Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Latausjännite 17 V

Aloittaja Kari69, 10.07.22 - klo:19:09

« edellinen - seuraava »

Kari69

Kunnostan yhtä Kymco Agilityä. Hitaalla tyhjäkäynnillä akun jännite on 14 V mutta kun antaa kierroksia, niin nousee ainakin 17 volttiin. Onko jännitteen säädin rikki ? Onko sellaista ja missä se on ? Mittariston allako ? Mitä ovat ne 2 puikkoa, jotka ovat  lattian sisällä, akkuboksin edessä ?

konenikkari

Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Kari69

Onko tuo 17 V ok vai onko säädin rikki ?

konenikkari

#3
17V ei ole ok, säädin on rikki tai siltä puuttuu maadoitus.
PS. onhan ehjä akku paikoillaan.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Kari69

Otin etupään kuoren auki ja sieltä paljastui aivan uusi putipuhdas säädin. Vikaa on siis jo yritetty korjata siinä onnistumatta. Lattian alla olevat 2 vastusta ilmeisesti liittyvät latausjännitteen säätöön. Lattiaa ei kannata avata niiden tarkastamiseksi. Resistanssit voi varmaankin mitata etupaneelin alta. Silloin tulee tarkastettua myös resistansseille menevät johdotkin.

Myös starttimoottori on uusi. Silti starttaamisessa on ongelmia. Pyörittää hyvin heikosta. Alan seuraavaksi mittaamaan startti ja maadoituskaapelin vastusta.

Kaasutinkin on uusittu. En tiedä miksi. Ehkä kuitenkin liittyy rumaan käyntiääneen. Kuulosti siltä kuin saattaisi koneessa olla jotakin pahasti rikkikin. Siksi en rohjennut sitä paljon käytellä. Avasin venttiilikopan ja tarkastin venttiilit. Olivat OK. Käynnistin taas koneen ja kuulostelin. Ikään kuin pakoputki vuotaisi. Alkukäyrä oli tukevasti kiinni. Sitten huomasin mistä epänormaali ääni johtui. Alkukäyrässä on stötsä, jossa pitäisi olla 6M ruuvi. Tämä ruuvi puuttui.

Mopoa taitaa olla 'korjannut' kaveri, joka ei oikein osaa.

A_sentaja

Onhan maadoitukset vedetty ns puhtaalle raudalle? Pienikin ruoste liittimien alla vaikeuttaa maadoitusta.
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

konenikkari

#6
Vastukset ei liity latauksen toimintaan,
Toinen kytkeytyy ajovalon sijalle kun valoja vaihdetaan
toinen on autoryypyn toimintaan vaikuttava
Maadoituksia ei "mittailla" ne,
eli kaikki runkoon ja moottorille menevät vihreät johtimet
avataan ja liitos puhdistetaan.
Varsinkin paksu johdin akun miinuksesta moottorin runkoon menevä.
Huomaa että se uudennäköinen säädin,
voi olla väärä eli laitteeseesi sopimaton.
Noita on suuri määrä samannäköisiä,
liitinjärjestys voi silti olla väärä.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Kari69

Tuo olikin tosi hyvä tieto, että se toinen vastus kuuluu autorikastimeen. Se meneekin sellaisen osan kautta, jossa kytkentäkuvassa lukee AUTO B/S. Mistähän tulee kirjaimet B ja S. B on ehkä booster. Olisin ilman tätä tietoa jo alkanut kaivamaan niitä vastuksia esille.

Tuo toinen säätäjä, joka on nyt paikalla on otettu toisesta Agilitystä, joka oli käyntikuntoinen. Pitäisi siis olla oikea komponentti.

Tutkin noita maadotuksia. Mopon käydessä akun miinusnavasta mopon runkoon oli +0,02 V. Säätimen vihreään liittimeen oli - 1V. Mielestäni jännitehäviötä on paljon mutta silloinhan sen pitäisi antaa akulle 1 V alempaa jännitettä. Olisikohan tämäkin säädin rikki.

konenikkari

#8
Maadoituksia ei "mittailla" ne,
eli kaikki runkoon ja moottorille menevät vihreät johtimet
avataan ja liitos puhdistetaan.
Varsinkin paksu johdin akun miinuksesta moottorin runkoon menevä. ::)
Jännitehäviöitäkin voi mittailla aikansa kuluksi,
silloin pitäisi vain liitoksen yli olla sen nimelliskuorma,
latauksella n.7,5A ja startilla n.20A.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Kari69

Tein jo 6 neliön johdosta testikaapelin.

Mikä on keltaisen johtimen merkitys säätimen toiminnassa ?

konenikkari

Keltaista johdinta pitkin toimitetaan reguloitu
vaihtojännite kaikille laitteille jotka sen hyväksyvät.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Kari69

Aloin jo uskoa, että molemmat regut on rikki. Löysin netistä testausohjeen ja senkin mukaan ne on rikki.
https://www.youtube.com/watch?v=bEt5eKuW6ss

Kertauksena. Vihreä pinni on regun maa. Valkoinen syöttää reguun vaihtovirtaa, josta regu tekee keltaiseen 12 V vaihtovirtaa valoja ym varten. Punaisesta lähtee tasavirtaa 14-15 V akun lataamiseen.

Kari69

Mulla on siis 2 viallista regua. Tilasin Kiinasta 2 kpl. Se kuitenkin kestää aikansa joten päätin ostaa uuden täältä Suomestakin. Turussa Molitor edustaa Kymcoa, mutta ei heillä ollut regua. Ei myöskään varikopan tiivistettä. Regu kuitenkin löytyi kadun toiselta puolelta Kunun pyörästä. Se edustaa  muita merkkejä. Regu maksoi 20 €.

Kotona regu sitten paikoilleen ja latausjännite pysyi alle 15 V. Hienoa. Jätin mopon käymään ja tarkastin vielä jännitteen vähän ajan päästä ennen kannen sulkemista. Hitto soikoon, se oli taas miltei 17 V. Tästä alkoikin sitten muutaman tunnin metsästys. Vedin regun vihreästä pinnistä suoraan johdon akun miinukseen. Latausjännite laski oikeaan arvoon. Kyse on siis sittenkin maadoitusongelmasta. Mittailemalla liitokset vaikuttivat kuitenkin hyviltä. Jossakin vaiheessa huomasin, että toisessa Agilityssä akusta lähtee 2 vihreää johtoa, ohut ja paksu. Tässä ongelma koneessa vain 1 eli se paksu, joka menee moottorin runkoon. Mihin on se toinen joutunut. Onkohan se joutunut lattian alle. Voisin vain vetää lisämaan regulta akulle, mutta halusin selvittää, mistä on kysymys. Poistin katteet mutta ei siellä ollut irtonaista johtoa. Sen sijaan huomasin, että johtonipun teippien välistä pilkisti hieman vihreää johtoa, joka oli teipattu 10 cm nippuun ja päättyi sinne. Sielläkö se luuraa? Avasin teippauksen ja vihreää johtoa oli noin 10 cm ja siihen oli kytketty kaksi johtoa, joiden värit olivat violetti/musta. Regusta lähti siis 2 vihreää johtoa, toinen meni CDI:lle ja toinen varmaankin maadoitus jossakin konehuoneessa. Jos näin, niin miksi konehuoneesta olisi 2 vihreää regulle, eikä toinen suoraan regulle. Sitten mittasin regun korvasta akkuun ja resistanssia oli noin 3 ohmia. Se on aivan liikaa. Lisäksi huomasin, että vastus elää kun rattia kääntää. Ääriasennoissa vastusta oli jopa 15 ohm. Keskiasennossa vähiten, 3-5 ohm. Tämä merkitsee sitä, että regu saakin maansa ohjainlaakerin kautta. Regulla oli hyvä maadoitus skootterin etupäässä esim virtalukkoon. Akun vihreällä kaapelilla oli hyvä maadoitus moottorin runkoon. Ongelma oli, että keulasta ei ole maadoituskaapelia peräosaan, vaan maa kulki laakerien läpi. Tätä pidän suunnitteluvirheenä. Täytyy lisätä maadoitus etupäästä takapäähän.

Minä (elektroniikkainsinööri) olen sitä mieltä, että sähköviat pitää selvittää mittaamalla, myös maadoitukset. Tämä tapaus on hyvä esimerkki siitä, että kontakteja putsaamalla se ei olisi tullut koskaan kuntoon. Mittaamalla tuli ilmi etu- ja takapään välinen iso resistanssi.

konenikkari

#13
"Ongelma oli, että keulasta ei ole maadoituskaapelia peräosaan, vaan maa kulki laakerien läpi. Tätä pidän suunnitteluvirheenä"

Vaikka en olekaan elektroniikka insinööri  ;)
Aivan varmasti ei kulje alkuperäinen regun maadoitus vain  ohjauslaakerin läpi.
Yksi maadoitusliitos jäi tutkimatta.
Se voi löytyä kun tutkit mistä ajovalojen maadoitus löytyy. :)
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Coastside

Maadoituksesta on hyvä esimerkki. Auton akun lyijynapa johtaa hyvin heikkoa virtaa pienen sillan kautta hapettuneessa liittimessä, mutta starttaaminen sulattaa sen ja virta katkeaa kokonaan. Tämä on tuttua jos on autojen kanssa puljannut. Pätee myös muissa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04