Tiedotteet ja säännöt > Yleiset tiedotteet

Sivustoja koskeneesta verkkohyökkäyksestä

(1/2) > >>

Samppa:
Pääsivusto joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi torstaina 25.8.2016. Tämän johdosta sekä pääsivusto että keskustelufoorumi poistettiin palvelimelta. Sivustoille tehdään edelleen päivityksiä, joten ne toimivat toistaiseksi vaihtelevasti. Ylläpidolla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa päivitysten kaikkiin aikatauluihin, koska kaikki sivustoihin liittyvät tekniset palvelut ostetaan ulkopuolisen yrityksen kautta.

Päivitän tietoa tähän ketjuun päivitysten etenemisestä.

25.8.2016 Sivustot poistettu palvelutarjoajan toimesta palvelimelta.
1.9.2016 Pääsivusto ja foorumi on avattu uudelleen. Kaikki linkit eivät vielä toimi normaalisti ja pääsivustolle ei edelleenkään saada viestiä. Sivusto tai jokin sen osa saattaa edelleen olla välillä poissa käytöstä.

Ylläpito pahoittelee, ettei sivustolle saatu nopeasti tietoa verkkohyökkäyksestä. Tämä johtui siitä, ettei ylläpidolla ollut niiden poiston jälkeen kirjoitusoikeutta palvelimeen. Vastaavasti viikonloppu ja ulkopuolisen yrityksen käyttö vei oman aikansa.

Samppa
Skootterini.com
Ylläpito

Samppa:
2.9.2016 Tapatalk poistettu väliaikaisesti käytöstä. Asennetaan kyllä myöhemmin uudelleen.

Samppa:
5.9.2016 Sivustojen pitäisi toimia lähes normaalisti. Tapatalk-puuttuu edelleen.

Samppa:
7.9.2016 Tapatalk-tuki asennettu uudelleen.

Samppa:
3.10.2016 Sivustoille hyökäyttiin uudelleen ja tällä kertaa oikein kunnolla. Saimme sivustolle käyttöoikeudet takaisin ostopalvelintarjoajalta vasta yli viikon odottelun jälkeen. 
25.10.2016 Koska sivustot joutuivat uuden hyökkäyksen kohteeksi, vaihdettiin koko pääsivuston pohja toiseen. Valitettavasti tähän meni paljon aikaa erinäisistä kohtaamattomista aikatauluista johtuen. Nyt on rahaa palanut ja sivustot toivottavasti toimivat. Mikäli palvelinhyökkäys vielä jotain kautta toistuu, niin sitten täytyy pohtia mitä ihmettä teemme eli koko sivustojen jatkoa. Ainakin foorumin siirto voi osoittautua todella työlääksi toiseen formaattiin, mikäli tähän on pakko lähteä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta