Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa

Tietyissä suomalaisissa mopoliikkeissä järkyttäviä hintaeroja?

<< < (6/6)

Eki:

--- Lainaus käyttäjältä: Sepi6 - 28.01.22 - klo:09:31 ---
--- Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 27.01.22 - klo:09:29 ---julus kertoi äskettäin toisessa ketjussa "huvin passasi"  ;D
https://www.wandamotor.com/intake-manifold-peugeot-20mm-p-40687.html

--- Lainaus päättyy ---
Kyllä se on niin ettei pösöllä ole mitään tekemistä tämän kanssa. Toisaalta "kaikki" osat saa sopimaan keskenään, se on vaan että käytettävä aika ja raha modauksiin voi yllättää. "Ostampa tässä 4 euroa halvemman palikan ja 100000 jyrsinkoneen että saan sen halvemman osan sopimaan"

--- Lainaus päättyy ---
Sama näkökanta, kyllähän osia saa varmasti "sopimaan" ainakin modaamalla tai työstämällä, myös se että pösön imukaula "sopii" Piaggioon tai päinvastoin, mutta kun sitä ei kuitenkaan ole ns valettu muuhun kuin omaan merkkiinsä, on näissä eroavaisuuksia, kurkun läpimitta, kurkun erilainen vinous sekä hiukan erilainen kiinnityspää.

konenikkari:
julus taitaa olla käytännön toimija
pisti moponsa kuntoon, sillä aikaa
kun me muut "pitelimme hevosta ja viilasimme kynsiämme" :)
Luulis kiinnostavan Ekiäkin tuo linkki
https://www.wandamotor.com/imukaula-peugeot-20mm-p-40687.html
"Kuristamaton kaasuttimen imukaula Peugeot -skoottereihin. Kaasuttimen liitoksen halkaisija on 20 mm, mikä sopii alkuperäistä suurempiin kaasuttimiin. Nostaa kiihtyvyyttä jopa alkuperäisen kaasuttimen kanssa käytettynä."
 :)
pösön sf3 tuo sopii huonosti ku kurkun päällä on runkoputki
piaggioissa matalan kurkun ongelmana on, kaasuttimen uimurikammio nojaa lohkon päällä

Ja lopuksi.. kevennys
https://www.youtube.com/watch?v=OZeiYhEFjhY

Eki:
Siis mikä asia tuossa linkissä pitäisi minua kiinnostaa (minullahan ei uimurikammiot nojaa mihinkään, on ruiskujuttu), tuo imukaula ei ole tehty piaggioon ja jos nyt pilkkuja halotaan, niin paremmin seokset kulkevat varmasti alkuperäisessä piaggioon tehdyssä, se istuu kaikilta mitoiltaan niinkuin pitääkin, sisämitta 21mm, pösön imukaulassa 20mm ja lisäksi imukurkku asentuu läppäventtiiliin vinossa, koska imukaulan aukko piaggion läppäventtiilin aukkoon nähden on vino, en tiedä mitä merkitystä sillä on, mutta kyllähän se teoriassa huonommin seoksia perille vie, liikekkin on jo kahdesti todennut, ettei se käy piaggioon. Kai näitä piaggion kaasarivehkeittenkin imukauloja pystyisi  fixaamaan jatkokumilla sopiviksi (löytyy kaupoista vaikka mitä), mutta kun matkalla minulle on täysin tähän skodeeni tarkoitettu imukurkku, niin miksi minua pitäisi kiinnostaa esim pösön imukurkku, eihän tässäkään mitään rajoittimia ole, mullahan on näitä kahdet, toinen skodessa ja toinen kaapissa. Kevennys: https://www.youtube.com/watch?v=ZoD9llbPqE8

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta