Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Aerox kylmäkäynnistys

Aloittaja EH68, 12.02.09 - klo:11:39

« edellinen - seuraava »

EH68

Kertokaas kokeneemmat mistä vielä vois hakea vikaa?
Jo muutaman asteen pakkasessa ei käynnisty ollenkaan.
Kaasutin on uusittu jokinaika sitten ja toimi ok.Dellorto XXX automaatti ryyppy toimii mielestäni oikein. Moottori kylmä tappi vetäytynyt sisään, jolloin bensa pääsee ryyppysyyttimen kautta eteenpäin, kanavat ja suuttimet puhdistettu paineilmalla ja mig-hits.langalla. Tankin alipaineella toimiva hana on porattu siten, että se päästää kokoajan bensaa. Puristuspaineet 8,5 kiloa, mäntä ja renkaan noin 2 kk vanhat, tulppa uusi. Tallissa muutama aste lämmintä ja lähtee välittömästi käyntiin ja pelaa ok. Yö ulkona ja aamulla ei lähde, ei edes yritä. Jotenkin tämä viittaa tuohon automaattiryyppyyn, kun laitan tallissa skootterin käyntiin niin ryypyn tappi alkaa hetken kuluttua työntyä ulospäin vahan lämmettyä,sulkee se ryyppysuuttimelta bensan tulon. Mitä vielä vois harkita?????

Samppa

Ensinnäkin kanavia ja suuttimia ei saa missään tapauksessa puhdistaa mig-langalla. Voi jättää ikäviä jälkiä, jotka taas vaikuttavat virtauksiin...

Moni millinen kaasutin sulla on ja minkä kokoiset suuttimet? Onko muita virityksiä?

Itse ongelmaan. Eihän tuo ryyppy takerru pois päältä. Eli siis, kun käytät koneen lämpimäksi niin ryyppy neula jää ala-asentoon ja sulkee bensantulon, eikä palaudu takaisin ylös. Itsellä tekee Dellorto tätä joskus, eli jumittuu kiiini (varsinkin kun seisoo pakkasessa). Kiinnijäämisongelman aiheuttaa näillä keleillä mitä todennäköisemmin kosteus joka jäätyy kaasuttimeen. Voi yrittää korjata vaikka CRC:llä.

Testaukseen. Ota ryyppy irti ja katso että neula on ylhäällä ja ryyppykanava siis auki. Jos on, niin laita kiinni ja kokeile pakkasessa toimiiko. Jos ei toimi, ei vika johdu ryypystä. Voit testata ryypyn liikeradan laittamalla mokkulan myös vaikka tunniksi pakastekaappiin ja mittaat kuinka paljon neula on esillä. Sitten muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön ja sama mittaus. En nyt muista tarkkaa eroa, mutta pitäisi olla joitakin millejä (kuitenkin eroa selvästi).

Automaattipolttoainehana kannattaa laittaa kuntoon. Neulaventtiili rupeaa ajan kanssa falskaamaan ja sitten tulvii.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

EH68

Jep jep. Tiedän kyllä langan aiheuttamat  mahdolliset ongelmat, mutta kuinka toteat kanavasta sivulle lähtevän reiän onko se auki vai tukossa kun sinne ei pääse paineilmaa puhaltamaan, reikä itsessään on noin 2-3mm halkaisija joten ei se mig lanka sille mitään tee, eri asia on suuttimien rassaus/ hoonaus jollain raspilla jolloin suuttimen koko kasvaa oleellisesti. Suuttimen kokoa en muista, eikä skootteria ole viritetty. Kaasutin on ns. korvauskaasari joka on toiminut moitteetta muutaman kuukauden ja toimii kun lämpötila on plussalla joten en ymmärrä miksi suuttimen koolla on väliä? Kuten kerroin ryyppy toimii normaalisti. ryypyn ollessa irti kaasuttimesta ja skootteri ollut muutaman minuutin käynnissä on tappi työntynyt reilusti ulos (sulkee ryyppykanavan). Kun laitan ryypyn esim. lumen päälle kylmään ja anna olla sen siinä muutaman minuutin on se vetäytynyt sisään alku tilanteeseen (avaa ryyppykanavan). Ryypyn takertumista on vaikea, lähes mahdoton todeta luotettavasti, kokeilen sitä CRC:tä. Epäilen kovasti ettei se ole ratkaisu. Polttoainehanan kalvossa oli ilmeisesti pieni reikä koska se vaati jatkuvaa imemistä, pitääkseen hanan auki, joten ensiapu oli poraaminen. Poraamisen olen tehnyt jo aikapäiviä sitten joten se ei aiheuta tätä ongelmaa.

openflow

Pistä riittävästi tenua tankkiin ja pura kaasutin ja kuivaa se. Vesi tekee tehtäviään.

Samppa

#4
Itse olen kanssa käyttänyt tenua menestyksellisesti talvisaikaan. Noin 1-2 korkillista tankilliseen. Tuo tenun käyttökin on kuitenkin saanut jonkin verran kritiikkiä foorumilla..

Ryyppysuuttimien koolla on merkitystä. Korvasin joskus jo menneessä skootterissa ryyppysuuttimen suuremmalla ja alkoi käynnistymään pakkasilla paremmin. Myös kaasarin säätöjen pitää olla talvikäytössä tip top, jotta toimii. Imuvuotoja ei tietystikkään saa olla. Oletko muuten kokeillut käynnistää niin, että otat ilmanputsarin irti ja peität hanskalla aukon, eli rikastat entisestään seosta?

Jostakin syystä omista laitoksistani nestejäähdytteiset ovat käynnistyneet talvella huonommin. Tiedä sitten onko henkimaailman asioita...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

A_sentaja

Vaihdappas nyt ensin se pääsuutin 5-10 prossaa isommaksi, aeroxi on sellainen peli ettei pelaa pakkasella kunnolla. Tarvii siis isompaa suutinta, ja katso että seossäätö on oikein 1 1/2 auki.. Aerox on kautta aikain ollut huono talvikäynnistysten kanssa, johtunee kaiketi tuosta vaakasylkästä,, mutta kaasari säätöihin ja pitäis pelata, itse tosin käynnstän pelin polkemalla jos ollut ulkona yön yli. Säästää starttia ja hermoja... ;)
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Samppa

EH68. Joko olet päässyt suuttimien kimppuun / testailemaan tarkemmin. Mitään vaikutuksia?
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.