Skootterini.com

Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu => Sähkökäyttöiset 2-pyöräiset => Aiheen aloitti: tikola - 01.06.17 - klo:15:09

Otsikko: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tikola - 01.06.17 - klo:15:09
Minun tarve juna-asemalle ajeluun täyttyisi helposti muutaman kymmenen kilometrin ajosäteellä. Vuonna 2010 oli kaikenlaista yrittäjää - Keeway Flash ja muillakin nimekkäämmillä merkeillä oli sähköskoottereita. Tänään vuonna 2017 löytyy Sisilisko, Tronic ja sitten iso kasa invamopoja. Onko oikeasti niin, että sähköskootteri ei sittenkään vielä lyönyt läpi ja sitä läpilyöntiä odotellaan edelleen? Eli isommilla merkeillä on vain konseptimalleja ja "tulossa lähivuosina" malleja. Mitenkään mollaamatta noita nyt markkinoilla olevia merkkejä, niin kyllähän pieni epäilys elää, että niitä firmoja ei taas muutaman vuoden päästä ole olemassa. Polkupyörissä sähköavusteisuus on nyt lyönyt hienosti läpi, joten tuntuisi loogiselta, että maailmasta löytyisi myös kokonaan sähkön voimin liikkuville laitteille markkinoita.

Akkuihin ja pieniin toimijoihin oletan homman kaatuneen ensiyrityksellä, mutta miltä tulevaisuus näyttää. Minua ainakin sellainen kiinnostaa, jopa niin paljon, että saattaisin ostaa tuollaisen muutaman satasen Keeway Flashin ihan teknisestä mielenkiinnosta.

Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tapiovuorent - 01.06.17 - klo:15:35
"Älä muuta viserrä". Minulla on vm.2012 Keeway Flash. Jonka ostin pari vuotta sitten Joni K:lta.edullisesti.On laatupeli ,ja mukava ajaa.Pitää vain varoittaa muita ,kun ajaa, tämän tuloa kun ei oikein kuule.Kokonaiskustannuksiltaan ei kai sen halvempi kuin polttomoottorikäyttöinen ( jollainen myös itsellä on ).
Akuthan näissä on se suurin ongelma. Tässä lyijyakut 4x32Ah.Paino 40 kg.Siksi mopon omapaino on 111 kg.Uusilla akuilla tällä pääsisi n.50-60 km. latauksella.
Nyt 5000km. ajettuna n.30-35 km. Pitäisi kai kohta mennä hankkimaan uudet akut : sarja n.400 €. Ei ole vielä ollut kiirettä , kun tyypilliset kauppareissut on vain 15-20 km. , ja taas on aikaa ladata.
Jos mopoon laitettaisiin nykyaikaiset li-ioniakut , niin kapasiteettia voitaisiin kasvattaa , ja silti paino putoaisi huomattavasti.
No hinta kyllä varmaan kohoaisi myös huomattavasti, ehkä yli " kipurajan"
Rohkea kauppamies pitäisi saada asialle, tutkimaan sähköskootteritarjontaa.
Eiköhän kiinalaiset jo tee myös kehittyneemmällä akkutekniikalla. Onko tietoa kellään.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tikola - 01.06.17 - klo:16:00
Itse asiassa minulla on harkinnassa tuollainen halpis Keeway Flash ja jos sitten siihen päivittäisi kotikonstein LiFePO4 akut, niin eiköhän se olisi kustannustehokas tapa päästä liikkeelle. Vm. 2010 Keeway Flash ei vaan kuulosta enää oikein aihiolta, johon kannattaisi ryhtyä vaan Honda tms. vähän tuoreempana kuulostaisi luotettavammalta lähtökohdalta - tiedä sitten onko oikeasti sitä??

Jokatapauksessa sähköautojen ja -pyörien ympärillä pyörivä hype on nyt sitä luokkaa, että luulisi sitä hypeä skoottereihinkin riittävän. Nyt vaan näyttää googlen perusteella että innostusta oli vuonna 2010, mutta sittemmin on ollut aika hiljaista.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 01.06.17 - klo:16:15
Läskipyöräskootterin saisi halvemmalla kuin tuollaiseen akun. :). Puolta kevyempikin ja kevyttä suojaa voi itse tehdä.

Fat tire scooter on sen yleisnimitys.

Akun kokoamiseen löytyy ohjeita ja kennoja ja sinkkiliuskoja ja muuta tarvittavaa. Sen vanhoista akuista saa pistehitsin kiinnittää liuskoja.

Tekisin yksipyöräkärryn johon aggregaatti lataamaan akkua ajon aikana.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 02.06.17 - klo:21:00
tapion hellässä huomassa  :) hyvät kokemukset jäi itellekin sähköskootterista. tuolla jossaki vähä tekstiä mitä tuli tehtyä muista itekään..  ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Jack - 25.06.17 - klo:17:03
Noi on jäänny jotenkin pois muodista.
Tuolla myynnissä http://www.sisilisko.fi/tuotteet/tehokkaat-cemoto-3kw-sahkoskootterit/  kovaan hintaan 2450€ ja litium-akuilla tonni lisää hintaa :o
Käytettynä löydät edullisesti vähän ajettuja (<500km), ei ilmeisesti oikein toimiva konsepti.
Tuolla käyttökokemusta: http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=4511.90
Sähköfillari parempi ratkaisu, voi polkee jos akut tyhjät. Ja akuilla pääsee 180km, kun laitoin tupla akun ;D.
On kuin olis aina myötätuuli, vaikka on ylämäki tai vastatuuli.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 25.06.17 - klo:17:13
Sähköfillari on hyvä jos akun kapasiteetti on reilu suhteessa ajomatkoihin. Minulla sattui olemaan liian pienellä akulla ja kun kompensoin sitä säästeliäällä käytöllä, ei keskinopeuseroa ole sähköttömään kuin 5km/h, kahden kympin matkalla. Kunto kasvaa nopeammin ja toimintasäteessä on omat rahkeet rajana. Kun vielä toisen mokoman laihdun, voi nopeusero kaventua vielä. Tavispyörää on helppo työntää jyrkät töppyrät ja säästää voimiaan pienempiin. Ei hävetä yhtään kun läskiä on 15 kg ja kuormaa saman verran.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mauku - 25.09.17 - klo:10:52
Innostuin syyspäivien iloksi tuollaisen el flash skootterin hankkimaan. Hyvin ajaa asiansa lyhyehköllä työmatkalla (20km) ja kauppareissuilla. Alkuperäiset akutkin vielä 2012 vuodelta, vaan pitäähän ne päivittää jossain vaiheesssa LiFePO4 akkuun, niin pääsee talvellakin paremmin liikkumaan. Renkaatkin pitää siinä vaiheessa vaihtaa, on nuo alkuperäiset aika liukkaan oloiset näin syksylläkin. Sisäinen mopopoika on kyl herännyt taas reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen   ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tapiovuorent - 26.09.17 - klo:09:31
Kyllähän LiFeP04 -akut ovat todella kevyet ,lyijyakkuihin verrattuna.Jos sellaiset akut hankit Keewayhin , niin kerro muillekin :
Mitkä akut hankit
Akun mitat
Ah-määrä Paljonko kilometrejä ajaa latauksella
Mistä löytyi 48 V. k.o. akuille sopiva laturi ( jokaisen akun lataus erikseen 12 V laturillahan on aivan liian työlästä)
Näistä voisi olla joku muukin kiinnostunut ,kuin minä.
Tässä keewayssa lyijyakut painaa yhteensä 40 kg.Siksi omapaino on peräti 111 kg.
Olisihan tuo kevyemmin kulkeva , jos akkujen paino olisi esim. 10 kg.
Vajaan 1000km. kokemuksella , tämä on kyllä ihan mukava ajaa, kunhan muut tienkäyttäjät kuulisivat ,että olen tulossa.
Valoista vielä: Laitoin taka/jarruvaloksi ledin ja Etuhuomiovaloksi ledilampun ( 1W) On riittävän kirkas( Tavaratalo Kärkkäiseltä)Toimii valokytkimen parkkivaloasennossa.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mauku - 04.10.17 - klo:22:21
Kiinanmarkkinoilta löytyy ainakin(lue ebay;) valmiita paketteja ja laturi mukaan. 650€/40Ah setistä ei kuulostanu pahalta, mut pitää katsella tarkemmin sitten joskus kun nuo akut hyytyy kokonaan. Litiumtitanaatti olis toinen hyvä,vaan vähemmän on tarjontaa=/
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 05.10.17 - klo:06:44
ite meinasin kiina maalta tilata lifepo4 akuston, mutta se luokitellaan vaaralliseksi ja lentorahtina ei saa kuljettaa muistaakseni. ois maksanu maltaita laivarahti ja vaaralllisena tuotteena.fiksuimmat tilaa niitä cell, mitä ne nyt suomeksi onkaan? kennoja? pieniä eriä jotka tulee kyllä rahtina,  kolvaavat suomessa niistä isomman akuston. tietenkin jotkut firmat tuo jollaki tapaa sähköpyöriin esim ja miksi ei skoottereihin akustoa mutta yli tonneja joutuu pulittaa varmasti.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 05.10.17 - klo:10:35
Ohjeita löytyy diy lithium battery. Tarvikkeet on helppoja saada 18650 cell ja nickel strip ja spot welder. Hitsi on satasen pintaan mutta sen voi myydä edelleen koska tarvitsijoita on. Vielä se ballance circuit tms. Virheisiin ei ole varaa. Tietysti rautafosfaatti on turvallinen.

Liittimet on tärkeä asia. Saa sellaisi vastusmalleja joissa vastus estää kipinän. Merkkiä en muista. XT-60 ?
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mauku - 08.10.17 - klo:09:47
Löytyyhän niitä eu:n sisältäkin, esim. https://www.ev-power.eu/LiFePO4-special-cells/?cur=1 .ei kyl valmiina pakettina, muttei vaikka 20aH tai 12v kennoista kasaaminen mahdotonta ole. 10A laturi 48v lifepo/lto akullekin löytyy n. huntilla. Ainakin minun keewayssa akkujen painoksi on väitetty melkein 20kg/kpl, niin litiumeihin vaihtamalla painoa tippuis melkoisesti samalla kapasiteetilla(3,5kg 12v/20Ah).
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mauku - 09.10.17 - klo:19:17
LiFePO4 akut kestää laadusta riippuen 1000-2500 lataussykliä, LiTiO akut jotain kymmenen ja kahdenkymmenen tuhannen luokkaa, niin voi niistä vähän reilummin maksaakin. Varsinkin kun ne toimii reilussa pakkasessakin
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 12.10.17 - klo:10:33
https://www.youtube.com/watch?v=o1NFbchHeM8

Tuossa hyvä ohje akkuvirralla hitsaamisen.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 11.11.17 - klo:20:36
https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/legendaarinen-vespa-muuttuu-sahkoiseksi-talta-se-nayttaa/6652964#gs.x4WRd84

Sähkövespa tulee.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: konenikkari - 11.11.17 - klo:21:21
"Vespa Elettrica on   ;D  50-kuutioinen   ;D   moposkootteri, jonka suorituskyky, erityisesti kiihtyvyys, jättää tavalliset mopot varjoonsa.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 12.11.17 - klo:07:19
Sähkömopot on rajoitettu 4 kW joten potkua on ja vääntöä heti. Kun se vielä on melutontakin.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: magnuken - 09.06.18 - klo:19:09
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 12.11.17 - klo:07:19
Sähkömopot on rajoitettu 4 kW joten potkua on ja vääntöä heti. Kun se vielä on melutontakin.

Tuohon täytyy sanoa sellainen kommentti, että ei se sähköskootteri välttämättä meluton ole! Itse ostin hiljan italialaisen Askoll ES2 moposähköskootterin ja se pitää kyllä aikamoista vinkunaa, samaan tyyliin kuin Helsingin metron taajuusmuuntimet. Sillä kun ajelee ei voi jäädä huomaamatta!

Tuon varsin kalliin vehkeen kova ääni/vinkuna tulikin aika ikävänä yllätyksenä. Olisi varmaan pitänyt hankkia vehje jossa moottori takanavassa.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 09.06.18 - klo:20:05
Lainaus käyttäjältä: magnuken - 09.06.18 - klo:19:09
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 12.11.17 - klo:07:19
Sähkömopot on rajoitettu 4 kW joten potkua on ja vääntöä heti. Kun se vielä on melutontakin.

Tuohon täytyy sanoa sellainen kommentti, että ei se sähköskootteri välttämättä meluton ole! Itse ostin hiljan italialaisen Askoll ES2 moposähköskootterin ja se pitää kyllä aikamoista vinkunaa, samaan tyyliin kuin Helsingin metron taajuusmuuntimet. Sillä kun ajelee ei voi jäädä huomaamatta!

Tuon varsin kalliin vehkeen kova ääni/vinkuna tulikin aika ikävänä yllätyksenä. Olisi varmaan pitänyt hankkia vehje jossa moottori takanavassa.

Jo noiden nelarien kanssa on joskus ongelma ettei jalankulkijat kuule niiden tuloa. Siihen nähden sähköajokit ovat vieläkin hiljaisempia. Toiset enemmön ja toiset vähemmän.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: flyby - 15.08.18 - klo:13:46
Joo ei näissä täyssähköpeleissä ikävä kyllä varmaan koskaan tule olemaan paljon järkeä. Yhtenä iltana otin vähän netistä selvää, niin paljastui autojen kohdalla että täyssähköauton ekvivalentti CO2 päästöt elinkaaren aikana voivat olla jopa suuremmat kuin nykyaikaisen pienikulutuksisen bensa-auton! Suurimpana syynä akut, jotka tarvitsevat harvinaisia alkuaineita joidenka kaivaminen kaivoksilla ottaa hurjat määrät energiaa (johtaen CO2 päästöihin). Ja sitäpaitsi, valmistajat usein lupaavat akkujen kestoksi vain n. 200000km, puolet bensa-auton elinkaaresta. Hybridit sitten kokonaan asia erikseen, varsinkin jos akusto kohtuu pieni.

Eiköhän markkinalaki ole määrittänyt hinnan kautta mikä on oikeasti järkevä (ja ympäristöystävällinen) vaihtoehto. Fakta vaan on että loppupeleissä useiden tuotteiden hinta määräytyy yllättävän selvästi valmistuksessa tuhlatusta energiasta. Ja energian tuhlaus taasen aiheuttaa CO2 päästöjä. Kilometriä kohden, bensamopo(skootteri) tulee halvimmaksi liikkumismuodoksi, voittaen usein jopa joukkoliikenteen! Ja lapsiperheelle edullisimmaksi vastaavasti tulee (käytetty) hybridiauto. Tuskin yllättävää, skootterin ja hybridin CO2 päästöt per matkustajakilometri ovatkin pienemmät kuin keskimääräisen (usein lähes tyhjän) paikallisbussin!

Bensamopoilu tulee halvemmaksi kuin sähkömopoilu. Ja on myös ympäristöystävällisempää. Täyssähköpelien ainut pointti olisi pienentää ilmanlaatua heikentäviä päästöjä, mikä on merkittävä ongelma esim. Aasian kaupungeissa. Ajakaa vaan niin paljon kuin pystytte bensaskoottereilla, ihmiskunnan ympäristöystävällisimmällä liikkumismuodolla lihasvoiman jälkeen.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 15.08.18 - klo:13:52
Laskin että omat CO2 päästöni ovat mopoani suuremmat , nohon ei ole laskettu ruuan, asumisen eikä muun kulutuksen päästöjä.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: lehtijussi - 15.08.18 - klo:18:18
Tällä hetkellä meidän taloudessa ei ole minkäänlaista skootteria.
Olen leikitellyt ajatuksella päivittää vaimon sähköavusteinen polkupyörä sähköskootteriin... ja se onkin alkanut kiinnostaa ihan tosissaan.

Lainaus käyttäjältä: magnuken - 09.06.18 - klo:19:09
Tuon varsin kalliin vehkeen kova ääni/vinkuna tulikin aika ikävänä yllätyksenä.
Tämä taitaakin olla se totuudenmukaisempi syy tuolle Askoll ES2 skoden myynnille. Katselin sitäkin tuossa osto ja myyntipalstalla.

Onkohan tuo kova vinkuna yleistä kaikilla sähköskodeilla? Siinä tapauksessa saa muikkeli tyytyä sirisevään sähköpyöräänsä jatkossakin. ???

Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 15.08.18 - klo:18:21
Jossain oli laki että niiden täytyy pitää jotain ääntä että huomataan.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Sepi6 - 08.05.19 - klo:09:16
Tuontitukku kauppasi pakettia jossa 1kW 48V "sähköpaketti" mopon muutamiseksi sähkölle, sisältäen sähköiset osat muttei akkuja reipas 200.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: konenikkari - 08.05.19 - klo:09:23
Lainaus käyttäjältä: Sepi6 - 08.05.19 - klo:09:16
Tuontitukku kauppasi pakettia jossa 1kW 48V "sähköpaketti" mopon muutamiseksi sähkölle, sisältäen sähköiset osat muttei akkuja reipas 200.

Pistä linkki
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: HiTec - 08.05.19 - klo:10:48
Onhan noita sähköisiä prätkiä mm. Zerolla ja juurihan jopa HD teki omansa :o

(https://www.harley-davidson.com/content/dam/h-d/images/motorcycles/global/future-vehicles/livewire/key-feature-livewire-2.jpg?impolicy=myresize&rw=404)

Itse odottelen joskos tuohon maxi-luokkaan näitä joskus tulisi, 50cc mopoa vastaava skode kun on itselleni hiukan nafti työmatkapeliksi :-\
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 08.05.19 - klo:11:21
tuontitukussa hinta vähän pompsahti samantien nyt maksaa 400€ sama sarja.. >:( manki type moottori puoliautomaattinen 4- vaihdetta.ei riitä enää sekään 450€.

https://www.tuontitukku.fi/tuote/honda-type-sahkovaihtomoottori-48v-1000w-uutuus-sahkoista-monkija--crossi/6438471000788/
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Sepi6 - 08.05.19 - klo:12:01
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 08.05.19 - klo:11:21
tuontitukussa hinta vähän pompsahti samantien nyt maksaa 400€ sama sarja.. >:( manki type moottori puoliautomaattinen 4- vaihdetta.ei riitä enää sekään 450€.

https://www.tuontitukku.fi/tuote/honda-type-sahkovaihtomoottori-48v-1000w-uutuus-sahkoista-monkija--crossi/6438471000788/
Eipä löydy enää tuota tyrkytettyä 1kW sarjaa, 750W löytyy
https://www.tuontitukku.fi/tuote/sahkomoottorisarja-750w-48v-kit-muunna-menopelisi-sahkoiseksisahkomopo/6438471000924/

-s-
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: konenikkari - 08.05.19 - klo:12:44
Mua kiinnostais lähinnä nuo skootteriin tarkoitetut, varsinkin etupyörään, napamoottorisarjat.
Ei taida tulla noilla sarjoilla tulla, otsikon mukaista, "Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?"
mun roxista edes vähän sähköistä.
Olen unen nähnyt, että wanhan Rauman mukulakivillä ajelisin, etusähkövetoisella skotulla  ;D
Ja "soittoääneksi" kapineeseen olisi valittu, nopeuden mukaan vaihtuva HD

Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 08.05.19 - klo:13:21
ei varmaan kovin miellyttävä ajettava ole jos etupyörä vetää..itse etsisin skootteria jossa on takahaarukka ja napamoottori sinne. tosin, mielenkiintoinen kokeilu olisi jos laittais kummatki renkaat vetäväksi ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 08.05.19 - klo:14:40
https://www.ebay.com/itm/MH-XS10-3-0-1500W-72V-BLDC-Nabenmotor-Burstenlos-Steuerung-1500W-72V-Hub-mo/142026092421?_trkparms=aid=111001&algo=REC.SEED&ao=1&asc=20131017132637&meid=030be16cc9ec4f86b1b149bc92ba1799&pid=100033&rk=5&rkt=8&mehot=pp&sd=264271545439&itm=142026092421&_trksid=p2045573.c100033.m2042&redirect=mobile

10"x3" 45 kmh 72 V 1500 W säätimellä. 840 €.saksasta.

Jonkun kolaroidun sähköskoden osia voisi sovittaa kiinalaisen runkoon.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: purgiaali - 17.05.19 - klo:21:17
Nyt näyttää olevan jonkin verran tarjontaa sähköskoottereista. Vespalla on omansa, mutta 7000€ hinta taitaa hieman rajata ostohaluja.

Brandtin maahantuoma NIU merkki tarjoaa hieman kohtuullisempaan hintaan sähköllä kulkevia moposkoottereita.

Kaauppalehti: Sähköskoottereiden myötä Suomeen odotetaan uutta aikuisten mopomarkkinaa (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sahkoskoottereiden-myota-suomeen-odotetaan-uutta-aikuisten-mopomarkkinaa/c3a1f0fd-9892-4b98-aba3-31fd08576c87?ref=iltalehti:b8fd&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.48611173.2118342035.1558066249-204062376.1552690627)

NIU skootterit moposportissa:
https://www.moposport.fi/search/?q=niu (https://www.moposport.fi/search/?q=niu)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 04.06.19 - klo:08:20
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006130110.html

Sokeatkin alkaa kompastella, eikä buumi ole päällä.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 04.06.19 - klo:09:51
kohta loppuu varmaan lailla sähköskootterit. ihme pelleilyä taas, en ruotsin lukemia löytäny mutta suomessa kuolee noin 21 pyöräilijää vuodessa ja yli 200 loukkaantuu. suhteutettuna ruotsin väkilukuun suomessa kuolisi saman verran eli noin 20 sähköskootteristia vuodessa. tämä on sitten se ongelma. 29 henkeä kuolee jalankulkijoista vuodessa. täytynee alkaa harkita että ihmiset alkaa konttaamaan vai miten toi luku saataisiin alas.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Gnek - 14.07.19 - klo:21:45
Onko kellään kokemusta NIU skoottereista? Vaikuttaa äkkiseltään mielenkiintoisilta laitteilta.

Luulisi myös sähköskootterien yleistyvän pikkuhiljaa. Mikäköhän niiden haluttavuutta todellisuudessa enimmäkseen on rajoittanut? Ostohinta vai toimintasäde, akut? Sähkömoottori on kuitenkin yleisesti melko huoltovapaa ja tehoakin on saatavilla sähköllä hyvin, varsinkin mopoihin! Prätkissähän asia on tietenkin erikseen jos pitää päästä 120km/h 400km päähän.
Mopolla asia ei ole läheskään yhtä monimutkainen.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 14.07.19 - klo:21:51
Taisi olla tuo NIU jota mietin tilata. Ei vain ollut suomea sen toimituslistassa tms. Sen voi tilata vaikka ruotsiin jotenkin.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Gnek - 15.07.19 - klo:10:53
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 14.07.19 - klo:21:51
Taisi olla tuo NIU jota mietin tilata. Ei vain ollut suomea sen toimituslistassa tms. Sen voi tilata vaikka ruotsiin jotenkin.

Mielestäni Brandt on NIU:n maahantuoja.
Ehkä käyttökokemukset ovat vasta kehittymässä.

Omalla kohdalla tärkein ominaisuus on selkeästi toimintamatka, joka NIU M+Sport mallissa alkaa olemaan kohdallaan.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mökkelö - 15.07.19 - klo:11:08
Onhan sitä myynnissä, esimerkiksi https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/niu-m-sport-sahkoskootteri (https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/niu-m-sport-sahkoskootteri)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 15.07.19 - klo:11:13
toimintamatka realistisesti noin puolet tuosta ilmoitetusta. oon kans kärkkäisellä katellu, mutta jotenki hepposen oloinen ja pieni jos vaikka verrataan ihan oikean skootterin runkoon sovellettua mallia, esim keeway flash.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Gnek - 15.07.19 - klo:19:27
Jep, aika pienikokoinen tosiaan on. N Sport on ilmeisesti mopoversio isommasta NGT:stä joka on jo kevytmoottoripyörä. En ole livenä sellaista nähnyt, mutta on huomattavasti aikuisempi laite ainakin kuvien ja videoiden perusteella.

Toimintamatkoista sen verran että N Sportissa puhutaan 50-70km lukemista. Tottakai ympäristö ja ajotapa vaikuttavat mutta nyt kun NIU merkkiä myydään pitkin maailmaa jo brändinä, on omituista ettei lukemat kuitenkaan pyyhkäise pöytää varsinaisesti sileäksi.
Vespa Elettrica maksaa tällä hetkellä 6990€ (100km mainostetulla toimintamatkalla)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 22.07.19 - klo:13:37
Vetta.fi on jokin rimpula 25 ja 45 kmh luokkiin. Nätti.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 27.09.19 - klo:20:32
https://youtu.be/2y5riVCdfGE

1500$+ kiinalainen sähkökyykky jenkeissä. Ulkonäköä on ja voi ajaakin. Se on 55 kulkeva. Muissa tuon videoissa se selittää tuontisotkua joka kesti 7 kk. Kannattaa tilata kotiovelle saakka. Se on helpointa ja suomessa voi maksaa tullin netissä joka on noi 1,3 x koko hinta posteineen.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 28.09.19 - klo:11:50
Täältä löytyy Super soco tc patteri mopedi. Todella mukava ajettava, vain tuulen suhina korvissa. ;) Kiihtyy rivakasti ja jalkatapit on säädettävissä kuuteen eri asentoon, eli sopii kaiken pituisille kuskeille. Kulkee reilu 60km/h, rajoitettuna 45km/h pääsee kahdella 1800Wh akulla noin 130km matkan.
https://aijaa.com/E8iBZy
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: konenikkari - 28.09.19 - klo:12:41
Paljonko maksaa uutena tai nyt, kahdella akulla varustettuna.
Laadukkaan näköinen laite.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 28.09.19 - klo:13:47
Mopon hinta tingattuna paikalliselta mopoliikkeeltä yhdellä akulla 3 125€ ja toinen akku yksityiseltä myyjältä 900€. Halvemmalla olis tietysti päässy jos olis ostanu jonkun polttis scootterin, mutta sähkö ja Socon ulkonäkö vaan vei mennessään. :)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: konenikkari - 28.09.19 - klo:14:02
Tuo akku noissa taitaa olla reippaamman myynnin esteenä,
kun se on kolmasosa laitteen hinnasta, eikä tietoa ole kuinka usein sen joutuu ostamaan uuden.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 28.09.19 - klo:14:51
socoa oon kans katellu. on vaan ihanan kallis.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 29.09.19 - klo:08:00
www,skand.fi   Lähikuukausina tulee myyntiin 2-pyöräinen sähköskodu.. hinta alk. 2200e.

"Skootteri 2019,Kaksipyöräinen avomalli.   Aja 45 km/h, alaikäraja 16 vuotta. Lataa kotipistorasiasta, toimintamatka jopa 100km. Isot renkaat, erittäin tyylikäs. Ennätyspitkä toimintamatka ja tehokas moottori"     https://www.skand.fi/mallisto

Mistähän ne on tuon 16v keksineet?

Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 29.09.19 - klo:08:14
tässä se myyntimiesten "tietämys" taas nähdään kun eivät tiedä edes minkäikäisenä mopolla saa ajaa ;D jään odottamaan minkä näköinen härveli ilmestyy.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: HiTec - 29.09.19 - klo:19:04
Lainaus käyttäjältä: viisnelonen - 29.09.19 - klo:08:00
Mistähän ne on tuon 16v keksineet?

Lienee tehoa enempi kuin 4kW => menee piikki-luokkaan vaikka kuinka 45km/h olisikin huiput ???
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 29.09.19 - klo:19:24
ei se tehosta oo kiinni jos nopeus ei oo liian suuri.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: HiTec - 29.09.19 - klo:19:39
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 29.09.19 - klo:19:24
ei se tehosta oo kiinni jos nopeus ei oo liian suuri.

Nyt taisi lipsahtaa sammakko ::) Tuolta lakikirjsta meinaan kun löytyy L1e-ajoneuvoluokan määritelmästä https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/168_2013%20ajoneuvoluokat.pdf "Suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho max 4000W" ja tuollainen 2-pyöräinen mopohan kuuluu L1e-B ajoneuvoluokkaan. Eli jos tässä kohtaa tehoa on enempi, niin tällöin tuo 2-pyöräinen kuuluu luokkaan L3e, tarkemmin L3e-A1, jossa "Suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho max 11kW" 8)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 29.09.19 - klo:20:53
aprilia sr ditech vakiona 4,6kw? tgb bullet max teho 4,9kw? https://www.tgb.fi/portfolio_page/tgb-bullet-50cc-skootteri/

aika ristiriitaisia tietoa... ??? trafi kumminkin on se virallinen.

edit voiskoha noi tgb tiedot olla hevosvoimina..sitten toi 4kw menisi.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 29.09.19 - klo:21:05
Ei kyllä taatusti mene kaupaksi jos kevariksi joutuu rekisteröimään.. Tuossahan on muutenkin epätarkkuutta sillä puhutaan iästä mutta korttiahan se vaatii myös useimmilta.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 29.09.19 - klo:21:10
en usko että toi kevari on.katsotaan mikä sieltä nyt ilmestyy ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: HiTec - 30.09.19 - klo:09:39
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 29.09.19 - klo:20:53
edit voiskoha noi tgb tiedot olla hevosvoimina..sitten toi 4kw menisi.

Toki näinkin, mutta jos tuota pykälää luetaan ihan kirjaimellisesti, niin se on joko 50cc ottomoottori tai jokin muu voimanlähde max 4kW. Eli itse asiassa tuo 50cc saisi olla ihan kuinka tehokas tahansa, 4kW tehorajoitteen koskien vain noita muita ;)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 30.09.19 - klo:20:35
Mitenköhän tuon socon laillisuus mahtaa olla, kun rajoittimen saa ohitettua/palautettua kaasu, jarru ja virtanappula kombinaatiolla. Aikaa rajoittimen poistoon/palautukseen menee noin 30 sekunttia ja nopeus on tasasella gps:llä mitattuna 64,5km/h. Eikös tuo nyt ole varrattavissa nappirajoittimeen joka siis on laiton?
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 30.09.19 - klo:23:17
Laki määrää ehdot, ei sitä miten ne toteutat. Jos se vaatii loitsun, sekin käy.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 01.10.19 - klo:06:18
kyllähän se laillinen on kerran mopona on myynnissä. yhtälailla kiinalaisesta nopeusrajoittimen johto poikki ja kulkee sen 60km/h. eiks toi rajoittamaton nopeus ole juuri sopiva ettei yli 65km/h jolloin yleensä napsuu ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 01.10.19 - klo:16:44
Okei, kiitos tiedosta. No juu itelle tuo nopeus on jo vähän liikaakin, mutta onneksi on rajoitettavissa. ;D
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 16.10.19 - klo:10:34
https://youtu.be/JTQKJTcITsQ?t=279

Villin näköinen konsepti joka voi kaatuia muotoiluun vaikka toimii.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 31.01.20 - klo:11:44
Tässä:  https://www.konenygard.fi/tuotteet/kaksipyoraiset-2/mopot-ja-skootterit/niu-n-sport-sahkoskootteri , on jo ainesta sähköskoduksi taajama-ajoon.
Onkohan noissa sivulevikkeissä tavaratilaa ? Hiukan vielä akkukapasiteettia lisää niin tekniikka saattaisi olla kohdillaan..  Hinta on myös korkeahko.. ainakin vielä nyt.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 31.01.20 - klo:11:47
eilen viimeksi kärkkäisellä hiplailin näitä niu sähköskoottereita ja aika pieniä ja rimpulan olosia ovat.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 31.01.20 - klo:12:31
Akku maksaa tonnin kiinankaupassa. Sillä voi periaatteessa tuplata toimintamatkan. Saa hinnat laskea ennenkuin harkitsen ostoa.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 31.01.20 - klo:12:32
Lainaus käyttäjältä: joni_k - 31.01.20 - klo:11:47
eilen viimeksi kärkkäisellä hiplailin näitä niu sähköskoottereita ja aika pieniä ja rimpulan olosia ovat.

Oliko siellä tuo N-sport myös ? Siinä on ainakin isommat (12) pyörät  mistä sen erottaa
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: joni_k - 31.01.20 - klo:15:46
siellä oli ainaki kahta eri mallia. toinen maksoi kolmisen tonnia ja toinen kaksi tonnia.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mökkelö - 31.01.20 - klo:21:24
https://www.vespa.com/fi_FI/vespa-models/vespa-elettrica.html (https://www.vespa.com/fi_FI/vespa-models/vespa-elettrica.html) tämäkin on tarjolla.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 10.02.20 - klo:13:38
Patterimopossa on akkujen yläpuolella tuollanen pieni säilytyslokero ja oon funtsinut että mikä näiden kahden prikan tarkoitus on ja nyt huomasin että ne onkin magneetit. Alapuolella ei ole mitään mihin magneetit kiinnittyisi. Tietäiskö joku mitä kiinalaiset on ajatellu? ???
https://aijaa.com/7TavAu
https://aijaa.com/A4IGJf
https://aijaa.com/JH3A7l

Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 10.02.20 - klo:15:21
Toimiiko se tuo lokero irti? jos ne on joku magneettikytkin.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Mika Lukumies - 10.02.20 - klo:16:47
Kaikki toimii normaalisti ilman lokeroa. Akun sisällä ei ole muuta kuin bms ja kennot ja tuo bms on niin kaukana magneeteista ettei ole vaikutusta siihenkään. Voisko nuo magneetit poistaa jotain haitallista sähkökenttää mikä vois tuhota kukkarossa olevat kortit, luulis kyllä että magneetti tekis tuhoa nopeemmin..
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 10.02.20 - klo:18:06
Jos kortti on aivan vieressä, on riski että vahigoittuu. muuten harmittomia.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 12.03.21 - klo:23:30
Taas on tullut uusi tarjolle..  2 kw moottori ja 60V 30 ah akku jonka voi lisävarusteena tuplata, maksaa tosin tonnin lisää. 12 tuuman pyörät
https://skandelectric.com/fi/product/skand-tigon/?v=f0aa03aaca95
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 13.03.21 - klo:09:50
Näyttää NIU kopiolta. Boxi on selvä parannus. Hinta on sama kuin 1200 W 42 Ah NIU
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 24.03.21 - klo:12:16
Hallitus ajaa sähköä kuin käärmettä pyssyyn. Nyt huoltikoille latauspaikkapakko on aluillaan. Tietysti matkaa tekevälle mahdollisuus päästä pitemmälle. Ei auta pienkulkineita kun niissä on usean tunnin lataus. Kun sähkö yleistyy, tulee ruuhkat lataukseen ja nyrkkitappelut. Nopeimmillaankin puoli tuntia verraten bansan kolmeen minuuttiin.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tex- - 29.03.21 - klo:19:27
Tekniikan Maailma uutisoi japanilaisten moottoripyörävalmistajien sopineen akkustandardista. Eli sama akku käy kaikkiin merkkeihin.
Sehän olisi hyvä juttu.
https://tekniikanmaailma.fi/hondan-kawasakin-suzukin-ja-yamahan-sahkomoottoripyorien-akut-ovat-yhteensopivia-keskenaan/
Jospa tuo toimisi myös skoottereihin
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: viisnelonen - 13.11.21 - klo:17:51
Vectrix sähköskootterit , mahtaakohan tulla Suomeen ?

http://vectrix-scooters.com/model/vx-2/   Tuo keltainen on VX2


(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fvectrix-scooters.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F02%2Fvx1-silver-2-341x244.jpg&hash=aaf60045a2429d71da34e82d5b2a2908a48348b6)

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fvectrix-scooters.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F02%2FIMG_8011-yellow-341x244.jpg&hash=49036da9ff9161ed0c71b8261dd0aee22e2aa392)
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 13.11.21 - klo:20:59
Keskieuroopassa sähkökatkojen uhka on jo selvä. Sähkökulkineen akkua voi käyttää varavoimana jos on inventteri saada verkkojännite. Mutta silloin voi olla jalkamies.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: HiTec - 13.11.21 - klo:21:26
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 13.11.21 - klo:20:59
Sähkökulkineen akkua voi käyttää varavoimana jos on inventteri saada verkkojännite.

Tällöin puhutaan V2H (Vehicle to Home) tai V2G (Vehicle to Grid) tekniikoista, kaksisuuntaisesta latauksesta 8)
https://www.is.fi/autot/art-2000006577883.html
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tex- - 19.06.22 - klo:16:07
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/koeajossa-bmwn-uusi-sahkokulkine-joka-ei-ehka-koskaan-saavuta-ansaitsemaansa-statusta/d6803572-f799-49ce-92fa-72065905d764?ref=iltalehti:6c4e&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi
tuossa linkin teksteissä kaikki tarpeelliinen tieto
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: tex- - 23.06.22 - klo:18:38
https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/maistiainen-yamaha-neos-sahkoskootteri-vaivattomin-kaupunkiajoneuvo/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2022-06-23
tuosta linkistä tärkeimmät tiedot sisällöstä
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Coastside - 23.06.22 - klo:19:36
Kun neosta vertaa M-niuhun, se on 28 kg raskaampi. Paino ja tuplateho syö ajomatkaa ja lisäakku on kallis. Kun vertaa samantehoisiin, ei erot ole niin suuret mutta 1,2 kW riittää mopoon.
Otsikko: Vs: Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?
Kirjoitti: Palosella - 23.06.22 - klo:21:31
Piaggiolta on tullut kanssa uusi sähköskootteri. One Active mallinimeltään. Vaikuttaa ihan fiksulta laitteelta.

Painaa akkujen kanssa 94kg, range 85km ja 2 kw tehoa.

(https://skootteriopas.fi/i/96/0c/0a/95d8f798a27fb6ad77c11b8ec2.jpg)

Edit jaa tuo 2kw malli kulkeekin Piaggion mukaan 60kmh. 45kmh mallissa on teho rajoitettu 1.2 kilowattiin. Ei ole ilmeisesti vielä suomenkielistä esitettä edes noista, niin Suomimalleissa voi olla eri speksit