Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Variaattorin ml. kytkinrummun avaaminen

Aloittaja Coastside, 29.04.08 - klo:16:44

« edellinen - seuraava »

Coastside

Kyllä sillä auki saa mutta ilman säädettävää momenttia ei kiinnitystä kannata edes harkita.
Toisaalta iskukoneen sopivuudesta kampiakselin mutterien vääntelyyn ei kaikki ole luottavaisia, koska kampiakseli on koottu lämpöliitoksin ja voi kiertyä iskuista epätasapainoon.

Täällä on käsitelty tätä teema jo aiemmin rullien ja varien yhdeydessä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

focus

Joo, ei taida tuossa Blteman vehkeessä olla momentin säätöä, eikä taida olla Einhell KSS 12:ssakaan jota aattelin toisena vaihtoehtona. Toisaalta mitä olen lueskellut niin aika moni noilla näyttää etuvaria aukovan ja varmaan moni laittaa samalla pelillä kiinnikin...  :)

Hemmo


focus

No juu mutta kun aiheena on "Variaattorin avaaminen" niin ei liene haitane jos se tässäkin mainitaan...  ;)

Kysäisin paikallisesta huollosta ja he aukovat ja laittavat kiinni pulttipyssyllä.  Eipä tuon Focuksen mutteria muuten taida saadakaan auki kun siihen on aika mahdotonta väsätä mitään lukitsinsalpaa.

Coastside

Kun kiristysarvo on luokkaa 50 Nm ja pulttipyssy vääntää 310 Nm (31 kiloa metrin vääntövarren päässä), on varmaa että kierteet tai akselin saa piloille.

Se onnistuuko käyttää merkintäkeinoa ja vääntää samaan tiukkuuteen, kannattaa kokeilla momenttiavaimen kanssa jollain harmittomalla pultilla ja mutterilla työpenkissä ja monta kertaa. Ratkaisuna se olisi helppo.
Muutenkin kierteiden rikkominen kannattaa kokeilla, jottei vahingossa pääse sitä toteamaan.

Auton pyöränpulteille suositellaan 110 Nm ja jopa momenttiavaimen käyttämistä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Partanen

Mä olen pyöritellyt mutteria ensin sormin niin paljon kun sitä saa pyöritettyä. Sitten mutteripyssyllä vähän päräytellyt kiinni. Kun tarkkailee hylsyssä olevia merkintöjä, niin saa jotain tietoa paljonko mutteri on kiristynyt. Asiaa hankaloittaa sekin, että pyssyjä on eri tehoisia. Mitään yleistä sääntöä kiristykseen ei siis voi antaa. Siihen erilaisten muttereiden kiristämiseen tulee aikaa myöden vaan semmoinen tuntuma.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Coastside

Silloin aktiivina mutterinvääntäjänä ollessani oikean tiukkuuden vääntöön ei kannenpultteja lukuunottamatta momenttiavainta kaivattu, eikä siihenkään aina kun ei sitä viitsinyt etsiä. Väännon oppi mitoittamaan pultin jouston mukaan niin että kun lihasvoiman tarve kertoi että nyt se on sopiva, niin lopetin vääntämisen. Menetelmä oli niin varma etten muista yhtään mokaa, josta olisin saanut palautetta.

Kone ei vain suo minkäänlaista tuntumaa. Vain tuo hylsyn nytkyminen jotain kertoo. Yhden kampiakselin rikoin paineilmavääntimellä kun koetin käyntiin vääntää... ::)
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

A_sentaja

Se on totta, että samoja rojuja purkaessa ja kasatessa tulee "näppituntuma" työhön. Itsekkin yleensä olen vääntänyt ilman momenttia tai astelevyä, joskus aloittelevana asentajana tuli vedettyä siihen viimeiseen kierteeseen asti periaatteella "kyllä se vielä kiristyy".. :)
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Juha

Lainaus käyttäjältä: A_sentaja - 15.06.08 - klo:12:06
Se on totta, että samoja rojuja purkaessa ja kasatessa tulee "näppituntuma" työhön. Itsekkin yleensä olen vääntänyt ilman momenttia tai astelevyä, joskus aloittelevana asentajana tuli vedettyä siihen viimeiseen kierteeseen asti periaatteella "kyllä se vielä kiristyy".. :)
Tuota vikaa tuntuu itseltäni vielä löytyvän  ;D, mutta eiköhän tässä iän myötä tule kokemustakin.

focus

Hiukka yllättäen löysin paikallisesta pikkuliikkeestä passelin akkukäyttöisen max 120 Nm vääntimen...  :)

ihis

#25
Saahan pulttipyssyyn niitä momenttivarsia=Momenttisauva, eri Nm arvoilla. Sellainen voisi olla käytännöllinen.
Sitä en tiedä mahtaako noita olla esim 50 tai 55Nm arvolla....
***Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla***

kekra

Kenelläkään tietoa onko tuollaisia kuvassa näkyviä variaattorin lukitushärveleitä missään myynnissä? Näyttää ihan "tehdastekoiselta". Hämärä muistikuva että olisin jossain nähnyt myytävänä vastaavia. Tuollainen olisi kätevä kuljetella mukana penkin alla. Ei viitsisi alkaa ostamaan pulttipyssyä kun niin harvoin sille on käyttöä.

http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/lukitus.JPG

Samppa

Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

focus

Noita ei taida suomesta löytyä mistään?

kekra

Eipä taida. Ei ainakaan ole tullut vastaan.
Laitetaan vielä suora linkki jos jotakuta muutakin kiinnostaa. --> http://www.easyparts.nl/showarticles/0-311-3-31-1281/Variaattori---kytkinavaimet.html