Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Parhaat/hyvät renkaat moposkootteriin?

Aloittaja jwalk, 19.09.15 - klo:10:52

« edellinen - seuraava »

jwalk

Niin, toisessa säikeessä alettiin näistä puhumaan. Alotetaan oma, eikä sotketa sitä..
Tosiaan, kertokaa kokemuksia, myös niitä huonojakin. Itsellä renkaat tämän kauden jälkeen vaihtokunnossa..

Nuukailija

Lainaus käyttäjältä: jwalk - 19.09.15 - klo:10:52
Niin, toisessa säikeessä alettiin näistä puhumaan. Alotetaan oma, eikä sotketa sitä..
Tosiaan, kertokaa kokemuksia, myös niitä huonojakin. Itsellä renkaat tämän kauden jälkeen vaihtokunnossa..

Nappulaa, sileää vai talvikumia? Paras nappulakumi kun ei löydy siloisten joukosta eikä siloisista löydy kovin kummoista nappulakumiksi kelpaavaa.

7-star nappulakumi on takana ollut tämän kesän, kilsoja ei ole tainnut tulla kunnolla 2000km ja kyllä tuosta nyt ainakin milli on hävinnyt johonkin.

Ajo lähinnä 30-40km non stop reiluja mäkiä kiipeillen 110-150kg kuormalla.

Rengas ei ole aivan pyöreä mielestäni, kovemmassa vauhdissa höykyttää ja paikoillaan kun antaa runtua rengas ilmassa niin pyörii kuin olisi soikea, koko mopo vatkaa tuon johdosta kun keskituella pyörittelee rengasta konevoimalla.

Kulutus on noin 0,4-0,5l/100km kovempi tuolla renkaalla ja kulku vaatimattomampaa.

Surkein ominaisuus on kiikkeryys jonka tuo rengas toi tullessaan, korvasi Hongdou HD-411 siloisen kumin, joka kulunut toisesta reunastaan, noin 8000km ja ilmeisesti 2009 vuodesta ollut alla), Maxxis rengas on siis takarenkaana, edessä ilmeisesti alkuperäinen kiinankumi vaatimattomalla kuviolla, asfaltilla en ole saanut lipsumaan ellei irtohiekkaa ollut alla, nurmikolla ei paljoa pito lumikelistä eroa, no ajelihan tuolla vesijäälläkin talvella, mutta vähän jännittäväähän se jo oli.

Eturenkaan merkki on näköjään Hongdou, malli myöskin HD-411, noin 10 000km kai tuo on ollut, jos ei koskaan vaihdettu, omassa käytössä ollut jotain 2500km eikä se ole kulunut lainkaan tuona aikana.

Maxxis kiinnostaisi, kun 12" kumeista siinä olisi paras kuvio nappulakumeista (rengas onlinesta alle 50€ kotiin kannettuna), sepelimurskeella päällystettyjä sorateitä kun ajaa, niin nappulakumi on ihan ykkönen, kivet ei pyörähtele pois alta.

Kantavuus ei aivan riitä tosin, mutta jospa se ei haittaisi, etenkään eturenkaana.

Sen verran nappulakumi pitää nurmella, ettei ruovittelu tahdo onnistua edes 90cc kitillä, kiihtyy kyllä nopeasti.

Nuukailija

Tuossa alkaa olemaan jo vähän nastarenkaassa oikea määrä sopivaa kokoa olevia nastoja:
http://www.ajbike.fi/product_info.php?cPath=921_1084_1090_1453&products_id=96250

En tiedä kuinka hyvin tuo pitää käytännössä, samassa kaupassa myös Schwalbea rallinastalla samaan hintaan, mutta ei yhtä hyvin reunoilla nastoja mielestäni.

Tuolla edullisin Maxxiksen nastoitettu kumi eteen:
http://www.svh.fi/Maxxis-120-70-12-M6024-nasta./77/14670/

Tuota samaa on näkynyt 85-120€ hintahaarukalla, yleensä ei juuri alle satkun näy.

Maxxiksen kuvio tuossa koossa paras paksumpaan tavaraan, lumeen ja sohjoon, mutta ei tietoa kuinka kumi käytännössä pitää, kumiseos ratkaisee ja se on täysi mysteeri, kun noita kuvia selaten pitää arvailla mikä rengas olisi pitävä.

Paljon halvemmallakin toki saanee nastarenkaita, mutta tekeekö niillä mitään? Itseäni epäilyttää kaikki talvirenkaat joissa ei ole korkeita nappuloita reunoilla, koska sohjossa ja lumessa ne korkeat reunanappulathan estää renkaan luistamisen sivulle ja kaatumisenkin.

Jäällä taas nastojen määrä koko ja sijainti on tärkeä tekijä, epäilyttää Schwalben keskeltä nastaton osa, nastat joutuvat tarraamaan alkaneen luiston kiinni? Ehkä se ei kuitenkaan sitten ihan keskiosan varassa mene?

Schwalben etu tuohon Savaan nähden on mielestäni pitkittäiset urat reunanappuloiden ja keskinappuloiden välissä, jotka auttavat vähän paremmin sohjossa ja lumessa, reunanappulat taitaa olla myös aavistuksen korkeammat?


joni_k

ei oo muuten paha hinta noista maxxis kumeista. vakavissani meinasin ostaa mutta löyty noi schwalbet. mulla on kyllä keskelläkin nastat noissa kumeissa.  tänään ekaa työreissua pitäs ajaa. asfaltit paljaana toistaiseksi. on noissakin aika karkea toi kuvio mutta varmaan noissa maxxisissa on vielä karkeempi.

Coastside

Schwalben kuvio on osin nastoja ja osin lamellia. Urat on kapeahkot jotka tukkeutuu suolamössöissä. Renkaassa on selvät olakkeet jotka pitävät lumessa sivusuuntaan pyöreää rengasmallia paremmin. Juuri tuo mössölumi on schwalben heikkous. Keskiosan nastojen puutetta ei huomaa käytännössä mitenkään.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

anttisku

Alkaa jo olemaan kivikovat nuo Elystarin Continentalin kumit ja kyselin Riekkoniemeltä kumeja maaseudun rauhaan ajeluille. Suositteli tällaisia ja merkkinä ainakin pitäisi olla ok. Onko kellään kokemuksia kyseisestä kumista? https://mprenkaat-store.com/shop/mitas-120-70-12-58p-tl-mc-20-monsum-ms/
-ZHENHUA MONKEY 50 CC 2019
-SOLIFER AUTOMAATTI  50 CC 1980
-PEUGEOT ELYSTAR TSDI 50 CC- 2003
-PIAGGIO MP3 500 IE BUSINESS 2013

oskuk

En tunne, ostaisin Misukan CityGripin, se on ainakin varma valinta renkaaksi.

Coastside

Deli renkaat on aiheetta halpoja. On vain hyviä kokemuksia.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

kaukari

Joo. Meillä on nyt molemmissa mopovespoissa Delin Urban gripit  takana. Oudon kiiltävä pinta aluksi, mutta nyt kun on pinta rikki (n. 100 km ajettu), niin vaikuttavat oikein päteviltä ja pitäviltä renkailta. Kuvio tismalleen kuin Michelinin Citygripissä. Ainakin haisevat aidolle kumille.

kippari68

Juu skopan renkailla iso merkitys varsinkin pitempää matkaa ajaessa. Nuo kinkkikumit kovin kovia ja kestävät varmasti skootterin
eliniän normaalissa ajossa mutta kamalat muuten. Itselläni  Retrossa Sawa Mitas valkosivukumit sekä Motulin SAE 10 forkoilit edessä sekä
Znen Retron takaiskari jossa n.20mm enemmän joustoa. Takaiskarin suurin ero Retro sollun omaan on iskunvaimennin joka puuttuu alkuperäisestä
jossa uskotaan pelkän vieteri voimaan. Tällä yhdistelmällä Retro tuntuu hyvältä ajaa sukujuuret Hobby Hallin eivät vaikuta. Itsellä on ollut jo pidemmän aikaa 90cc sarja kiinni jolla silti hyvä ajaa. Useampikin Helsinki-Porvoo retki tullut tehtyä yhteenputkeen ajettuna. Suurin ero minkä huomaa on uraherkkyyden puuttumisen sekä pehmeämmän kuoppiin käyttäymisen. 

anttisku

Maaliskuussa kyselin kokemuksia Mitas Monsum renkaasta ja nyt 2000 km kokemuksella Elystarissa voin suositella. Mukavan pehmeähkö ja hyvä tuntuma tiehen myös hiekkateillä. Kulumista ei vielä havaittavissa ja ennustaisin pitkää ikää. Kitkarenkaaksi luokiteltu.
-ZHENHUA MONKEY 50 CC 2019
-SOLIFER AUTOMAATTI  50 CC 1980
-PEUGEOT ELYSTAR TSDI 50 CC- 2003
-PIAGGIO MP3 500 IE BUSINESS 2013

Coastside

Rekaan kuluminen mopossa on niin hidasta että sen kovettuminen on se syy vaihtaa. Kuviosyvyydellä ei mopossa kesällä ole merkitystä. Vesiliirtoon saanti vaatisi tehdä siitä laittoman nopean.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Erkki

Mikähän olisi kulutuskestävyydeltään hyvä katurengas Like mopoon, kokona 120/70-12 ja 130/70-12. Muut ominaisuudet eivät välttämättä tässä käytössä näillä nopeuksilla ole niin tärkeitä, kun jättää pois halvimmat paskat niin se riittänee laaduntarkkailuun. Mutta kestävyys normaalissa maantieajossa. Liikkeestä ne on hankittava pk-seudulta, alta alle toteutuksella.