Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Yamaha Sliderin valoissa jotain häikkää

Aloittaja Damdi, 04.09.08 - klo:20:32

« edellinen - seuraava »

Damdi

Moi,

Ostin tässä alkukeväästä käytetyn Yamaha Sliderin (vm. 2000) ja mukavasti sillä kilometrit taittuikin viime aikoihin asti. Ilmeni siis sellaista ongelmaa, että ensin lakkasi lyhyet valot palamasta ja myöhemmin pitkillä valoilla testailin niin ne "välähteli" jotenkin oudosti. (Siis päälle laitettaessa palaa, mutta kaasuttaessa alkaa välähtelemään ja saattaa sammua.) Tätä samaa ongelmaa on ilmennyt myös mittariston taustavalon (tjsp.) kanssa.

Onko mahdollista, että Sliderista olisi vain lyhyiden valojen polttimo ja/tai akku lopussa, vai saattaako kyseessä olla monimutkaisempi vika? Sliderilla ajettu ~5000km.

Olen tosissaan tämän sähköpuolen kanssa hukassa, eikä innostaisi viedä kalliiseen huoltoonkaan mokomaa, joten jos jotain ohjetta/vinkkiä haluaa antaa niin pyytäisin teiltä, hyvät kanssa ajajat, pitkää pinnaa kanssani.


Pistetään hassu kirjoitusasu vaikka koulun ja huonosti nukuttujen öitten piikkiin. :)

E: Toivottavasti oikea alue. Kaipa ämän olisi voinut pistää Yamahan alueelle, mutta arvelin että tällä puolella tulisi enemmän katseluja.

EDIT VALVOJA: Laitetaan kuitenkin Yamahan alle. Saadaan sinnekin vähän tekstiä

Kenzy

Äkkiä tulisi mieleen tuosta lyhkästen sammumisesta ja muiden valojen vilkkumisesta mieleen, että valokatkaisija olisi risa, tai kontaktit olisi sieltä vähän hapettuneet. Polttimot toki ensimmäisenä vaihtoon, samalla katsot polttimoiden johtojen kunnon, ja putsaat liittimet. Mopon maadoitusjohdon kiinnitys on hyvä tarkistaa myös, avaat akkukotelon ja katsot mihin akun miinuskengästä lähtevä johto lähtee menemään, tuossa meidän kiinalaisessa se maadottuu sivujalan kiinnityspisteeseen. Noista lienee hyvä aloitella.
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Samppa

Tarkoitatko nyt välähtelyllä sitä, että ne ikään kuin himmenee ja kikastuu, eli ilmiö on sellainen, että välillä tulisi valoille enemmän virtaa ja välillä taas vähemmän?
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

Johto voi olla poikki ja se moottorin tärinöistä katkaisee virrat tai jokin liitin tai kytkin toimii samoin. Se pitäisi käydä läpi koko virtapiiri johto johdolta ja kytkimet samoin. Käämikin voi olla rikki, mutta niin että sen virtapiiri katkeaa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Damdi

#4
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 05.09.08 - klo:10:30
Tarkoitatko nyt välähtelyllä sitä, että ne ikään kuin himmenee ja kikastuu, eli ilmiö on sellainen, että välillä tulisi valoille enemmän virtaa ja välillä taas vähemmän?
Välähtelyllä tarkoitan melko kirjaimellisesti välähtelyä, eli valo välähtää kokonaan päälle tai pois. Niin kuin rämpyttäis valokatkaisinta nopeeseen tahtiin.

Nyt lähdössä viikonlopuksi mökille, joten uuden polttimon osto ja noitten johtojen tarkastus jää ensi viikolle. Lisää ehdotuksia saa toki heitellä vaikka en mahdolliksiin kysymyksiin olekkaan vastailemassa.

E: Nyt tulin sitten mökiltä. Polttimon osto edessä heti kun saan vielä varmistuksen minkälainen polttimo sopii tohon Slideriin. Google sanoo että tälläinen sopisi, mutta kun saisi vielä varmuuden ettei tartte useempaa ostaa.

Tossa äsken muuten ajelin vähän aikaa, niin mittariston valon välähtely oli lakannut, tai ainakaan sitä ei noin tunnin mittaisen ajon aikana ilmennyt.

Samppa

Kyllä sielä on kontaktihäiriö joko sen puolelta, että valokytkin ei toimi normaalisti, tai sitten piuhat on jostain löysällä. Katteiden purkua ja ihmettelyä. Toisaalta tuolla edellisessä ketjussa mainittu kosteuskin voi aiheuttaa ongelmia.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.