Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Muut merkit ja Kiinalaiset merkit

Mittari - vaijeri - pyöritin

(1/5) > >>

fudeisti:
Nopeus- ja matkamittari lakkasi toimimasta. Mistä kannattaa alkaa vikaa etsimään? Varmaan vaijerista, mutta kummasta päästä kannattaa alkaa purkamaan. En ole vielä viitsinyt oikein edes vilkaista...

Coastside:
Kannattaa irroittaa vaijeri alhaalta ja katsoa sen kunto, sekä pyörittäjän toiminta. Sitten jos se vaikuttaa ehjältä, niin pyörittää sitä vaikka porakoneella, seuraten reakoiko mittari siihen. Jos ei niin vaijerin irroitus myös ylhäältä ja tarkistus pyöriikö se ylhäältäkin. Jos pyörii niin mittarikauppaan uutta tai käytettyä etsimään. Mittareiden rakenne on sellainen ettei niille kannata tehdä mitään.

Edit:
Vaijeri tuleekin ulos kuoresta vetämällä. Sen voi vetää ulos ja katsoa kunnon.

fudeisti:
Pyörittäjässä on semmoinen ohut metallilevy, joka menee vaijerissa olevaan hahloon. Se levy on katkennut. Ilmeisesti pitää vaihtaa se pyörittäjä, mutta miten sen saa irti? On vähän piilossa...

jalat:
Suhteellisen helppo homma.
- Eturengas irti, johon tarvitset 2 lenkkiavainta tai jakoavainta. Avaat renkaan akselin toisen pään mutterin kokonaan auki.
- Vedät akselin pois paikoiltaan.
- Nostat etuiskunvaimentajasta (tai pyydät kaveria avuksi) ja vedät renkaan varovasti ulos. Mittarinpyöritin on sellaisessa hahlossa, joten kannattaa katsoa mihin suuntaan sitä rengasta vetämällä se parhaiten irtoaa. Laita tiiliskiviä tai muuta korkeata jota vasten voit tukea skootterin etuiskareista siksi aikaa kun räpläät muiden osien kanssa.
- Renkaan ja iskarien välistä voi pudota tiivisteitä tai stefoja. Pistä ne järjestykseen pöydälle, että osaat laittaa ne oikeassa järjestyksessä takaisin kun pistät renkaan kiinni.
- Renkaan ollessa irti paikoiltaan, se mittarinpyöritinkin irtoaa.

Takaisinlaitto on kamalampaa yksin. Kaverin kanssa huomattavasti helpompaa.

Coastside:
Pyörittäjän runko toimii akselilla myös holkkina. Akselin voi vetää osittain ulos ja vetää pyörittäjän pois. Koko pyörää ei tuon vuoksi kannata irroittaa, koska jarrusatula haittaa kokoamista.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta