Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Miksi GTS Vespaan JASO MA öljyä? (Ja muutakin juttua öljyistä)

Aloittaja Partanen, 27.03.11 - klo:14:03

« edellinen - seuraava »

Vespister

Itse olen luruttanut GTS 250:n moottoriin tuollaista Motulin Tecnosynteseä. Kuten näkyy, viskositeetti on 10W-40 ja öljy täyttää JASO MA-luokituksen.
Puuilosta saa kannullisen muistaakseni 34,95 eurolla. Täyssynteettistä tuo ei taida olla, koska sitä ei kannussa mainita. Mutta vaihdan öljyt käytännössä 1 500 km välein ja ajan vain kesäisin, joten tuskinpa asialla väliä.

arla_m6


Partanen

#122
Honda taitaa suosittaa kaikkiin 10w-40 mineraaliöljyä. Vai ovatko jo siirtyneet osasynteettiseen? Ja koska Vespalla nykyään sama maahantuoja kuin Hondalla, on maahantuoja kaiketi itse päättänyt, että voi Vespassa myös käyttää 10w-40 öljyä. Varmaan se sen takuuajan kestää millä tahansa öljyillä. Ja sehän riittää maahantuojalle.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

MORPA

Mitä järkee ostaa joku Vespa jos on vaihtoehtona ostaa Honda joka kestää ihan normiöljyillä? No Hondahan on joku kaukoidän hikipaja, jossa pikkulapset opettelee käyttämään sorvia, ei siis mikään suuri valmistaja Piaggioon verrattuna.

Onko joku tyhmä joskus ajatellut Hondan tekevän ihan laadukkaita kasipyöräisiä? Voi helevata sentäs.
Liikennesika.

oskuk

Vespan käyttö pitäisi kieltää koska heillä on öljysuositus? ;-D

oskuk

...vai että Hondaan on ihan sama mitä tunkee, kun niden suosituksetkin on vähän sinnepäin ;-)

MORPA

Kyllä se varmaan osalle Vespakuskeille olis ihan hyvä joku tekninen koulutus, että jos öljysuosituksissa on muutakin tietoa kuin pelkkä merkki nii ymmärtäisivät sen lopunkin.

Honda nyt on sellanen marginaalimerkki ettei ne välttämättä öljyistä tiedä mitään.

Mullakin on tuolla tallissa yks Vespa, mut jos semmoisen kanssa eläminen on noin vaikeeta, niin olkoon siellä etten vaan riko sitä. Varmaan se menee paskaksi jo kun samassa tilassa on vääränmerkkistä öljyä. Kymco ei ainakaan räjähdä jos sen moottoriin laittaa öljyä.

KISS  ;)
Liikennesika.

oskuk

Onneksi hondakuskit osaa pistä mitävaaöljyä hondaansa, ettei tarvitse lukea mitä pullossa on.

MORPA

Mulla on ollut omistuksessa yksi kumipyörillä varustettu Honda, se oli semmonen sarvitraktori. Ei se hajonnut vaikka vaihdoin siihen kerran öljyt ja taitaa olla vieläkin uudella omistajallaan käytössä. Voin näin hondamiehenä todeta Hondan olevan oikein hyvä ajopeli.
Liikennesika.

oskuk


MORPA

No kun kaverille myin, niin siinä on silloin erittäin kattava takuu. Nyt neljä vuotta kaupan jälkeen en enää ota laitteesta mitään vastuuta, viime kesänä se ainakin vielä säksätti menemään. Vespaa ei uskalla myydä, kun ostaja on kuitenkin joku perfektionisti jolle ei ole mikään hyvää.

Voihan tuon tuoda vaikka olohuoneeseen, ihan nätti sisustusesinehän se on. Helminkäisvalkoinen kimaltalee komeesti, ja onhan se muutenkin ihan nätti vekotin ;)
Liikennesika.

Palosella

En muista olenko tämän tänne joskus jo linkannutkin, mutta tässä on GTS Vespan startin yksisuuntalaakeri hajonnut:

https://www.youtube.com/watch?v=C5jrqGgYMkM

en tiedä sitten, onko käytetyllä öljyllä ollut minkään valtakunnan yhteyttä tuon laakerin hajoamiseen.

Partanen

Ei voi kuin ihmetellä tarkoitusperiä, jos pitää tulla Hondalla keulimaan vespaketjuun. Mitään järkevää sanottavaa ei ole, mutta jotain pitää lätistä kuitenkin.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Palosella

Niinpä. Eihän kaikissa autoissakaan käytetä yhtä ja samaa öljyä, miksi skoottereissa pitäisi? En ymmärrä mikä siinä Vespan öljysuosituksesss on vaikea ymmärtää, eihän se Jaso MA- öljy edes ole paljon kalliimpaa kun joku dieselkoneisiin tarkoitettu Delvac, jota jotkut käyttää skoottereissakin.

oskuk

Ei noita öljyjä ihan jonossa tunge noihin vaatimuksiin mutta tänään sattumalta näin yhden itselleni uuden ehdokkaan: https://www.mc-scatter.com/oljyt-kemikaalit/moottorioljyt/77194-repsol-moto-scooter-4t-5w40-1-litra