Skootterini.com

Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) => Yleiset tekniset ongelmat, niiden korjaus ja vinkit => Aiheen aloitti: jumpingstone - 18.03.12 - klo:06:57

Otsikko: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 18.03.12 - klo:06:57
Ostin justiinsa alle vuoden vanhan 3000km ajetun LML Star 150 skootterin, joka on siis 99% samanlainen kuin vespa PX150. Myynti-ilmoituksen mukaan se jo myytiin epakuntoisena  ja myyjan mielesta se oli kaikinpuolin ihan paska ja suuri pettymys. Vikana on se, etta suunnilleen 10km ajon jalkeen se alkaa nykimaan ja patkimaan ja toimimaan kaikinpuolin huonosti muutenkin.. Tanaan sita jo hieman tutkiskelin. Tarkistin sytytystulpan, se naytti aika vaalealta, ilmeisesti kay hieman liian laihalla(?). Tarkistin tyhjakayntisuuttimen ja paasuuttimen, ne olivat ihan puhtaat, joten pistin semmoisenaan takaisin. Seisruuvia myos hiukan kaantelin ja jatin semmoiseen asentoon missa se tuntui kayvan parhaiten. Seuraavaksi kavin ajelemassa n. 20km koeajon ja kaikki vaikutti toimivan 100% taydellisesti. Myohemmin kun lahdin kaymaan kaupassa se alkoi parin kilometrin ajon jaljeen taas nykimaan ja kaasuun vastaavuus muuttui huonoksi ja liikkeelle lahtiessa piti kaasua aina hieman "lirputella" etta kierrokset sai tarpeeksi ylos etta moottorissa oli tarpeeksi voimaan liikkeelle lahtoon. Onko kellaan hyvia ideoita mika siina mahtaa olla vikana?
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 18.03.12 - klo:07:03
Vaihda tulppa ensin. Jos siinä ei ole ruskeaa sävyä, niin pääsuutin on liian pieni.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: pekpel - 18.03.12 - klo:07:15
Pyttyy auki vaan, siellä se vika luuraa..
Lämpöleikannu kiinni joskus ja nyt kiukuttelee sen takia..
Oikeesti vika tullu imupuolen vuodosta ja nyt sitten kipeetä saanut pytty ja mäntä aiheuttaa oireita.. Luultavasti, näkemättä ja kokeilematta paha sanoo enempää tai tarkemmin..
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: mesemies49 - 18.03.12 - klo:07:58
No jaa en olis kyllä noilla oireilla pyttyä heti aukomassa,etsisin vikaa imupuolelta seos.  ;D
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 18.03.12 - klo:08:12
Oletan että olet kaasuttimen kiinnityksen ym kaasuttimeen liittyvät imuvuoto mahdollisuudet tutkinut.
Entä nämä:  takerteleva neulaventtiili/koho, neulan kiinnitys luistiin. Joteski vaan tuntuu että bensan tulo takkuaa. Tuleeko bensaa reilusti kohokammioon neulaventtiilin ollessa auki ? Pinnan korkeus kohokammiossa.  Käykö kone kuitenkin nätisti tyhjäkäyntiä paikallaan kun se on lämmin?

Edit: Varmista ensin se bensan tulo kaasuttimelle asti,(ohi neulaventtiilin) ja kaasuttimen kiinnitys sekä kaasuttimen ja ilmanpuhdistimen väli että kaikki on kunnolla kiinni
Tuo on kait jo alipainehanalla vai ?

Sinun sijassasi harkitsisin sen katin poistoleikkausta sillä tukkeutumis riski kasvaa koko ajan km kertyessä, ja ainakin silloin lämmöt nousee. Juuri nyt esiintyviin,kuvailemiisi ongelmiin en usko sillä vielä olevan osuutta.

Onko bensatankki maalattu sisäpuolelta?
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 18.03.12 - klo:09:15
Ostin sen siis justiinsa tanaan ja ainoa mita olen ehtinyt tutkia on nuo asiat jotka jo mainitsin. En oikein haluaisi uskoa etta manta tai sylinteri olisi kiinni leikannut, silla kone kay ja kaynnistyy kylmana ollessaan aina ensimmaisella polkaisulla tai ihan vaan starttinappulan hipaisulla ja lampimanakin se viela kay edelleen tosi hyvin ja kauniisti jos sattuu silla tuulella olemaan. Paasuuttimessa oli muistaakseni (en ole ihan varma) luku 92. Pakoputki on edelleen alkuperainen ja siella on ilmeisesti katalysaattori(?). Sytytystulppa naytti varsin vahan ajetulta ja oli ohjekirjan suosittelemaa tyyppia. Tiedan, etta naihin on aika usein vaihdettu jo heti uutena sito+ pakoputki ja isompi paasuutin.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 18.03.12 - klo:09:40
Sytytystulppakin voi vioittua ja aiheuttaa käyntiongelmia kuumassa moottorissa. Se on myös halpa kokeilu enen muita. Se kannattaisi katsoa tulpan väri kun se toimii ja sitten kun ei toimi ja verrata viittaako se seoksen muutokseen.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Samppa - 19.03.12 - klo:10:45
Miellän tuon oireen liian laihaan seokseen / ylikuumenemiseen. Se, mistä ylikuumeneminen sitten voisi johtua voi riippua useammasta eri asiasta.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 19.03.12 - klo:10:56
Rajoittamalla ilmansaantia, pikakorjaa seosta rikkaammaksi, ainakin kokeillakseen. Teho hieman laskee, mutta kone ei siitä kärsi.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 19.03.12 - klo:11:08
Tuo jumpingstonen sanoma, vian toisaikaisuus mietityttää..  onhan voitelupuoli kunnossa ?
Kait niitä tulppia on vaihdeltu kun ymmärsin tuon vian esiintyneen jo pitkään. Mites se bensatankin sisäpinta ?

Edit: Onko tätä ollut jo kesälämpimillä (ed omistaja) vai tullut syyskylmien myötä ?
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 19.03.12 - klo:11:24
Minkälainen ryyppy noissa on, automaattinen? Kuulostaa paljolti siltä, että seos on yksinkertaisesti laihalla siinä vaiheessa, kun ryyppy ei ole enää päällä. Nyt kun on viileät kelit, niin sekin jo aiheuttaa seoksen laihenemista. Kaasutin lienee säädetty jo alkujaan tosi laihalle parempien päästölukemien toivossa, mutta lämpimämpiin maihin. Laiha seos aiheuttaa nykimistä varsinkin pintakaasulla ajellessa. Seosruuvilla ei voine säädellä osa- ja täydenkaasun seosta.

Jos neulaa voi nostaa, niin sitä kokeilisin ensimmäisenä. Tai kokeeksi prikka neulan ja luistin väliin niin, että neula on hiukan entistä ylempänä.

"Coastside":n suositus rajoittaa ilman saantia on myös hyvä idea. Vaikka jotain rättiä, taikka teippiä ilmanputsarin ilma-aukkoon kokeeksi.

Tuore bensakin voisi olla hyvästä, jos vanha bensa on seissyt tankissa jo pidempään.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 20.03.12 - klo:07:12
Vastauksia kysymyksiin. Vika siis esiintyy ainoastaan toisinaan. Tanaan ajoin silla 10km matkan toihin ja koko matkan se toimi aiban taydellisen hyvin. Kotiin tullessa ehka suunnilleen puolimatkassa se rupesi taas patkimaan ja liikennevaloihin pysahdyttaessa piti jatkuvasti pitaa kierroksia ylhaalla ettei se sammuisi. ertaalleen se paasi kylla sammumaan, mutta lahti ihan helposti taas kayntiin. Voitelupuolen kunnossa olosta en muuta osaa sanoa kuin, etta kaasarille tulevat letkut on kiinni ja oljysailiossa on oljya. Bensatankin sisapinta ei ole maalattu, eika ole ruosteessa. Bensahana on manuaalinen; siina on asennot auki, kiinni ja varatankki. Myos ryyppy on manuaalinen. Eras kaverini kuka on paljon vespoja harrastanut sanoi, etta vika saattaa olla kaasarin neulaventtiilissa ja kannattaisi kokeilla josko vika korjaantuisi sen vaihdolla. Eras toinen moottorisahoja tyokseen korjaava taasen oli sita mielta etta se on ehdottomasti sahkopuolen vika. Ajattelin seuraavaksi kunhan ehdin, niin kayn ostamassa uuden sytytystulpan ja kaasarin neulaventtiilin.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 20.03.12 - klo:07:50
Sähköpuolen häiriön erottaa hyvin terävästä pätkimisestä. Sen voi tehdä tutuksi ottamaalla tulpan hatun irti että se jää löysälle ja käynistämällä.

Neulaventtiilin toiminnan  viat ilmenee joko tulvimisena tai jumitteluna jolloin käynti häiriintyy kovassa kuormituksessa ja palautuu käyttämällä tyhjää jolloin kammio taas täyttyy. Kone alkaa booata kun bensa käy vähiin.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 20.03.12 - klo:09:14
Koska vian suora paikallistaminen ei onnistu niin sitten vaan poissulkemaaan vikamahdollisuuksia helppousjärjestyksessä. Uusi tulppa. Tyhjennä tankki ja irroita hana ja pura koska näyttäs olevan purettavaa mallia. Sitte onkin se hankalampi kohon/neulaventtiilin tutkiskelu. Neulaventtiilin takertelu voi tietty johtua neulasta itsestään mutta myös kohosta sekä niitä yhdistävistä lirpukkeista. Myös iso roska neulaventtiilin yläpuolella on mahdollinen( tukkii vain ajoittain) Tossa linkissä on jonkunlainen varaosakuvasto mistä voi olla apua:  http://www.lmlparts.co.uk/cgi-bin/store.pl
E: Tuossa kaasutin tyypissä on niitä ilmavuoto mahdollisuuksia..
     Tämmönen vai ? : 
http://www.sip-scootershop.com/en/products/carburetor+dellorto+si+2020_23917700
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 20.03.12 - klo:10:18
Kavin viela hieman  koeajamassa sita ja tankkaamassa tuoretta bensaa. Nyt se taas vaihteeksi toimi taysin moitteetta. Huomenna kayn ostamassa uuden sytytystulpan.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 20.03.12 - klo:10:24
Neulaventtiilin vaihtohan tulee kyseeseen yleensä silloin, kun kaasutin tulvii, eli venttiili vuotaa kulumisen vuoksi. Se, että venttiilin kautta ei virtaa riittävästi polttoainetta, kertoo mielestäni roskasta, tai venttiilin jumittamisesta.

Vespaanhan on saatavana paremmin virtaavaa bensahanaa. Joidenkin mallien alkuperäinen hana lukemani perusteella ahdistaa. Tässä tapauksessa luulisi hanan virtauksen riittävän, kun kuitenkin vakio ajokista kaiketi kysymys.

Kannattaa varmistaa bensaletkun reititys ja asento. Jos joku on ropaillut kaasuttimen tienoilla, niin letku saattaa olla väärässä asennossa, ja sen vuoksi bensa virtaa huonosti. Bensapumppua siellä ei kai ole, vaan bensa virtaa pelkän painovoiman avulla.

Seuraavan kerran kun temppuilee, niin voisi kokeilla laittaa hiukan ryyppyä päälle. Jos toimii paremmin ryypyn kanssa, niin voi sulkea sähköpuolen ongelmat pois.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 20.03.12 - klo:11:37
Kavin viela hieman  koeajamassa sita ja tankkaamassa tuoretta bensaa. Nyt se taas vaihteeksi toimi taysin moitteetta. Huomenna kayn ostamassa uuden sytytystulpan.

 ??? Mitä ? viimesyssyiset bensat tankissa !  Just,joo ..
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 20.03.12 - klo:11:53
Toisilla on huonoja kokemuksia bensan säilyvyydestä, toisilla ei ole mitään ongelmia jos bensa on seissyt puoli vuotta. Jonkin näkemyksen mukaan bensa ei mene kuulema miksikään puolessa vuodessa, mutta polttoaineen höyrystymisominaisuuksissa on eroja vuoden ajasta riippuen. Eli myöhään syksyllä tankattu bensa ei ole ominaisuuksiltaan parhaimmasta päästä keväällä. Tiedän, sen verran hurjalta tämä netin keskustelupalstalta luettu juttu kuulostaa, etten väitä tarinan olevan tosi, mutta voihan sitä mietiskellä joskus. Kertojana oli ainakin sillä palstalla joissakin henkilöíssä luottamusta herättävä nimimerkki.  :P

Vikaa etsiessä kannattaa toki vaihtaa tuoreet bensat.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: pekpel - 20.03.12 - klo:19:30
Vähintään jotain bensan säilytysainetta olis syytä lisätä syksyllä tankkiin ja käyttää sen aikaa että menis sylinteriin asti..
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 21.03.12 - klo:10:37
Tanaan satoi koko paivan sen verran rankasti, etten saanut sytytystulppaa vaihdettua ja saatiedotuksen mukaan huomennakin sataa, joten menee varmaan perjantaille ennen kuin paasee asiaa lisaa tutkimaan. Viimeksi kun sita kavin koeajamassa, niin huomio kiinnittyi siihen, katalysaattori kuumenee niin paljon, etta se lammittaa myos jalkatilan pohjapellin huomattavan kuumaksi vaikka em. osian valilla on useamman sentin rako. Katalysattori siis ilmeisesti ainakin toimii? Uusi sytytystulppa jonka ostin on NGK B6ES joka on LML:n ohjekirjan suosittelema tulppa. Nykyinen paikallaan oleva tulppa on NGK B7ES.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 21.03.12 - klo:11:00
Ainiin, se katalysaattorikin tuon ikäisessä on. Se kun ei mokoma oikein tykkää rikkaammasta seoksesta, eli noesta. Onkohan sitä toisaalta edes tarkoitettu toimimaan muutoin kun tyyppikatsastuksen aikana.  ::) Sillä vaan, että jos sille isompaa suutinta tarjoilee, niin saattaa se katalysaattori mennä tukkoon.

Tulpan lämpö toi mieleen seuraavaa. Mallissa, jossa ei ole katalysaattoria, on rikkaampi seos ja palotapahtuma on viileämpi. Siksi siihen lämpimämpi tulppa 6. Nyt tämä sinun mallisi jossa on katalysaattori, laihempi seos, kuumempi palotapahtuma, ja siksi kylmempi eli paremmin jäähtyvä tulppa 7. En sano että asia on näin, mutta kunhan mietiskelin. Kakstahdin kanssa touhutessa varatulppa on hyvä olla aina mukana, ellei jopa kaksi, kutonen ja seiska.

Alkoi jo LML kiinnostamaan. Mistä niitä löytää käytettyinä? nettimoto.com ei tuntenut yhtäkään.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 21.03.12 - klo:17:56
Kun muistaa että se on 2T kone niin eipä siinä seoksen rikastamista tartte että se katti pikkuhiljaa tukkeutuu..   kyllähän ne kakstahtisen pakokäyrät ja äänenvaimentimet pakkaa pikkuhiljaa karstottumaan joka vehkeessä, varsinkin jos ajaa paljon lyhkäsiä matkoja. Öljyn laadulla on iso merkitys.  Kesäkuumia ajatellen kannattaisi virittää pellistä säteilysuoja sinne katin ja pohjalevyn väliin,kumma ettei ole tehtaalla tehneet ?! Pitkässä maantieajossa se katti on TODELLA kuuma. No, jos ajelee vain kaupunkipätkiä niin eipä se sitte haittaa.

Edit: mikäli tässä on se perinteinen kenkälaatikon mallinen äänenvaimennin ja katti on sisäänrakennettu ,eikäsiis erillisenä ennen vaimenninta, on se säteilysuojan rakentaminen ehkä liioittelua sillä katin tuoma lisälämpö jakaantuu vaimentimessa aika isolle alalle. 2T koneen pakokaasut on jo sinällään kuumempia kuin 4T koneessa
Siitä itse katalysaattorista vielä että se kennosto tai paremminkin pillistö on todella pienireikäistä elikäs ahdasta..
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 22.03.12 - klo:10:32
Tanaan sain uuden sytytystulpan ostettua ja laitettua paikalleen. sen jalkeen kavin ajelemassa 20km koeajon ja kaikki vaikutti toimivan aivan loistavasti, mutta paria kilometria ennen kotia se alkoi taas nykimaan ja patkimaan. Eli vika ei korjaantunut uudella sytytystulpalla. Aikomus oli ottaa kuva siita tulpasta ajon jalkeen ja linkittaa se tanne, mutta en sitten loytanyt kameraa mistaan.Yritan ottaa kuvan huomenna kunhan ajan silla viela toiset 20km tyomatkaa. Voin ottaa kuvan myos katalysaattorita jos raatia kiinnostaa.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 22.03.12 - klo:10:48
En ole tosin kakstahdin katalysaattoria nähnyt, mutta arvelen sen olevan samanlainen kuin kaksipyöräisissä yleensä. Eli pillit ovat huomattavasti isompia kuin autoissa. Ikäänkuin aaltopahvia olisi kääritty rullalle: (http://i151.photobucket.com/albums/s140/MR_kuvat/th_IMG_1599.jpg) (http://s151.photobucket.com/albums/s140/MR_kuvat/?action=view&current=IMG_1599.jpg)

Ja kai ne yrittää kakstahtiakin käyttää mahdollisimman laihalle seoksella, jotta saisivat tuon katalysaattorin toimimaan. Laihalla seoksella sitä nokeakaan ei niin synny, kuin terveemmällä eli hiukan rikkaammalla seoksella. Tuorevoitelu mahdollistaa ainakin teoriassa kakstahdin käyttämisen laihalla, vaikka se sotiikin maalaisjärkeä vastaan. Ja varmaankin nuo nykyiset kakstahtiöljyt on niin suunniteltu, että katalysaattori on otettu huomioon.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 22.03.12 - klo:11:19
Palavan voiteluöljyn synnyttämä karsta on eri asia kuin rikkaan seoksen aiheuttama noki. Miten pitkä tuo kuvan katti on? entä tuo ulkoputken halkaisija. Jää vähän mittasuhteet hämäriksi, on kait suurempi halk. kuin normi 50 cc pakoputki ?
Kuten jo aikaisemmin sanoin ajomatkoilla on suuri merkitys. Kyllähän noita katteja taitaa olla monessakin uudemmassa 2T vehkeessä.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 22.03.12 - klo:12:47
Jo 20 vuotta sitten puhuttiin tuhkautumattomista öljyistä. Silloin se taisi tarkoittaa sitä, että öljy tulee palamattomana koneen läpi. Eipä sekään terva hyväksi olisi katalysaattorille. En ole perehtynyt nykyisten kakstahtiöljyjen toimintaan.

Kuvan katti on Baotian moposta. Kaivoin sen esille sen jälkeen, kun laitoin isompaa suutinta. Sen verran oli jo mustana tuo katti, ettei sen poistaminen ollut yhtään liian aikaista. Samanmallinen mutta tietenkin isompi katti oli myös kaverin isossa Kawasakissa. Ja samanlaista tulosta tulee, kun käskee Googlen kuvahakua hakemaan moottoripyörien katalysaattoreita. (motorcycle catalytic converter)
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: kani - 22.03.12 - klo:12:54
Kuvasta ei oikein näy oliko katti kuinka tukossa?
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 22.03.12 - klo:13:25
Ei se tukossa vielä ollut, mutta noesta musta. Otin sen pois oman mielenrauhan ja kokeilunhalun vuoksi.

Ne on nuo kiinalaisetkin alkujaan niin laihalle säädetty, että ihan hirvittää. Enkä keksi muuta syytä kuin se katalysaattori. Kaasutin on sillä tavalla epätarkka seoksen tekijä, että varmuuden vuoksi säätävät laihemmalle kuin olisi edes tarpeen, ainakin tänne meidän viileisiin olosuhteisiin.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 24.03.12 - klo:04:29
Nyt oli taas aikaa tutkailla tilannetta. Aloittaessani tutkailun skootteri kavi patkien ja huonosti ja oli vaikeahko saada kayntiin. Otin sylinterinkannen irti tutkiakseni olisiko sylinterin seinamassa merkkeja kiinnileikkautumisesta. Ei ollut. Otin pari kuvaa ja sen jalkeen pistin kannen takaisin paikoilleen. Kasauksen jalkeen se kavi ja kaynnistyi ihan 100% moitteettomasti. Ohessa muutama kuva sylinterista, mannasta, kannesta ja pakoputkesta..
http://aijaa.com/009159845500
http://aijaa.com/008609845502
http://aijaa.com/001419845503
http://aijaa.com/005839845504
http://aijaa.com/001589845505
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 24.03.12 - klo:07:50
Ei sitte uusi bensakaan tuonut parannusta, päätellen siitä että avasit kannen..  Tuo syl. seinämä näyttää muuten oudon väriseltä,vai onko vaan optinen harha.
Edelleenkin tuntuu että vika on bensansaannissa tai ilmavuodossa.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 24.03.12 - klo:08:45
Ei ollut uudesta bensasta eika uudesta sytytystulpasta apua. Minunkin mielesta sylinterin seinama oli oudon varinen, aivan kuin "ruosteinen", mutta se oli siis kuitekin ihan tasainen ja hoonausjaljet edelleen nakyvissa. Ja se oli siis ihan luonnossakin samanvarinen kuin milta se nayttaa kuvassa.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: viisnelonen - 24.03.12 - klo:09:08
No siltä se minustakin näytti..siis ruosteenpunaiselta?  mutta muuten ok.
Hae sitä ilmavuotoa kaasuttimen ja sylinterin välistä. Itse käynnistyminen on aina ok mutta tuleeko käyntihäiriö koskaan pian käynnistymisen jälkeen vai aina vasta kun kone on "lämmennyt ?"

E: Kun sylinterissä on ollut ruostetta kannattaisi männänrenkaat irroittaa ja puhdistaa rengasurat, mrenkaat nääs kaapii sitä ruostetta öljyn mukana uriinsa ja osa jää sinne muun möhnän lisäksi haittaamaan mrenkaiden jäähtymistä
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 24.03.12 - klo:09:40
Tuo hoonausjälkien näkyminen tuon ajomäärän jälkeen ei ole normaalia kuten ei ruostekkaan sylinterissä. Mäntä ja renkaat huolelliseen tarkastukseen.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 24.03.12 - klo:12:38
Olen ymmärtänyt niin, että hoonausjäljet voivat näkyä pitkäänkin nykyisin, ainakin nelitahdeissa. Johtuneeko siitä, että öljyjen ollessa parempia kuin ennen, ei kulumistakaan tapahdu niinkuin ennen.

Enemmän olisin huolissani kampikammiossa olevien laakereiden kunnosta, kuin hieman punoittavasta sylinterin seinämästä. Mobilistin yleisönosastolla joku kertoi, että ulkona talven yli säilytettävän kakstahtikoneen laakerit ruostuvat ja siten tuhoutuvat. Suositus olisi, että säilytyksen ajaksi pitäisi täyttää kampikammio öljyllä. Mutta tämä nyt ei suoraan liittynyt tähän käyntihäiriöön.

Onhan siellä varmasti kaikki letkut oikeilla paikoillaan, ja tiivisteet ehjinä? Niin suuresti bensansaanti vaikeuksiin oireet tosiaan viittaa.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: konenikkari - 24.03.12 - klo:14:19
Onkohan ko. laitteessa kärjetön vai kärjellinen sytytys.
Ja onko laittessa akku, vai toimiiko sytyslaitteisto akusta riippumatta.
Kuullostaa puolavialta, tahi irtoileva karsta tuhoaa tulpan.
Varmista että pelkästä tulpanjohdosta tulee n.6mm kipinää.
Tulpan hatun vastus pitää olla n. 5K oomia.
Joissain vespoissa ei saa olla hatussa vastusta ollenkaan.
Pistä kokeeksi pelkkä johto kiinni suoraan tulpan kierteeseen.
Ns "kipinä indikaattorista" kirjoitin aiemmin...


KWG metodilla  ::) löysin,että kyseessä on ilmeisesti CDI
Joten kaikki liittimet on syytä tarkistaa,
ja poissulkea virtalukon ja esim. sivutuen sammutus toiminto.
Aijaa kuvissa, tulppa näyttää olevan "kipeä"
Ja karstan muodostuksesta päätellen laitteessa on kokeiltu monia eri öljyjä.
Eikä koskaan ole oikein hyvin käynytkään  ::)
Myös pakoputki saattaa olla ongelman aiheuttaja.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 24.03.12 - klo:19:28
Sita en tieda kuinka monia oljyja siina on kokeiltu. Ainakin talla hetkella siella on jotain punaista castrollin mineraalioljya jota on viela puolillaan oleva purkki hanskalokerossa. Edellinen omistaja silla ajeli 3000km ja jotain kayntiongelmaa siina oli ilmeisesti koko ajan. Vein sen alan korjaamoon tutkittavaksi jossa lupasivat etta sen saa takaisin mahdollisesti tiistaina. Raportoin sitten tanne mika siina oli vikana. Toivottavasti ei tule kovin kalliiksi.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Samppa - 25.03.12 - klo:23:03
Tulppa näyttää beigeltä...

Ylikuumenee edelleen / Käy liian laihalla. Ihmetystä kääntäisin mahdolliseen tiivistevikaan ja myös öljyihin (puute / laatu?). Hoonausjäljet voivat näkyä "pitkään" eli ei niissä mun mielestä ole mitään ihmeempää.

Tosta kampuran laakereiden kunnosta. 2-tahtimopokunta opetti ainakin minut aikoinaan laittamaan talvisäilytykseen peliin pari ruokalusikallista öljyä sisään ja pyörittämään konetta oikein kunnolla, jotta myös laakerit saavat öljyä. Kysyessäni mikä oli tässä operaatiossa erona nelariin oli vastauksena "öljyn määrä" ja "pyöritä kunnolla".
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 30.03.12 - klo:11:59
Tanaan sain mopon pois korjaamolta. Koko korjaamoreissusta jai hiukkasen omituinen kuva. Sinne jattaessani yritin selittaa mika siina on vikana, mutta korjaamohenkiloa se ei vaikuttanut kiinnostavan lainkaan, "se vaan tarvii huoltamista". Jatin sen siis sinne ja lupasivat ilmoitella koska se on valmis, "luultavasti tiistaina". Kukaan ei koskaan soittanut ja torstaina lahetin sinne sahkopostia ja kysyin etta onko se jo korjattu ja mika siina oli vikana. "joo, kaikki on korjattu, voit tulla hakemaan pois". Vaimoni kavi hakemassa sen ja pyysin hanta kysymaan mika siina oli vikana. Siihen oli vaan vastattu jotain tyyliin: "kuitista nakyy mita sille on tehty". Ohessa kuva kuitista..

http://aijaa.com/009139892076

Kavin silla heti toista tultuani ajelemassa suunnilleen 50km lenkin ja koko matkan se toimi paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ainakin nyt vaikuttaisi silta, etta se tuli kuntoon, vaikka siihen ei mitaan selvyytta oikein tullut mika siina oli alunperin vikana.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: pugt200 - 30.03.12 - klo:12:12
Kuitti näkyi vähän huonosti pienellä ruudulla mutta jos laskin oikealla kurssilla, homma maksoi about 124 € eli halvalla pääsit jos tämä riitti. Hieno homma.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 30.03.12 - klo:12:36
Eikai tuota hintaa voi suoraan euroiksi muuttaa, ja sillä päätellä oliko kallista vai ei. Todennäköisesti palkkaakaan ei makseta euroissa, jos laskussa on taalan merkki. Pitäisi tietää enemmän hinta- ja palkkatasosta, jotta tietää oliko kallista vai halpaa. Mutta se ei ainakaan minun mielestä ole tässä vaiheessa tarpeellista.

Kuitti näyttää siltä, että laitteelle on tehty tosiaan aika kattava perushuolto. Huoltoon näköjään kuuluu muun muassa tyhjäkäynnin seoksen säätö. Jos sen ovat tosiaan tehneet onnistuneesti, niin jo se voi auttaa ongelmaan. Eikä huono ole sekään, jos ovat tosiaan puhdistaneet männän päältä karstat, ja vaihtaneet tiivisteen. Lisäksi asiansa osaava huoltaja saattaa tehdä jonkin pienen mutta ratkaisevan jutun siitä erikseen mainitsematta. Ammattitaitoa nimittäin, jota valitettavasti täällä Suomessa on vaikea löytää.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Coastside - 30.03.12 - klo:13:00
Syy miksei huoltomiehet jaksa jutella on leipääntyymistä rutiineihin ja työpaikan käskysuhteet jotka vievät halun asiakastyöhön. Eli jos jos he sanovat että juttelin asiakkaan kanssa ja tekisin ... tulee käsky tehdä työnsä. Jokainen minuutti maksaa firmalle palkkkoina ja tilakuluina ja asiakkaan juttelut, ehkä turhaan, kuluttaa niitä ja jos lähestyminen tehdään helpoksi, käy ihmiset ajankulukseenkin juttusilla. Niin ja ammattiylpeys ei siedä neuvoja amatööriltä.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Samppa - 30.03.12 - klo:14:05
Jos nyt oikein tuosta kuitista tihrustin niin tosiaan tulpan vaihto, ilmansuodattimen puhdistus, karstojen irroitus ja seossäätö eli tollanen perussetti. Nyt olisi ihan mielenkiintoista lukea sitä tulpan väriä.

Itse kyllä maksan hyvästä palvelusta mielelläni huonoa enemmän. No enpä yleensä käytä  toistamiseen sellaisia firmoja, joissa palvelua esimerkiksi puhelimenvälityksellä tai kasvotusten ei saa tai palvelu on muuten ala-arvoista ja ylenkatsovaa. Suomalaiset ovat tottuneet sietämään huonoa palvelua. Jo ihan etelänmatkoilla suomalaiset sijoitetaan hotelleissa alakerroksiin, kun eivät tunnetusti osaa valittaa. No minä valitan, monenkin edestä.  ;)

Toivotaan, että peli tuli kuntoon.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: konenikkari - 30.03.12 - klo:17:19
 :D Todella hienoa että nyt tuntuis toimivan  :D
Kuljeta silti, aina mukanasi varatulppaa, mieluummin kahta.
Karsta on poistettu kannesta,
mutta sitä saattaa kulkeutua myöhemminkin tulppaan esim pakoputkesta.
Ota tarkoin selvää, mikä 2T öljy on sopivin skotuusi.
Älä usko ihan kaikkia "suosituksia".
Luultavasti laitteessasi on jossain vaiheessa käytetty öljyä,
joka palaessaan muodostaa sähköä johtavaa karstaa,
joka irrotessaan tuhoaa tulpan.
Tässä vaiheessa ajaminen on parasta lääkettä
kuskille ja skotulle, usko laitteeseen saattaa palautua, ja se on tärkeää.
Siis paljon kilometrejä tahi maileja  ;D ;D
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: jumpingstone - 30.03.12 - klo:20:38
Huonosta ja epaystavallisestakin palvelusta on pakko maksaa, ainakin siis jos sita tarvitsee ja mitaan parempaakaan ei ole saatavissa ja tarjolla. Tama tilanne erityisesti jos omistaa LML -skootterin. Edellinen omistaja totesi "mahdottomaksi" loytaa paikkaa joka sita haluaisi korjata. Vespa korjaamot vaan toteavat olevansa Vespa ja Piaggio huoltoja ja LML ei ole vespa, joten siis mene pois.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: pekpel - 30.03.12 - klo:21:01
Hienoo että ajopeli toimii nyt  ;D
Varmaan vaihtoivat kannen tiivisteen samalla huollolla, ainakin viittaus kuitissa on kannen tiivisteen ja läppien vaihtamiseen.
Pääasia että skopa toimii, Hyviä KIlometrejä sinnepäin  8)
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: konenikkari - 31.03.12 - klo:17:59
"Vespa korjaamot vaan toteavat olevansa Vespa ja Piaggio huoltoja ja LML ei ole vespa, joten siis mene pois."

Ei  saa ottaa ko. toimia henkilöönkäyvinä, eikä skootteriinkaan käyvinä.
Vespan merkkikorjaamona toimiva, ei vaan voi ottaa ko merkkejä korjattavaksi
vaikka haluavaisitkin
Sinänsä suorastaan naurettava käytäntö, v.2012
"jos et ole puolellamme olet meitä vastaan"
Tai sairaanhoidossa:jos potilaan nimi on Nieminen, ei hoitoa saa.
Onneksi €urooppa on vielä....toistaiseksi, noilta osin vapaa, ja korjaamoja riittää  ;D
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 31.03.12 - klo:18:04
Noin se muuten saattaa tosiaan joissain tapauksissa mennä. Saattaisi Vespan edustaja pillastua, jos yhteistyökumppanina toimiva huoltopaja huoltaisi kilpailevaa merkkiä, eli LML:ää.

Kun näin sanan "konsultti", niin tuli mieleen kaverini kissa. Siltä kissalta oli eläinlääkärin keinoilla evätty lisääntyminen. Se oli siis konsultti, koska tiesi miten hommat pitää hoitaa, mutta ei siihen kuitenkaan itse pystynyt.  ;D Saattoi olla tosin jo vanha juttu, mutta toimii aina.
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: konenikkari - 31.03.12 - klo:18:30
Oikein oivalsit ;D ;D
Noissa korjaushommissa on suuri määrä
maahantuojien ja valmistajien sanelemia sääntöjä
joille ei minunkaltaiseni konsultti mahda mitään.
Toisaalta pidän hyvänä sitä ettei aivan kaikkea avatakaan
ns. vapaalle kilpailulle.
Vapaan kilpailun tuloksena monen,
hyvänkin tuotteen valmistus on kannattamattomana
lopetettu koska ihmiset ostaa vain halpaa,
ja uskovat silti saavansa hyvää.
Noóh ei mittää hiton hättää
kunhan hinnan ja laadun pohjat löytyy,
saattaa laatu taas olla arvossaan.
PS.Tämä nyt ei enää mitenkään liittynyt aiempaan aiheeseen, sori  ::)
Otsikko: Vs: LML 150cc 2T - kayntiongelma
Kirjoitti: Partanen - 31.03.12 - klo:18:57
Kyllä me saadaan tuo liitettyä aiheeseen. Kun ongelma nimenomaan tavalliselle kuluttajalle tällä hetkellä on se, että maksamalla enemmän, ei välttämättä saa sen enempää vastinetta rahoilleen. Eli mielikuvat vaikuttaa liikaa. Ostamalla kalliimmalla saa monesti saman "kuran" kuin pienemmällä hinnalla. Huoltoihin liittyen, pienempi tekijä saattaa jopa tehdä työn tunnollisemmin kuin turhan ylpeä suurempi jälleenmyyjä/huolto.