Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) > Yleiset tekniset ongelmat, niiden korjaus ja vinkit

Vettä hulahti variaattoriin ajaessa

(1/3) > >>

kestosippi:
Eilen oli täällä Vantaallakin melkoinen sade juuri töistä lähdön aikoihin ja odottelin pahimman ryöpyn loppumista noin klo 17 paikkeilla.
Kyllähän se sade siinä näytti vähenevän ja läksin ajelemaan kotia päin.
No eipä siinä mitään ihmeellistä ole mutta siinä jonkin matkaa aivan märällä asfaltilla ajellessa huomasin aika myöhään melkoisen vesinotkelman tiellä mutta en siihen muuten reagoinut kuin ainoastaan valitsin aivan keskitien kohdan sen vesinotkon ylittämiseksi samalla vauhdilla.
No oliskohan ollu kuitenkaan enempää kuin 50kmh vauhti, mutta vettä olikin yli odotusten ja Pösöhän halkaisi veteen komeasti uraa mutta vauhti putosi siinä veden vastustuksessa lähes olemattomiin.

Säikähdin kovasti kyllä että kuihan tässä käyvvöö jos stoppaa keskelle sitä lätäkköä. Ei kumminkaan stopannut ollenkaan mutta moottori ulvahti koville kierroksille siinä keskipaikkeilla eikä ihan heti alkanut vetääkään olleskaan lätäköstä selvittyänikään.

Luulin jo että noinkohan multa olis hihna mennyt poikki sitten alkoi taas vetää ehkä vähän epätasaisesti aluksi. Lopulta veti ihan normaalisti.

Tapausta sitten kotiin päästyäni mietin vaatteitani kuivumaan asetellessani että variaattorin jäähdytyspuhallinhan se on saanut siitä Poson keula-aallosta vettä ja roiskinut variaattoriin tuutin täydeltä sitä vettä ja hihna on siitä sitten luistanut.

Partanen:
Taisi mönkijätkin tehdä samaa, jos variattorin tuuletuksen kautta vettä pääsi sisään. Skootterissa se eri, että rullat kuivana liikkuu. Eli skootteri tuskin tarvitsee edes kopan aukaisua. Ei muuta kuin ajoa vaan.

joni_k:
mönkijät tekee samaa jos upotetaan ja variaattorinkoppa vuotaa.tässä tapauksessa sadevesi ei toimenpiteitä vaadi.toinen olis jos olisi jotaki suomujua täynnä ;D

Partanen:
Ei variaattorikoppa vuotanut, mutta tarpeeksi syvälle kun ajaa, niin hörppää vettä ilmanoton kautta. Vaikka mönkijässä ilmanotto ja poisto sijoitettu ylemmäs kuin skootterissa, ns. snorkkeleilla.

Coastside:
Minun skodessa talviajossa ilman kopan tiivistettä sinne valui vettä ja se ruostui. Uittamisessa sen kuivaa kuumuus ja keskipakovoima, josta ei niin haittaa ole

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta