Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Honda FES250 Foresight käy huonosti

Aloittaja Skodesetä, 14.01.21 - klo:20:03

« edellinen - seuraava »

Skodesetä

Tuli talouteen toimimattomana pari vuotta sitten. Ajatuksena oli laitella, kunhan aikaa löytyy. Nyt pari viikkoa fiksailua ja sen verta edistynyt, että käyntiin lähtee, mutta käy todella raskaasti. Tuntuu siltä, kuin ei saisi kipinää välillä (silmin katsottuna hyvä) tai oikea-aikaisesti (merkit kyllä kohdillaan). Tulppa ollut märkänä joka käyttökerran jälkeen. Tyhjäkäynnillä ja kaasulla yhtä raskas käynti.

Tankki puhdistettu ja CVK-kaasutin ultraäänipesurilla. Sylinterille kevyt hoonaus, männänrenkaat vaihdettu, seetit läpätty, uudet venttiilinkumet ja takaisin paikalleen uusilla tiivisteillä. Mutta samaa tekee, kuin aikaisemmin. Kantta irroitettaessa oli imukanava hieman karstoittunut, mutta mäntä näytti yllättävän hyvältä.

30CVK kaasuttimessa on pahoja kulumisen merkkejä. Toista ei ole tähän hätään saatavilla, joten ajattelin kokeilla 2t 24Mikunilla.
Kaikki muut osat vakiona, mutta jännitteensäädin on jouduttu ottamaan toisesta vehkeestä.
Tässä vaiheessa saattaa olla, että ei näe metsää puilta. Kaikki neuvot ovat tervetulleita  :).
Vauvanaskelin on päästy liikkeelle.

viisnelonen

taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

konenikkari

#2
Voiko pakoputki ahistaa. :)
Herkästi menee kaasuttimen puhdistuksen yhteydessä pikkuosia hukkaan,
esim. kiihdytyspumpussa olevat tosipienet jousi ja kuula, tms.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Skodesetä

En ollutkaan ryyppyä testannut. Ei ainakaan jumittanut paikoillaan. Akkuun kiinni ja 5min odottelua. 5mm oli vaha työntänyt neulaa ulos. Sanoisin, että ihan pelittää. Ruiskaus WD40:stä ja takaisin paikalleen.

Testasin pelkällä alkukäyrällä, mutta samat oireet. Meteliä sai aikaan. Naapuri tuli ovelle norkoileen ja kuvitteli HD:n käynnistyneen  :D
Kaasuttimen osat tallella, mutta kellukkeen kiinnitys oli niin kulunut, että jouduin laittamaan naulat pitämään paketin aloillaan. Silmin nähden näyttää kellukkeen taso olevan kohdillaan. Venttiili ei ole kellukkeen fiksauksen jälkeen vuotanut.

Välillä kipinä katos ja tulppa oli mennyt. Uusi tulppa, mutta ei muutosta. Käynnistyspuolen johdot johtaa, eivät maadoita. Sytytyksen pulssi antoi yli 0,7v arvot. Ohjekirjan mukaan ok.

Jotkut suosittelevat kaasuttimien kanavien läpikäyntiä rautalankalla tai jollain vastaavalla. Tätä en ole koskaan tehnyt?

Laitoin Ebaystä tilaukseen käytetyt ECUn ja konkan. Ehkä tuli hätäiltyä, mutta eteenpäin on päästävä  :o.

Vauvanaskelin on päästy liikkeelle.

viisnelonen

Ryyppy toimii ilmeisesti ok. Kaasuttimen ilmareikiä eikä suuttimia mielellään ratalangalla rassaileen. Kaikki suuttimet irti ja liuotinpesu (UÄ-pesu jos mahdollista)) ja sitten kunnollinen paine-ilma puhallus joka kanavaan.
Kuvauksesi kaasuttimen uimurista ( vs oireet)saa epäilemään liian korkeaa bensan pintaa . Sehän tarkistetaan kaasutin koottuna ja bensat sisällä sitten läpinäkyvä letku pohjan liittimestä kohokammion vierelle ja siitä mitataan ero mm:ssä vs kohokammion vaakasauma. Useimmiten ilmoittavat tuon juurikin korkeuserona millimetreissä siihen vaakasaumaan.
Se bensantulon sulkeva uimurikammion venttiili on tavallaan kuluva osa sekin eli tarttis ehkä uusia ? jos kerran uimurin akselointikin on jo kulahtanut väljäksi !!??  Kaasutin pitää olla hyvässä kunnossa kun kyseessä on 1-pyttyinen nelari, ennenkaikkea käynnistyvyyden takia.
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

konenikkari

#5
Ei toimi naula uimurin akselina.
Kohon pitää liikkua ajatusta kevyemmin  ;)
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

joni_k

Kiinasta kaasari tilaukseen 40€. hyvällä lykyllä tulee läpi ilman lisämaksuja. Korjaussarjaa  voi myös saada halvemmalla.

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

viisnelonen

#8
Komppaan coastsidea. Tuohon orggis (onko?) kaasariin on aika arvokkaat varaosat    https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/250-SCOOTER/FORSIGHT/2002/FES2502/Engine/CARBURETOR/13KFGYI1/E__1700/1/5288

Edit:  Korvauskaasutinta etsiessä syytä olla tarkkana varsinkin kun Honda käyttää tuota Foreman mallinimeä myös mönkijöissä..
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

joni_k

Ennen kun asentaa kannattaa ne suuttimet vaihtaa vanhasta uuteen tai tilata uudet samaa kokoa olevat.noissa voi olla kiinni minkä kokosia vaan ja ei pelaa.

konenikkari

#10
Onko kaasuttimesta puhdistettu myös nuo reiät, neulaputkesta.


klik. suurenee
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Sepi6

Nuo kiinalaiset kopiokaasarit on vähän arpapeliä, joskus on sattunut ettei sitä ole saanut toimimaan ollenkaan. No kanavien uudelleen porauksen jälkeen kyllä lähti... Pysyisin kuitenkin alkuperäisessä Keihin tuotteessa ja sen osissa. Piaggiossa (X9 200) on sama kaasari Keihin CVK 30 mm tyypiltään 3007AYEP
****************************************
HD FXSTC -96
Harley Davidson "Rautapää" -78
=====================
EX Piaggio Fly 50 4T, Derbi DRD, Yamaha Jog R, Boatian, Honda Monkey, Aprilia SR50, Derbi Atlantis x2, Tuntsa SuperSport, pappa, Peugeot SV 50.

joni_k

Tämäkin on totta ja koettua. Osa kaasareista uutena jo viallisia jostakin syystä.

Coastside

Ebay on huono alusta myydä roskaa. Siinä hoituu palautukset.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

konenikkari

#14

Tuosta lähtee ilmakanava sinne seosputken ulkopintaan,
jos kanava on tukossa tai ilman suodattimelta tuleva kumiletku peittää tuon,
ei bensiiniin esisekoitu ilmaa toivotusti.
Jos wanha uimurin neula on kumikärkinen, se ei välttämättä toimi nykybensoilla.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)