Skootterini.com

Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) => Yleiset tekniset ongelmat, niiden korjaus ja vinkit => Aiheen aloitti: viisnelonen - 15.06.20 - klo:21:45

Otsikko: Burgman 650 rouskuttava, dieselmäinen ääni tyhjäkäynnillä
Kirjoitti: viisnelonen - 15.06.20 - klo:21:45
Vaikka tällä foorumilla ei montaa 650 burgmania olekaan niin mahdollisia wannabe skootteristeja  ajatellen kerron seuraavaa.
Käytetty vanhempi ja erityisesti paljon ajettu 650 Burgmani saattaa rouskuttaa ikävästi tyhjäkäynnillä.. ääni tulee yleensä voimansiirrosta ja johtuu kuluneesta hammasparista.
Ihan omana käsityksenäni on että vedättäminen alakierroksilla altistaa hammastukset em kulumiselle.. mutta mun käsitys on sivuseikka.
Pointti on se että ko ääninen kone ei siis ole hajoamailillaan vaan vaatii vain seuraavan videon esittämän korjauksen.
Se että saako noita korjaus-sarjoja vielä ei ole mun tiedossa.
Em ilmiö pulpahti esiin kun kiersin katselemassa ja koeajamassakin näitä isoja burgereita niin Turun bike&boatissa oli yksi 90tkm ajettu, mikä toimi muuten hienosti mutta selvä naputus kuului minkä selkeästi yhdistin  jäljempänä olevassa videossa esitettyyn burgmanin käyntiääneen..
https://www.youtube.com/watch?v=hya97H6kP68

Projektia en hakenutkaan ja lopuksi löysin mieleiseni niitten muutamien huollettujen ja ehjänoloisten joukosta joita kaupattiin. Yksi muutaman vuoden nuorempi ja puolet vähemmän ajettu yksilö hävisi myynnistä yön aikana kun olin aikeissa mennä seuraavana pnä sitä mennä paikan päälle ostattelemaan.. Tää mun burgeri on n 45 tkm ajettu ja sivuäänistä ei tietoakaan..
Otsikko: Vs: Burgman 650 rouskuttava, dieselmäinen ääni tyhjäkäynnillä
Kirjoitti: Coastside - 16.06.20 - klo:23:05
Harrastajalle eduksi kun se laskee hintoja, jos on intoa korjata tai kovat korvat kuunnella.
Otsikko: Vs: Burgman 650 rouskuttava, dieselmäinen ääni tyhjäkäynnillä
Kirjoitti: viisnelonen - 17.06.20 - klo:07:34
Onneksi tuo on harvojen alkupään vuosimallien vaiva ja siis vain tuossa 650 mallissa.
Tuo äänihän alkaa hentona naputuksena ja ajon aikana se ei kuulunut ainakaan mun korviin siinä yksilössä mitä koeajoin vaikka paikallaan tyhjäkäynnillä oli semmoinen selvä naputus.. mutta kun kaasuttaa niin ääni häviää.
Otsikko: Vs: Burgman 650 rouskuttava, dieselmäinen ääni tyhjäkäynnillä
Kirjoitti: viisnelonen - 02.08.22 - klo:11:38
Ihan vaan referenssiksi jos joku isoa burgmania itselleen katselee niin linkissä selviää tuon naputuksen syy ja korjausmetodikin.
https://www.youtube.com/watch?v=hya97H6kP68