Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Maxiskoottereiden renkaat

Aloittaja maximi, 03.03.12 - klo:16:54

« edellinen - seuraava »

maximi

Kun en löytänyt suoraan tällaista topicia, niin tiedustellaan nyt millä rengasmerkillä porukat on ajelleet ja miten renkaat ovat kestäneet. Ilmeisesti kuitenkin skoottereissa on vähän sama ongelma kuin prätkissäkin että jos ajelee enempi matka-ajoa, niin renkaat tuppaavat kulumaan keskeltä sileiksi vaikka reunoilla olisi pintaa vielä reilusti. Ainakin Michelinillä näyttää olevan rengas, joka on keskeltä kovempaa kumilaatua ja kestää siis matka-ajoa ja reunoilta pehmeämpää. Onko kellään näistä kokemuksia ja ylipäätään minkälaisiin kikometrimääriin olette eri renkailla päässeet. Itselläni ainakin valtaosa ajosta tulee olemaan matka-ajoa eikä kurvien kanttausta. Näyttää tuosssa Honda SW-T600 skodessa olevan vakiona Bridgestone Hoop kumit.

Misukan kumit http://www.michelinpowerpure.com/en/
Ja eikun menoksi ennenkuin on myöhäistä

pekka

Mielenkiintoinen aihe. Itse ajoin Hoda 300 SH:lla toissa kesänä 11 tkm Pirelli Sport Demoneilla. Pomppivat ja täristävät renkaat, ainakin itselläni. Skootteri oli 2 vuotta ajamaton ylivuotinen ja vika saattoi johtua huolimattomattomasta säilytyksestä, mutta Hondan myyjän ja maahantuojan takuumiesten mukaan kaikki Pirellit vatkaavat. Mielenkiintoinen kommentti edustamansa skootterin ensiasennusrenkaista? Sitten alle alle laitettiin Sava Diamondsit ja vatkailut loppuivat siihen paikkaan. Savalla ajettiin aikaisi keväällä paljon myös karhella asfaltilla, mutta Sava loppui muistaakseni 7-8 tkm jälkeen. Sen jälkeen jo viimekesän puolella ajoin kaksi settiä Michelin City Gripejä, ekalla 9 tkm ja toisella 10 tkm. Nämä siis kaikki takarenkaita, ekat Pirellit vaihdettiin molemmat, tuon hyppimisen poistamiseksi. Tarkemmat kilometrit löytyy tästä ketjusta: http://www.skoottericlubi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2541  Nyt on alla n 5-6 tkm ajettu Metzeler Feel Free. Ja toinen samanlainen roikkuu naulassa allee pääsyään tänä kesänä. Mielenkiinnolla odottelen, pääseekö Metzelerillä noihin Misukan kulutuslukemiin. Ensi syksynä on haaveissa laittaa Metzeler Feel Free Wintec alle, joissa on M+S merkintä, ja joilla voisi satunnaisesti ajaa myös talvella, esim viime joulukuun ajan olisi voinut ajaa talvirengaspakosta huolimatta. Tässä Metzeleristä: http://www.metzelermoto.com/web/products/newproducts/feelfree_wintec/default.page  Tuon Power Puren linkki vei MP renkaisiin, mutta Michelin Power Pure SC on nyt kauden uutuus skoottereihin. Niitä on 17 tuumaisten lisäksi satavana myös muita kokoja. (Tosin ei vielä Hondaan, SH, sopivivia 16 tuumaisia) Tässä Suomessa saatavilla olevia Michelin Power Pure SC, skootterikokoja yhdeltä myyjältä:  http://www.rengaskontti.fi/mp-renkaat/MICHELIN/POWER_PURE_SC
Piaggio NRG DD 2007, Honda SH 300 2008, Vespa SS 180 1965, Vespa SS 180 1968, Vespa PX 200 E 1983, BMW C 650 GT 2013, Vespa GS 160 Mk 1 1962

kaahonen

Hei.

Onko kellään kokemuksia tuosta Misukan POWER PURE SC renkaasta? Hinta luokka sama kuin CITY GRIPissä, kullostaa mielenkiintoiselle tuo kaksoikumiseos jutska. Edellisessä skodessa oli citygrippi ja se vaikutti ainakin tosi hyvälle. Syksyllä/talvella pitäs vaihtaa uusi kumi taakse ja ajattelin citygrippiä mutta rengasliikkeessä suositteli myyjä uutta power pure sc:tä. Kulutuskestävyys kuulemma parempi kuin city gripissä? Onko tietoo kellään?
Ei mopolla mahottomia

Kymco

#3
 :-X
Kymco Visa R50
Yamaha Majesty 400

kaahonen

Paljonko otti vaihtoineen?
Ei mopolla mahottomia

Kymco

#5
 :-X
Kymco Visa R50
Yamaha Majesty 400

lirva

Bilteman 10" renkas meni taakse tänään, saapi nähdä miten pelittää, pientä pompotusta tuntuu olevan mutta ajellaan rauhassa ja katsotaan asettuuko paremmin.

kaahonen

Lainaus käyttäjältä: lirva - 15.08.12 - klo:18:05
Bilteman 10" renkas meni taakse tänään, saapi nähdä miten pelittää, pientä pompotusta tuntuu olevan mutta ajellaan rauhassa ja katsotaan asettuuko paremmin.

Missä maxissa on 10" takarengas. Vitsi vitsi...
Ei mopolla mahottomia

pekka

Metzeler FeelFree kesti siis Honda SH 300:ssa, takana, kahden huoltovälin verran, eli 12 tkm. Nyt on toinen samanmoinen menossa ja liki 11 tkm on ajettuna. Vaihtoon menee tämäkin seuraavassa huollossa. Nyt olen saanut 16 tuumaset nakit myös FeelFree Wintec:iä, jotka siis nyt syksyllä alle laitetaan. Toivottavasti tulee taas viime vuoden kaltainen joulukuu tai koko talvi, niin saa vähän ajella, kun noissa on tuo M+S merkintä, ja täyttävät talvirengas vaatimuksen. Mielenkiinnolla odottelen, huononeeko kilometrikestävyys merkittävästi, tuon kylmässä hyvin toimivan kumiseoksen vuoksi.
Piaggio NRG DD 2007, Honda SH 300 2008, Vespa SS 180 1965, Vespa SS 180 1968, Vespa PX 200 E 1983, BMW C 650 GT 2013, Vespa GS 160 Mk 1 1962

lehtijussi

Ei nyt mitään akuuttia renkaan tarvetta, mutta kiinnostaa kuitenkin, mitkä kannattaa seuraavaksi hommata alkuperäisten tilalle...
Mahdollisimman hyvät, maksaa sitten mitä maksaa.
Olisko joku ominaisuuksiltaan niin paljon parempi, että jo siksi kannattais heivata noi Kymcon omat... oliko ne ny sitten Maxxis tai Kenda, en muista tähän hätään.

Otipa kupolliin, kun lueskelin tän topikin kirjoituksia. Onko tuolla nimimerkki "kymco" ollut joku pahemman luokan käyntihäiriö kun on poistanut omat viestinsä?  >:(
Jänniteensäädin poksahtanu ja tulupat kärähtäny... veikkaan ma.

InsOmnia

#10
Renkaan valinta kannattaa tehdä ihan omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Vaikka omat ajot onkin liki 90%:a maantieajoa nopeudella 70-90km/h niin oma valintani on Vee Rubber.

Pito on kelistä ja tienpinnasta riippumatta, omiin tarpeisiini riittävä ja renkaan pito ei lopu sade kelilläkään asvaltilla laakista, vaan varoittaa pikku luistolla. Rengas toimii myös soralla kiitettävästi ja onpas tuolla talvellakin tullut ajeltua. Nykyisellä sarjalla ajettu vissiin joku rapiat 6000km:ä ja eivät uutta häpeä.

Partanen

#11
Thaimaassako nuo tehdään? Ulkonäön pitäisi olla sivuseikka renkaita valitessa. Mutta senkin perusteella jättäisin kokeilematta.  :P

Kai nuo valtamerkit on edelleen luotettavia, vaikka misukkakin tulee Serbiasta, ainakin Vespa SS:n koko.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

InsOmnia

Thaimaassahan ne taitaa noita valmistaa. Joten eivät sovellu Italiassa valmistettuihin kulkineisiin ollenkaan, menee etuvalot killiin.  ;D

Partanen

Jos on varaan maksella moottoripyörän vakuutuksia, niin ei kannattane renkaissa tinkiä. Taikka enhän mä edes tiedä paljonko Vee Rubber maksaa. Ja voihan olla, että kuva vääristää. Ja jos sinne kauko-itään jo kohta pystytetään nykyaikaisia rengastehtaita. Tähän mennessä sieltä kaukaa idästä vaan on tullut semmoista kumia, joka murenee kun sen vie ulos (hiukan kärjistettynä)

Sen tiedän, että jos rengas on tehty Kiinassa, ja kyljessä lukee "nylon", niin ne kannattaa kiertää kaukaa. Mopoajeluun kesähelteellä saattavat sopia.

Mutta "lehtijussin" kysymykseen, niin Michelin City Grip tuntuu olevan aika pätevä, monen mielestä. Michelin Power Pure on viime kauden uutuuksia, ehdin ajaa sellaisella jonkin verran päälle tonnin. Tuntui niissä tiehöylän tekemissä pienissä urissa uraherkemmältä, kun City Grip ei niihin reagoinut juuri mitenkään.

Jotain ideoita voi saada, kun pistää rengaskoon kokonaisuudessaan Googleen. Kuvahakuakin voi kokeilla. Kaikkia malleja ei Suomesta välttämättä aina löydy, mutta näkeepähän erilaisia malleja.

Itte oon katellu viime aikoina Pirelliä ja Continentalia. Heidenau on saksalainen rengas, tai ainakin merkki. Pitäisi olla ihan hyvä.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

lehtijussi

Merkit mitkä mielessä pyöriny, on Metzeler ja misukka...

Maxxikset näytti olevan Kymcon tassuina. Eipä tuo ole mitenkään uraherkkä, soratielläkin hämmästytti rauhallinen käytös, etupää ei lipsu ja muutenkin menee kuin juna - toisin ku Burgmannilla oli... jänskää samalla soratien pätkällä.
Tiedä sitten noista Maxxiksista sadekelillä, jos jotain äkkinästä sattuu eteen...