Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Vakuutusmaksu, yhtiöiden vertailua

Aloittaja Tiina89, 27.04.07 - klo:16:15

« edellinen - seuraava »

Samppa

Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

konenikkari

Lainaus käyttäjältä: Samppa - 09.05.18 - klo:15:25
http://www.skootterini.com/web/uutisarkisto/183-moposkootterin-vakuuttamisen-kustannukset-2018

Vuoden 2018 tiedot.

Miksiköhän moposkotun vakuutus ei kerää bonuksia, eikä kuljettajan vahinkohistoria tai asuinpaikkakaan vaikuta.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

joni_k

asuinpaikka kyllä mulla vaikutti ainakin?

Samppa

Asuinpaikkakunta vaikuttaa kyllä osalla yhtiöistä.

Jaa kerrytä bomuksia. Varmaan voittojen maksimoimiseksi.  ;D
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Jkarha

Mahtaa muuttua nuo vakuutuksen hinnoittelut nopeasti jos Lähitapiola kyselyn aikana (5/2018) on ilmoittanut pakollisen liikennevakuutuksen
hinnaksi henkilön iästä ja sukupuolesta riippuen 132-152 eur / vuosi kun heidän verkkolaskuri laskee minulle nyt 259,54 eur / vuosi.

Vespa LX50 4T4V 2013

Samppa

Eli laskuri tarjoaa suunnilleen heidän viime vuoden hintaa? Kannttaa soittaa ja kysyä. Vaikea uskoa, että toukokuun jälkeen on mitään tapahtunut tai sitten hinnoittelu poikkeaa jollakin ihmeen laskentatavalla siitä, mitä meille on ilmoitettu.  >:(
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

PappaSkootteri

osassa vakuutusyhtiöissä on myös väliä onko yhdelle vaiko kahdelle rekisteröity
Dacia Duster 4WD 1,5D
Harley-Davidson Dyna
Vespa LX 50 2T
Vespa PX 150
Vespa Sprint
Piaggio Fly 50 4T
Peugeot Elystar 50 2T

vanadoo

Olen etsinyt jo jonkin aikaa moottoripyörää ja käynyt katsomassa vakuutusyhtiöiden laskureilla millaisella hinnalla liikennevakuutus heiltä irtoaisi.
Aikas samaa tasoa ne kaikilla yhtiöillä näyttävät olevan, yhtä poikkeusta lukuunottamatta.
Niissä moottoripyörissä joiden vakuutushintoja olen vertaillut, halvimman vakuutuksen näyttää tarjoavan OP vakuutus.
Ei tietenkään päde aina, mutta mielestäni isomman moottoripyörän/maxiskoden omistajan kannattaa tarkistaa saisiko omaansa halvemman vakuutuksen tästä yhtiöstä   :)

Eki

Itselle oli nyt 2018 edullisin OP Vakuutus: 211€/v, ennen oli POP, minkä hinta noussut 205€:sta 280€:n.
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

vhild

Täyskaskoineen edullisin itselleni oli POP (mopo, Helsinki, 49-v mies) vaikka OP olisi ollut "oma" pankki. Tapiola oli aivan järjettömän kallis mikä on ristiriidassa täällä ilmoitetun kanssa. Helsingissä korkeammat maksut muutenkin?

HiTec

Lainaus käyttäjältä: vanadoo - 29.07.18 - klo:09:56
Ei tietenkään päde aina, mutta mielestäni isomman moottoripyörän/maxiskoden omistajan kannattaa tarkistaa saisiko omaansa halvemman vakuutuksen tästä yhtiöstä   :)

Itsellä on kaikki konepyörät aina olleet IF:ssä, sillä sieltä olen saanut niille edullisimmat vakuutukset, täyskaskoineen kaikkineen. Mutta nyt POP yllätti ja painoi Hondan vak.maksun alle tuon => mopen vak.yhtiö vaihtui. No samalla vaihtui myös as.vaunun ja peräkärrynkin vakuutukset tuonne, sillä tarjosivat täyskaskon samaan hintaan mitä wanha yhtiö osakaskoa ja jos olisin nostanut nuo wanhassa heidän täyskaskolleen, olisi hintakin luokkaa 2-3x :o Suurimpana erona osa- ja täyskaskojen välillä luonnonvaraturva, josta korvataan jos esim. puu kaatuu vaunun päälle ja tuota ei as.vaunussamme tuon karvaisen hinnan vuoksi wanhassa yhtiössä siis ollut, nyt uudessa on 8)
Suzuki GSF1250SA GT ABS -08

HiTec

Lainaus käyttäjältä: HiTec - 16.08.18 - klo:20:57
No samalla vaihtui myös as.vaunun ja peräkärrynkin vakuutukset tuonne, sillä tarjosivat täyskaskon samaan hintaan mitä wanha yhtiö osakaskoa ja jos olisin nostanut nuo wanhassa heidän täyskaskolleen, olisi hintakin luokkaa 2-3x :o

Kerrankin kävi tuuri tämän vaunu-vakuutuksen kanssa, sillä POP:lla oli erikois-kamppis juuri tuolla hetkellä päällä ja siksi tuo hintataso oli nuinkin maltillinen. Tänään otettuna tuo sama olisi ollut juurikin tuon 2-3x kalliimpi kuin mitä tuo oma jo voimassakin oleva vak.sopparini nyt on :)
Suzuki GSF1250SA GT ABS -08

jumpingstone

Otin juuri Citroen Berlingoon liikennevakuutuksen. Ifista sen sai 150 eurolla. Tapiolasta otettuna heidan nettilaskurin mukaan hinta olisi 400 euroa. Jos olisin antanut autoliikkeen hoitaa vakuutuksen ottamisen rekisteroinnin yhteydessa olisi liikennevakuutuksen hinnaksi tullut n. 550 euroa/vuosi. Hintaero on mielestani taysin kasittamattoman suuri.

MORPA

#704
Joskus aikaisemmin nuo vakuutusyhtiöt on maksattaneet keskittämisalennukset sillä, että jokaisessa vakuutuksessa kissan kautta taloon ja mopoon on ollut toisiinsa kytkeytyvät bonukset jotka sitten putoavat kaikki samassa rysäyksessä.

Useimmiten kannattaa ottaa vaan pakolliset vakuutukset ja niiden lisäksi vakuuttaa ainoastaan kohteet joiden arvo ylittää oman taloudellisen riskinsietokyvyn, tai joiden mahdollisuus joutua korvattavaksi on selkeästi keskivertoa suurempi. Mopon täyskasko voi täyttää ainoastaan jälkimmäisen määritelmän. Osamaksusopimuksiin liittyy lähes poikkeuksetta vakuutuspakko kaikkea mahdollista vahinkoa vastaan. Pitää melkein ottaa vakuutus akuuttia ja myös jatkuvaa persaukisuuttakin varten ;D

Vakuutusyhtiö osaa laskea riskit aivan mainiosti ja jos ei osaa, niin sellaista osaamista osaamaton vakuutusyhtiö on käytännössä mennyttä.

Yks jo edesmennyt vakuutusmyyjä vähän suuttui kun kerroin sille ettei vakuutusta lähtökohtaisesti kannata ottaa kuin suunniteltua vahinkoa varten. Kun se sitten vähän rauhottui, niin kerroin sille, ettei käytännössä voi saada vahinkoa vastaavaa korvausta ilman korvausta alentavaa vakuutuksenottajan menettelyä ilman huolellista suunnitelua. Sain ajatukselleni hiljaisen hyväksynnän.
Liikennesika.