Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vakuutusmaksu, yhtiöiden vertailua

Aloittaja Tiina89, 27.04.07 - klo:16:15

« edellinen - seuraava »

MORPA

Lainaus käyttäjältä: Coastside - 13.05.18 - klo:11:33
https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/onko-sinulla-maksuhairiomerkinta-is-varaudu-ikavaan-yllatykseen-liikennevakuutusta-ottaessasi/6520826

Jos on maksuhäiriömerkintä voi vakuutuksen joutua maksamaan vuoden verran etukäteen.

Suomessa on sen kaltainen laki liikennevakuutuksista, ettei ennen sen kumoamista vakuutusyhtiöiden kannattaisi narista yhtään mistään. Liikennevakuutus Suomeen rekisteröidystä ajoneuvosta on otettava suomalaisesta vakuutusyhtiöstä. Ei pääse ulkomaalaiset vakuutusyhtiöt hintoja polkemaan. Luottotappiot ovat lisäksi aivan merkityksetön menoerä vahinkovakuutusyhtiössä. Vakuutusyhtiöthän toki voivat jälleenvakuuttaa omia vakuutuksiaan ympäri maailmaa, eli niillä on monopoli siirtää riskejä ulkomaille. Tuolla maailmalla on vakuutusyhtiöitä jotka vakuuttavat näitä piskuisia suomalaisia vakuutusyhtiöitä, kun ei niillä ole riittävää riskien sietokykyä. Miksi muut näiden samojen yhtiöiden jälleenvakuuttamat yhtiöt eivät voi tarjota mopediin vakutusta Suomessa.

Juu, olen saanut paskaa palvelua vakuutusyhtiössä, enkä koskaan vahingon kattavaa korvausta.
Liikennesika.

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

nythän ainakin pop vakuutus tarjoaa kilometreihin perustuvaa vakuutusta autoihin.

Coastside

POP tyrkkää mainosta missä on reiut bonukset moottoripyörävakuutuksille. Onko niihin ennen saanut bonuksia?
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

andersand


viisnelonen

Vielä muutama vuosi sitten bonuksia ei saanut kuin ajan myötä kerryttämällä.  Nyt on peli muuttunut niin että voi saada heti alkuun bonuksia esim asiakkuus tai ihan vaan pärstäkerroin perusteisena.
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

MORPA

Tän keskustelun lähtökohta on jo väärä. Vertaillaan vaan hintoja, mutta unohdetaan se, että maksaako se vakuutusyhtiö mahdollisen vahingon. Kuinka innokas on jokin vakuutusyhtiö peräämään liikennevakuutuksesta maksettua korvausta vakuutuksenottajalta. Jos joku on niin pihalla kuin vaan olla ja voi, niin ihan vihjeenä, se liikennevakuutus kyllä kattaa vastapuolen vahingot ja kaikki henkilövahingot, mutta sillä vakuutusyhtiöllä on aina se oikeus vaatia nää summat vahingonaiheuttajalta jos siihen on perustelut, ja usein näin myös on.

Itte ajoin kissaa väistäessäni auton ojaan ja joku äijä tuli mölyymään, että ampuu mun kaltaiset rattijuopot omistamallaan hirvikiväärillä. No mä sain sakot liikenteenvaarantamisesta ja en tiedä jäikö äijälle kivääriä. Auto meni niin vähän rikki etten jaksanut vakuutusyhtiöltä vaatia korvauksi muusta kun sen ojasta vinssaamiseen. Muutaman satasen vahinko ylitti juuri ja juuri omavastuun, eli kärsin vahingon itse. Hinaushommissa taas ei ollut omavastuuta. Noin periaatteessa vakuutusyhtiöllä olisi jo tuon sakon perusteella ollut jonkinmoiset mahdollisuudet evätä korvaukset auton korjaamisesta, mutta ei sen tielle kiskomisesta. Kävin tän asian lakimiehen kanssa läpi.

Puhalsin ihan nollat.
Liikennesika.

mopotinx3

#712
IF on aika halpa. Paikkakunta ja vahinkohistoria vaikuttaa. Vähän reilu satanen se on. POP-vakuutus on 200€. Heikommalla ajotaidolla varustettuna joutuisin ostamaan kaskon yli 1000 euron kulkupeliin. Yleensä skootterini ovat satasen pelejä, joten ei tarvetta kaskolle. Moottoripyöräänkin saa hinausvakuutuksen ja matkustin pari vuotta sitten 55 km lavettiauton kyydissä akun poksahdettua ylilatauksen takia. Tuommoinen pitkän matkan hinaus olisi varmaan ollut 300 ekeä.
Autoihin pikkukasko on myös hyvä, kun on niitä ajonestovikoja ja muita CAN-väylä stoppeja. Volkkari, Audi ja Ford on lanseerannu 100 000 km:ssä laukeavia TFSI ja ecoboost myllyjä, joten hinaukselle on kova kysyntä.
Gilera Runner Black Soul

Coastside

Omavastuut kannattaa muistaa kun vakuuttaa, ettei maksa tyhjästä. Vakuutusyhtiöt eivät muista mainita asiaa. Useinmiten vakuutuskorvaustilanne tulee vuosien päästä ja tavaran arvo on ehtinyt laskea lähes nollaan.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

skootterin arvo nolla. jos kolaroi niin  pääasia että toinen osapuoli saa korvauksen.

Coastside

#715
Pakollinen vakuutus korvaa vastapuolen rutut... ja omat kipeät

Jos pistää säästöön sen rahan mikä menisi kaskoon, saa hyvän hasardivaran. Ellei nyt aio tarvita korvausta pian.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Sprite

#716
Laskeskelin ja vertailin tulevan kakspyöräiseni vakuutuksia.
vahinkohistoria priima, paikkakunta roi. Halvin pop, vain pakollinen liikennevak. N. 180eukenia. Kuskin vm.82
Mitä son muualla?
Mopo on bt49qt-9 vm07 tai sinne päin...

Palosella

Pop on minullakin ylivomaisesti halvin 2-pyöräisissä. Autoissa taas POP on yksi kalleimmista. Esimerkkinä 1999 vuoden Seat Cordoba, POP oli jotain 700-800 väliiin muistaakseni pelkkä liikennevakuutus. IFillä oli liikkari alle 300 siihen samaan autoon.

vanadoo

Kannattaa miettiä myös If vakuutusyhtiötä.
En muista liikennevakuutuksen hintaa tarkasti (alle 200 kuitenkin), mutta vakuutus ei ole vuodenaikapainotteinen, joten skoden saa laitettua helposti seisontaan talven ajaksi, eikä tarvitse maksaa "turhia" maksuja ellei skootteriaan käytä. Saa vakuutusmaksut helposti puolitettua.
Voi olla että muissakin vakuutusyhtiöissä on nykyään sama käytäntö, mutta Ifin vakuutusmyyjä sattui soittamaan muutama viikko sitten ja kun siinä samalla tarkistin Ifin käytännön seisonta-ajalta, ajattelin kertoa jos jollekin olisi asiasta jotain hyötyä  ;)
Oma skode vielä seisonnassa.
Ps. Jos jollain on myydä halvalla katteet Solifer XTR:n, laittakaa viestiä tulemaan  ;D

Coastside

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006065069.html

Muistutus siitä keiden kanssa on tekemisissä. 400 eeron maksun unohtamisesta 16000 lasku.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04