Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Adapteri virran ulosottoon usb liittimestä Like 50cc 2012

Aloittaja Erkki, 07.07.21 - klo:17:11

« edellinen - seuraava »

Erkki

Like 50cc vuodelta 2012 hanskalokerossaan usb liitin, mutta minkälainen tarkalleen eli mikä on/oli liittimen tyyppi vuonna 2012?
Meinaan siis adapteria joka on toisesta päästä USB 3.1 A-portti sopiva, mutta millainen se vanha mopon liitin siis on tyypiltään?
Eniten auttaa jos väännät ebaystä tms. esimerkin sopivasta tuotteesta.
EDIT: Hanskalokeron liitin onkin perinteinen 12 v tupakansytytin malli, joten joillekin kännyköille saa virtaa esim. tuolla: https://www.ebay.com/itm/383370442320?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
Em. siis Saksasta niin ei tarvitse tullailla kuten EUn ulkopuolelta.
EDIT2: antaa virtaa vain käydessä, ja ajaessa tärinä torppaa toimivuuden. Käytännössä laitettava tyhjäkäynnille louskuttamaan, lataa vartissa 10 % lisää Honor perusluuriin, nollasta täyteen noin kaksi tuntia ja vartti näyttää puhelin.

Kari69


Erkki

Mopossa on 6 ah akku ja 12 v. Sähköistä ymmärtämättömänä, kuinka paljon voi ladata kännykkää ilman/tai että moottori on käynnissä, eli miten virtaa riittää viekö se kapasiteetista paljon vai vähän?

Coastside

#3
6 Ah x 12 V = 72 Wh. Känny lataa 5 volttia 1 amperia siis 5 wattituntia. Kolmannes akun varauksesta on jätettävä käyttämättä, eli käytössä on 48 Wh. 10 tuntia sillä lataa jos ei ole muuta kulutusta.

Parasta on hankkia varavirtalähde.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

konenikkari

#4
Kovasti on huono hyötysuhde adapterilla jos 5V känny tyhjentää 12V/6AH akun 10:ssä tunnissa.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

Coastside

#5
Elämä on. Muuttaessa minä sain hyvän idean. Sähköt ei olleet kytketty. Skoden akusta sovittimella kännylle ei ladannut edes sitä mitä känny kulutti. ::) Sovittimessa oli 2 A merkintä. Jos muu kuin huijaus, niin niissä voi olla rajoitus virralle jos akun lataus ei ole päällä ettei tyhjennä akkua?
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Kari69

Jos tuo sovitin laitetaan autossa tupakansytkäriin eikä auto käy, niin siitä joko tulee virtaa tai ei tule. Tämä riippuu autosta. Jos tulee, niin sitä rajaa vain sytkärin sulake ja se on kyllä varsin suuri. Minun autossa (Audi A4) se on 15 A ja virtaa saa, kävipä auto tai ei. Edellisessä autossa (Opel Omega) virtaa ei tullut, jos auto ei käynyt.

Erkki

#7
Tuo on hyvä huomio, että virtaa ei välttämättä tule moottori sammuksissa. Joku voisi olettaa toisin. Kun laturi saapuu ensi viikolla niin kokeilen miten tässä tapauksessa on ja ilmoitan palstalle jotta menisi kenties jollekkin hyötytiedoksi.
EDIT: Elokuun alku ja ei ole laturia näkynyt, 19.7. piti olla perillä. Hyvittivät.