Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) > 250cc-400cc skootterit

Varttilitra Vespaa

(1/211) > >>

lehtijussi:

--- Lainaus käyttäjältä: Samppa - 31.12.07 - klo:15:30 ---250kuutioisista itseäni kiinnostaisi:
http://www.vespa.fi/index.php?sivu=mallit&malli=gts
http://www.vespa.fi/index.php?sivu=mallit&malli=gtv

Toisaalta myönnän olevani Vespafriikki ja monia muitakin vaihtoehtoja on.  ;D

--- Lainaus päättyy ---
Otin lainauksen esittäytymistopikista kun toi Vespa kiinnostaa paljon itseänikin, juurikin nuo linkkien mallit.
Pienipyöräinen on kuulemma näppärä käsiteltävä kaupungin ruuhkissa, mutta miten maantiellä pieni- vs isopyörä? Omat ajot olisi maaseudun mutkateitä ja matka-ajoa jossain määrin. kuinka ajo-ominaisuudet muuttuu kun renkaan koko muuttuu 12" -> 14"? Itellä mitään käsitystä kun ei kakspyöräistä ole koskaan ollu..

Samppa:
Kyllä isopyöräisempi on vakaampi ohjattavuudeltaan ja siten ehkä hivenen rauhallisempi. Pienempi pyörä on varmaankin tarkoitettu enempi asfaltille kuin hiekkateille. Mulla on piikkisessä vanhassa Suzukissa 10 tuumaiset pyörät, jotka eivät kyllä ole hiekkateille tarkoitetut.

Baotian:
Kannattaisiko ensin totutella moposkootterin avulla liikenteeseen ja kulkupelin hallintaan? Nimenomaan siksi, ettei aiempaa kokemusta kaksipyöräisistä ole.

Partanen:
Toi Vespa on hieno peli. Mukava ajettava, ja vääntöäkin riittää. Kaverilla siis on tuommoinen ja on ollut itsekin melko tyytyväinen. Italialaisuus näkyy siten, että vilkku ei välttämättä toimi pesun jälkeen, mutta kuivuttuaan toimii. Koeajo Vespassa väpätti nopeusmittari. Myös sähköjen toimivuus vanhemmiten epäilyttää, kun laite on ruiskukin. Epäluulot karisee kyllä silti joka kerta, kun tuota on kokeillut.  ;)

Samppa:
Tuo ruisku on kyllä sellainen, joka aina vähän epäilyttää  :-\. Löytyyhän noita hieman vanhempana myös kaasaripeleinä.

Mielestäni skootteriluokassa tuo "tehoero" ei tunnu yhtä konkreettisesti kuin varsinaisissa moottoripyörissä (tiedä sitten miksi?). 250 kuutioinen skootteri menee ihan hyvin myös ensi skootterina vähän varttuneemmalla kuskilla jos muuta liikennekokemusta on (pää pyörii kuin tuuliviiri). Toisaalta luulisin, että myös 125 kuutioinen voisi riittää täysin tarpeisiisi. Jos liikenteestä ei ole mitään kokemusta (ei omista autokorttia), suosittelen lähtemään mopoluokasta liikkeelle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta