Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vakuutusmaksu, yhtiöiden vertailua

Aloittaja Tiina89, 27.04.07 - klo:16:15

« edellinen - seuraava »

Pyrres

Nyt sitten tuli tuolta vakuutusyhtiöstä soitto Jinkkua koskien. Tarjosivat aluksi 900â,¬ mutta sain tingattua 950â,¬ mihin olen kohtuu tyytyväinen, koska olisi voinut olla huomattavasti pahempikin tilanne. Eli tänään tulee paperit ja tänään pistän postiin niin keskiviikkona vakuutusyhtiössä jonka jälkeen pistävät rahat tilille. Eli kohtuu tyytyväinen olen If:n toimintaan. Omavastuuta koskien olen hiukan pettynyt koska se ei laske tuplalukituksen ansiosta kuulema ollenkaan (kysyin siis tulevaa skootteria varten) vaikka olisikin ohjauslukon lisäksi vaikka missä lukossa.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

newermind

Suhteellisen hyvin tuo homma kuitenkin meni. Lykkyä Pyttyyn Shoppailureissullesi!

(enkä tarkoita nyt Siwaa, vaan päristin-putiikkeja)  :D
*Sole poka mikhän, saata mie sinnehi pärähyttää*
Baotian BT49QT-7C * Suzuki GT 125 vm. 1974

Pyrres

Juu no kun tuossa rahat tulevat tilille ja pääsen kaupoille niin on jo periaatteessa tuosta CPI:n Formula R:stä lyöty kaupat lukkoon. Eli jos ei koeajolla ilmene jotain ihmeellistä niin se ostetaan.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

purgiaali

Tilailin kymcoon vakuutukset katsastusasemalta samalla kun kävin tekemässä omistajanvaihdoksen. Samanlailla tilailin vuosi sitten soliferin vakuutukset. Nyt tuli uudet paperit ja lasku postissa. Hinnat ilman vakuutusveroa(22%) ja alennuksia solifer 135,42â,¬ ja kymco 102,86â,¬.

Onkos kymco siis turvallisempi kulkupeli kuin solifer?  ;D

niin ja näin siis pohjolassa

Pyrres

Taitaapi vaan olla harvinaisempi ja siten sattuu vähemmän onnettomuuksia :P
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

jansku

Piti ihan aiheesta kirjautua foorumille kun tein hiljan pienen soittokierroksen eri vakuutusyhtiöihin kysyäkseni hintoja Piaggio nrg mopolle.
Pohjolassa liikenne 185e, osakasko 51e, täyskasko 180e (oma-vastuu 150e).
Aktia liikenne 105e, osakasko 36e, täyskasko 110e/55e (omavastuut 150e/500e)
Turva liikenne 170e, osakasko 30e, täyskasko 192e (omavastuuta en huomannut järkytykseltäni kysyä)
Lähivakuutus liikenne 116e-120e, osakasko 30e-40e, täyskasko n.100e (ov 150e).

erpal

Hei Jansku ja hyvää huomenta täältä Helsingin Kontulasta! Teitpä hienon, ystävällisen ja aaikaa vievän työn selvittäessäsi vakuutusasioita - KIITOS !  Eivätpä ole hinnat muuttuneet oikein miksikään siitä kun otin itselleni liikenne-palo-varkaus-hirvivakuutuksen-oikeusturvavakuutuksen. Pohjola on aina ollut kallein. Niinpä pysyn edelleen Aktia Vahinkovakuutus Oy:n asiakkaana. Halvimmat hinnat, nopea vahinkotarkastus ka korvaus tilille 2-3 päivässä. Ystävällinen ja nopea palvelu. Kiitti vielä Sinulle ja turvallisia ajoja. Ja kuten virolaiset sanovat kauniisti: TERVIST = TERVEYTTÄ.
Terveisin
Erik Palm
Helsinki
Kontula
nimimerkki: erpal

pete1976

jokaisella on tietysti oma mielipide vakuutus yhtiöistä ja heidän toiminnasta itselleni on välillä sattunut yhtä ja toista ja oppinut lukeen sen "pienellä" pärntätyn tekstin... tuntuu tietysti tyhmältä lukee koko vakuutus sopimus läpi mut on siellä sen verran "hienoja" koukeroita ja jopa kirjoitus virhe/sanamuoto vahinko ilmoitusta tehtäessä teettää lisä hommaa tai jopa korvauksen eväämiseen itselläni on tällä hetkellä vakuutukset Tapiolassa ja olen ollut tyytyväinen heidän korvaus käsittely aikaan ja muuhunkin toimintaan kiina ihme skoden vakuutus 135e vuodessa

FrozenCorpse

Joku tuli toisella sivustolla pätemään, että mopon vakuutus maksaa muka vain reippaat 100e/vuosi.
Aika halvatun halvalla pääsee...
"Frozen. Sä olet kyllä pessimistisin foorumilainen.  :o "

Pyrres

Jos on ikää niin voi joissakin vakuutusyhtiöissä jopa päteä, tai jos on museohärveli.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

Samppa

Aktiallahan se on se 105 euroa vuosi. Siellä mulla on kaikki moposkootterivakuutukset, vaikka talovakuutukset ja autovakuutukset yms. on muualla. Ei saanut muualta edes keskittämiseduilla samaan hintaan. Onhan tosta ollut juttua aikaisemminkin tässä ketjussa. Ja nythän puhutaan perusliikennevakuutuksesta.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Qman

#71
LainaaMopo vie teinejä ulosottoon
Alaikäisten ulosottovelat ovat räjähtäneet käsiin tänä syksynä. Suurin syy on mopovakuutus, jonka jo sadat nuoret ovat jättäneet maksamatta.

Lisää tietoa Taloussanomien uutisesta: http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2009/10/09/mopo-vie-teineja-ulosottoon/200921648/139

AutoToday.fi:ssä oli juttu laajempana.

LainaaMopovakuutus jää usein maksamatta (09.10.)
Alaikäisten luottotietohäiriömerkinnät ovat lisääntyneet huolestuttavasti. Ulosotossa on parhaillaan noin 1 700 nuorta. Suurin osa tapauksista koskee maksamattomia, suoraan ulosottokelpoisia liikennevakuutusmaksuja.

Mopojen, moottoripyörien tai viimeaikoina yleistyneiden mopoautojen pakollista liikennevakuutusta ei ole joko maksettu tai sitä ei ole otettu ajoneuvolle lainkaan. Keskimääräinen ulosotossa oleva summa alaikäistä kohden on noin 40 - 50 euroa.

- Nuoret eivät ymmärrä, kuinka vakavasta asiasta luottotietohäiriömerkinnässä on kyse. Tällainen merkintä johtaa siihen, että vaikkapa opintolainan, vuokra-asunnon tai kännykkäliittymän hankinta hankaloituu, sanoo johtava vakuutusasiantuntija Pia Santavirta Finanssialan Keskusliitosta.

Santavirta muistuttaa myös, että vanhempien tulisi huolehtia siitä, että alaikäinen hoitaa kaikki lakisääteiset ja taloudelliset velvoitteensa.

- Kun pihaan ilmestyy uusi, nuoren kesätyörahoilla hankkima mopo, ei ole pahitteeksi varmistaa, että onhan se rekisteröity ja vakuutettu. Nuoren kanssa on myös hyvä sopia, miten vakuutusmaksu maksetaan ja valvoa, että niin myös tapahtuu.

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja

Kaikilla mopoilla on oltava lakisääteinen liikennevakuutus. Vakuuttamisvelvollisuus koskee myös ns. minimopoja ja -mönkijöitä. Vakuutus on otettava, vaikka mopoa käytettäisiinkin vain piha-alueilla tai maastossa ja vaikkei se olisikaan rekisterissä. Liikennevakuutus korvaa vahinkotilanteessa kaikkien osapuolten henkilövahingot. Se korvaa myös syyttömälle osapuolelle aiheutuneet omaisuusvahingot.

- Nuorten on kuitenkin hyvä tietää, että vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönnillä on vaikutuksia henkilövahinkojen korvattavuuteen, sanoo yksikönjohtaja Janne Jumppanen Liikennevakuutuskeskuksesta. Vakuuttamattoman mopon kuljettajan omia henkilövahinkoja ei pääsääntöisesti korvata lainkaan.

Vakuuttamisvelvollisuus on lain mukaan ajoneuvon omistajalla tai haltijalla, joka mopoista puhuttaessa on usein alaikäinen nuori. Mikäli mopo jätetään vakuuttamatta, perii Liikennevakuutuskeskus vakuuttamattomalta ajalta korotettua vakuutusmaksua vastaavan hyvikkeen, joka pienimmillään on 34 euroa, mutta nousee moninkertaiseksi, jos vakuuttamattomuusaika pitenee tai jos vakuutuksen puuttuminen tulee ilmi vahinkotilanteessa.

Viime vuonna vakuuttamattomien mopojen vuoksi perintäkirjeen sai 736 alaikäistä. Määrä on kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa.

- Ikävintä tässä on se, että valtaosa nuorista jättää myös tämän hyvikemaksun maksamatta ja antaa asian ajautua ulosottoon, Janne Jumppanen kertoo.

Virittelystä tulee vielä isommat maksut

Paljon harmia aiheutuu myös viritetyistä mopoista. Vakavien henkilövahinkojen riski kasvaa, kun teknisiltä ominaisuuksiltaan mopoksi tarkoitettu ajopeli viritetään kulkemaan yli sallitun 45 kilometriä tunnissa.

- Vakuutusmielessä viritetty mopo ei ole enää mopo vaan kevytmoottoripyörä, jolla on oltava moottoripyörän liikennevakuutus, muistuttaa Janne Jumppanen.

Viritetyn mopon tavatessaan poliisi ilmoittaa sen tiedot Liikennevakuutuskeskukselle, josta ne välitetään mopon vakuutusyhtiölle jatkotoimenpiteitä varten. Lisäksi Ajoneuvohallintokeskus AKE perii viritetystä moposta moottoripyörän autoveron.

Mopojen aiheuttamien liikennevahinkojen määrä on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. Vakuutusyhtiöt korvasivat viime vuonna yhteensä 3 725 mopojen aiheuttamaa vahinkoa, joissa vammautui 2810 ja kuoli 11 henkeä. Korvauksia näistä vahingoista maksettiin reilut 20 miljoonaa euroa, josta 86 prosenttia on henkilövahinkoja. Mopovahingoista 77 % on nuorten, alle 18-vuotiaiden aiheuttamia.

FrozenCorpse

Voivoi.. Nykyajan uusavuttomat mukulat!
"Frozen. Sä olet kyllä pessimistisin foorumilainen.  :o "

Pyrres

Frozen, otahan ihan iisisti vain. On monen monta juurikin uusavutonta mukulaa mutta älä viitsi yleistää. Etenkään kun et itse käsittääkseni kauhean vanha itsekään ole. Loppujen lopuksi suurin osa hoitaa asiansa kunnialla, taas se pieni piiri pilaa muiden mainetta. Täälläkin kuitenkin tuota nuorempaakin porukkaa pyörii niin ei viitsi heti haukkua lyttyyn.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

Coastside

Frozen kommentti taisi olla sarkasmia.

Virittelystä tuossa oli maininta ja siitä ettei rakenne salli virejä. No tuo kirjoittaja ei ole nykysuuntausta nähnyt jossa useimmiten mopoiksi kuristetaan muualla tuplasti kulkevia ja jokainen kevaria ajanut osaa rinnastaa nuo hyvinkin keskenään kun ajatellaan ajettavuutta.

Kolarit ovat yleensä ajovirheitä risteyksissä tai takaa päälle ajoja. Niihin virit eivät vaikuta mitään, koska nopeammalla pääsee myös nopeasti edestä. Tyttöjen lisääntynyt ajomäärä on mainittu tutkimuksissa pääsyyksi onnettomuuslukujen kasvuun. He ajavat varovasti mutta menettävät helpommin tilanteen hallinnan. Eräs vakuutusyhtiö maksattaa suurempaa maksua naisilta tuon vuoksi.

Se taas ettei tajuta vakuutusyhtiön ylivaltaa, olisi poisopittavissa myös ilman maksuhäiriöleimaa ja haittojakin. Mörkö vaanii isoilla valtuuksilla nassikat.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04