Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Muut merkit ja Kiinalaiset merkit

Kiinalaisten variaattorin säätöä

<< < (2/337) > >>

Kappas Vaan:
Kiitos valaisevista vastauksistanne! mulla on tuo 139QMA- moottori ja rullien kokokin selveni näin kerralla.

Partanen:
"Eskomörkö":n kehuista innostuneena kerron lisää kokemuksiani ja tutkimuksiani:

Vaikka MC-Scatterin rullat olivat edullisia (lue:halpoja), niin kovasti niitä ei voi kehua. Omien laskujeni mukaan ehdin ajella niillä n.200km, kunnes posti toi uuden Koso merkkisen variaattorin Hollannista, ja oli taas syytä avata variaattorin koppa. No eikös rullat olleet jo kuluneet kulmikkaiksi kuin mutterit. No eipä ollut ollut kovin jouhevaa tuo varin toiminta vähään aikaan muutenkaan, sillä kierrokset kävivät aika korkealla ennenkuin "voima" alkoi välittyä renkaaseen. Luulin sen johtuvan mahdollisesta rasvasta kytkimessä, mutta syyksi paljastui nuo surkeat rullat. Kaikki kunnia Scatterin kauppiaalle, sillä palvelu oli asiallista ja toimitus nopeaa, mutta rullista neuvon pysymään erossa. Pari päivää tässä pohtinut, että laitan rullat takaisin kauppiaalle, että näkee itse tuloksen.

Itse Koso:sta voisi kertoa sen verran, että siinä rullien "rampit" ovat suorat ja pidemmät, ja tällä mopoon tuli myös lisää välityssuhdetta, eli ikäänkuin pidempää välitystä, taikka ylivaihde. Alkuperäisessä variaattorissa ne "rampit", joissa rullat liikkuu (jos eivät ole Scatterista) ovat loppua kohden jyrkkenevät. Toiminta tällä uudella varilla koneen kierrokset laske oikeastaan missään nopeudessa kiihdytyksen aikana. Mäetkin noustaan ehkä nopeammin, eikä ainakaan vastatuuli tiputa nopeutta juurikaan. Välitykset riittävät nyt ainakin 70km/h nopeuksiin ilman, että kone alkaisi välitysten loppumisen takia nostamaan kierroksia. No eipä vakiomopo sinällään pidempää välitystä tarvitse, mutta tulipahan kokeiltua. Jope Ruonansuuta lainatakseni: "En tiiä toimiiko tämä, mutta saapihan sitä kokkeilla.."  ::)

Kuva Koso-variaattorista ja vakiosta rinnakkain. Vasemmalla Koso, oikealla alkuperäinen. Koso:ssa on ulkoreunalla nuo hammastukset, jotka ilmeisesti ovat tarkoitettu tehostamaan variaattorin ilmanvaihtoa:

http://i151.photobucket.com/albums/s140/MR_kuvat/IMG_1666.jpg


Ettei menisi liian helpoksi, niin kävin ostamassa tänään Malossin valkoisen jousen tuotenumero: 29 8360. Ihan vaan kokeilun halusta. Tämä valkoinen on pidempi, kuin alkuperäinen Baotianissa ollut. Siniseen jouseen pääsen vertailemaan kunhan löytyy asennuspaikka jossa saan jousen vaihdettua. Koso-variaattorin kanssa suositeltiin myyjän toimesta valkoista, taikka vihreää jousta. Jännä nähä mitä tapahtuu. Siksi oikeastaan aloin jousen vaihtoa taas harkitsemaan, kun tällä nykyisellä sinisellä jousella tuntuu tuo variaattorin koppa kovin kuumalta ajon jälkeen. Tuskin se remmi mopon tehoilla luistaa, niin olisiko siellä sitten turhan paljon kitkaa jäykällä jousella, tai jotain..  ::)

Kenzy:
Mitenkäs porukalla nyt on mennyt skuutterit ylämäkeen rullien vaihdon jälkeen? Meidän Baotiani kipuaa itseni (~78kg) alla ylämäkeä tasaisen tappavalla 30km/h nopeudella, loivaa nousua oleva suora tie antaa haastetta sen verran, että nopeus putoaa ~40km/h:iin. Alamäessä mennään helposti 60km/h sekä tasaisella tiellä n. 48km/h. Auttaisiko rullien vaihto 5.1:siin siten, että voisi toivoa pääsevänsä samaa kyytiä mäen ylös, mikä vallitsi vielä mäen juurellakin? Mäellä tarkoitan jotakin perusnousua, enkä mitään himopystysuoraa hyppyrimäkeä ;)

OH2KV:
Rullien, ja samalla hihnan vaihdon jälkeen, on skootteri kiivennyt kivuttomammin mäen päälle, huippunopeus ei valitettavasti juurikaan pudonnut. Uudet rullat on 5,0g, vanhat lähes puolta painavammat, ehkä jopa 9 grammaiset, loman loputtua pitää töissä punnita vanhat tarkemmin.

Ongelma oli siinä, ettei variaattori pudottanut välitystä riittävän pienelle mäkeen. Ylämäkivaiuhtia tuli silti vain hieman lisää, 35 -> 45 km/h.  En tosin odottanutkaan, että menis 70 tasaisella ja 68 ylämäkeen.

Kenzy:
Kyllä tuo 35 -> 45 on jo huomattava parannus mopovauhdissa. Eilen kävin testaamassa Hämeenlinnan isoimman ylämäen, ja mäen päällä vauhtia oli arviolta 12 km/h :P Mutta noin niinkun normaalimäissä mennään juuri jotakin 30-35 tienoilla. Kyllä nuo rullat tarvinee pistää tilaukseen. Mistä muuten ostit rullat? Nuo JM-Racingin rullat ovat varmasti hyvät, mutta melkosen hintavat, ja MC-Scatterin rullia kehuttiin jo heikoiksi..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta