Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Varttilitra Vespaa

Aloittaja lehtijussi, 01.01.08 - klo:14:30

« edellinen - seuraava »

Partanen

Sen tiedän, että viiteen Gts:ään olen tehtaan jäljiltä lisännyt jäähdytinnestettä. Taikka lisännyt tislattua vettä niin, että pinta on ylämerkillä, kun se tehtaan jäljiltä on alamerkillä. Sen jälkeen pinta on pysynyt ylämerkissä.

Mutta onko sun Vespa vaatinut täyttöä useinkin?
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

GTS300SS

Lainaus käyttäjältä: Hra47 - 13.05.16 - klo:00:32
Kysymystä tietäjille

Mun 2500 km ajettu 3satanen hukkaa jäähdytysnestettä. Tehnyt sitä ilmeisesti alusta asti. Takuu on voimassa mutta kiinnostaa tietäjien näkemykset. Merkkihuolto kun ei osannut edes öljyjä vaihtaa..prkl..

Merkkihuoltojen toiminnassa olisi kehitettävää aina vaan. Käytin oman kolmesatasen viime kesänä 20 tkm huollossa, kun siihen kuuluu venttiilien säätö ja siihen hommaan ei itselläni ollut intoa perhetyä.  Huollon jälkeen ihmettelin, kun kuopissa kuului sellaista kolinaa jota ei ennen ole kuulunut. Kolinan aihaeuttajaksi paljastui ilmansuodatinkoteleo, joka ei ollut mitenkään kiinni rungossa.  >:( Onneksi sentään ilmaletku oli kiinni. Minusta aika käsittämätöntä hutilointia huollolta. Tuntuu aina vaan perustellummalta tehdä nuo normi öljynvaihdot, yms. pienemmät hommat itse.

Hra47

Jäähdytysnesteestä

Kyllä se sitä ahnaasti hukkaa, reilun hörpyn olen antanut muutaman sadan kilsan välein. Ei jätä tahraa alleen eli mitään letkuvuotoja ei ole. Kaikki toimii muuten ok. Jos kansipahvi olisi sökönä eikö vaikuttaisi käyntiin tai nesteet ja öljyt menisi sekaisin..  :-[

Palosella

Sekin on mahdollista, että vuotaa ulospäin vaikka pakoputken päälle niin todisteita siitäkään ei silloin jää  ::)

pekpel

Ja on mahdollista että kasipahvi vuotaa imukanavaan ja menee nesteet pakoputkesta ulos hissukseen huomaamatta..
Silti veikkaisin vesipumpun tiippareita..
Tietääkö kukaan sen uv-aineen jota lisätään yleensä öljyyn ja uv-lampulla voi katella missä kimaltelee kivasti ?
Tuota tuuppaisin mopoon ja kattelisin tarkasti paikkoja usein ja tarkasti jopa pakoputken päätä myöten..

Toisaalta wanha kansa opetti pikku vesihävikkiin aikoinaan että ota kanamuna, raaka sellainen, sekoita desiin vettä sekota kunnolla ja kippaa syyläriin.
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Partanen

Onkohan kansipahvi ja imukanava missään tekemisissä keskenään? Imukurkkuhan tulee kanteen kiinni.

Entä mikä on "vesipumpun tiippari"? Vesipumputhan alkavat vuotaa vasta pidemmän käytön jälkeen.

UV-ainetta olen kuullut käytetyn ilmastointilaitteiden vuotojen selvittämiseen. Ulospäin vuotava jäähdytinneste jättää jälkiä ilman UV-ainettakin.

Kananmunaa en käyttäisi moottoriajoneuvoissa. Enkä muitakaan paikka-aineita, varsinkin, kun on takuu voimassa.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Palosella

Ei ole imukanava ja pahvi missään tekemisissä, just niinkun Partanen sanoi, että kurkku tulee kanteen kiinni ja siitä menee kanava imuventtiileille. Toki pahvi voi vuotaa palotilaan, mutta sitten kaiken järjen mukaan jäähdytysjärjestelmään tulee palokaasuja ja painetta liikaa. Vesipumppu voi vuotaa ulospäin tuosta kuvan kopan o-renkaasta, johon tulee vesiletkut kiinni. Toki noiden letkujen välistäkin voi tihkua. Tippuu muuten just putken päälle, eli todisteita ei välttämättä näy, jos se tuosta kohdasta vuotaa.Vesipumpun toisella puolella pyörii moottoriöljy ja välissä on stefa. Jos se stefa vuotaisi, menisi vedet ja öljyt sekaisin.

Partanen

Sattumalta huomasin, että Motonet myy Piaggion valitsemaa (jotkut sanoo "alkuperäinen") öljynsuodatinta hintaan 14.90 eur. Saatavuus rajoitettu, mutta jospa jatkossa parempi.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

oskuk

Kuva vastaavasta paikasta, teemalla "alumiini ei ruostu". Vespa siis haettuna kylmäsäilytyksestä tänään.


oskuk

Pientä pärtsäystä rouvan kanssa tänään. Hänellä olkapää kipeä, joten 300 Vespan hieman alimitoitettu takajousitus tuli esiin.
Täytynee haarukoida, olisko jotain tehtävissä mukavuuden kärsimättä.

oskuk

Katselin noita takajousia ja Zelioneissa säätöjä piisaa, toinen juttu miten niitä saa säädetyksi ylhäältä, kun ne pitää ensin ottaa pois, jotta pääsee säätämään ;-)

Partanen

Olikohan mennyt multa ohi, vai joko olin unohtanut tämän Malossin Force Master 2:sen.

https://youtu.be/IrCdaZRBlFE

Meinasin hommata emulaattorin, mutta törmäsin tohon. Tarkoitus oli poistaa alkuperäisen putken sisältä katalysaattori, koska se vaikutti melko helpolta hommalta netistä löytämäni kuvan perusteella. Vaan tässä mun AVK:lta ostamassa putkessa katti, tai katit olikin heti alkukäyrän jatkeena. Ja siten katit poistamalla olisi tärveltynyt myös alkukäyrä. Tai siis se alkukäyrän osa, joka on vaimentimen sisällä.

Niinpä tuo Force Master tarvitsisi vapaammin virtaavan tarvikeputken, jonka hankkiminen ei vieläkään innosta riittävästi. Ehkä joku päivä.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

oskuk


oskuk

Tuolla joku Zirri on saanut 300 Vespan iiisolla rahalla ja vaivalla kulkemaan kuin 350 Beverly.


Sprident

Kävin koeajamassa lyhyesti GTS250ie:n, johon oli vaihdettu PM Tuning-pakopiippu sekä Malossin variaattori (tarkempia yksityiskohtia en tiedä), ihan vaan mielenkiinnosta vertailukohtana omaan GTV250ie:hen. Seuraavassa huomiot ja havainnot:
- ääni- eli melutaso PM Tuning-putkella ei miellyttänyt, ei myöskään mahdollisesti kasvanut suorituskyky. Mielestäni normaalikäytössä olevan Vespan idea katoaa jos pakoputkisto vaihdetaan äänekkäämpään. Kisavehkeet sitten erikseen, mutta itte ainakin lopetan virivaimentimista haaveilun.
- Malossi-variaattorin paremmuudesta vakioon verrattuna en saanut selvyyttä tuolla koeajolla, mutta hankinta on edelleen harkinnassa. Oman laitteen lähtökiihtyvyys voi parantua pelkästään hihnan ja rullien vahdolla, toisaalta....
- alla olleet upouudet Heidenau-renkaat eivät vakuuttaneet, oman Vespan Michelin Pure Powerit antavat paremman luoton ja tuntuman, minulle...
- GTS on tilavampi ajoasennon puolesta kuin GTV, satulassa voi nojata taaemmas, joten jos ajaisin paljon matka-ajoa, niin hommaisin varmaan GTS:n satulan sitä varten. Kaupunkiajeluihin GTV:n oma satula on kuitenkin niin paljon pornompi...
- GTS:n vilkkukatkaisin on parempi kuin GTV:ssä
- oma GTV kaipaa lähitulevaisuudessa uusia iskunvaimentimia
- oma GTV on vaan niin paljon paremman näköinen...

Matka-ajot ajan yleensä englantilaisvalmisteisella motskarilla, joten noista kommenteista ei kannata kenenkään hermostua. Nehän ovat juuri ja ainoastaan omakohtaisia kokemuksia.