Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vivacity kallistettaessa vasemmalle sammuu

Aloittaja Mikkeri13, 18.06.22 - klo:17:03

« edellinen - seuraava »

Mikkeri13

Potilas: Peugeot Vivacity 2t 2012, mistä johtuu, että skootteri on keskijalalla tyhjäkäynnillä ja vasemmalle kallistettaessa ensin kierrokset nousee ja hetken päästä sammuu (ei saa bensaa?), mutta oikealle kallistettaessa käy ihan normaalia tyhjäkäyntiä.
Kaasutin on pesty ultraäänipesurilla kahteen kertaan, sähköryyppy uusittu, isompi suutin 54-->58, bensapumppu, bensasuodatin ja bensaletkut ja alipaineletku uusittu, ilmansuodatin pesty, myös sylinteri, mäntä ja tulppa uusittu.

Coastside

Voit mitata kuinka paljon kaasarissa on bensaa, silloin kun se käy ja myös kun se sammuu, vaikka ilmeinen bensan saannin vähyys. Voisiko tankissa olla vettä?
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Mikkeri13

Tankki kyllä tyhjennettiin vanhoista bensoista tässä keväällä, kun vahdettiin sylinteri yms.

pekpel

En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Mikkeri13


konenikkari

Toivottavasti tuosta on apua
https://www.manualslib.com/manual/1640859/Peugeot-Vivacity-50-Cc-2-Stroke.html
Onko tulppa kuiva..musta....märkä kun sammuu.
Katalysaattoreita noista on tukkeutunut/irronnut
Suorita "potkukoe, jos pakoputki kolisee sen sisällä on joku irti.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Mikkeri13

Täytyy huomenna tutkia lisää, tappokytkin, tulppa ym. pakoputki on ollut irti ja ei ainakaan käsin heiluttaessa tuntunut olevan mitään irti.
On vaan ollut lämpöisenä myös ongelmana että ei oikein ota kierroksia, eikä kunnolla kulje vaan hyytyy. Nyt en ole päässyt kunnolla testaamaan ton sähköryypyn, suuttimen ja bensapumpun vaihdon vaikutusta, mutta ainakin tuo vasemmalle kallistaminen lopulta sammuttaa vielä mopon.

viisnelonen

Voisko kaasuttimen uimuri jumittaa kun se on kallistuneena vasemmalle ? Sitä tarttis huolella tutkia kaasutin irroitettuna ja kokeilla uimurin liikkuvuuta, kaasutin suorassa vs kallistettuna. Ei oikeen keksi muuta syytä kun kerran kaasutin on jo huolella puhdistettukin.
Miten pitkä viive on kallistamisesta sammumiseen ?
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

Mikkeri13

Kyllä se uimuri liikkuu ihan herkästi siellä. Olisikohan jotain 5 sekuntia kun käy kierrokset korkealla ja sit rupee hiipumaan ja sammuu ja noin 10 sek. kun on kallistuneena vasemmalle niin sammuu.

Mikkeri13

Tämän jälkeen starttaa kyllä heti keskijalalla ollessa

Mikkeri13

Ja penkki on irroitettu, ettei siellä voi olla litistyneenäkään mikään letku

viisnelonen

#11
Lainaus käyttäjältä: Mikkeri13 - 19.06.22 - klo:11:10
Kyllä se uimuri liikkuu ihan herkästi siellä. Olisikohan jotain 5 sekuntia kun käy kierrokset korkealla ja sit rupee hiipumaan ja sammuu ja noin 10 sek. kun on kallistuneena vasemmalle niin sammuu.

Eli olet kaasutin kourassa tutkinut se uimurin liikkumisen ja eri asennoissa ? Jos näin on niin ei kait sitä sitten voi sieltä vikaa hakea..
Kyllähän tuo ihan siltä vaikuttaa kuin bensahana menis kiinni tai muusta syystä uimurikammio ei saa bensaa..

Kun se sammuu niin pidä se edelleen vasemmalle vinossa ja irroita bensaletku kaasuttimesta, jos letku on täynnä(valuu ulos) bensaa niin sitten heti perään kaasutin irti että näet ONKO siellä uimurikammiossa bensaa.

Kokeile vaihtaa neulaventtiilin neula uuteen jos näyttää että letkussa on bensaa mutta ei kohokammiossa.
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

Mikkeri13

Nyt tutkittu lisää. Tossa ei ole jalassa sitä tappokytkintä, on varmaan edellinen omistaja ottanut sen pois. Ja sain tuon kallisteluongelman ratkaistua sillä että kallistin mopoa ja käänsin kaasaria hieman eri asentoon, tietyssä asennossa ongelma poistui ja jos käänsin kaasaria vähän enemmän, niin ongelma siirtyi toiselle puolelle kallistuessa ja tietyssä kohdassa pystyi kallistelemaan molempiin suuntiin ilman että kierrokset olisivat ensin nousseet ja sitten sammunut, oli vaan tosi pienestä kiinni, muutamasta millistä.

pekpel

No Jopas oli herkässä..

Hyviä kilometrejä sinnepäin
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..