Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Peogeot Speedfight 3. Käyntiongelma.

Aloittaja Alfistipohjoosesta, 23.06.13 - klo:20:07

« edellinen - seuraava »

Alfistipohjoosesta

vm.2010. Ilmajäähdytteinen.
Skootteri menettää vetotehonsa. Yleensä edeltää hidasta ajoa ja kun joutuu pysähtymään ei liikkeelle lähtö onnistukkaan. Moottori ei ota kierroksia, tukehtumisena kuvaillaan (itse en voi kypärättömänä kokeilla) . Tyhjäkäynti vaikuttaa tuolloin ihan normaalilta. Moottorin sammuttaminen "korjaa" vian ja skootteri voi toimia taas pitkänkin aikaa ihan normaalisti. Tosin jotain hetkellisiä nykäyksiä on havaittu.
Olemme yrittäneet saada järkeä mm.automaatti ryypyn toimintaa. Eli ko.mokkulalle ei tule jännitettä lainkaan. Vastus on +30C  ja 18ohm. Pistin pakkaseen ja katson sitten uudestaan. Akkuun suoraan kytkiessä mokkula lämpenee ja mäntä tulee ulos. Mokkulalle tulevat johdot lähtevät nelinapaisesta regulaattorista (?), sen kahteen muuhun johtoon tulee kokoajan virta, vaikka virtalukko olisi nollassa. Mutta ryypylle lähteviin johtoihin en ole saanut jännitettä.
Toinen vikakohde mikä ollut mielessä on polttoainepumppu. Voisiko se jumittaa tietyllä "taajuudella". Kaaviokuvasta ymmärsin että kampikammion yli/alipaine toimii "voimanlähteenä" ja pumppu toimii kalvon ja parin kuulaventtiilin avulla.
Itsellä on autojen kanssa paljonkin työkokemusta mutta nämä kaksipyöräiset olleet ihan tutkimaton sarka. Vanhimman tytön skootterikuumeen myötä pitäis nyt näitäkin alkaa korjaamaan.
Onko oireet tuttuja, vikaehdotuksia ja vianetsintä vinkkejä toivoen.

EDIT:

-20c ja 37.5 ohm. Ja sähkökaavasta ymmärsinkin että sähköhän on tuolla vielä vaihtovirtaa joten oikea mittausalue niin nyt tulee 10-13V kohdilla.
Sytkäjohto oli todella huono. Uusin sen. Toki tuo vetopois tila ei voi olla siitä johtuvaa mutta oli vaihto kunnossa. Toivottavasti nykäisyt hävisi tuolla

Samppa

Ryypystä:

http://www.skootterini.com/vianhaku-ja-korjaus/94-automaattiryypyssae-vikaa.html

Ryyppyhän on oletusarvoisesti päällä ja kun virtaa tulee, niin poistuu. Toki tuo ryyppy reagoi myös suoraan lämpöön, esim. kuuman koneen kautta. Mikäli otat ilmanputsarin silloin auki, kun mopo ei ota kierroksia (ja suodatinelementin hetkeksi osittain pois), niin ottaako kierroksia? 

Vika voi ihan hyvin olla myös sähköpuolella ja johtua esim. oikuttelevasta CDI-boksista tai puolasta (tai kombosta). Tällöinkin toimii usein vasta jäähdyttyään. Toki sähköpuolen vikojen paikantaminen kannattaa aloittaa halvimmasta päästä eli tulppa, tulpanhattu, puolan johto ja kaikki maadoitukset kuntoon.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Alfistipohjoosesta

Ongelma jatkuu. Vika on vain hetkellinen ja suht harvoin toistuva. Mutta tyhjäkäynniltä, kuumalla koneella, ei ota kierroksia. Moottorin sammuttaminen korjaa vian. En tiedä onko tuolloin kyse sähkön katkeamisesta, esim. cdi boksi vai moottorin pyörimisen loppuminen, pa-pumppu tai kaasutin.
Sähköjohdotukseltaan tuo on mielestäni laadukkaasti tehty. Eli liittimet ja johdot hyvin suojattu ja laadukkaat. Ei ole hapettumia yms.
En enää usko että ryyppy voisi olla syyllinen. Mittauksissa toimii oikein, vika korjautuu heti (ryyppy ei voi kuitenkaan hypätä heti pois). Autopuolella syyttäisin polttoainepuolta mutta tästä en ole varma. Kaasuttimessa ei näyttäisi olevan mahdollista luistimen jumittua. Vaijerilla vedetään väkisten auki ja jousi palauttaa. Roska kaasuttimessa, tuossakin ihmetyttää tuon sammutamisen korjaava vaikutus.

konenikkari

#3
Voisko kaasuttimessa pyöriä vesihelmi.
Tyhjennä kaasutin pohjatulpasta puhtaaseen astiaan jotta näet mitä tuli
ja varmista ettei tankissakaan ole vettä.
Onko polttoaine suodatin vaihdettu, milloin.
Jos olisi tankikorkin ilmareikä tukossa, selviää ajelemalla puolella tankillisella, korkki raollaan.
Paljonko kilometrejä mittarissa.
Itse asiassa emme tiedä edes, keitä olemme ja mistä tulemme...jo 25 vuotta samalla mopolla.

Alfistipohjoosesta

Pa-suodattimen vaihdoin ihan just. N.10tkm ajettu. Edellinen omistaja huollattanut aina merkkiliikkeessä, joista kuitit. Skootteri käynnistyy aina ja heti. Kylmänä hetken savuttaa, mielestäni ihan normaalisti mutta lämmettyään ei tule mitään silminnähtävää savua. Pa-kulutus on pieni. Tulppa on aina terveen näköinen.
Täytyy tarkastaa nuo ed.mainitut kohteet. Tässä hämää tuo moottori sammuksiin, vika häviää.

konenikkari

#5
Kuinka pitkän ajan pitää olla sammuksissa jotta taas käy hyvin.
PS. kymppitonnin huoltoon ehkä kuuluu männänvaihto,joka ei välttämättä tätä ongelmaa ratkaise.
Kohtuullinen savutus kylmällä koneella on ominaisuus, ei vika.
Onko skotu ollut pois käytöstä hetken vaiko pienen  ::)
Itse asiassa emme tiedä edes, keitä olemme ja mistä tulemme...jo 25 vuotta samalla mopolla.

Alfistipohjoosesta

#6
Huoltokirjan mukaan koneremontti on 20tkm välein. Sammutukseen riittään ihan sekuntti. Eli vika tulee yleisimmin liikennevaloissa tai risteyksessä kun skootteri on paikallaan, kuitenkin että ajettu. Omasta pihasta lähtiessä ei ole koskaan tehnyt tuota. Yrittää liikkeelle, moottori ottaa kierroksia mutta ei niin paljoa että lähtisi liikkeelle. Kaasun laittaminen ihan pohjaan alkaa hyydyttämään kierroksia. Autot hermostuu takana, virrat pois, heti uudelleen käynnistys ja skootteri toimii taas. Ihan sekunnin pysäytys riittää. Pidin pihassa tyhjäkäynnillä erittäin pitkään, ei mitään ongelmia, otti aina kierroksia kun kokeili. Eli se sekuntti kun menee sammuttamiseen ja käynnistykseen korjaa vian. Eli mikään ei ehdi esim. jäähtyä. Savutus on mielestäni normaali jopa pientä. Ainakin kun vertaa omiin kokemuksiin muista kaksitahtisista.
Varmaa on että jarrut ei päällä, skootteri rullaa tuolloinkin, variaattori yrittää ottaa päälle eli moottori ei kierrä tappiin vaan alkaa hyytymään, mitä todennäköisimmin, skootterin pyrkiessä liikkeelle.

konenikkari

Itse asiassa emme tiedä edes, keitä olemme ja mistä tulemme...jo 25 vuotta samalla mopolla.

Alfistipohjoosesta

OK. Se tuli ainakin varman oloisena. Eli kaasuttimista löytyy tuo tyhjennysruuvi? Tyttö jossain seikkailemassa niin pitää etsiä kun palailee.

konenikkari

Kaikissa kaasuttimissa on, älä kiristä liikaa sulkiessasi.
Saattaa olla että aikansa ajeltuaan ongelma poistuu ikäänkuin itsekseen  ::)
Itse asiassa emme tiedä edes, keitä olemme ja mistä tulemme...jo 25 vuotta samalla mopolla.

mopo305

Koitappa Masinolia bensan sekaan.
......näin teemme, rahat juomme, ja kävelemme kotiin.

viisnelonen

Oireisiin perustuva arvaus: sytyksen ohjauksen vika, eli cdi-boxi tms..
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

Juissi

Mä oon myös sillä kannalla, että CDI boksi tai puola on menossa ihan kohta lopullisesti.
Meillä teoria ja käytäntö ovat sekoittuneet siten, että mikään ei toimi ja kukaan ei tiedä miksi.

Alfistipohjoosesta

#13
Kaasari tyhjätty. Itsellä kummittelee tuo sähkövika juttu enemmän. Mutta varmasti oli tarpeellinen huoltokohde kuitenkin.

EDIT:

Vika ei poistunut. Vikakuvaus tarkentunut. Mitä tod.näk sytytys pätkii. Tuossa on kahdeksan napainen Langfang Kokusan MC-LK12. Nähtävästi ei ns.Dellorto tyyppiä? Onko ko.boksia lainkaan tarvikkeena?

konenikkari

#14
Todella harmillista.
Kunhan olet varmistanut ettei mikään puolan liitin ole huonossa kunnossa, osta ensin se sytytyspuola.
Samalla tulee varmistettua sen puolan sähköliitokset.
Cdi boxia ei taida tarvikkeena saada..ainakaan halvemmalla.
Itse en ole ko. pösöön asentanut yhtäkään cdi boxia enkä syttypuolaa.
Aina on vika ollut toisaalla..mutta jokapäivähän sitä jotain uutta oppii.
Oletko tutkinut variaattorin ..siis etu..kuinka neliskanttisia ovatten rullat.
Itse asiassa emme tiedä edes, keitä olemme ja mistä tulemme...jo 25 vuotta samalla mopolla.