Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Minkä skootterin ostaisi??? (yleinen kysely, pohtimiset jne.)

Aloittaja sebastian34, 29.04.07 - klo:06:19

« edellinen - seuraava »

A_sentaja

Niin, eikä hajotessaan vie koko omaisuutta,, ;D
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Vauhtitantta

#16
Olen kyllästynyt siihen, että klopit pyöräilee ohitse. Skootteri pitää saada, että räkänokat jää perheenäidin jälkeen. Mutta ongelma on siinä, etten tiedä mistä aloittaa. Teoriaa on netti pullollaan, vaan mistä sitä tietää, mihin uskoa.

Käytä siis valtaasi ja kerro, minkälaisen moposkootterin ostaisit, jos pitää ottaa huomioon seuraavat:
-vauhdinhurma ei ole se juttu
-tykkää vakaasta ja turvallisesta
-on ajokortti, mutta ei ole ajanut vuosiin
-...paitsi polkupyörää
-ei tarvitse mitään hienoja kikkailuja. No, automaattivaihteet - vai onko niitä muitakin?
-ihan koko omaisuutta en ajatellut pantana skootterin takia

Ideoita? Mitään ärjyvää testosteronimyllyä en kaipaa, vaan jotakin, jolla voin vähän nautiskella työmatkoilla, kun aurinko paistaa ja ruoho tuoksuu. Sellainen arvokas menopeli, jonka kyydissä salkku ja tolkku pysyy.


A_sentaja

Okei ei mitään muskeliskootteria,, ;D Peugeotin malleista esim isopyöräinen olikos se nyt vivacity malliltaan. siinä yksi vaihtoehto, ei kastu hammeen helemat, mutta vie hehkeämpääkin rouvaa arvokkaasti etteenpäin. ::)
Vaan kyllä sinun kannattaa ihan rohkeasti mennä skootterikauppaan ja ottaa myyjän käpälästä kiinni sekä kertoa toiveesi. ja jos vielä saat koeajaa useamman merkin ja mallin niin uskoisin, että löydät helmesi, joka palvelee monenmonta vuotta.
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Samppa

Yksi mielestäni klassisen kaunis on myös Vespan LX.
http://www.vespa.fi/index.php?sivu=mallit&malli=lx%2050

Mutta kyllä suosittelen ehdottomasti tuota kaupoissa käymistä ja mahdollista koeajoa. Automaattivaihteistohan (variaattori) on melkein kaikissa "uudemmissa" skoottereissa. Ajaminen on siten lähinnä kaasuttamista ja jarruttamista, joten varmasti oppii hetkessä.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

SalmiS^

Jos jonkun kaupunkiajoon matalaäänisen ja ei kovin paljon maksavan haluaa, niin kyllä täydellisessä kunnossa löytää käytetyn Aprilia SR50 DiTech. Suorasuihkutustekniikka antaa heti kättelyssä pienen bensankulutuksen, jonka huomaa tuntuvasti verrattuna muihin 'huippumalleihin' Samalla DiTechiin saa tavaraboksinkin, johon saa vaikka mitä laitettua, samoin Aprilian penkin alle saa mahtumaan yllättävän paljon tavaraa. Ja jos kerran valtion virkanaisia, niin kyllähän pitäisi edustaa vähän Aprilian tekniikalla ja ulkonäöllä ;)

Omasta mielestäni siinä oisi hyvä vaihtoehto. Itse en koskaan oo perustanu näihin vanhempiin skootterimalleihin ollenkaan. Ei oikeen silmä lepää missään niistä :)

-JonsKu-

Noh, itselläni oli Peugeot Vivacity Silversport -04 ennen nykyistä pyörää.
Erittäin hyvä ja vakaa ajettava, suht taloudellinen peli (~3L/100km) ja mielestäni ihan pirteäkin kiihtymään. 6500km aikana ei mitään vikaa (vilkun merkkivalo joskus temppuili).
Eihän tässä muuta voi kuin suositella Vivacityä =)

fillaripongari

Kyllä minä suosittelisin kiltille virkanaiselle menopeliksi retrohenkisiä VESPA et2/ET4 tai APRILIA mojito customia. Perustelen ehdotustani sillä että nuo edellä mainitut ikäänkuin korostavat omistajansa kiltteyttä ja toisten huomioimista liikenteessä, mitä valitettavasti ei kaikista merkeistä/kuljettajista voi sanoa.
Eikä pidä unohtaa laatua ja jälleenmyyntiarvoa. Nuo upeat ja massasta erottuvat laadukkaat kulkupelit on kuin luotu herrasmiesten ja virkanaisten niin työ kuin vapaa ajalla liikkumiseen 8)

nelitahti

vaikuttais Vauhtitantta olevan samoilla linjoilla kanssani  ;)
ei ole tarvista kilpailla äänen & nopeuden suhteen,eli alle valikoitui kymco agility.
ja sitäpaitsi:
"äkkiäkös tässä kauan menee kun ajelee..."
Ã,,kkiäkös tässä kauan menee kun mopolla ajelen...

Sisko

Vespa LX on kuljettanut "aikuisen naisen" mukavasti töihin ja vähän pidemmällekin, ja sillä saa  juttuseuraa aina kun pysähtyy :)
Toimii hienosti myös kylmemmällä kelillä.

Vauhtitantta

Olen saanut tosi kivoja vastauksia ja pääsen paljon eteenpäin. Lisääkin saa toki vastata!

Pakko myöntää, että Vespa on kyllä nätti kuin sika pienenä. Tutustun myös muihin ehdotettuihin ehdottomasti!

allinug

Katso siskoseni mitä minulla on!Nyt on myynnissä Saiturinpörssissä samankaltaista.tosi eri väriset.Ei ole hinnalla pilattuja ja mukavasti retrohenkisiä.Niin että jos 50cc kiinnostaa niin käy netissä katsomassa.

fillaripongari

#26
Valinta ei ole koskaan helppoa.

fillaripongari

Jännitys alkaa käydä sietämättömäksi, kun ei tiedä että minkä skootterimerkin "kiltti valtion virkanainen" valitsi ???

Pappa

#28
Moikka! Olen vakavasti aikeissa ostaa linkin alta löytyvän Baotian skootterin.Koe ajo lenkki sekä koko pyörästä saatu todella positiivinen kuva(Koneen pirteys jopa vakiona sekä jämäkkyys,ym) olivat vain osa tekijöistä jotka ostopäätöksen tekivät,ulkomuodolla oli myös suuri vaitus päätökseen.

Mielipiteitä..??

lINKKI TEHTAALLE: http://www.jm-racing.fi/kasikirjat/BT49QT-12C.pdf 8)
(Toi linkki ei olekaan tehtaalle mutta specsit ja pyörä siitä selviää)

Melkoisen vaikutuksen ulkonäköön tekivät varsinkin renkaat: Edessä: 120/70-12  takana:130/70-12,
Tollaisella 130/70 profiilin renkaalla alkaa olla jo TOSI hyvä pito ja onhan se takaa päin tosi näyttävä.

Vauhtitantta

Huh, anteeksi! :-)
Nyt Vauhtitantta paljastaa... Valinta on *rumpujen pärinää* VESPAAAAAAAAAA!!!!! Tämä valinta siirsi tosin hankinnan vuodella eteenpäin, koska syöminen ei ole yliarvostettua ja rahat ei nyt ihan riitä, mutta marraskuun ankeissa tunnelmissa sitä on suklaan sijasta hyvä laittaa Vespa-rahaa sukanvarteen ja fiilistellä etukäteen tulevaa skootterikesää.

Kiitos kaikille avusta. Tulkaa moikkaamaan, kun kesällä 2008 näette arvokkaan (yeah, right), jykevän leidin aiheuttamassa kaaosta Helsingin risteysalueilla. Se olen minä.

Lainaus käyttäjältä: fillaripongari - 18.05.07 - klo:22:58
Jännitys alkaa käydä sietämättömäksi, kun ei tiedä että minkä skootterimerkin "kiltti valtion virkanainen" valitsi ???