Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vakuutusmaksu, yhtiöiden vertailua

Aloittaja Tiina89, 27.04.07 - klo:16:15

« edellinen - seuraava »

erpal

Hyvä Samppa! Katsellaan ja odotellaan, jos vakuutusmaksuilmoituksia vielä tulisi. Sen ainakin tiedän, että Pohjola on ollut kallein, Turva ja Lähivakuutus myös hinnakkaita, samoin If. EWdelleenkin edullisin lienee Aktia Vahinkovakuutus Oy, ex Veritas. Maksoin siellä nyt keväällä pakollisen liikennevakuutuksen kerralla vuodeksi ja se oli 104,75 e. Lisäksi minulla on sieltä 150e omavastuulla varkaus/palo/hirvivakuutus/oikeusturvavakuutus, joka vuodeksi kerrallaan maksettuna oli noin 34 e. Oli upea päivä ajella tänään jo klo 05 (!) lähtien täällä Helsingissäkin. Kävin Seurasaaressa, yhdessä uudessa Prismassa ruokaostoksilla, ihailemassa Hietaniemen uimarannan tyyntä ja kaunista merirannikkoa ja Kauppatorin Wanhassa Kauppahallissa ostamassa mahtavan ja hyvän täytetyn patongin, hinta on vuodet ollut sama 3 e ja jos viitsii mennä iltapäivällä, se on vain 2 e. Masu tulee täyteen ja lähdevettä päälle. Tänään en syö enää mitään!
Kaikkea hyvää Sinulle, ajokelejä ja odotusta vakuutusmaksuasioista ja Kuluttajatutkimuksen tuloksista. Eikös nekin saada pian näkyviin.
Ystävällisin terveisin

ERIK PALM

A_sentaja

Viime viikolla putosi postilaatikkoon tapiolan vakuutusmaksu, hintaa suolaiset 171e. Olisikohan aika etsiä halvempi vaihtoehto tilalle... >:( >:( Korotuksia ei edes perustella ilmoitetaan vain maksun nousseen...kerpele.
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

erpal

Hyvä "Asentaja" !

Huomenta ja otapa yhteyttä sinne Veritakseen, äh, kun nykyiseen Aktia Vahinkovakuutus 0y:öön. Pakollinen oli nyt 104e/v ja palo/varkaus/hirvi/oikeusturvavakuutus 150e omavastuulla n. 34e/vuosi. Nyt kun tuli vahinko yllättäen (käyttövarkaus), maksoivat tosi reilusti ja rahat olivat tilillä viikossa PIKAMÄÄRÄYKSENÄ, jollaista en ollut edes pyytänyt. Et sillai, kaikki kilpailuun vaan nykyisin! Parhainta kesää ja turvallisia ajokelejä, toivottelee

ERIK PALM
HELSINKI - KONTULA

newermind

Eilen tein moposkootterin vakuutukset Nordeaan, jossa minulla on auton liikenne, kasko sekä kotivakuutus entuudestaan. Hinnat olivat:

Liikenne 158,20 e
Osakasko 54,75 e

Elikkäs melkoisia eroja eri yhtiöillä euroina sekä prosentuaalisestikin laskettuna.

Taitaa olla aika tehdä tarjouskierros netin kautta vakuutukset kilpailuttaen.  :-\
*Sole poka mikhän, saata mie sinnehi pärähyttää*
Baotian BT49QT-7C * Suzuki GT 125 vm. 1974

openflow

liikenne 98â,¬ kiinanihme , puulaki IF.

vakuutukset on kohta puolet ihmeen arvosta... :(

Pyrres

Voisikos joku valistaa kuinka paljon olette saaneet kiinanskoottereista korvauksia jos varastettu. Itse kovasti epäilen ettei omaa skootteria koskaan tulla löytämään ja aloin tässä pähkäilemään kuinka paljon tulee takkiin. Vakuutusyhtiö on If ja toki varkausvakuutus löytyy. Eli jos uutena maksoi 900â,¬, niin paljonkohan tuosta korvataan miinus omavastuu. Ottaen huomioon mopon iän (puolitoista kuukautta), hyvän kunnon ja kilometrit (1300km).
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

vvm

Pyrrekselle sympatiat, ..ttumaista kun ajopeli viedään. Mutta mielenkiinnolla odottelen raportteja paljonko korvataan ja kauanko rahojen saaminen kestää ja miten käsittely yleensä sujuu, kun itelläkin nyt on samaisessa puljussa mopovakuutukset.

Eli otin Typhoonille vakuutukset IF:stä missä mulla muitakin vakuutuksia on. Liikennevakuutusta tarjottiin ensin 134,- ja osakaskoa 34:llä. Pienen tinkaamisen jälkeen osakasko pyöristettiin 30:n. Liikennevakuutuksen osalta ystävällinen nainen pahoitteli ettei pysty sen hintaa alentamaan mutta tarkistettuaan muut vakuutukseni sovittiin että hän alentaa autovakuutustani 30:llä vuodessa.

Pyrres

No kuulema lähettävät postissa jotain lappusia joita pitää täytellä ja parin viikon kuluttua soittaa joku jonka kanssa sitten keskustella mopon arvosta.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

FrozenCorpse

Mulla kaikki vakuutukset yhteensä jotain 360e luokkaa, siinä huomioituna esim. ajoneuvon ikäalennus muutamia kymppejä ja maksutapa-ale.
"Frozen. Sä olet kyllä pessimistisin foorumilainen.  :o "

Pyrres

#54
Saapa nähdä miten käy mopon kun saadaan mopo korjaamolle, meneekö lunariin vai korjataanko. Mopo siis löytyi etukatteet hajalla ja virtalukko sekä ohjauslukko rikkinäisenä 500m päästä varastamispaikasta. Nyt kuitenkin turvassa pyöräkellarissa polkipyörän u-lukolla lukittuna.

If ainakin tähän mennessä hoitanut homman asiallisesti, sanoivat että korjaamolle vaan ja he maksavat kuljetukset ym. Näillä näkymin huomenna tai ylihuomenna käsittääkseni korjaamon kaveri tulee hakemaan.

EDIT: Juu juurikin tuo korjaamon kaveri soitteli ja ilmoitti että on lähdössä hakemaan. Eli korjaamolle menossa ja kuvat lähtevät vakuutusyhtiöön mahdollisimman nopeasti.

Tuli kysyneeksi mikä vakuutusyhtiö on kyseessä ja sanoin että If niin mekaanikon mukaan If hoitanut ainakin tähän mennessä asiat yleensä varsin kiitettävästi. Ja kun kerroin mopon kunnon niin vastasi että eiköhän se ole käytännössä uuden hinta korvauksena jos/kun mopo menee lunastukseen. Kun kaikki paitsi pari hassua katetta enemmän tai vähemmän rikki/naarmutettu, penkki rikki, valot ja etukate poliisilla, putkisto menee vaihtoon, moottori ei käynnisty, lukot rikki, ilmanputsari ja kaasari löysällä (ei mitään hajua miksi), kiksi löysä, peileissä löysää, ym ym. Ja kaikki tämä vain 20km ajetun kilometrin takia >:(.
Ajovälineet:
VW Kupla -65 rakenteilla vielä pirteämmällä koneella
Solifer SM -77 projektina kuplan rinnalle hiukan rauhallisempi kruiseri
CPI XS250 -10 TL-mönkijä työmatkakulkineena ja leikkikaluna

Samppa

#55
Vakuutusvertailun tulokset on ladattavissa pdf-muodossa:

Vakuutusvertailu

Heikosti vastasivat, vastauksia saatiin vain kolmelta (Turva, Lähivakuutus ja If).  ???

Vakuutusyhtiöt voivat päivittää listaa ottamalla yhteyttä: samppa@skootterini.com
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

openflow

Jep ilmeisesti mopopojan ei kannata ottaa itse vakuutusta vaan jonkun vanhemman henkilön nimiin. MItenköhän olisi joku 50v nainen vs 50v mies. Oliskohan hinta erot edelleen naisen puolella?

Vertailussa kalleimman ja "halvimman" ero on aikasta iso. 212â,¬ liikennevakuutuksesta kuullosta huiman korkealta.

Liikennevakuutuksen suhteen voisi ajatella näinkin:
foorumilla on ~780 jäsentä. jokainen maksaa liikennevakuutusta ~100â,¬. toiset enemmän ,toiset vähemmän. sanotaan yhteensä 100000â,¬ (satatuhatta) vuodessa. Uskooko joku vakivassaan ,että foorumistit aiheuttavat 100000â,¬ edestä vahinkoja liikenteessä vuodessa. Joka  ~1/8 foorumilainen saisi ajaa 1000â,¬ mällin joka vuosi.  Ei kuullostaa kovinkaan uskottavalta...


Enkä ymmärä näissä vakuutuksissa myös sitä ,jos on esim muutama pappatunturi ,sekä yksi skootteri. niin miksi helkutissa joka koneelle pitää olla eri vakuutus. eihän niillä ajeta kun yhdellä kerrallaan?

karkulainen

Lainaus käyttäjältä: openflow - 22.07.09 - klo:22:23
Jep ilmeisesti mopopojan ei kannata ottaa itse vakuutusta vaan jonkun vanhemman henkilön nimiin.
Jep, meillä on vanhempien nimissä kaikki viralliset asiat tuosta skodesta.
EX; Solifer xtr50. Nyk. VW Golf IV Variant 1.9TDI
Mikä näyttää helpolta, on hankalaa. Mikä näyttää hankalalta, on mahdotonta.

baukku

Juuri näin, pappa betalar :D
bt49qt-9O3 Milan Sport -07

Samppa

#59
Tuossa kyselylyssä tiedusteltiin vakuutusta myös piikkiseen (125cm3). Koska muuttujia koskien vakuutusta on kuitenkin MP-vakuutuksissa mopovakuutuksia useampia ja eri yhtiöt ilmoittelevat eri asioita, ei tuo vertailu ole julkaistavassa mielessä mielekästä (mm. seisonta-ajat, omavastuut jne.).

Kuitenkin, esimerkiksi piikkisessä IF-hinnoittelee naisten vakuutusmaksut korkeammiksi kuin miesten, vaikkakin naiskuski olisi mieskuskia vanhempi. Tästähän on ollut juttua ihan virallisissa medioissakin.

Kauttaaltaan, liikennevakuutusten vertailu eri vakuutusyhtiöiden keskuudessa mopoluokassa on vielä jokseenkin ymmärrettävää puuhaa, mutta mikäli mukaan otetaan kaskovakuutukset menee homma todella vaikeaksi erilaisten vakuutusehtojen vertailun yms. vuoksi.

Vakuutusyhtiöt jotka kyselyyn uskalsivat vastata ansaitsevat kyllä tästä kiitoksen, sillä niin moni ei vastannut. Toivottavasti asia herättää keskustelua ja tulevaisuudessa saadaan mukaan myös muita vakuutusyhtiöitä. Ehkäpä julkisella asioiden penkomisella voi olla jopa vaikutusta hintoihin.

Harrastajan kannalta, jolla on useampia skoottereita on erittäin ikävää, että jokainen mopoluokankin vehje pitää vakuuttaa erikseen (vaikka sillä ajaisi 2 km vuodessa). Parempi olisi, että olisi ns. henkilökohtainen mopoluokan vakuutus, joka on voimassa aina siinä moposkootterissa jolla kulloinkin ajaa. Vakuutusyhtiön talouden (profit-ajattelu) kannalta tässä ei tietystikään ole järkeä.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.