotetta ei ole EU-tyypitetty). Jenkkilästä löytyy vastaava merkintä.

www.kuluttajavirasto.fi/user/loadFile.asp?id=3736

Ecer22-05 tyyppihyväksyntä on varsinainen turvallisuusstandardi. Eli hyvä, että löytyy. Toki vastaavia standardeja on muitakin (esim.Snell-M 2005).

Kypäriä on monen hintaisia ja varmasti laatueroja löytyy. Jos haluaa oikeasti hyvän kypärän, ainakin itse suosisin vanhoja tunnettuja (ja usein myös kalliimpiakin) kypärämerkkejä. Marketista saatu kypärä ei varmastikkaan ole se paras, vaan todennäköisesti kauppiaan kaikista halvimmalla ostama tuote.

Lasta kannattaa kuljettaa kuvailemallasi tavalla. Silloin lapsi ei pääse putoamaan, esim kiihdytyksissä. Samalla havaitset kokoajan, että lapsella on kaikki hyvin. Uskoisin, että poliisi ymmärtää asian, eikä tähän puutu.


 

fillaripongari:
Kypärissä on suuria laatueroja, marketista muutamalla kympillä ei voi saada turvallista kypärää, sen jokainen tajuaa, kypärän pitää olla kuituvahvisteinen, niissäkin on eroja,  muovista massapuristettu "kuppi" ei ole suojaava, se halkeaa kuin kananmuna.
Kyllä turvallisesta joutuu maksamaan satasia, kypärässä ja muutenkin suoja varusteissa ei pitäisi ensimmäiseksi tuijottaa hintaan.
Monille voi olla yllätys, että laadukas kypärä voi maksaa puolet "halvan" skootterin hinnasta.

Jkarha:
Pojan ZPF kypärästä hyväksyntä löytyy.  Tutkin äsken omani josko se olisi vuorauksen alla tai muualla piilossa mutta ei. En voi muuta kuin luottaa myyjän kommenttiin että Suomessa ei ole myynnissä hyväksymättömiä kypäröitä, ja että olivat tarkistaneet asian maahantuojalta. Sinänsä vähän ristiriitaista että tuossa kuluttajaviraston artikkelissa sanotaan että joko valmistaja tai edustaja on velvollinen kiinnittämään jokaiseen kypärään hyväksyntämerkinnän. Näin ei ole Hong Kongin myymän "Max Speed" kypärän osalta tapahtunut.

Noh, pääasia että pojan kypärässä on hyväksyntä, itelleni hankin uuden joskus.

Samppa:
En kyllä luottaisi yhteenkään myyjään, jollei kypärästä löydy minkäänlaisia todisteita. Luulisi ainakin, että kypärän ostopakkauksessa olisi jonkinnäköinen sertifiointitodistus ollut.  ???

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta