Skootterini.com

Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu => Sähkökäyttöiset 2-pyöräiset => Aiheen aloitti: pahvenainen - 25.03.20 - klo:16:54

Otsikko: Niu
Kirjoitti: pahvenainen - 25.03.20 - klo:16:54

Tässä se nyt on, minun uusi kulkine Niu M+ Sport. Kokemusta laitoksesta minulla on kirjoitushetkellä n. 35 kilometrin ajosta joten toistaiseksi vielä aika vähän sanottavaa mutta täällä lienee hyvä paikka höpistä aiheesta jos jollakulla on höpinää :)

Kiva sillä on ajella, ekomoodilla päästellessä (max 25kmh) ei vauhdin hurmaa kyllä ole yhtään, mutta oma tarve ei ole päästä lujaa vaan päästä turvallisesti. Sporttimoodi (max 45kmh) tuntuu jo varsin pirteältä ja ensimmäisellä ajolla jänskätti mennä niin lujaa. Eka ajo 35km ja akku on nyt 64% kun lähtiessä se oli täynnä. Pyrin käyttämään sallittuja kevyen liikenteen väyliä aina kun mahdollista.

Facebookissa on kansainvälinen ryhmä Niu Crew jos jotakuta kiinnostaa, siellä on lähinnä hankittujen skootterien sekä niiden tuunausten esittelyjä ja pohdintoja kuinka skootterinsa voisi virittää kulkemaan lujempaa.(https://img.aijaa.com/m/00737/14812976.jpg) (https://aijaa.com/BOSDv8)

(https://img.aijaa.com/m/00120/14812977.jpg) (https://aijaa.com/q6vuvk)

(https://img.aijaa.com/m/00327/14812975.jpg) (https://aijaa.com/xPWgJv)
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 25.03.20 - klo:17:17
NIU on hyvä perusmopo. Vetonaulana on Bosch moottori. Tarakka on nimellinen josta antaisin ison miinuksen.

Itse en sähköllä muuten aja kuin sähköavusteisella jo viidettä vuotta. Mopo saa olla bensaa juova jo kustannusten vuoksi.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Palosella - 25.03.20 - klo:18:57
Jos pystyisin 2-pyöräisillä vielä ajamaan, olisin varmasti ostanut tuollaisen jo. Vakkari on tosi kiva lisä noissa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 26.03.20 - klo:00:21
Aika ahtaalta näyttää tuo mitoitus.. 
https://www.bikeworld.fi/var/brandt/storage/images/media/elvis/niu/2019/mallisto/n-sport/n-sport-2019-action-006/3495260-2-fin-FI/n-sport-2019-action-006_reference.jpg
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: tapiovuorent - 26.03.20 - klo:07:52
Tämä punainen N-sport , On se isompi Niu. Valkoinen on Niu M+Sport. En ole niitä kuitenkaan rinnakkain nähnyt. Onko esim. polvitiloissa eroa ?.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: pahvenainen - 26.03.20 - klo:09:56

Juu aika pieni peffa pitää olla kyytiläisellä, välillä itse ajaessa tuo penkin sauma tuntuu persauksessa. Itse ajaessa en pidä tosin skootteria ahtaana, se tuntuu sopivalta ajaa. Itse tosin olen 160-senttinen hukkapätkä.

Veikkaan että sisämitat ovat N ja M sarjoissa pitkälti samat, olettaisin että runko valmistetaan mahdollisimman pitkälti samoista osista. Facebookin ryhmässä oli juuri hiljattain kuva noista vierekkäin, saman mittaisilta näyttivät. Spekseistä katsomalla N-sarjalainen on muutaman millin pidempi, tämä on 1728mm pitkä ja N-sarjalainen 1800mm.

Täytyy todeta että tämä malli ei ollut ensimmänen valintani, olisin halunnut uudemman mallin, joka on jo esillä Niun kansainvälisellä sivulla, mutta niitä ei ollut saatavilla Suomessa: https://www.niu.com/en/m-series/specs/
Uudet mallit MQi-sarjalaisista (nimet on uudistettu Qi-päätteisiksi, ilmeisesti saadakseen kansainvälisen tuotenimen) sisältävät erikseen yhden ja kahden hengen laitokset, joista oma tarve olisi ollut tuolle yhden hengen härvelille, tarvetta ei ole toisen ihmisen kuskaamiselle, mutta eipä tuosta haittaakaan ole.


Ensimmäisenä ajokokemuksena, ekomoodi vastaa lähinnä polkupyöräilyä. Itse käytän sitä kevyen liikenteen väylillä, silloin kiihtyvyys ja vauhti jää juuri sopivaksi. Sporttimoodi on selvästi vahvempi hitaillakin nopeuksilla ja kiihdyttää ärhäkästi, jopa vähän turhankin nopeasti näin tottumattomalle mutta eiköhän siihenkin totu :)

Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 26.03.20 - klo:10:16
Tuossa N-sportissa on tietääkseni 12 tuuman pyörät.. (vs 10 inch) tämä selittänee pienen eron suurimmassa pituudessa. Lisäksi eroja akussa ja moottorissa. Hintaa Suomessa n 300e enemmän MUTTA näyttäs kyllä nuo rungon mitat ja kuskin tilat aika identtisiltä.
Tuon linkittämäni punaisen skoden kuski on mielestni max 170 cm ja näkyy hänelläkin olevan reidet jo yläviistossa ja polvikulmaakin jonniinverran , tosin eipä näitten päällä ole tarkoitus tuntitolkulla istuakaan yhteenmenoon.
Olis kiva nähdä pitkähkö (min 180 cm) kuski ko skodun päällä vastaavasti kuvattuna. Kiinnostava laite kyllä kaikinpuolin.

Edit: Tässä jonkunlainen N sportin esittelypätkä:   https://www.youtube.com/watch?v=dUuTGdZpX_A
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 26.03.20 - klo:10:33
NIU on suunniteltu euroopan markkinoille joten mitat on otettu huomioon. Akseliväli on sama kuin baotianissa ja korkeutta 10 cm enemmän. Vartalon mittasuhteet vaihtelevat ja tuo punaisen kuski on ilmeisesti pitkäjalkainen.
Linkitin kerran videon missä liki 190 pitkä koeistui messuilla skodeja ja mahtui niistä jokaiseen.

https://youtu.be/XIhgbSiShUk

Hyvä esittely jossa lattian korkeuskin mainitaan. Siellä on akun paikka.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: jarez - 24.04.20 - klo:15:08
Talven yli tuollaisella M+ litellä tuli Kitkoilla (Anlas wintergrip) ajettua + ison pleksin kera (2500km) pääkaupunkiseudulla. Oikein näppärä työmatkakulkine ja tuo vakionopeudensäädin oli suht koukuttava kokemus.

Kuski 72kg / 183cm ja mitään moitittavaa ei pelistä jäänyt mieleen. Takajarrupalat tosin kurakelien johdosta meni vaihtoon jo 2800km kohdalla, eli takasatulaa kannattaa keleistä riippuen putsailla.

Toimintasäde mukavalla suorituskyvyllä 40km, alle 50% varaustasolla 45km/h mittarinopeuden saavuttaminen pienen työn takana (:

Irroitettava akku erittäin iso plussa ja tuo isompiakkuinen M+ sport kykenee yli 50km siivuihin yhtäsoittoa helposti.

Rengaspaineita kannattaa myös seurailla aktiivisesti käytössä. Omassa pidin 3.0 bar edessä ja takana, ohjearvo siis 2.5 bar eteen ja taakse.

Puhelinäppi suhteellisen hyvin toimiva, oli hauska seurata ajosuoritteita ja tuossa laitteen ecussahan on oma pieni lithium paristo, eli pitää paikkatiedon suhteellisen hyvin ajantasalla vaikka ajoakku olikin laitteesta aina irti kun ei ollut ajossa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: pahvenainen - 26.04.20 - klo:15:36

Hyvä pointti seurata rengaspaineita ja jarrupalojen kuntoa. Ehkä se oli juuri sinä jonka kanssa juttelinkin hiljattain asiasta vantaan bikeworldilla, kuullostaa aika samalta.

Nyt reilun 500km ajon jälkeen tuntuu jo pikkuhiljaa varmemmalta ajo nollakokemuksen jälkeen :)

Mielestäni avaimen kanssa puljaaminen on hiukan työlästä, liikkeelle lähdössä on melko monta vaihetta. Ensin pitää ottaa keskuslukitus pois, muutoin härpäke kilkuttaa hälytintä. Sitten pitää laittaa toki virta päälle avaimella, ja näiden lisäksi laitos ei liiku ennen kuin painetaan nappulasta virta aikuisten-oikeesti päälle. Minusta tuo viimeinen vaihe on aika turhake.

Yksi hieman ärsyttävä ominaisuus on että koska sivujalan on oltava ylhäällä jotta härveli menee aikuisten-oikeesti päälle ja siten suostuu liikkumaan, omassa skootterissani tuota jalkaa joutuu omalla kengänkannalla usein koputtelemaan niin että se on kunnolla ylhäällä. Jalka on kai jotenkin kosketushäiriöinen/löysä tms. eikä laite kunnolla tunnista sen olevan ylhäällä.

Kerran ajon aikana meni virrat pois päältä, en tiedä miksi, mutta on mahdollista että kaasukahvaa kääntäessä oma peukalo osui virtanappiin. Jouduin pysäyttämään härvelin ajoradan reunaan ja koputtelemaan sivujalkaa hetken ennen kuin virta meni taas aikuisten-oikeasti päälle.

Vaikka pientä päänvaivaa onkin ollut, muilta osin itse skootteri on kyllä mieluinen kulkine ja on varmasti kovassa käytössä kesän yli.


Puhelinsovellus tuntuu hieman keskeneräiseltä, mutta mikäpä softa ikinä valmis olisi ;) (teen softaa työkseni) Sijainti päivittyy vähän milloin sattuu, nytkin kun vilkaisin sijaintitieto oli 24 minuutin takaa. Joskus se on jopa tunnin luokkaa. Siinä on kyllä refresh-nappi, mutta siitä ei tapahdu mitään :D

Jonkin verran on ollut sellaista että vaikka akku on sisällä ja siinä on virtaa, sovellus ilmoittaa akun varaukseksi 0%. Tuolla facebook-ryhmässä vastaavaa kysellään usein ja monet vastaavat että liikkeeseen viemällä voidaan itse pyörän ohjelmisto päivittää ja tämä korjaisi ongelman, mutta liikkeessä sanottiin että ongelma on puhelinsovelluksessa ja pitää vaan odottaa päivitystä. Odottelen siis päivitystä.Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 26.04.20 - klo:15:54
Sähköt tuntuu olevan kiinanlaatua. Liittimet ja johtosarja voi olla samaa kuraa kuin kiinalaisissa mopoissa on ollut. Voi olla että ajan myötä viat lisääntyvät.
Sivujalan pultti kannattaa tarkistaa. Sen kytkimessä voi olla irto-osia, joten avatessa on hyvä varoa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: jarez - 29.04.20 - klo:10:57
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 26.04.20 - klo:15:54
Sähköt tuntuu olevan kiinanlaatua. Liittimet ja johtosarja voi olla samaa kuraa kuin kiinalaisissa mopoissa on ollut. Voi olla että ajan myötä viat lisääntyvät.
Sivujalan pultti kannattaa tarkistaa. Sen kytkimessä voi olla irto-osia, joten avatessa on hyvä varoa.

Kun tuohon omaan eksään vaihdoin renkaita, niin takanapamoottorin johtoja irrotellessa penkinalta kontrollerista katselin noita sähköliitoksia ja eihän ne ihan Eurooppalaista / Autostandardikamaa ole vieläkään. Jonkinsorttista vaseliinia oli liitoksiin laitettu, eli ainakin yrittävät ajatustasolla tuota vesitiiveyttä ylläpitää. Vaikka painepesuria laitteelle tuli näytettyä useaan otteeseen, niin järkeä pitää käyttää mihin osiin painesuihkua osoittelee ja kuinka pitkäaikaisesti niin kuin polttomoottorivehkeissä.

Etelä-Suomen vesipainotteisessa talvessa huomasin omassa laitteessa hetkellisesti kaasukahvan hävittävän ajossa asentonsa muutamaan otteesee rankemman vesisateen jälkeen. Tosin tokeni ajossa tästä "bugista" ja luultavasti vettä tuolla kahvan ja asentotunnisimen välissä. Muuten ei minkäänlaisia ongelmia käytön tiimoilta mikä sinäänsä yllätti positiivisesti.

Tuohon sivujalkaan vielä littyen niin en muista onko tuo jalan tappokatkaisija erillisellä kiinnikkeellä kiinni tuossa sivujalan rungossa. Kannattaa pyytää 1000km huollossa katsomaan tuon tilanteen, palautusjousien asennon, liikkuvien osien rasvauksen ja kiinnityspultin kireyden.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: jarez - 29.04.20 - klo:11:17
Lainaus käyttäjältä: pahvenainen - 26.04.20 - klo:15:36

Hyvä pointti seurata rengaspaineita ja jarrupalojen kuntoa. Ehkä se oli juuri sinä jonka kanssa juttelinkin hiljattain asiasta vantaan bikeworldilla, kuullostaa aika samalta.

Nyt reilun 500km ajon jälkeen tuntuu jo pikkuhiljaa varmemmalta ajo nollakokemuksen jälkeen :)

Mielestäni avaimen kanssa puljaaminen on hiukan työlästä, liikkeelle lähdössä on melko monta vaihetta. Ensin pitää ottaa keskuslukitus pois, muutoin härpäke kilkuttaa hälytintä. Sitten pitää laittaa toki virta päälle avaimella, ja näiden lisäksi laitos ei liiku ennen kuin painetaan nappulasta virta aikuisten-oikeesti päälle. Minusta tuo viimeinen vaihe on aika turhake.

Puhelinsovellus tuntuu hieman keskeneräiseltä, mutta mikäpä softa ikinä valmis olisi ;) (teen softaa työkseni) Sijainti päivittyy vähän milloin sattuu, nytkin kun vilkaisin sijaintitieto oli 24 minuutin takaa. Joskus se on jopa tunnin luokkaa. Siinä on kyllä refresh-nappi, mutta siitä ei tapahdu mitään :D

Jonkin verran on ollut sellaista että vaikka akku on sisällä ja siinä on virtaa, sovellus ilmoittaa akun varaukseksi 0%. Tuolla facebook-ryhmässä vastaavaa kysellään usein ja monet vastaavat että liikkeeseen viemällä voidaan itse pyörän ohjelmisto päivittää ja tämä korjaisi ongelman, mutta liikkeessä sanottiin että ongelma on puhelinsovelluksessa ja pitää vaan odottaa päivitystä. Odottelen siis päivitystä.

Sama herra kyseessä kenen kanssa BW:llä höpisit limuautomaatin kulmalla hetken (:

Takajarrupalojen tiimoilta kannattaa sitä muovista kantta joskus pesujen yhteydessä irroitella ja katsoa kerääntyykö jarrupalan liukutappiin ruostetta tai likaa. Jos näin on käynyt niin voi paineilmalla ja hammasharjalla isoimmat hiekat + kurat  rapsutella pois. Jos lähtee hifistelemään niin pienen tilkan yleisvoiteluspreitä (wd40 / crc) ruikata varovasti liikkuvien osien väliin, pyrkien välttämään tietty paloille ja levylle roiskimista. Kun palat lähenevät loppuaan (riippuen ajotyylistä jarruttaako etu vai takajarrulla enemmän + keliolosuhteet) niin kahva saattaa alkaa tuntumaan hölmöltä / pehmeältä ajossa. Kun omassa laitteessa palaa oli noin 2mm jäljellä oli takajarrukahvassa paljon tyhjää ennenkuin alkoi jarruttamaan. Tämä siis suht normaali ilmiö joka korjaantuu palojen vaihdolla (10 min homma), jolloin jarrunestepinta nousee säiliössä = jolloin tuo jarrutuntuma myös paranee / välys poistuu kahvasta).

Etulokasuojan tiimoilta vielä yksi vinkki jos meinaat laitetta pitkään pitää :

Etulokasuoja on suhteellisen lyhyt takaosastaan, eli renkaan takaa märemmillä keleillä lähtevä "suihku" nousee yllättävän korkealle ja se osittain kastelee tuota ohjauslaakeria aika runsaasti ala t - palan luota jonne etuiskunvaimentimet kiinnittyy. Omaan työpulkkaan askartelin ihan öljypurkin kyljestä kuraläpän jonka ruuvailin paikoileen kahdella 4mm pultilla ja mutterilla jollin tuo lokasuojasta tuleva vesisuihku ohjautui paremmin skootterin alle ja pois tuon ohjauslaakerin luota. Tämä siis neuroottisen mekaanikon näkökulma, ei siis välttämätön toimenpide :D
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 15.05.22 - klo:21:33
Ostin NIU M+ sport SR eli 31 Ah akulla ja 75 km rangella. Syy miksi oli pyöräkoko johon uudet renkaat talveksi. Tarakkaa ei ole mutta niitä saa.

Bensan kanssa tissuttelu ja esilämmittely alkoi rassata. Sähköllä ajaa myös halvemmalla.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Palosella - 15.05.22 - klo:22:21
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 15.05.22 - klo:21:33
Ostin NIU M+ sport SR eli 31 Ah akulla ja 75 km rangella. Syy miksi oli pyöräkoko johon uudet renkaat talveksi. Tarakkaa ei ole mutta niitä saa.

Bensan kanssa tissuttelu ja esilämmittely alkoi rassata. Sähköllä ajaa myös halvemmalla.

Johan repäsit. Ei olis ihan äkkiä tuommosta vetoa sinulta uskonut ;D

Jos pystyisin vielä 2-pyöräisillä ajamaan, olisin hommannut juuri jonkun NIU:n mallin. Laadukas olemus niillä ja löytyy jopa vakkari vakiona.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 15.05.22 - klo:22:33
Siinä on GPS trackeri ja akun saa pois, joten vorohaitta on hyvä. Huonoksi ei ole kukaan haukkunut. Teho on pari heppaa täydellä akulla joka riittää 45 kmh huippuihin. 110 Nm vääntö on nollasta alkaen ja 3x mitä moposta saa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Ukkeli - 17.05.22 - klo:10:34
31Ah 48V akku tietää noin 1,5kWh, ja on luvattu 60-75km kantomatkaa. Ei paha, jos pitää paikkaansa.
Leone ilmoitti aikoinaan että kulutus on noin 4kWh/100km, joten 2kWh akulla pitäisi päästä 50km. En ole vielä kokeillut.
Teho 1200W jatkuvaa ja 1400W huiput on reippaasti vähemmän kuin minun Leone Ecopowerin 2500W. Virtamittari näyttää 54A huiput, tasaisella tippuu noin 32 amppeeriin tasaisella 45km/h vauhdissa (mittari näyttää 51km/h). 
Miten onnistuu mäkilähdöt? Muriseeko moottori, kiihtyykö ylämäkeen?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 17.05.22 - klo:10:49
Odottelen vielä tulevaksi. En odotakkaan yli 50 km rangea. Ilmoitettu vääntö  on 110 Nm jollaisia on isoissa moottoripyörissä.

Moottori on taajuusmuuttajalla ohjattu VFD FOC.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 19.05.22 - klo:19:28
Eka reissu. Jos vaikka luonnehtisi ärhäkkääksi lähtemään. On kaksi moodia joista toinen on hyvin laiska. Jarrujen teho on hyvä. Mitään vinkunaa ei ajaessa kuulu. Verraten fillyyn tuntuma on aika sama. On kaukolukitus joita voi plinkuttaa kaupoilla. Vakionopeus on.

Oli unohtua hyvä jousitus. Nypyttelee pehmeästi.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 20.05.22 - klo:21:31
Outoa noin muuten laatuvehkeessä on hyvin huonot työkalut. Levystä prässätty kolmipäinen kiintoavain ja 4 mm paksu ristipää. Kumimatto istuu huonosti. Sivujalan kytkin oikkusi jo, josta luin maininnan täällä.

Tuossa on generoiva jarrutus, joten  jarruja kannattaa vain hieman painaa niin se generoi enemmän. Jossain töppyrässä se voi ehtiä lataamaankin.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 21.05.22 - klo:18:59
Pimumagneetti on NIU. Päät pyörii kuin toripululla. Äänetön kulku ja komea yhdistelmä vetää.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 22.05.22 - klo:14:25
Laskin tehontarpeet 25, 35, 45 nopeuksille: 190, 444, 875 W. Range riippuu paljon nopeudesta ja regeneroivan jarrun käytöstä. Vakionopeus-säätimellä se onnistuu helposti.

Koetan välttää jarrujen käyttöä. Regene tuuppaa tarpeeksi jarrua useimiten.

Akun lataus vie 1,5 kWh ja sataselle menee ehkä 2 latauskertaa.  Se on noin 60 cnt.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 03.06.22 - klo:18:23
Rullaa 40 km/h loivaan alamäkeen. Reipas ajo syö virtaa, jota alamäissä säästää.

Jos tuo liikkuu 1200 watilla, niin kevyempi sähköpyörä 1000 watilla olisi aika ripeä. Samanlaista kiihtyvyyttä ei nelarimopoissa koe.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 05.06.22 - klo:15:26
NIU pulttien ja mutterien kannat on maalikynällä merkitty tarkistusmerkit. En ole milloinkaan nähnyt samanlaista merkintää.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 07.06.22 - klo:13:14
Tarakka etanapostilla saksasta. 18 mm putkea tartuntakahvoilla 2 kg. Boxi kympillä ruotsista. Saa nähdä käytänkö sen. Toinen parempi on fillyssä. Odotellessa pyörän boxi nippareilla.

Kotelon irroitus näytti ettei liittimiä ole hyvin suojattu.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 08.06.22 - klo:11:41
Lataan kWh mittarin kanssa, jotta näen mitä tuo akku ottaa. Siitä näkee koska se alkaa laskea latausvirtaa ja voi lopettaa lataamisen. Jos syklien määrä pitää, voi akkuun ladata yhteensä 1500 kWh.

En ymmärrä miksi sen laturi painaa 1,6 kg ja on maitotölkin kokoinen? On 55 asteinen kun lataa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 10.06.22 - klo:16:15
Rauhallisesti ajaen 60 km on mahdollista, Siis 100-10% varaus. Jos avittaa kävellen mäet niin 70  km on mahdollista. Bensamopolla ajoin pakosta kerran tuota piemmän reissun ja rengas meni kesken matkan.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 10.06.22 - klo:21:21
Miten pitkälle uskot että tasamaalla pääsee ns tuppi nurin, tai ainakin melkeen, ajaen?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 10.06.22 - klo:21:25
Sähköllä ajaessa täytyy päättää millä nopeudella ajaa. Kun laskee nopeutta 10 km/h, puolittaa energiankulun. Bensakoneisella ajotapa ei juuri vaikuta, koska hyötysuhde vaihtelee, heiketen kun moottoria kuristaa.

Kun jakaa kuluneet prosentit kilometreillä voi laskea sen kilometrille ja saa ennusteen mihin akku riittää.

Akussa on 1,5 kWh joka on 5400000 J. 1200 W teholla se vie 4320000 J tunnissa ja tunnissa ehtii 40-45 km.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Ukkeli - 13.06.22 - klo:17:04
Leone Ecopower uudella 20A laturilla kertoo että lataa just alle 26Ah kun olen ajanut 34km. Sellainen lataus kestää noin tunti ja 15 min.
Jos akku on 40Ah, se tekee 40/26 * 34km = 52km. Jos mennään korkeamman lukeman mukaan, 45Ah, kantama on 59km.
Ja minä en säästä kaasuttamalla vähemmän.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 02.07.22 - klo:20:25
Niu kulmissa ei ole kuin junan vessa. Ohjaus herkkä. Jyrkkä etupään kulma tahtoo ahtaissa kääntelyssä tökkiä. Ajo tehomoodilla ei silloin onnistu. Se tekee menosta liian ärhäkkää (110 Nm), jota ei kokeilematta ymmärrä. 110 Nm ja 70 kg paino. :o

Todella kova töppyrä nousi 16 km/h. Kovempi 13 km/h.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 22.07.22 - klo:14:39
Tuli tunti spot sähkösoppari, jolloin aamuyön latailu olisi halvinta.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 22.07.22 - klo:20:20
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 22.07.22 - klo:14:39
Tuli tunti spot sähkösoppari, jolloin aamuyön latailu olisi halvinta.
Paljonko on yhtiön ns marginaali?
Kiinteähintaisista soppareista pyytävät aika härskejä Kwh hintoja..
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 22.07.22 - klo:20:47
Lainaus käyttäjältä: viisnelonen - 22.07.22 - klo:20:20
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 22.07.22 - klo:14:39
Tuli tunti spot sähkösoppari, jolloin aamuyön latailu olisi halvinta.
Paljonko on yhtiön ns marginaali?
Kiinteähintaisista soppareista pyytävät aika härskejä Kwh hintoja..
0,25 cnt/kWh. Lataamisten 1,5 kWh max. kulu on pieni ja säästän kodinkoneilla, jotka on tehokkaita.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 06.08.22 - klo:06:55
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 26.04.20 - klo:15:54
Sähköt tuntuu olevan kiinanlaatua. Liittimet ja johtosarja voi olla samaa kuraa kuin kiinalaisissa mopoissa on ollut. Voi olla että ajan myötä viat lisääntyvät.
Sivujalan pultti kannattaa tarkistaa. Sen kytkimessä voi olla irto-osia, joten avatessa on hyvä varoa.
Nyt kun omasta on kokemusta, ei sähköt ole aiheuttaneet mitään ongelmia ja liittimet näytti asiallisilta. Virrankytkentä käynnistää diagnoosin ja jos jotain olisi, tulisi vikakoodi. "Kuinka saat niun taas toimimaan" ohjeita en ole vielä nähnyt.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 09.08.22 - klo:19:33
Kiitos huonojen pumppujen tuli ajettua 1 bar paineilla. Nyt on automaattipumppu jolla voisi joka lähtöön tarkistaa paineen. 450 g painaa ja on meluisa. Takapyörässä on erikoinen helposti kääntyvä venttiili, joka vaatii kierrettävän liittimen ahtauttaan. Paineet vaikuttaa paljon kulkuun ja sähkön kulutukseen.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 24.08.22 - klo:14:41
Katselen OEM akkujen hintoja josko ne alkaa halvetua. Nyt tonnilla, aiemmin puoleentoista.  Sähköautobuumi voi joko nostaa tai laskea hintaa? Takaboxissa se kulkisi pitkällä reissulla.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 24.08.22 - klo:16:43
Paljonko painaa NIU:n akku? Onko niitä eri ah kokoisia/painoisia ?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 24.08.22 - klo:17:51
9-11 kg. Kotelon mitat ja erikoinen BMS, rajaa minkä siihen saa. Mootorikin on taajuusohjattu.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 24.08.22 - klo:18:02
No ei toi kauheesti paina, onko tuo BMS aina kunkin akun mukana eli akkukohtainen vai skodussa kiinni oleva ?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 24.08.22 - klo:18:10
Akussa on ja liittimessä on viisi nastaa. Diodilla saisi rinnakkaisen akun. Lattiassa voi olla paikka?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 24.08.22 - klo:22:01
eikös BMS ole integroitu akkuun kiinni eli akku kohtainen systeemi. jokaiselle kennolle menee oma piuhansa ja BMS lataa ja valvoo ettei kennoon tule yli- tai alijännitettä. Oikein hienoilla BMS pystyy vaikka kännykällä kattomaan jokaisen kennon jännitteen erikseen ja kaikkia muita nippelitietoja esim latauksen ja purkamisvirtoja säätelemään.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 25.08.22 - klo:09:29
Tuossa ne kolme lisäjohtoa juoruaa että BMS antaa tietoa ECU:lle ja se luultavasti tehtaalle? Ne ei ujostele kertoa että ne kerää tietoja. Kuten teslan omistajalle, huolto kertoo netin kautta että autossasi on vikaa.

https://youtu.be/lzfBst_-H4U

NIU BMS vaihto johon liittyy APP joka kertoo kennojen kunnon.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 06.09.22 - klo:08:35
Akkupuolella on kehitystä. Nyt saa OEM 42 Ah akun joka painaa 2,8 kg vähemmän kuin 31 Ah akku. Toisen energiatiheys on 134 Wh/kg ja toisen 234Wh/kg.

Netistä specsejä ei löydy.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 06.09.22 - klo:11:48
tommonen bms ois kyllä hyvä. näkisi kennojen tiedot yms juuri ne kaikki ratkaisevat, kiinapojat ei pääsisi huijaamaan kun kapasiteetin näkisi tismalleen.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 27.09.22 - klo:23:22
Ajovalot on kohtuullisen hyvät ja automaattisesti päällä. Kesän paahteessa turhan tuntuista.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 23.11.22 - klo:22:49
Ajo pakkasessa sujuu kun on kuiva asfaltti. Lähdöt on niin "reuhtovia" että liukkaalla ajosta ei tulisi mitään. Jarrulla ei voi pehmentää lähtöjä koska se katkaisee koko vedon.

Jollain vireisellä kaksitahtimopolla ei voisi olla samoja vaikeusia.
Kun 2T 35 Nm (pyörältä) väännön huippu on 6500 - 8500 kierroksella, niin sähköllä 110 Nm on 0 kierroksesta alkaen
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 24.11.22 - klo:09:18
missä säilytät skootteria vai otatko akun irti ajon jälkeen?ite oon omassa sähköhärvelissä kantanu akut aina sisälle. yksi kaveri pitää pakkasessa ainakin tähän asti on skootteri pelannut. -5 on nyt pahimmillaan ollut.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 24.11.22 - klo:09:27
Kun akku on puolet skoden hinnasta, jaksan kantaa yhden porrasvälin sen sisälle, eikä se ehdi jäähtyä ajossa. Pakkasraja on -10 ohjeissa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 24.11.22 - klo:10:20
juu ei ne ajossa jäädy. näin minäkin teen. onko helposti irroitettavissa akku?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 28.11.22 - klo:22:40
Taytyyköhän sähköautoistakin viedä akku yöksi sisälle ::)
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 28.11.22 - klo:22:47
Auton akkua lämmitetään sen omalla virralla ja ajossa se lämpenee.

Akku voi olla mopon varastamisen suurin innoittaja koska tuon systeemien sormeiluun pystyy aniharva.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 28.11.22 - klo:23:19
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 28.11.22 - klo:22:40Taytyyköhän sähköautoistakin viedä akku yöksi sisälle ::)

Siksi onkin hyvin tärkeä tieto kun lähtee sähköautokaupoille että sähköautossa on talvipaketti asennettuna eli mmm. Akkujen lämmitin.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.22 - klo:07:06
Ok eli sähköauto syö silloinkin kun ei työskentele
huonosti soveltuu suomeen pakkasilla, hevosten sukua  ;)
Suomenhevonen tosin toimii pakkasellakin.
Pitäisi olla siis esim alkoholilla toimiva lämmitin.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 29.11.22 - klo:08:01
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 29.11.22 - klo:07:06Ok eli sähköauto syö silloinkin kun ei työskentele
huonosti soveltuu suomeen pakkasilla, hevosten sukua  ;)
Suomenhevonen tosin toimii pakkasellakin.
Pitäisi olla siis esim alkoholilla toimiva lämmitin.
Pakkasessa polttomoottorisen hyötysuhde on parempi, koska hukkalämpöä on vähän. Olen tuosta netissä huomautellut usein. Sähköauto ei ole talviauto.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 29.11.22 - klo:10:10
en usko että polttomoottori voittaa hyötysuhteeltaan sähköautoa missään kohdin. suurin energia haihtuu pakosarjasta pihalle. sähköautoa yleensä pidetään johdon päässä jolloin akut pysyy latingissa ja lämpimänä. ainakin tesloissa  pystyy säätelemään että sisätilat on aina lämpimänä, ei jäätyneitä lukkoja ja kahvoja. varmat startit muuta kun kaasua. kovilla pakkasilla ei lähde ilman sähkölämmitystä polttomoottoriautotkaan ja sähköä kuluu tunnissa jo useampia kilowatteja. se on vähän sama kuin näissä skoottereissa..akut matkaan ja varmat startit vs kinkki baotian -20 pakkasessa saattaa hetken kiukutella ennen kuin saa edes tyhjäkäynnille.. ;)  ;D
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.22 - klo:10:18
OL3 hyötysuhde 37% ;D
63% tuotetusta lämmöstä päätyy eurajoensalmeen.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: mopotinx3 - 29.11.22 - klo:10:43
Yksi huono puoli sähköautossa on, kun se iso akku menee vanhana oikosulkuun, autotalli ja talo palaa maan tasalle.  Veikkaan, että sähköautojen yleistyessä autotallit rakennetaan talosta riittävän etäälle. Entäs sitten matkustajalautat, varustamon omistajilla riittää myös huolia tulipaloista kun autokannella alkaa tulipalo. Kuulemma palolaitoksia koulutetaan näihin ongelmapaloihin. Jos ajaa kunnon mällin ja jää puristuksiin, niin jäät sen palavan akkupaketin päälle. Ei varmaan naurata, kun koko auto upotetaan vesialtaaseen kuskin kera.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 29.11.22 - klo:11:00
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 29.11.22 - klo:10:18OL3 hyötysuhde 37% ;D
63% tuotetusta lämmöstä päätyy eurajoensalmeen.
Uraanista saadaan 2 % energiasta, silti kilo vastaa 100 tonnia hiiltä.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.22 - klo:14:16
Taitaa olla aivan sama millä energiaa tuotetaan
kun ahnes ihminen kuitenkin käyttää sen kaiken,
ja ja aina vaan lisää pyytää, tämänkin lähettämiseen sitä kului HI
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 29.11.22 - klo:14:27
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 29.11.22 - klo:10:18OL3 hyötysuhde 37% ;D
63% tuotetusta lämmöstä päätyy eurajoensalmeen.

Ei oikein ole vertailukelpoisia polttomoottori auton hyötysuhde ja ydinvoimala joka antaa sähköä kaikille.. ;D
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.22 - klo:14:45
"Täyssähköauton hyötysuhde latauspistokkeesta sähkömoottorin
akselille on maksimissaan 77 % ja elinkaarensa lopussa olevalla ajoakulla noin 49 %.
Sähköisen voimalinjan heikkoutena on sen heikentynyt hyötysuhde kylmissä
olosuhteissa. Ajoakuston häviöt kasvavat kylmissä olosuhteissa eikä sähkömoottorin
tuottama lämpö riitä polttomoottoriautosta poiketen auton matkustamon lämmittämiseen,
joten lämpöenergia joudutaan ottamaan suoraan akustosta. Ohjaamon lämmittäminen siis
lyhentää auton toimintasädettä lisääntyneen energiankulutuksen vuoksi ja auton
energiatehokkuus kärsii. (Korhonen ym. 2019, s. 27-28)"

PS juu piiperöitten mielestä sähköautoja ladataan vain tuulisella säällä tai auringon paistaessa, kun perhonen lentää mukana, nenän päällä  ::)
Tänäänkään ei siis ajeta autolla ollenkaan? ja tars kauppaan mennä :) 
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 29.11.22 - klo:16:34
Menee puurot ja vellit sekaisin nyt. Toimintamatka, Toimintasäde ja hyötysuhde ei liity toisiinsa mitenkään. Eikös se lämmityksen hyötysuhde ole suorasähköllä aika korkea?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.22 - klo:17:31
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 29.11.22 - klo:16:34Menee puurot ja vellit sekaisin nyt. Toimintamatka, Toimintasäde ja hyötysuhde ei liity toisiinsa mitenkään. Eikös se lämmityksen hyötysuhde ole suorasähköllä aika korkea?

Millä sähköajoneuvolla sinä ajat.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 30.11.22 - klo:11:47
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 29.11.22 - klo:10:18OL3 hyötysuhde 37% ;D
63% tuotetusta lämmöstä päätyy eurajoensalmeen.

Jotain tuollaista olen lukenut jo vuosia sitten ja ihmetellyt eikö niitä lauhdevesien energia määriä voi käyttää esim keskittämällä lähistölle kasvihuoneita tms jotta lämpö saataisiin talteen.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: viisnelonen - 30.11.22 - klo:12:01
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 24.11.22 - klo:09:18missä säilytät skootteria vai otatko akun irti ajon jälkeen?ite oon omassa sähköhärvelissä kantanu akut aina sisälle. yksi kaveri pitää pakkasessa ainakin tähän asti on skootteri pelannut. -5 on nyt pahimmillaan ollut.

Eikö näissä litium pohjaisissa akuissa ole juurikin se lataus joka on rajattu lämpötilastaan niin että pakkaslukemilla olevaa AKKUA ei pitäisi ladata? sen sijaan säilyttää voi ladattua akkua hyvinkin kylmässä sekä käyttää (=purkaa). Tosin se kylmän akun käyttöön liittyvät haitat tiedetään kyllä..

Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 30.11.22 - klo:15:58
Jos säilyttäisi jääkaapissa +10 puolityhjänä niin olisi edullisinta keston kannalta.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 01.12.22 - klo:11:25
mulla ei omakohtaisia kokemuksia ole mutta säilytyksestä lämpimässä on maininta ohjeissa.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: joni_k - 01.12.22 - klo:11:27
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 29.11.22 - klo:17:31
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 29.11.22 - klo:16:34Menee puurot ja vellit sekaisin nyt. Toimintamatka, Toimintasäde ja hyötysuhde ei liity toisiinsa mitenkään. Eikös se lämmityksen hyötysuhde ole suorasähköllä aika korkea?

Millä sähköajoneuvolla sinä ajat.


L1e-a ajoneuvolla.
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 13.05.23 - klo:22:37
NIU:n akkua on ladattu 8 sykliä ja kunto on 99,2%. 1000 sykliin saa ajaa paljon. Kun tehot on pienet akku tykkää.

On taas halpaa ladata 2-3 cnt/kWh.

Laskuri antoi tehontarpeeksi:

45 km/h  778 W 100 %
35  "        495 "    50 "
30 "         266 "    35 "
Akku riittää pitemmälle hitaammin ajaen.

Ajoin 22 km, 20 km/h ja meni 1/4 akusta. 85 km voisi mennä?
Otsikko: Vs: Niu
Kirjoitti: Coastside - 24.06.23 - klo:16:07
NIU lataus on 300Wh/h, joka on 20 %, 10-15 km ajomatkaa.

Oli video kait uudesta seelannista, jossa tuskailevat kalliista auton lataamisesta. Hybridin sähkö maksaa 10x kuin sen bensa samalle matkalle. Mopon kuluilla ei lompsa laihdu.