Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä Eki - tänään kello 13:25
Kyllä pahemman kerran on taas höynaytetty, nyt pääsin noin 3.0-3.5km kotonta, kun piti Helsinkiin mennä, ilmeisesti variaattorin hihna poikki, kone käy mutta ei liiku minnekään ja pysähdys oli juurikin semmoin että hihna poikki. Nyt pulttipyssy ja muut kopan sekä variaattorin avaustyökalut mukaan, parit alkuperäiset 811 x 8.5mm hihnat mukaan, itsellekin jäänyt niitä edellisistä piaggion koneellisista, syy hihnan katkomisiin on varmasti niin suuri takavariaattori, että hihna saattaa hangata pyöriessään lohkoon, tuohon kuuluisi 107mm takavariaattori, myyjä väitti että se rutkasti isompi kuuluu? Myyjä ei vastaa puhelimeen, estänyt myös viestienlähetyksen, elikä tämä Lahtelainen pohatta osaa nämä, mutta tuon kaikkialla julki että kuka kehtaa tehdä tätä, 50€ pienin hyvitys, tai uusi kunnollinen takavariaattori ilman kytkinkelloja ja ilman kytkimiä, niitä löytyy itseltä, mutta ei ehyttä itse variaattoria.
#2
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä Eki - tänään kello 12:06
Lainaus käyttäjältä: Samppa - tänään kello 11:15Kuinka monta skootteria muuten olet kaiken kaikkiaan omistanut?
Tuossahan niitä lukee 25 scootteria 27 vuoden aikana, tämä olisi 26 skootteri, linjalla yksi/vuosi. Olin menossa Helsinkiin juuri, olin jo aiemmin ihmetellyt että onko etupään laakerit tästä sököt, tai ohjausjutun laakerit löysällä, no pysähdyin ihmettelemään kolinaa, oli etujarrun satulan molemmat pultit löysällä, ylimmäinen jo sentinverran ulkona tippumassa. Minä menin kirjoittamaan kauppakirjaan etten valita, se koski katteita, ei moottoria mikä on tarkistettu ja uusittu mm laakerit kompuraan, neulalaakeri, mäntä, sylinteri polttimoja ym kaikenlaista, tarkistettu jne. Bensa ei vuoda jos pistoolin työntää tarpeeksi syvälle tankiin, mutta bensan pinta ei saa näkyä silmin, muuten vuotaa ylivuotoletkusta. Aukaisin loput etujarrun muttereista, ruuvilukitetta ja kunnolla kiinni, ei kolise enää, joku muu ääntelee, en tiedä mikä, kyllä tää on yhtä helvettiä näitten kanssa, nyt lähden malmille mp pitstopille uudelleen yrittämään, siellä on ilmeisesti 17.5mm dellorto, täytyy kysyä käykö liittimineen tähän, se on piaggio fly skootterista.
#3
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä Samppa - tänään kello 11:15
Kuinka monta skootteria muuten olet kaiken kaikkiaan omistanut?
#4
Peugeot / Vs: Nyt asiantuntijat videosta...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kari69 - tänään kello 10:28
Meillä on 2 Kymco Agilityä käytössä.

1. maksoi 400 €. Sillä on ajettu jo miltei 10 000 km neljän kesän aikana. Nyt mittarissa on 17 000. Hihna katkesi kerran. Mitään varsinaista vikaa ei ole ollut. Takarengas on uusittu ja akku viime viikolla.

2. maksoi 130 €, koska se oli viallinen. Moottori piti pahaa ääntä. Se tuli kuntoon, kun laittoi paikalleen alkukäyrästä pudonneen 6 mm ruuvin. Lataus tuli kuntoon, kun lisäsi maadoitusjohdon moottorista keulaan. Tälläkin on ajettu jo 7000 km ilman yhtäkään vikaa. Mittarissa nyt yli 17 000 km. Takarengas on uusittu.

Ajoa siis yhteensä 17 000 km ilman vikoja ja mopot maksoi yhteensä 530 €. Mulla on kolmaskin samanlainen, sillä on ajettu vasta 5000 km. Kulultaan ne on kaikki samanlaisia. Kiihtyy huonosti, mutta kulkee oman mittarin mukaan 70, GPS:n mukaan 63 km/h.
#5
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä Eki - tänään kello 09:37
Käyetyn mopon osto on usein pettymys, myyjät luokittelevat tahallaan paremmaksi mitä myytävät ovat, tässäkin tapauksessa kaasari paljastu vasta kysymällä myyntipöydän ääressä 14mm tarvikekaasariksi, korjaaja ei oman puheensa mukaan ollut suorittanut koeajoa kuin muutaman sata metriä? Hävetti niin helvetisti kun sammui ekoihin liikkennevaloihin myyntipaikalta lähtiessä, en millään meinannut saada käyntiin, kun sain ajoin tankille ja nopeus oli luokkaa 30-45 mittarin mukaan, mikä valehtelee tietty sen 5kmh liikaa. Tankilla huomasin että valuttaa bensaa pohjan letkusta ja äärimmäisen hidas tankkaus, ei vedä tankki, siellä näkyy sulkuläppiä ja yksi niistä monista auki, toki ruuvarilla painettaessa aukeaa kaikki. Aiemmin tehty yksi tietty kauppa isännän kanssa, silloin hinnasta selvisi häikkää, olikin ostanut halvemmalla toisesta paikkaa, laatikon kyljessä oli hintalappu, lienee kyse erehdyksestä ja se sovittu sekä hyvitetty, siitä ei mitään, eikä muustakaan, kerroin vaan, kun tämä ei ole ensimmäinen kauppa, kun kerrotaan että kaikki on ok. Tuusulasta hain edellisen piaggion, toinen peileistä tippui parinsadan metrin päähän ostopaikasta, siis se peilin lasiosa ja tuhannen pilxxxn päreiksi, kone meinasi nikehtyä Jokelaan, elikä puoleenväliin kotimatkaa, olkaahan muut käytettyä ostaessanne tarkkoja, aina löytyy semmoisia ihmisiä ketkä vaan haluavat keinoja kaihtamatta eroon ajopeleistään, kertomatta juuri mitään. Itse möin peugeotin viallisena 400 eurolla, kaveri kävi eilen kiittämässä, sanoi ettei siinä ole mitään vikaa, sanoi olevansa velkaa minulle, sanoin ettet ole, se oli minun oma vika, totesin myydessä että vähintä mitä on menossa tai jo mennyt on välitysratas tai kampiakselin laakeri, ei kuulemma ole ainakaan kampurassa vikaa. Edellinen peugeot sf3lc jättä minut Hämeenlinnaan, Tampereelta tulossa, hatutti niin keleesti, öljyä pikku lammikko ja hyytyi täysin, pistin ilmoituksen että viallinen peugeot 200€, nouto Hämeenlinnasta, mersumies täältä foorumilta tuli meidän kautta, molemmilla työkalut mukana ja peräkärry, avattiin takavarin koppa, hihna päreinä ja sipassut takaöljytulpan mäjelle rikkoutuessaan, laitoin tulpan pakalle, uuden hihnan mikä sattui mukaan, pelas sekä kukkui kuten kuuluukin, ei ollut tullut heittoa akseliin, sanoin että nyt ei raaskisi millään myydä, kun ei ole oikeastaan mitään vikaa, isäntä tarjosi satkun lisää ja olihan se luvattuna myytävä, sillälailla minun moponi menevät huippukuntoisina lahjaksi varakkaille isännille, kaduttaako, no ei, koska se ei auta mitään. Tuon piaggion kun fixaan, meinaan saada siitä ainakin 500-600€, mutta ei se ole minun ajokkini, on niin ruvettunut katteiltaan, kuvissa näyttää paljon paremmalta, mutta ei enää livenä.
#6
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä Eki - tänään kello 09:18
Lainaus käyttäjältä: joni_k - eilen kello 14:39Oiskohan tankissa siinä täyttöaukon lähistöllä korjausilma putki ja sitä kautta tiputtaa maahan. Toisaalta huonoin vaihtoehto on että täyttöputkeen tullut reikä esim kateruuvi tms mennyt läpi.
Täytyy tutkia, tässä piaggiossa on muutakin poikkeavaa, mm takavariaattori on liian iso halkaisijaltaan, juuri ja juuri sopii pyörimään, pitäisi olla 107mm halkaisija, itsellä on niitä mutta rikkinäisiä kun pitävät rahinaa. Kaasari on joku 14mm kurkulla oleva uudehko, ilmeisesti ostettu moponosat24 puodista, vakiona pitäisi olla dellorto 17.5mm, niitä toki saa, mutta hirmuhintaisia mikäli ostaa myös automaattiryypyllä. Olenkin pähkäillyt että käyköhän tuon automaattiryyppy dellortoon, säästäisi siinäkin? Nyt mopo rupesi kulkemaan kun ostin alkuperäisen hukkaputkiviritelmän tilalle technigs silent pro putken, kaasarissa oli suutin 70, eikös vakio piaggiossa ole luokkaa 60, laitoin tilalle 66 koon ja oletan sen riittävän ns tehoputken tapaiselle technigs putkelle? Tuossa on ilma-seosruuvi ihan ilmanputsarin kaulan vieressä, onko oikea tapa säätää seokset ensin kiinni ja 1.5 kierrosta oletuksena auki ja siitä entraamalla hiukan?
#7
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Znen zn50QT-22variaattorin...
Viimeisin viesti käyttäjältä Kari69 - tänään kello 00:11
Jos tukehtuu, voi olla niinkin, että saa liikaa pensaa.

En tiedä, onko kaasuttimesi samanlainen, kuin esim. GY6 koneissa. Niissä on yksi vaaran paikka, kun irrottaa suuttimet. Jos irrottaa lisäksi sen messinkiputken, jossa pääsuutin on kiinni. Sen yläpuolella on vielä pieni messinkiholkki. Se saattaa pudota paikaltaan itsestään. Se laitetaan takaisin siten, että kapeampi pää on ylöspäin eli luistia kohti. Kun se on paikallaan, niin sen näkee, kun kurkistaa kaasuttimen kurkkuun. Osan pää on pari milliä kurkun pinnan yläpuolella. Kaasuttimen neula menee sen läpi.
#8
Yli 400cc skootterit / Vs: Maxiskoottereiden renkaat
Viimeisin viesti käyttäjältä konenikkari - eilen kello 18:08
#9
Yli 400cc skootterit / Vs: Maxiskoottereiden renkaat
Viimeisin viesti käyttäjältä viisnelonen - eilen kello 15:48
Tässä taas tää vanha linkki rengaslaskuriin kun näytti vielä toimivan. Laskee siis myös mp rengas mittoja..
https://www.miata.net/garage/tirecalc.html
#10
Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa / Vs: Piaggio vuotaa runsaasti p...
Viimeisin viesti käyttäjältä joni_k - eilen kello 14:39
Oiskohan tankissa siinä täyttöaukon lähistöllä korjausilma putki ja sitä kautta tiputtaa maahan. Toisaalta huonoin vaihtoehto on että täyttöputkeen tullut reikä esim kateruuvi tms mennyt läpi.