Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Skootterin myynti

Aloittaja SolikkaSussu, 13.08.07 - klo:11:43

« edellinen - seuraava »

SolikkaSussu

Olen tässä harkinnu myyväni tuon kinuskin. Tuli vaan mieleen että voiko mahdollinen ostaja mennä rekisteröimään sen sitten itselleen ilman minua, vai pitääkö mun olla mukana? Vai minäkö sen omistajan käyn muuttamassa katsastuskonttorilla?

Zoner-äijä

Uusi omistaja rekisteröi sen omiin nimiinsä sillä rekisteriotteen ilmoitusosalla, se täytyy täyttää ja allekirjoittaa.
Välttämättä ei tarvitse mennä katsastuskonttorille(uuden omistajan), monet vakuutusyhtiöt voi hoitaa rekisteröinnin samalla kun tekee vakuutussopimuksen.

Kannattaa sitten tehdä kauppakirja, johon tulee sekä myyjän, että ostajan allekirjoitukset ym. asiaan kuuluva tieto, kauppakirja jää sitten sinulle todisteeksi mopon luovutuksesta uudelle omistajalle.

Samppa

Miksi olet myymässä? Ei kai skootterointi ole jäämässä?  :(
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

A_sentaja

Zoner jo sanoikin kaiken oleellisen, ja korostan omien kokemusten perusteella tuota kauppakirjaa,,, tee se ja sano ostajalle, että takuu raukeaa heti kun perävalot katoaa näkyvistä.. ;)
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Kenzy

...ja luonnollisesti myyjä käy viemässä kauppakirjan kopion vakuutusyhtiöönsä, ja kertoo, että tämä laite on myyty, sulkekaa vakuutukset. On ihmisiä, jotka eivät koskaan ota ajoneuvoja omiin nimiinsä, vaan laskuttaa vakuutukset ja veronsa vanhalla omistajalla, joka ei ole tyhmyyttään mennyt irtisanomaan vakuutuksiansa ko. ajoneuvosta.
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Baotian

Vähimmällä pääsee kun yhdessä ostajan kanssa menee katsastuskonttorille tekemään omistajan vaihdosilmoituksen. tämän jälkeen voi asian mielestään unohtaa eikä tarvitse pohtia että onkos se ostaja jo paperityöt tehnyt vai vieläkö kulkupeli on omissa nimissä.

Partanen

Lainaus käyttäjältä: Kenzy - 13.08.07 - klo:12:21
...ja luonnollisesti myyjä käy viemässä kauppakirjan kopion vakuutusyhtiöönsä, ja kertoo, että tämä laite on myyty, sulkekaa vakuutukset. On ihmisiä, jotka eivät koskaan ota ajoneuvoja omiin nimiinsä, vaan laskuttaa vakuutukset ja veronsa vanhalla omistajalla, joka ei ole tyhmyyttään mennyt irtisanomaan vakuutuksiansa ko. ajoneuvosta.

Eipä sitä luovutustodistusta tarvitse viedä sinne vakuutusyhtiöön. Vain siinä tapauksessa, jos ilmenee ongelmia. Ja ne mahdolliset ongelmat selviää sillä luovarilla. Vakuutusyhtiöön viemisestä ei tosin ole haittaa, mutta ei se ole välttämätöntä, eikä siitä siten tarvitse ottaa stressiä.

Eli tärkeintä on täyttää kokonaan rekisteriotteen ilmoitusosa. Myyjän ei pidä jättää missään tilanteessa päivämääräkohtaa täyttämättä. Päivämäärä on tärkeää olla oikein myös luovutustodistuksessa. Vanhan omistajan vastuu vahingoista katkeaa tuon päivämäärän mukaan, vaikka uusi omistaja ei ikinä rekisteröisi ajoneuvoa omiin nimiinsä.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Kenzy

Et sinä hyödy siitä oikeintäytetystä luovarista mitään, ellei sitä kukaan toimita katsastuskonttorille. Jos siis et pääse itse mukaan konttorille, vaan myyt moposi ja annat täytetyn luovarin matkaan, on ehdottomasti mentävä itse tuonne vakuutusyhtiöön irtisanomaan vakuutus, ne monesti haluavat tuon kauppakirjan kopion itsellensä jälkiseurantaa varten, tai ainakin itseltäni ovat moisen pyytäneet autoasioissa.
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Partanen

Niin siinä luovutustodistuksessa on kolme osaa, myyjälle, ostajalle ja vakuutusyhtiölle -katsastuskonttorille viedään vain rekisteriotteen ilmoitusosa uuden omistajan toimesta. Jos jostain kumman syystä uusi omistaja ei käy rekisteröimässä ajoneuvoa omiin nimiinsä, niin myyjä voi tarvittaessa todistaa luovutustodistuksella myyneensä ajoneuvon, eikä siten ole enää vastuussa ajoneuvosta tuon myyntipäivän jälkeen.

http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Tee_autokauppa_oikein/Tee+autokauppa+oikein.htm
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

dealer

Luovarille ei tarvitse tehdä muuta kuin säilyttää kotona, oli kyse sitten mopo- tai autokaupasta.
Vasta josko ilmenee ongelmia voi lähetellä luovarin kopioita vähän sinne ja tänne.

Yksi vapaamuotoinen "luovutuskirja" riittää, mitään valmista kaavaketta ei tarvita.

SolikkaSussu

Kiitos vastauksista :) Kaikkein helpoimmalta kuulosti tuo, että menen itse uuden omistajan kanssa sinne konttorille, niin sillon tiedän varmaksi sen että asia on hoidettu.

Samppa...en ole luopumassa skootteroinnista :) Ajattelin sen vain nyt myydä koska ostan ensi keväänä uuden. Ei tarvitse miettiä sitten missä talven ajan säilyttää eikä maksaa vakuutuksia talven ajalta.Niin ja perheeseen jää silti vielä toinen skode.