Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa

Skootterin renkaan asennus?

(1/3) > >>

Eki:
Vanhan renkaan sain kotikonstein suht' helposti kotona pois vanteelta, uusikin meni vanteen päältä painaen helposti renkaan alareuna vanteelle, ilman saippuavettä. Nyt mietinkin että kannattaisiko yrittää saada renkaan yläreuna myös vanteelle, pyörimissuunta on tietysti katsottu oikein, rengasrautoja ei ole ja niitten hinnalla saan tuon tuossa kilsan päässä liikkeessä paikalleen (5€), muuten kiinnostaisi itse asentaa se kuitenkin paikalle, kyseessä takarengas 13 x 60 x 140. Saako kotipumpulla (jalkapumppu) tarpeeksi nopeasti ilmaa, että rengas "pamahtelee" kahdesti, asentuen paikoilleen?

Sepi6:
Ei taida riittää tuo käsipumppu, itse en ole edes kokeillut. Tuo toki riippuu miten sitä kumia on säilytetty, jos keskusta on vähänkään läjässä epäinen. Tavallisessa pienessä koti kompurassa ( 20 l säiliö) tuo ilma riitti renkaan nousemiseksi. Yksi konsti on laittaa sisärengas vanteen ja kumin väliin https://www.youtube.com/watch?v=Ws6YFfHLIEc

Coastside:
https://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=3281.150

Aiheesta monen vuoden ajalta. Loppupäässä minun tehokkaimmat tavat.

Vanteelle noston vaikeus vaihtelee 0 - 100 riippuen renkasta ja vanteesta, vaikka olisi ammattilainenkin.

Savöx:
Sidontaliinalla kun puristaa rengasta keskeltä linttaan niin se painaa rengasta vannetta vasten. Silloin saattaa onnistua käsipumpulla saada tubeles-rengas "paukautettua" vanteelle. Vaatii kyllä saippuavettä tai muuta liukastetta.

viisnelonen:
Jos rengasrautoja ei oo niin aika heikolta näyttää renkaan asennus.. MUTTA jos sulla on kumivasara tai muu vastaava (uretaani- tms) niin saattaa onnistuakin kun kumi on tuore ja käytät jotain liukastetta.  Renkaan alle suojaksi paksu matto tms niin saa rauhassa riehua ilman vaurioita.
Linkin videossa mallia kumivasaran käytöstä:   https://www.youtube.com/watch?v=wP1su9riLkc

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta