Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vettä hulahti variaattoriin ajaessa

Aloittaja kestosippi, 24.08.19 - klo:23:51

« edellinen - seuraava »

kestosippi

Eilen oli täällä Vantaallakin melkoinen sade juuri töistä lähdön aikoihin ja odottelin pahimman ryöpyn loppumista noin klo 17 paikkeilla.
Kyllähän se sade siinä näytti vähenevän ja läksin ajelemaan kotia päin.
No eipä siinä mitään ihmeellistä ole mutta siinä jonkin matkaa aivan märällä asfaltilla ajellessa huomasin aika myöhään melkoisen vesinotkelman tiellä mutta en siihen muuten reagoinut kuin ainoastaan valitsin aivan keskitien kohdan sen vesinotkon ylittämiseksi samalla vauhdilla.
No oliskohan ollu kuitenkaan enempää kuin 50kmh vauhti, mutta vettä olikin yli odotusten ja Pösöhän halkaisi veteen komeasti uraa mutta vauhti putosi siinä veden vastustuksessa lähes olemattomiin.

Säikähdin kovasti kyllä että kuihan tässä käyvvöö jos stoppaa keskelle sitä lätäkköä. Ei kumminkaan stopannut ollenkaan mutta moottori ulvahti koville kierroksille siinä keskipaikkeilla eikä ihan heti alkanut vetääkään olleskaan lätäköstä selvittyänikään.

Luulin jo että noinkohan multa olis hihna mennyt poikki sitten alkoi taas vetää ehkä vähän epätasaisesti aluksi. Lopulta veti ihan normaalisti.

Tapausta sitten kotiin päästyäni mietin vaatteitani kuivumaan asetellessani että variaattorin jäähdytyspuhallinhan se on saanut siitä Poson keula-aallosta vettä ja roiskinut variaattoriin tuutin täydeltä sitä vettä ja hihna on siitä sitten luistanut.

Partanen

Taisi mönkijätkin tehdä samaa, jos variattorin tuuletuksen kautta vettä pääsi sisään. Skootterissa se eri, että rullat kuivana liikkuu. Eli skootteri tuskin tarvitsee edes kopan aukaisua. Ei muuta kuin ajoa vaan.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

joni_k

mönkijät tekee samaa jos upotetaan ja variaattorinkoppa vuotaa.tässä tapauksessa sadevesi ei toimenpiteitä vaadi.toinen olis jos olisi jotaki suomujua täynnä ;D

Partanen

Ei variaattorikoppa vuotanut, mutta tarpeeksi syvälle kun ajaa, niin hörppää vettä ilmanoton kautta. Vaikka mönkijässä ilmanotto ja poisto sijoitettu ylemmäs kuin skootterissa, ns. snorkkeleilla.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Coastside

Minun skodessa talviajossa ilman kopan tiivistettä sinne valui vettä ja se ruostui. Uittamisessa sen kuivaa kuumuus ja keskipakovoima, josta ei niin haittaa ole
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

Lainaus käyttäjältä: Partanen - 25.08.19 - klo:08:10
Ei variaattorikoppa vuotanut, mutta tarpeeksi syvälle kun ajaa, niin hörppää vettä ilmanoton kautta. Vaikka mönkijässä ilmanotto ja poisto sijoitettu ylemmäs kuin skootterissa, ns. snorkkeleilla.
[/quote

viittasinkin mönkijöihin tuolla kopan vuotamisella. skoottereissa se vesi tulee siitä ilmanottoaukosta tai jos tiivistettä ei ole ollenkaan voi ongelmia tulla. itellä ei oo vielä kunnon sateista kokemusta kun porasin reikiä koppaan. en kyllä kadu variaattori on pelannu paremmin ja hihnamuju on vähentyny merkittävästi.

HiTec

Lainaus käyttäjältä: joni_k - 25.08.19 - klo:08:48
porasin reikiä koppaan. en kyllä kadu variaattori on pelannu paremmin ja hihnamuju on vähentyny merkittävästi.

Eiköhän siellä vartsukopassa ole sille sisään imetylle jäähdytysilmalle jo ulostulo muutenkin ::)
Suzuki GSF1250SA GT ABS -08

joni_k

niin kyllähän siellä on mutta kiinalainen suunnittelu ei oikein toimi ja liian kuumana käy selvästikin. merkkilaitteissa vähän eri meininki.

viisnelonen

#8
joni_k taitaa olla oikeilla jäljillä.. ei ole vuosien varrella tainnut kiinan skodun perus konstruktio juurikaan parantua ainakaan tuon varin tuuletuksen osalta.
Oleellinen puute siinä on että uutta tulevaa ilmaa ei kyetä tuomaan tuuletinsiiven keskikohdan luota sisälle varikoppaan, siksi tuuletin lähinnä hämmentää varikopan ilmaa.
Tätä asiaa on foorumilla käsitelty vuosikaudet ja jotkut, mm coastside , tekivät paljon kokeiluita varin tuuletuksen tehostamiseksi.

Ei kannata alkaa summittaiseen reikien  porailuun vaan lukee ensin foorumilta mitä asiasta on jo kirjoitettu kokemusperäisesti.
Käyttää hakua "varin jäähdytys" tms..
http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=2887.msg55159#msg55159   tässä yksi malliksi
Monissa vanhemmissa 50 cc merkkiskoduissakin oli/on surkea varin tuuletus.

Toimivan varin tuuletuksen tuntee kahdesta asiasta jo päällepäin, tuloilma on ohjattu ilmakanavalla etuvarin tuuletin siiven keskelle ja tuloilma suodatetaan ennen sisään pääsyä.

Edit.  mm seuraavista skoduista varin tuuletusta tutkineena ja varin toimintaa seuranneena: Fude Sport -03 , Piaggio Free 50  , Yamaha Beluga 125 4T -93, Piaggio Hexagon 150 -97, Piaggio X9  125 (Leader) -03, Peugeot Satelis 250 (P. Quasar) -11 ja Suzuki Burgman 400i -04 (K429)
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

joni_k

mietin tuota tuulettimen keskelle reiän tekoa, mutta se imee paljon likaa yms ilman suodatusta. samalla kopan sisältä poistin niitä haittaseiniä takaa josta ilma ilmeisesti pitäisi mennä ulos.

Partanen

Tuulettimen siivekkeet ongelma niissä kiinalaisissa, kun suorat eivätkä kaarevat.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

jwalk

Isommassa GY6.ssa on fiksummin toteutettu. Tuntuu toimivankin.