Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Varttilitra Vespaa

Aloittaja lehtijussi, 01.01.08 - klo:14:30

« edellinen - seuraava »

pugt200

Autolla lähdetään valoista F1-tyylillä vaikka oltais rivissä kahdeksan.  ;D

oskuk

Lainaus käyttäjältä: pugt200 - 25.09.15 - klo:13:21
Autolla lähdetään valoista F1-tyylillä vaikka oltais rivissä kahdeksan.  ;D

;-)

Juu, se mikä itselle on mielekkäintä riippuu tosiaan paikasta rivissä. Ensimmäisestä haluaa nopeasti eteenpäin ettei ole tukkona, muta ainoana tulee lähdettyä melko rauhallisesti. Taas rivissä 8 tosiaan sitä katsoo edessäolevia; ettei mitään tapahdu! ;-)

Partanen

Lainaus käyttäjältä: pugt200 - 25.09.15 - klo:13:21
Autolla lähdetään valoista F1-tyylillä vaikka oltais rivissä kahdeksan.  ;D

Rivistä kahdeksan ei pääse ollenkaan yli risteyksen, kun valot jo ehtii vaihtua punaisiksi. Kunpa lähtisivät edes puolikaasulla, niin ruuhkat vähenisivät.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

oskuk

No, sehän riippuu valojen pituudesta, montako autoa pääsee yli -ja jos valoissa on mitään suunnitelmaa, ja jos autoilijat muuttavat tapaansa, täytyy valoja lyhentää.

pera8x

mää lähden autolla ja skootterilla ihan samalla tavalla. kaasua vaan, niin muu koneisto hoitaa siihen tilanteeseen sopivat välitykset. sellanen matelu valoissa on kyllä ärsyttävää. ihmisillä uudenkarheeta autoa alla ja varmasti on enemmän tehoa kun 30 heppaa. silti se kiihdyttäminen on kun rättisitikalla..

Partanen

Polinin virisarja osui silmiin mainoslehtisestä:

http://www.sip-scootershop.com/en/products/tuning+kit+polini+for+vespa+_p1400217

Herää kysymys, että miten varmistetaan männän sopivuus olemassa olevaan sylinteriin nykyaikaisessa koneessa, jossa tiukat sovitteet. Ei sinne mitä vaan mäntää voi pistää nylkyttämään.

Vaan mukavaahan se on, että on palikkaa saatavana. Sitten jäisi vaan putken hommaaminen ja variaattorin säätäminen jäljelle.

Olis vähän laajempikin virisarja tässä, tosin ei varstossa tällä hetkellä:

http://www.sip-scootershop.com/en/products/tuning+kit+complete+sport_j3904440
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

oskuk

Tuolla piristetään hajonnut kone malossi-osilla:

https://www.youtube.com/watch?v=7Rri8LSIsxo

Partanen

Menishän ne talvi-illat tallissa mukavasti, jos ruuvailisi Malossin pyttyä kiinni isoon Vespaan. Vakion putkenkin laittoivat pytyn kanssa. Mietin, että miten ruiskun kartta riittää syöttämään lisää bensaa, kun kuutiotilavuus lisääntyy. Entä jos lisäksi laittaa emulaattorin, joka rikastaa seosta. Emulaattorin kanssa tarttis sitten sen putken jossa ei olisi katalysaattoria.

Helposti sitä on sen tonnin köyhempi, virittää sitten Gts:ää, tai PX:ää. Siinä vaiheessa tonni taas on pieni raha, jos yrittää vaihtaa Gts:ää uuteen. Välirahat on menneet yli mukavuusrajan.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

oskuk

ja aika paljon "kahden osan vaihdossa" menee ammattilaisiltakin aikaa, että paljonkohan maksaisi laitattaminen?
Ja huomaisiko mitään edes muuttuneen ajossa?

makexx

Onkohan muut törmänneet moiseen ongelmaa, kuin minä eilen. Pakoputki räpsähti poikki. Se mutkapätkä sylinterin jälkeen lambdan vierestä oli "repeytynyt" poikki. Tuolta isonmaailman palstoilta lueskelin, että tuollaista tapahtuu tarvikeputkien kanssa (Acrapovic mullakin kiinni).

Sitten on varsinainen kysymys... Öljyn varoitusvalo palaa, moottorin ollessa lämmin, tyhjäkäynnillä. Heti kun antaa vähän kaasua valo sammuu. Onko ajatuksia/kokkemuksia. Itse ajattelin, että vika voisi löytyä paineanturista? Joo ja kyllä öljyä on ihan oikee määrä.
o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
|  Vespa GTS 300 SuperSport  |
o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Palosella

Putken voi hitsata, mutta yleensä murtuu jossain kohtaa sauman vierestä. Tuntuu olevan suht yleinen onhelma tarvikeputkien kanssa.

Öljynpaineongelmaan on muutama paikka, mikä voi olla viallinen. Ns by-pass venttiili, eli jousikuormitettu venttiili, joka päästää liian öljynpaineen pois järjestelmästä, öljypumppu kulunut, väärä öljy tai sitten itse anturi. Missä päin vaikutat?
Vespa GTS 250ie -06
Peugeot Rapido    50 -93

makexx

Hitsausta en ajatellutkaan, mutta ehkä saa olla kun tämä katkesi kokonaan. Katselin jo uusia putkenpätkiä SIPistä.

Kokkolassa mopedi parkissa. Öljyt on ihan ohjekirjan mukaiset ja samaa öljyä olen käyttänyt jo ennen ongelman ilmaantumista. Missä tuo by-pass venttiili on?
o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
|  Vespa GTS 300 SuperSport  |
o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Palosella

Juu, jos saa uuden kannattaa laittaa se, niin kestää taas. Vähän on kaukana sitten, niin en pääse ihmettelemään  ;D

Se venttiili on öljypohjan takana, eli siinä, missä on öljytikku. Jos avaat sen, joudut vaihtamaan tiivisteen öljypohjan ja lohkon väliin. Itse lähtisin kyllä siitä anturista liikkeelle, kun sen irroittamiseen ei tarvitse purkaa mitään. Anturi löytyy skoden oikealta puolelta öljysuodattimen yläpuolelta. Jos jollain kaverilla on öljynpainemittari, tietysti kannattaa mitata ensimmäisenä se öljynpaine, ettei se oikeasti ole liian alhainen tyhjäkäynnillä. Mittaristossa olevan valon pitäisi syttyä, kun öljynpaine laskee alle 0.5baariin.


By-pass venttiili. Jouselle löytyy mitat, millainen kuuluisi olla levossa ym.
Vespa GTS 250ie -06
Peugeot Rapido    50 -93

Partanen

Lämpölaajeneminen särkee paikkoja, jos lämpölaajenemisen mahdollisuus estetään. Jostain luin, että Akran asennusohjeissa kerrotaan, miten putki pitää asentaa, että ei paikat mene särki.

Onko öljyt milloin vaihdettu? Jo mainittujen seikkojen lisäksi tuli mieleen, että jos skootterilla on ajettu paljon lyhyttä matkaa, on öljyn sekaan saattanut kertyä liikaa polttoainetta.

Onhan se öljypropun takana oleva muovinen öljynsuodatin kunnossa? Puhdas, ja muuten öljyä läpäisevä?
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Hra47

Kysymystä tietäjille

Mun 2500 km ajettu 3satanen hukkaa jäähdytysnestettä. Tehnyt sitä ilmeisesti alusta asti. Takuu on voimassa mutta kiinnostaa tietäjien näkemykset. Merkkihuolto kun ei osannut edes öljyjä vaihtaa..prkl..