Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Kiinan 4T- Käynti- käynnistys- ja häiriöt, sekä materiaalivirheet (lue ohje!!!!)

Aloittaja Kenzy, 12.08.07 - klo:19:59

« edellinen - seuraava »

Coastside

#45
Baotianin alkuperäinen etujarrukokoonpano on tuossa tapauksessa sellainen että palat menee levystä ovi puoli senttiä ja kun palat kohtaa toisensa, ei jarru toimi. Kokonaisuus näyttää täsmälleen samalta kuin muissakin. Akselin paikka on teleskoopin keskilinjalla, ei korvakkeella kuten muissa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Jamppie

Taas sitä jouduttiin tänne kysymään apua... Ei hyvä ei... Alotetaampas. Vaihdoin skootteriin 60cc sylinterisarjan, kokosin, poljin ja starttasin. Voi sitä riemua kun se käynnistyi. Laitoin osat kasaan ja lähdin testaamaan. Skootteri alkoi pätkiä kun kaasua helläsi, johtui varmaan säädöistä. Pääsin risteykseen ja siihen se sammui... Yritin polkea ja koko saatanan variaattori antoi periksi. Kaamea naksahdus kuului. Taluttelin parisen metriä ja koitin startata, hyvin lähti käyntiin mutta edelleen kuului kaameaa kolinaa varista. Skoba auton kyytiin ja talliin. Irrottelin varin ja tulin siihen tulokseen että vika on polkimessa. Sillä nyt ei ole mitään väliä.

Tänään innostuin laittamaan skobaa ja melkoiseen vitutukseen sekin päättyi. Heitin polkimen nurkkaan ja muut jalka käynnistykseen liittyvät puolikuut yms... Sitten koitin sähköstartilla starttailla mutta ei mitään... Aluksi ei saanut kipinää kun tulppa oli särkynyt, mutta sehän on helppo homma vaihtaa. Seuraava starttaus ja ei mitään. Koittaa koittaa mutta ei vaan hörähdä. Bensaa se kyllä saa. Aikojen alussahan minulla oli sama käynnistys ongelma. Ongelmaksi selvisi että venttiilit vuoti. Luulen että sama juttu on tullut taas vastaan.

Irrotin venttiilikopan ja pyörittelin mangeettoa, jotenkin se tuntui kauhen raskaalta pyörittää. Kun pako-venttiili aukesi kuului suhina. Ihankuin ilmapallosta pääsisi ilmat pois, mutta vielä vetisempi ääni. Tälläistä ei ole tullut ennen vastaan. Itselläni on PiperCross ja luulen että se on taas kerran imeny paskaa sisään...

Kysynpä nyt teiltä mikä on ongelma? Kiitos jo etukäteen!

PS: Mallihan on sitten Fude Race -07

- Jamppie
Metallica - Fade to Black

"I'm 16 and truly I believe that songs like this need to be remembered. We need to let our children (when that time comes), know that there wasn't just? trance and dance music in our age. We had kept these LEGENDS alive all these years!"

Timo

Sehän on ihan normaalia kun mäntä tulee ylös,siellä on painetta,josta johtuen se on raskaampi pyörittää,ja kun venttiili aukeaa paineet pääsevät ulos.Ja kun sinulla on vielä tässä kohtaa uusi sylinteri,puristuksia on enempi.
Kokeile tulppa irti,painetta ei kerry,joten magneettoa on helppo pyörittää.

Oisikohan kaasari puolessa ongelma?
Tietysti syyniin nämä ainaiset imuvuodot.

Jupesetä

#48
Znenin vakiokansi, merkinnöiltään ZN50QT ja pakoventtiilissä samanlainen merkki kuin mersun tähti kärsii erittäin heikkolaatuisista venttiileistä. Vuosi ja 3100 km ajoa niin sulanut venttiileiden pinnoitteet palotilan puolelta suurimmaksi osaksi. Eikä ole ollut laihalla. Toivottavasti uudet kiinaventtiilit eri tehtaasta on parempaa tekoa.

Stormilta ostetut Lihai-kiinavenat oli liian lyhyet. Vituiks meni vaihtoprosessi.
Znen ZNQT50-11 aka Fude Classic vm. 2010

99roxi

Tuli hommattua tommonen baotian vm.2004. Ja nyt on semmonen vika että kylmänä on tosi huono lähtemään käyntii. tulpan vaihdoin ja puristukset ja imu on omasta mielestä ihan normaalit, ja kipinäki tulee ihan normaali. Sitten kun kone vähä lämpiää niin käynnistyvyyskin hieman paranee. uudella tulpalla ajettu noin. 100km ja nyt jo ihan noessa. venttilivälyksetkin on tarkastettu. ja suutinta vaihdettu pienempään. joka hieman paransi käynistyvyyttä.

Coastside

Tarkista bakeliitin kunto (ajoitusmerkki kohdalleen, jottei mahdolliset murut mene sylkkään). Käännä tyhjäkäynti-ilmaruuvia hieman kiinni ja tuki imuaukko startatessa vaahtomuovilla. Kokeile myös käyntiin polkimella jonka asentoa kannattaa muuttaa yläviistoon. Koneiston pesu ja voitelu öljyllä auttaa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Peros

onko oikeesti niin huonot stefat öljypumpun puolella näissä kiinalaisissa että ne pitää vaan moottorin normi asennossa öljyt sisällä muttei kyljellään? ja näyttää myös päästävän sisään hiekkaa..kolmessa koneessa jo tullut sama vastaan...

Coastside

Ei se stefoista hiekkaa päästä vaan usein täyttötulpan reuna kerää sitä ja kun vääntää auki se menee koneeseen.

Perän huohotin valuttaa öljyä jos kone on kyljellään.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Peros

#53
siitä se vuotaa magneeton luota kun laittaa kyljelleen. tänään sain uuden koneen paikalleen mut taas uus vika. kytkin jumii kiinni.. kun yrittää lähtä ajamaan niin aivan kuin se lähtisi isolla vaihteella eteenpäin..

Coastside

#54
Simppelit asiat on tehty vaikeaksi. Päätin tarkistaa ja rasvata kaasuvaijerin. Vaati poistamaan lampun kopan, mittarikotelon, jarrukahvan ja poraamaan risan ruuvinkannan pois. Ruuvit kannattaa vaihtaa normaalilujuuksisiin. Nippuakin piti purkaa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#55
Yksi murheenkryyni kiinalaisessa (on tullut myös esiin muissa valmisteissa) on jarruvalo katkaisimet kahvoissa. Niiden toimimattomus onneksi ilmenee heti koska ne ohjaa starttirelettäkin. Ne hapettuvat ja kuraantuvat jumiin koska ne ovat lialle alttiina ja käytännössä suojaamattomia.

Vika 1.
Jumittunut kytkin ei sytytä valoa. Irtoaa suosteen irroittajalla ja kun voitelee vaseliinilla, ei jumi uudelleen pitkiin aikoihin.

Vika 2.
Rumpujarrullisen kytkin on jarrukahvan rungon läpi pujotettu ja luistaa niin ettei valo sammu (jarruvalo 20 W on akulta ja se tyhjentää sen). Kahvarunkoon voi tehdä lukitusruuvin kierteet tai tangon ja kytkimen väliin kappaleen jota vasten se nippusiteellä kiinnitetään.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

tommi

Olipa surkealaatuinen tämä moottorikiinnike minkä tilasin Saksasta. Ei kestänyt kuin muutama sata kilometriä ajoa ja sisuskalut aivan sökönä, kuten kuvasta näkyy.  Alkuperäinen sentään kesti 5v ja siinä on sisuskalut edelleen kunnossa mutta repesi hitsisaumasta.

Siis aivan tuollaista haurasta, rosoista kumimössöä tuo täyte joka ei kestä mitään. Ihmettelin kun mopo meni kuin käärme mutkissa kunnes hoksasin että moottori liikkui sivusuunnassa varmaan reilun sentin. Onnistuisikohan tuon korjaaminen mitenkään? Oudosti suunniteltu kun keskellä on halkaisijaltaan isompi putki kuin päissä?


-Zone-


nuffield

Muutamana päivänä tällä viikolla kuului -07 Baotianin takarenkaan keskiön paikkeilta ikävää viiltävää ääntä, ihan kuin kivi olisi joutunut kahden metallin väliin ja pyörinyt siellä. Ääni hävisi välillä, mutta takarenkaan kun otti irti, niin ongelmakin selvisi. Jarrukenkien väliset jouset olivat molemmat menneet poikki ja jäivät toisinaan pyörimään ja aiheuttamaan viiltävän äänen. Liekö materiaalivirhe vai mikä.. Uudet palat tilaukseen siis, jousia ei varmaan yksinään saa mistään.
1988 Suzuki PV
2007 Baotian BT49QT-9D45
2012 Kymco 500i R ABS
2017 Honda NC 750XD

-Zone-

#59
Muistikuva, että nuo olisi ainakin lähelle saman pituiset http://www.mc-scatter.com/mopojen-osat-varaosat-jingheng-skygo-mankit-jarrukenkien-jouset-pari-p-11093.html
Edit: Vinkkinä että viri ja varan kenkien mukana tulloopi myös jouset http://www.virijavara.fi/kauppa/product_details.php?p=196