Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vakuutusmaksu, yhtiöiden vertailua

Aloittaja Tiina89, 27.04.07 - klo:16:15

« edellinen - seuraava »

Tiina89

Tuli tänään Veritakselta skootterin vakuutusmaksu ja oli noussut 99,75 euroon! Viimevuonna oli muistaaksni jotain 90euroa. Oli perustelu että hinnat ovat nousseet muuttuneiden korvausmenojen takia  >:(

Mitäs muissa yhtiöissä maksaa perusvakuutus?

Samppa

Lähivakuutuksella muistaakseni 110 euroa...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Tapsa

IFIssä muistaakseni 140euroa... siis muistaakseni.. Minäkin haluaisin kuulla saako jostain alle Veritaksen hinnan?

katiX

Meillä ukko hoitaa nuo vakuutusasiat, joten tähän ei minulla ole juuri kommentoitavaa. :-\
Kati

"Mie en tiiä mittään, mie oon maalta ja miull on mopo"

Kappas Vaan

Lähivakuutuksella 116 â,¬ , kysyin sieltä hintoja äskettäin koska oma skode saapuu ensi viikolla.

Samppa

Lähivakuutuksesta saa ainakin tosta 116 eurosta alennusta jonkin verran jos on muita vakuutuksiakin siellä. Mutta silti toi Veritas tuntuu olevan edelleen halvin, vai löytyykö halvempia?
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

SalmiS^

IF taisi olla noin 100e, mutta korvaavat sitten täyskaskon kanssa todella avokätisesti. Esim siskon skodesta maksettiin 1200e. Ajoi sen lunastukseen ja sai 1579e. Sama oman vanhan Ditekin kanssa, että kaaduin ja sain katteiden korjaukseen noin 700e ja käytin niistä 20e (maalaus spraylla ja kittiä) Mutta Hollannista tilaamalla olisi saanut 2 vai 3 katesarjaa tohon hintaan. Eli mielestäni aika avokätisesti korvaavat.

A_sentaja

No minun jammuni on pohjolan kilvissä, tosin senkin omistaa vissii nykyään osuuspankki. Taisi olla viime syssynä jotain 105e ja siinä on vielä jokin käteisalennus. Kyllä se niin on, että kun motoristit ja mopedistit sekä tietenkin skootteristit kolaroi, niin kaikki maksaa.. :(
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Samppa

Kyllähän ne tietysti maksaa. Mutta eivät nuo vakuutusyhtiöt mitään hyväntekeväisyysfirmojakaan ole, vaan katteet on aivan röyhkeän korkeat. On tietysti helppo aina ilmoittaa että "lisääntyneiden vahinkojen johdosta" ja samalla nostaa hintaa ylitse tuon em. lauseen, jotta saadaan taas katetta lisää. Kyllähän näistä vakuutusyhtiöiden toiminnoista on tehty monia dokumenttejakin. Mielestäni on esim. rahastusta se, että jokaiselle ajopelille pitää olla oma vakuutus (jos on vaikka 7 skootteria ja 3 autoa). Eikö voisi olla yhtä lippua autoille ja yhtä skoottereille. Ja tuo lippu pitäisi sitten olla aina ajossa mukana... Tällä hetkellä monen auton ja skootterin pitäminen tuntuu vähän rangaistavalta teolta. Ainakin jos niillä meinaa laillisesti liikenteessä ajaa...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

fillaripongari

Minä en hyväksy sitä että joudun maksumieheksi muitten vahingoista, meitä pitäisi kohdella yksilöinä eikä massana, vaikka onhan tuo BONUS järjestelmä, minulla on autossa 70%  saiko sen skootteriinkin? en juuri tällä hetkellä muista sitä, mutta valistusta tarvitaan kyllä paljon lisää, ja valitettavasti myös eräitten kohdalle valvontaa, liikennekuri on rapistumaan päin ja se tietää jatkossa yhä suurempia vakuutusmaksuja >:(

fillaripongari

Lainaus käyttäjältä: SalmiS^ - 29.04.07 - klo:14:58
IF taisi olla noin 100e, mutta korvaavat sitten täyskaskon kanssa todella avokätisesti. Esim siskon skodesta maksettiin 1200e. Ajoi sen lunastukseen ja sai 1579e. Sama oman vanhan Ditekin kanssa, että kaaduin ja sain katteiden korjaukseen noin 700e ja käytin niistä 20e (maalaus spraylla ja kittiä) Mutta Hollannista tilaamalla olisi saanut 2 vai 3 katesarjaa tohon hintaan. Eli mielestäni aika avokätisesti korvaavat.
Minulla on tuosta edellä mainitusta yhtiöstä toisenlainen kuva, autooni murtauduttiin, vakuutukset kunnossa, ei korvanneet mitään kun oli vanha auto? miksiköhän kuitenkin myivät siihen sen vakuutuksen? vaihdoin kaikki vakuutukset toiseen yhtiöön.

Samppa

#11
Minulle kävi IFI:n kanssa siten, että kun autoni ikkunaan lensi vastaantulevasta rekasta kivi, niin täyskaskosta huolimatta olisi pitänyt olla erillinen kivivakuutus että olisivat korvanneet (olisivat tosin korvanneet täyskaskosta, mutta oma osuus olisi ollut ensimmäiset 300euroa ja sitten olisi lähtenty bonuksia). Vakuutusyhitön edustaja ei muuten tykännyt kun kysyin häneltä puhelimessa, että pitääkö peuroja ja muitakin pieneläimiä (ketut, jänikset yms.) varten olla erillinen vakuutus, tai entäs eriväriset muut autot?

No kaverilla kävi samalla tavalla ja hänellä oli kivivakuutus. Oma vastuu olisi kuitenkin ollut suurempi, kuin tilanteessa jossa hän kävi itse paikkauttamassa lasin (maksoi noin 60e). Eli silkkaa rahastustahan noi on...

Samoin ihmetyttää juurikin se, että kun vika ei ole oma (joku esim. ruttaa auton ovellaan parkkipaikalla kylkeen ja poistuu paikalta), niin itselle tulee bonusmenetyksiä ja omavastuuosuuksia kun nuo jäljet korjauttaa kaskosta. Siellä varmaan kannattais vakuutusyhtiöiden edustajien vaania parkkipaikoilla, selvittää ajoneuvorekisterikeskukselta minkä yhtiön vakuutus autossa on ja jos on omasta yhtiöstä, niin käydä kolhimassa kyljet sisään ja poistua paikalta.

Kotivakuutuspuolella monessa asiassa ihan sama juttu. Jos esim. hajonnut painevesisäiliö on X-vuotta vanha, niin vakuutus ei korvaa. Ja harva tulee ajatelleeksi tällaisia asioita, ennen kuin se vahinko sattuu... Pitäisi siis pitää jatkuvaa kirjanpitoa laitteiden yms. iästä. Vastaavasti akvaarion mahdollisesti aiheuttamaa vesivahinkoa ei välttämättä korvata, mikäli akvaariota ei ole etukäteen yhtiölle ilmoitettu.

Ja liikennekuri rapistuu entisestään, mikäli liikkuva poliisi lopetetaan. Tätähän ne nyt ovat viisaassa eduskunnassa pohtineet kustannussyistä.

Tämä nyt meni vähän ohi varsinaisen aiheen, mutta silti...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

fillaripongari

Pakko tuohon kotipuolen vakuutus asiaan vielä lisätä, että muistakaa jos on astianpesukone ja vesivuoto tulee, niin ei korvata jos vesiletku on oliko se yli 5 vuotta vanha? se pitää kai uusia 3-4 vuoden välein ja dokumentoida hyvin. Vakuutusyhtiöillä on liian iso valta, ennen ihmiset hallitsi yhtiöitä nyt yhtiöt hallitsee ihmisiä.

Partanen

152â,¬ paikkeilla oli IF:in liikenne-, palo- ja varkausvakuutus yhteensä, kun kyselin.

137â,¬ oli hinta Tapiolassa liikennevakuutukselle.

Veritas lupaa liikennevakuutuksen 100-105â,¬.

Linkki Veritaksen sivuille:

http://www.veritas.fi/fin/tuotteet_ja_palvelut/vahinkovakuutukset/frame_fi_tuote_vahinko.html
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Kappas Vaan

116 â,¬ on lähivakuutuksen liikennevakuutuksen hinta. Lasku tuli tänään. Muitakin vakuutuksia löytyy , joten ne eivät alentaneet hintaa.