Skootterini.com

Moposkootterit => Yleinen keskustelu moposkootterit => Aiheen aloitti: Tapsa - 28.04.07 - klo:10:16

Otsikko: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Tapsa - 28.04.07 - klo:10:16
Tässäpä tämä ikuisuuskysymys, mitäs mieltä admin on?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 28.04.07 - klo:16:49
Kysymys on hankala, koska riippuu mielestäni niin paljon monesta tekijästä. Halpa hinta on tietysti erinomainen asia, mutta toisaalta laatu ei ole ollut ainakaan erään korjaamotuttavani mukaan kovin tasaista. Eli, eri erissä saattaa esiintyä aikapaljon laadussa heittelyä (toinen laite voi toimia kuin unelma ja toinen taas voi olla kokoajan hajalla). Merkkiskoottereissa laatu on ollut puolestaan ennenkaikkea tasaisempaa. Toki "maanantaikappaleitakin" löytyy varmasti merkistä kuin merkistä.
 
Vastaavasti halppisskoottereiden jälleenmyyntiarvot ovat monien mielestä melko huonoja ja esim. Nettimotosta näyttää saavan melko uusia pelejä 300eurosta ylöspäin. Toisaalta jos laskee että mopo maksaa uutena halvimmillaan noin 590euroa ja siitä saa parin vuoden jälkeen 300 euroa ei erotus ole kuin 290 euroa. Tuo on mielestäni aika pieni "tappio". Toisaalta on kuitenkin mielenkiintoista miksi käytettyinä myytävissä halppisskoottereissa ajetut kilometrit ovat tyypillisesti melko pieniä, kun vertaa ns. laatumerkkiin. Voisiko kertoa siitä että omistaja on kyllästynyt laitteeseen ja haluaa siitä mahdollisimman nopeasti eroon (esim. vikojen vuoksi)?

Halppisskoottereiden kokoonpanossa eri tehtaiden välillä on myös eroja. Osa saatetaan kasata nyrkkipajoissa ilman mitään ammattitaitoa ja osa taas tehtaissa jotka noudattavat esim. laatustandardeja ja näitä myös valvotaan. Tyypillisesti ammattitaitoinen kasausosasto (tehdas) on myös tietoinen merkin kasauksessa, tai merkissä olleista ongelmista (eli siis ongelmista jotka voidaan jo kasausvaiheessa korjata). Näitä voivat olla esim. kolon kovertaminen bensaletkulle katteisiin siten ettei letku litisty ajossa, tai ruuvien ja pulttien kunnollinen kiristäminen tai korvaaminen paremmilla. Vastaavasti huonoimmat sähköosat (esim. releet ja jopa sytytystulppa) voidaan korvata laadukkaammilla jo kokoonpano-osaston toimesta. Eli siis pieniä asioita, jolla saadaan asiakkaista kuitenkin huomattavasti tyytyväisempiä.  Toiset kokoonpanotehtaat eivät näistä asioista välitä, vaan jättävät "ongelmat" suoraan asiakkaalle.

Kannattaa myös muistaa että vaikka kokoonpano-osasto olisi kuinka hyvä ja laatustandardeilla valvottu, ei se riitä tekemään helposti hajoavista osista laadukkaita. Tällä osasatolla olen nähnyt mm. erilaisia valuvikoja (lohkot, sylinterit), sekä jo mainituista sähköosista aiheutuneita vikoja. Joskus on eteen tullut myös melko mielenkiintoisia patenttiratkaisuja jotka on tehty laatuskoottereissa täysin toisella tavalla kuin ns. kalliissa. Näissä on ilmeisesti haettu halppiksissa kustannussäästöjä. On ollut esim. tapauksia joissa etupää (etuhaarukka) ei ole ollut vahvuudeltaan samaa luokkaa kuin laatuskoottereissa, tai rungon hitsaukset ovat olleet "sinnepäin" Tällaisista asioista saattaa syntyä myös turvallisuusriski mikä on tietysti ikävää. Tiedän kuitenkin, että osa ns. halppiksien myyjistä tiedostaa nämä riskit ja ajattelee asiakkaan parasta tilaamalla vehkeet sellaisista paikoista jotka tekevät asiat oikein. Alalla voi tietysti (ja varmasti myös onkin) olla myös toimijoita jotka ostavat sieltä mistä halvimmalla saavat ja toki myös mahdollisesti myyvätkin halvimmalla eteenpäin. Tavallisen kuluttajan on hyvin vaikea varmistua näistä asioista. Toki täytyy korostaa edelleen, että ostamalla ns. laatuskootterin ei välttämättä saa skootteria, jossa ei ole, tai johon ei koskaan tulisi mitään vikoja.

Yksi asia on myös varaosien saatavuus myös tulevaisuudessa (vaikka tämä velvoitetaankin myyjän puolelta turvaamaan tietyksi ajaksi), sekä huoltopisteiden vähyys ja ruuhkautuneisuus. Ei välttämättä ole kiva odottaa skootteria kesäkuussa korjaamolta 5viikkoa, kun parhaat ajoilmat menevät ohi. Nämä asiat on tyypillisesti hoidettu laatumerkeissä tehokkaammin. Toki myös tällä puolella sesonkiaikoina korjausajat voivat olla mielestäni kohtuuttomia.

Yhteenvetona voisin todeta, että itse voisin ihan hyvin ostaa halppisskootterin, mutta se johtuu nimen omaan siitä, että tiedän (tai ainakin kuvittelen tietäväni) kaksipyöräisten korjaamisesta jotain. Eli en olisi viemässä skootteria ensimmäisten pikkuvikojen tullessa korjaamolle. Vastaavasti osaisin ja jaksaisin käydä skootterin kohta kohdalta lävitse ennenkuin ajaisin sillä metriäkään. Siksi suosittelenkin "halppiksia" henkilöille jotka tietävät tekniikasta jotakin ja ovat valmiita itse korjaamaan, tarkistamaan ja näkemään hieman vaivaa. Siihen suhteutettuna tuo halpa myyntihinta ei mielestäni ole paha.

En kuitenkaan voi ainakaan vielä suositella "halppista" esim. tyttärelle, jolle äiti on ostamassa skootteria ja kumpikaan ei tiedä tekniikasta mitään, eli eivät osaa vaihtaa edes japanilaista sytytystulppaa ja kunnon öljyjä (sori tytöt ja naiset, tiedän että teissäkin on varsinaisia kotimekaanikkoja) Tämä siis vain huonona esimerkkinä...

Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: newstb - 29.04.07 - klo:18:36
itsellä on taiwanilainen merkki,hintaa tuolla uutena oli 2400e.
malliston lippulaiva siis moposkoottereista.
laatuun olen ollut tyytyväinen mielestän peittoaa monet yamahan tuotteet joita olen purkanut ja kasannut.

tekniikka perustuu hondan ja piaggion jonkinlaiseen yhdistelmään, joka on mielestäni varsin toimiva.jarrut olivat vuonna 2002 kärkitasoa ainakin jonkun englantilaisen artikkelin mukaan,itse niitä ehostin vielä teräspunosletkuilla tosin.
jousitus on varsin lötkö sporttisimpiin verrattuna.

käytettyjen hinta noissa on yllättäen pysynyt suhteessa varsin hyvänä mielestäni.
laatu tuote ilman laatumerkkiä-toimii  :)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 01.05.07 - klo:19:55
Tällä viikolla tulee kiinalainen menopeli, hintakysymys lähinnä, sillä 700 € ei ole paha hinta BT49QT7 - skodesta.(http://kauppa.savenmaa.fi/files/savenmaa/productpics/4230picture1Upload.jpg)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 01.05.07 - klo:21:38
Kirjoittelehan sitten kokemuksistasi Kiinalaisen kannsa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 02.05.07 - klo:17:56
Varmasti kerron, nyt vielä odottaessani skootterin lähtöä liikkeestä kotiini voin todeta etukäteismaksun olevan huonon idean ostajan kannalta. Ehkäpä huomenna tiedän asiasta jo enemmän.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 03.05.07 - klo:20:15
Nyt on skootterini saapunut ja rekisteröity, sateinen sää ei vielä houkuttele ajelemaan toistaiseksi. 
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Isä Camillo - 05.05.07 - klo:17:47
Tekniikan Maailmakin testannut:

http://www.jm-racing.fi/luettelot/tm1105baotianvskeeway.pdf
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 05.05.07 - klo:21:35
Joo, toi on vanhemman mallin testaus eli eroja löytyy omaan menopeliini verrattuna.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Make - 17.05.07 - klo:21:48
Itselläni on kokemusta Zoner merkkisestä kiinalaisesta, jolla tuli ajattua sellaiset 6000km kunnes möin mopon pois. Tilalle hankin käytetyn toisen kiinalaisen tai unkarilaisen...mene ja tiedä, nimittäin Keeway Focuksen.

Heti uutena Zonerin vilkuissa oli vikaa. Avasin etukatteen ja liittimiä tarpeeksi liikuttelemalla löytyi maajohdon löysäkosketus eräässä liitoskohdassa. Samoin etukatteen alla olevat laturin keinokuormat olivat sulattaneet parin johdon kuoret, siten että kupari paistoin kuoren alta. Johdot makasivat kuumaa vastusta vasten aina käännettäessä. Korjasin kyseiset jutut ja matkanteko alkoi. Tosin heti ensi metreillä vaihdoin variaattoriin kevyemmät rullat, koska kiihtyvyys oli varsin maltillista alkuperäisosilla.

Varsinaista vikaa Zoneriin ei tullut 6000km aikana. Venttiilit joudun säätämään pari kertaa ja uusi tulppa oli myös hankittava kiinalaisversion tilalle.

Jos vertaan Zoneria nykyiseen Keeway Focukseen niin Zonerissa oli mielestäni parempi kyyti. Sen jousitus pelasi paremmin, vaikka renkaat olivatkin kaksi tuumaa pienemmät. Ajoasento oli myös yllättävät hyvä ja penkin ja lattian korkeusero riittävä 187cm pitkäjalkaiselle kuskille. Ajotilaa oli siis saman verran kuin Keewayssä.

Myös Zonerin (4-t) ääni miellytti korvia, mutta olihan siinä hitusen verran enemmän huollettavaa kuin nykyisessä ajopelissä. Jos vertaan Zonerin ja Keeway moottoreiden luonnetta niin Zoner oli kuin perinteinen diesel auto ja Keeway kuin bensa auto. Zonerin moottori väänsi varsin mukavasti ja jaksoi kuljettaa 100kg matkalaista ihan mukavasti, mutta tehon tuntua Keewayssä on paljon enemmän (Keewayssä on ilmeisesti joku pirisarja asenettuna)

Näistä ns merkkiskoottereista ei minulla ole kokemusta, mutta molempiin em kiinalaisiin olen ollut todella tyytyväinen. Hinta/laatusuhde ovat mielestäni olleet kohdallaan. Keeway on noin 2x kalliimpi kuin Zonerin ja kyllä täytyy myöntää, että ainakin päällisin puolin havaittavia laatueroja myös löytyy Keewayn hyväksi. Sitä en osaa sanoa löytyykö kuitenkaan 700eur edestä.

Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 18.05.07 - klo:09:52
Hyvät kokonaistestikommentit. Jos vikalista jäi 6000kilometrin aikana ainoastaan noihin mainitsemiisi, palveli skootteri mielestäni erinomaisesti hinta-laatu suhteeltaan. Nuo ovat kuitenkin sen verran pieniä "huoltotoimenpiteitä". Kun saat Keewayhyn kunnolla kilometrejä, pistä yhteenveto kokemuksistasi myös kyseisen laitteen kanssa tulemaan tänne palstalle.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:20:44
Meillä on Yiying MTX-2 tytöllä ajossa, kilometrejä nyt 6200 paikkeilla.

Vikoja on ollut:
- Toinen takavilkku lakkasi toimimasta, vika löytyi irronneesta tinauksesta ohjaustangon juuresta. Takuukorjaus.
- Vaihtaessani variaattorihihnan uuteen 1600 km kohdalla alkuperäinen oli lähes loppu ja olisi katkennut pian. Uusi hihna ja jäykempi vastinjousi takuuna.
- Nyt näkyi olevan toinen ajovaloista pimeänä, sekä kauko- että lähivalo. Polttimo musta...
- Ajovalot himmenevät jarruvalon tai vilkun syttyessä niin että se vaikeuttaa ajamista pimeällä. Takuuseen tullut uusi virtapuola+magneetto ei auttanut yhtään mitään.
Jos jollakulla on tähän selkeä ratkaisu niin olisin tiedosta kiitollinen.

Mopo on isokokoinen, kelvollinen ajettava ja pienikulutuksinen vaikka variaattorinrullat on vaihdettu 5-grammaisiksi.
Ihme kyllä venttiilejä ei ole tarvinnut kertaakaan säätää.
Öljyt on vaihdettu noin 500 km välein.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 15.07.07 - klo:20:54
- Ajovalot himmenevät jarruvalon tai vilkun syttyessä niin että se vaikeuttaa ajamista pimeällä. Takuuseen tullut

Eli viittaa virran riittämättömyyteen. Toimiiko lataus normaalisti ja onko akku hyvässä vedossa?

PS. Oliko tuo alkuperäinen variaattorinhihna Kiinalaisvalmisteinen, vai käyttävätkö Kiinalaiset näissä Länsimaalaisia osia?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:21:03
Juu, lataus on OK (en muista enää jännitteen suuruutta, mittasin toki).
Akku on alkuperäinen ja kunnossa, jopa talven seisonnan jäljiltä jaksoi pyörittää käyntiin.
Jännite ajovalopolttimon kannalla putoaa toista volttia kun jarua painaa tai laittaa vilkun päälle...

Hihna oli kinuski ja niin on nykyinenkin, seuraavaksi yritetään saada jostain Gates.
Joku Kymcon hihna on niin lähellä mitoilleen että sekin toimii.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 15.07.07 - klo:21:05

Ihme kyllä venttiilejä ei ole tarvinnut kertaakaan säätää.Huh huh. Niinno, tuleehan ne säädettyä sitten kansiremontinkin yhteydessä.  :o

Vai tarkoitatko, että ei ole tarvinnut säätää, mutta tarkastettu on?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:21:10
Niin, tarkastettu on mutta ei ole ollut säätötarvetta. ::)
Tätä menopeliä huolletaan liiankin tiheään. ;D

Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 15.07.07 - klo:21:19
Kokeileppas kuitenkin vaihtaa se akku. Itselläni on ollut samaa ongelmaa huonojen akkujen kanssa. Akku on kyllä saattanut jaksaa hyvinkin pyörittää vehkeen käyntiin, mutta useampien sähkölaitteiden yhtäaikaista kuormitusta se ei ole kunnolla jaksanut. Voihan myös olla että  virtajohto on jostain kohtaa huonosti kiinni ja yhden, tai parin johtimen pinta-ala ei riitä virran kuljetukseen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:21:29
Jossain oli muuten juttua siitä että ongelma olisi kaikissa -06 mallisissa MTX-2:ssa.
Näissä on kahdet ajovalot ja mm. 4 parkkipolttimoa edessä, silläkin on vaikutuksensa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 15.07.07 - klo:21:36
No silloinhan virtakapasiteeti ei yksinkertaisesti riitä noin monelle härpäkkeelle.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 15.07.07 - klo:21:38
Rakentelin oman ketjun akuille:

http://www.skootterini.com/foorumi/index.php?topic=153.0
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:21:56
Lainaus
No silloinhan virtakapasiteeti ei yksinkertaisesti riitä noin monelle härpäkkeelle.

Homma ei mene ihan niinkään; jarruvalopolttimohan ottaa virtaa vain 21 wattia eikä se ole juuri se korsi joka katkaisee kamelin selän, kokeilin ilman toista ajovalopolttimoa ja parani muttei läheskään tarpeeksi.
Kytkentää pitäisi muuttaa jotenkin mutta kun ei ole olevinaan aikaa perehtyä tuohon.

Olikohan vielä niin että vilkut ja jarruvalo toimivat virta päällä kone sammuksissa joten ne saavat virran akulta, ajovalot eivät toimi muuten kuin koneen käydessä.
Mitenkähän jos kytkisi ajovaloillekin virran akusta...

Näissä on ollut niin vähän valopuolella johtovikaa tms. häiriötä (ainakaan takuuaikana) etten ole päässyt työpaikallakaan tarkemmin tutustumaan kytkentöjen sielunelämään.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 15.07.07 - klo:21:59
Pitääkö kummankin ajovalopolttimon palaa yhtaikaa? Vai onko toinen kaukovalo ja toinen lähivalo? Mopossa ei riitä virta kahden lähivalon samanaikaiseen käyttöön?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: dealer - 15.07.07 - klo:22:04
Molemmissa on sekä lähi- että kaukovalo.
Tosiaan kokeilin yhdellä polttimolla, parempi niin muttei hyvä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kappas Vaan - 15.07.07 - klo:22:08
Mielenkiintoista . omassa skootterissani on myös kaksi umpiota, H4- polttimot ja linssityyppiset umpiot. Kummatkin palavat erikseen, toinen pitkille ja toinen lyhyille valoille.Katsopa lukeeko valojen kehyksissä/lasissa että kumpikin on tarkoitettu lähivaloksi. Tämä voisi olla syy sähköjen riittämättömyyteen. Sähkö ei vaan riitä kulutukseen vaikka kaikki olisi muuten kunnossa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: FrozenCorpse - 09.08.07 - klo:13:50
Ovat niin heppoisia, kun on kapeet renkaat, kova ja neliömäinen penkki ja toi huono kiihtyvyys. Vetoa ei juurikaa löydy mäkiin ja huollotki pitää tehä vaikka minkä tahon ja mutkien kautta.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kenzy - 09.08.07 - klo:14:00
Pyhpah, turhaa yleistämistä tuommonen ;) Huollot tehdään kotipihassa, johon kääntyy kaksi mutkaa isolta tieltä :) Tottahan se on, että ei Kiinan-skootteria kannata välttämättä hommata, ellei omaa lievää itsetuhoista ajattelutapaa ja armotonta kiinnostusta ropata mopoa. Itse en voisi parempaa "hermolomailua" tietää tällä hetkellä kuin tuo mopon ropaus, eikä mopossa tosin mitään vikaa ole ollutkaan, on ollut vaan pakko purkaa kaikki ja rasvailla liikkuvat osat ;) Penkki on hyvä ja oikealla korkeudella, renkaat on leveät ja 12-tuumaiset, hyvä peli, mutta en välttämättä haluaisi tonhintasta skuutteria huolloissa käyttää, 120 euroa lupasivat ensihuoltohinnaksi :D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Baotian - 10.09.07 - klo:17:45
Juuri niin , Kenzy.
12" tuuman renkaat ovat omassanikin ja penkki erittäin hyvä ajamisen kannalta.
Mäkiin saa enemmän vetoa rullien vaihdolla, mutta en ole nähnyt sitä tai rivakampaa kiihtyvyyttä toistaiseksi tarpeellisiksi.
Renkaat tosin ovat muovivoittoiset ja ne menevät vaihtoon keväällä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Tiina89 - 14.09.07 - klo:21:45
Ovat niin heppoisia, kun on kapeet renkaat, kova ja neliömäinen penkki ja toi huono kiihtyvyys. Vetoa ei juurikaa löydy mäkiin ja huollotki pitää tehä vaikka minkä tahon ja mutkien kautta.
Tuo penkki on kyllä tosi huono  :(
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 14.09.07 - klo:21:55
On varmasti totta, että on olemassa parempia skoottereita (ja penkkejä) kuin kiinalaiset. Itse en tosin ole kokeillut muita, enkä edes uskalla. Saattaisi tulla vaihto ajankohtaiseksi. Muut kuin kiinalaiset ovat varmasti monilta ominaisuuksiltaan parempia. Silti hinta on se mikä ratkaisee mopoissa, minun mielestä. Kiinalainen pitää siten pintansa.

Kun kaverin tämän vuotista 4-tahti 250 kuutioista Vespaa ajelee, niin ei kehtaa samana päivänä Baotianista paljon puhua. Mutta on vähän eri numerot hintalapussakin. Aivan loistopeli tuo Vespa kyllä on.  ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Baotian - 15.09.07 - klo:02:34
Eipä penkissä ainakaan mulla ole mitään valittamisen aihetta. Tosin penkki on erilainen kuin niissä ihan hinnat alkaen- kiinanskoottereissa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 27.12.07 - klo:22:36
minun skootterilla on kohtapuolin ajettu 2000km, eihän se vielä paljoa ole, mutta tähän asti kummiskin kestäny hyvin, oma mielipiteeni on skoottereista tämä ,että kaikista skootteri merkeistä löötyy hyviä että huonoja ja itsekkin voipi vaikuttaa skootterin kestävyyteen tekemällä huollot sillon kun pitää ;) ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 28.12.07 - klo:12:52
Juu ei mikään kyllä toimi jos ei koskaan huolla ja kyllä niitä maanantaikappaleita löytyy aina merkistä riippumatta. Jokaisella merkillä on omat piirteensä, hyvät puolensa ja puutteensa. 
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 28.12.07 - klo:13:47
näen on :) ennemmin minä ostaisin kiinalaisen skootterin kuin eurooppalaisen skootterin. Kiinalaiset skootterit tehdään kiinassa, mutta mistä tulee eurooppalaisiin skoottereihin osia nykypäivänä ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Steelwing - 16.01.08 - klo:17:31
näen on :) ennemmin minä ostaisin kiinalaisen skootterin kuin eurooppalaisen skootterin. Kiinalaiset skootterit tehdään kiinassa, mutta mistä tulee eurooppalaisiin skoottereihin osia nykypäivänä ;)

Niin, mutta tehdäänhän Kiinassa laadukastakin tavaraa, se vain riippuu kuka sitä valmistuttaa. Ei todellakaan voida sanoa, että kiinalaisen halpisskootterin laatu on samalla tasolla kuin vaikka eurooppalaisen merkkiskootterin Kiinassa tuottama skootteri vain, koska molemmat on valmistettu Kiinassa. Ei, ei näin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 16.01.08 - klo:20:42
Minun mielipiteeni on tämä: mielummin ostasisin kiinalaisen halppis skootterinkuin eurooppalaisen, se on varmasti ihan käypä peli minun ajuihin ja huollotkin tekee aikanaan niin eiköhän sillä pöristele ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Baotian - 16.01.08 - klo:22:17
Sovitaan , että jokainen hankkii juuri sellaisen skootterin kuin haluaa ja myöntää saman oikeuden myös toisille foorumilaisille. Tämän jälkeen arvostelee vain omaa skootteriaan eikä toisten valintoja. ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 17.01.08 - klo:19:12

Niin, mutta tehdäänhän Kiinassa laadukastakin tavaraa, se vain riippuu kuka sitä valmistuttaa. Ei todellakaan voida sanoa, että kiinalaisen halpisskootterin laatu on samalla tasolla kuin vaikka eurooppalaisen merkkiskootterin Kiinassa tuottama skootteri vain, koska molemmat on valmistettu Kiinassa. Ei, ei näin.

Yleensä se kuitenkin menee niin, että tuotteen ostaja (tässä tapauksessa laitteen maahantuoja) valitsee valmistajan malleista mieleisensä. Maksaa siitä summan X sen mukaan millä varusteilla, tai ominaisuuksilla sen haluaa. Miksi tuotteen valmistaja ei myisi samaa tuotetta myös omalla tuotemerkillään? Yleensä myy. Tästä seuraa se, että markkinoilla on vähintään kaksi samanlaista tuotetta samalta valmistajalta, eri merkeillä. Laatu niissä ei eroa toisistaan. Poikkeuksena semmoiset tilaukset, joissa tuotteen tilaaja maksaa lisähintaa siitä, että valmistaja ei myy samaa tuotetta kenellekään muulle, eikä myy sitä omallakaan tuotemerkillä. Tuloksena aivan karmean hintainen tuote, jonka hinnan määrää valmistaja ja tilaaja, mutta kaiken maksaa kuluttaja. Esimerkkinä -80 luvun Volvojen ajovaloumpiot: Tunnettu valmistaja ne valmisti, mutta uusia ei saanut muualta kuin merkkiliikkeestä. Tulos, aivan hävyttömän hintaiset umpiot. Vuosien kuluttua sopimus loppui, jolloin valmistaja sai myydä umpioita myös muille ostajille, hinnat laskivat. Esimerkkejä on enemmänkin, mutta tämä esimerkkinä siitä, että hinta ei aina takaa laatua.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 17.02.08 - klo:20:39
täällä päin "laatu" skootterit oottaa kesää, kun taas kiinan ihmeillä mennään kesät ja talvet ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 18.02.08 - klo:09:50
täällä päin "laatu" skootterit oottaa kesää, kun taas kiinan ihmeillä mennään kesät ja talvet ;)
Tuo on kauttaaltaan ihan mielenkiintoinen kommentti. Itse olen havainnut tekeväni toisaalta hieman samaa (vaikka en Kiinalaista omistakkaan tällä hetkellä), sillä pidän talvella ajossa kaikista vanhinta yksilöä. Toki, tuo yksilö toimii hyvin ja siinä on myös nastarenkaat. Ajoa tulee kuitenkin äärimmäisen vähän.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 18.02.08 - klo:14:07
Kaveri ajeli työmatkoja pakkasellakin Fudella. Akkua ei ole ikinä ladattu verkkovirralla, eikä virta ole silti kertaakaan loppunut. Aina on sähköstartilla käynnistetty. Osti mopon uutena siis melkein vuosi sitten keväällä. Pakkaskeleillä kulkee kuulema niin kovaa, että hirvittää. Ja ei ole suuttimia, eikä edes rullia vaihdettu, kun ei ole antanut mulle lupaa.  :P Luistin rajoitintappi otettiin pois sisäänajon jälkeen, siinä säätämiset. Ongelmina ollut renkaan venttiili, joka vaihdettiin, sekä nopeusmittari, joka lopetti toimintansa 1000km kohdalla. Ilmeisesti nopeusmittarinvaijeri on poikki, mutta sitä ei ole vielä vaihdettu. Hiukan on aurinko poltellut tummia muoviosia, ja talvella ajon seurauksena pakoputki pintaruosteessa. Putkenhan voi maalata, jos niin tahtoo.

Eli varsin mainiosti on hommansa hoitanut tuo (-kin) mopo.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 18.02.08 - klo:15:36
mun soifer kiihtyy paremmin kovalla pakkasella kun leudommalla kelilä. Huoltomies sano tästä solikasta, että se ee oikein talvella pelaa kun on kuulema liian pieni suutin ja ylikuristettu, mutta silti käy ja kukkuu. Kun tulee tämän kohalle 2500 kilsan huolto niin silloin ois aekomus ottaa kuristimet, vaihtaa kevyemmät rullat ja vaihtaa isompi suutin, sitten ee oo varmaan pakkas rajaa tälle skodelle ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: FrozenCorpse - 07.04.08 - klo:09:49
Minä en pidä nuista halpiksista. Eivät ole mieleeni oikein mitenkäänpäin, muutenkuin vauhdiltaan, vaikka ovatkin heikkoja tehoiltaan.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 07.04.08 - klo:10:41
Merkkituotteella, jos sitä ei juuri jonkin tärkeän ominaisuuden vuoksi ole hankkinut, saa statuslisää ja ehkä itsevarmuutta, vaikka se toteuttaisi vain sen saman kuin halppis. Usein nämä tuotteet ovat jopa samalta linjalta tulleita. Mutuna sellainen huomio että tytöt ovat enemmän merkkitietoisia.

Kiinatuotteet ovat uutta, hieman samoin kuin itätuotteet sodan jälkeen. Tosin kauppaa ei nyt säädellä niinkuin silloin, jolloin lännestä ei saanut tuoda vapaasti, eikä aasiasta tuotu minkäänlaisia ajoneuvoja.

Kiinamopoille on kehittymässä oma kulttuurinsa, johon vaikuttaa niiden ostajien laaja ikäjakauma. Ei tuo kyllä virittelyhalua vähennä, mutta ajotapakulttuuri on yleensä rennompaa ja melutaso pienempää. Mopojen laatu ja ajettavuus sekä tehon että hallinnan suhteen on selvästi parantunut kautta linjan. Se varmuudella lisää niiden suosiota. Kun hinnatkin ovat osin halpoja, niin tuskin suosio romahtaa.

Minä en merkistä maksa, jos se ei jotain erityistä tarjoa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Palexd - 08.04.08 - klo:19:08
Mulla on laatuskode, enkä kiinalaista olis ostanukkaa, vaikka yksi sellainen löytyy jo talosta. Kyseessähän ei ole skootteri vaan vaihteellinen mopo, kaikin puolin hyvä peli ollut, sellainen miinus vain, ettei saanut uutenakaan rekisteriin.. Vakiona välitykset erittäin pitkät, oma mittari meni ympäri, eli lähes 90 km/h vauhtia.. Kiihtyvyyskin oli ihan hyvä, lähes vakioiden suorasuihkuskoottereiden tasolla. Yleisesti kiinalaisista skoottereista minulla on sellainen kokemus, että lähes kaikki, joita täällä päin on ollut on menny rikki. Keewayt ja CPI:t taitaa olla kohtuullisen laadukkaita, ja nehän monesti mielletään kiinalaisiksi vaikka ei taida kiinasta olla?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: funke - 09.04.08 - klo:19:40
Cpi on Taiwanilainen
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Viiru - 09.04.08 - klo:20:31
Taiwan on Kiinan maakunta.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: funke - 23.04.08 - klo:15:24
Eikös siel käyty pressan vaalit? Eli on se jollain tapaa autonominen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: openflow - 24.04.08 - klo:21:31
Tulipa kokeiltua 2t skootteria ,voi elämäni kevät mikä kiihtyvyys (kiinalaiseen verratuna).

Otettiin leikkisästi viivat 110c minikrossilla(4t) päristelevän mopopojan kanssa.
~200m matkalla loivaan ylämäkeen jäin alle 10m*.

*skootteri oli gilera stalker merkkinen  minimaalisilla vireillä: tehoputki ja jotain muuta pientä.

On muuten 110cc minikrosissa kovat puritukset. poljin ei liiku alas jalan painolla kuten kiinanihmeessä, vaan pitää miehekkäästi polkaista.


kyllä 4t skoottereissa voisi ihan hyvin olla tommonen 100c kone ,2t vehkeissä 50cc.


Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pommi - 24.04.08 - klo:21:39


*skootteri oli gilera stalker merkkinen  minimaalisilla vireillä: tehoputki ja jotain muuta pientä.
Ei toi tehari 2-tahdissa mitään minimaalista ole..
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 24.04.08 - klo:22:25
Tehoreservit ja rivakka kiihtyvyys maistuu paikoittain hyvin, mutta realistisesti ajatellen, kun nopeus on rajoitettu neljäänviiteen ja runkoa ja jarrujakin kaivattaisiin sitten enemmän, on se epätasapainoista suuren tehon kanssa.
Tietysti normaalit mäet voisi ajaa neljääviittä.

On aikaa kun ajoin 2T-vehjettä ja sekin oli kisalaite moottoriradalla, joten mopoon vertailu ei käy.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 02.05.08 - klo:18:46
Kiinatuotetta vastaan on asenteita sekä tietämättömyydestä, oudoudesta sekä kaupallisista syistä. Tietenkin olemattoman laaduntarkkailun vuoksi laatu voi vaihdella hyvinkin paljon.
Jos tuntee tekniikkaa ja huoltoon on muutenkin liikaa matkaa, on kiinalainen hyvä valinta.
Huollontarve voi olla tuplasti se mikä euroskodessa, mutta kokemuksen myötä työmäärä helpottuu. Mopotekniikan perusteet ovat olleet alusta-alkaen samat. Itse tunnen sitä kuusikymmenluvulta alkaen. Ainoa käyttämäni,  huoltoa kaipaamaton Mopo, oli yksivaihteinen Peugeot, johon ei saanut muutenkaan kuin renkaita ja sytytystulpan... Hihna oli autossa käytettyä kokoa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 04.05.08 - klo:17:01
Kiinan tuotannon ansiota on halpojen nelareiden tulo. Sen vaimeampi ja pehmeämpi käynti ei saa porukkaa aggressioihin niin helposti kuin kimeästi pärisevä 2-tahtari.
Monia ei toisten hermostuttaminen viehätä yhtään. Iän myötä asia korostuu.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kotamikko - 04.05.08 - klo:18:09
Taiwan on Kiinan maakunta.
Miten sen ottaa.

Taiwan on Kiinan tasavalta ja manner-Kiina Kiinan kansantasavalta.

Tasavalta on sitä mieltä, että manner-Kiina kuuluu sille ja kansantasavalta sitä mieltä Taiwan kuuluu sille.

Sinä tunnut oleva samaa mieltä kuin Kiinan kansantasavalta. Näin ollen minun Kymconi ei olekaan taiwanilainen vaan  kiiinankansantasavaltalainen.

Eipä silti, että se haittaisi. Hyvin se hyrisee, vaikka syntyperä muuttuikin toiseksi kuin alunperin kuvittelin.
 
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: sale111 - 29.05.08 - klo:20:30
omalla kinuskilla nyt mittarissa 3300km ilman mitään ongelmia tai vikoja!

laatueroja varmaan on,mutta itse olen ollut tosi tyytyväinen ostamaani...

jospa mie olen "saanut" sen hyvän yksilön  ;D

itse myös kun ostin kävin oikeastaan joka paikan läpi ennen pitempiä lenkkejä...

pura ja kasaa..rasvaa ja kiristele..tutki paikkoja mies :D

nelitahdin puolella olen jo näin mopopojaksi kypsemmälle puolelle päästyäni jo

senkin takia ettei kaikki vaatteet haise..kuten 2-tahtisen ajon jälkeen...

ja ei se kummonen homma ole noin venttiilit silloin tällöin tarkistaa/säätää jos

tarvis...  mieleipiteensä kullakin.. itse olen tyytyväinen ollut ja olen kiinalaiseen!
Otsikko: Kallis ei vältämättä aina ole paras
Kirjoitti: xtr50 - 24.06.08 - klo:15:05
Kiinalaisia skoottereita haukutaan suotta huonommiksi skoottereiksi, nimittäin kavereilla on on semmoset skootteri merkit kuin:Kymco Super 8, Yamaha Neo's, baotian Speedy ja Baotian Milan Sport ja Solifer XTR50.Kestävimmät on nuista on ollu Baotianit ja eniten vikoja on esiintynyt Kymco Super 8, että semmosta
Otsikko: Vs: Kallis ei vältämättä aina ole paras
Kirjoitti: Coastside - 24.06.08 - klo:15:37
Mopon tekniikka on vuosikymmenien kehityksen tulos ja uutta on tullut vähän. Suurin osa on paneleiden muotoiluja myyvämpään muotoon.

Edullinen hinta epäilyttää, mutta useimmiten turhaan, koska mopoa on hankala tehdä väärin. Kiinalaisten ongelma on enimmäkseen muovimateriaalien laadun kanssa. Merkit, joissa tuo ongelma on ratkaistu, ovat varsin hyviä. Yksilövikoja on usein: Vääriä säätöjä. Väärinkokoamista. Jo asennettaessa toimimattomia osia.

(2000 km Zonerilla ja vain yksi tiellejäänti hihnan vuoksi sekä tyhjentynyt akku omasta mokasta.  :) )

Mallit ovat kopioita merkkituotteista.
Ongelmat ovat usein malliriippuvaisia (ongelma on jo piirrustuslaudalla), kuten noissa Kymco Filly-kopioissa: (huomioita omastani)
Maavara on huolettan pieni.
Keskituelle on hankala nostaa.
Peilien suuntaus ei tahdo säilyä.
Käynnistyspoljin on hankalan lyhyt.
Sähkölaitteita on heikosti suojattu sadevedeltä ja kuralta.
Sattula on ohut ja väärin porrastettu. Jousitus täristää terävissä kuopissa.
Hansikaskotelo on kassitavaran tiellä ja kelvottoman hankalan mallinen.

Mutta työnlaatu yleisesti ei poikkea euroskoottereista mainittavan paljon. Itse ajamista haittaavaa on  vähän. Ajotuntuma on hyvä ja meno vakaata. Asia josta ei voi tinkiä yhtään.

Asioita voi ja täytyy painottaa tarpeidensa mukaan. Voi olla että merkkimopon moninkertainen hinta tuo korvaamattoman asian elämään tai sitten ei.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 25.06.08 - klo:12:26
Ja kyllä niitä vikoja / maanantaikappaleita löytyy myös merkkivehkeistä. Kiinalaisten tekniikka ja ennen kaikkea tuotannon laatutaso kehittyy jatkuvasti. Varmasti ollaan jo tällä hetkellä ihan eri tasolla kuin esimerkiksi 5 -vuotta sitten. Muovi ja kumiosat ovat kuitenkin edelleen melko sekundaa, samoin jotkut rakennetekniset ratkaisut melko heppoisia (kuten se tälläkin foorumilla parjattu käynnistyspoljinmekanismi).
Otsikko: Vs: Kallis ei vältämättä aina ole paras
Kirjoitti: Partanen - 25.06.08 - klo:13:47
Pitäisköhän sanoa kehittymättömyyden tulos. Noihin "hyvin toimiviin" ratkaisuihin on tyydytty.
Mopoissa toi kehitys junnaa 40 vuotta jäljessä (verrattuna autoihin). Ruiskut on toki eri asia. Sais edes kunnon kaasarin (missä ilmanputsarin tukkoisuus ei vaikuta seoksiin) ostettua vaikka lisävarusteena.

Ottomoottori on vanha keksintö. Tuntuu oudolta, ettei parempaa ole kehitelty. Silti siellä autossakin se ottomoottori pauhaa, ei sille kummoisia muutoksia ole tehty. Ei ruisku moottoria, tai sen ongelmia korjaa. Mikä autuus se ruisku edes olisi? Tuskin sillä saataisiin suurta säästöä edes polttoaineen kulutukseen, mopossa.

Kiinalainen mopo varsinkin pitää saada mahdollisimman halvaksi myydä. Miksi ihmeessä siihen pitäisi saada kalliimpaa ja epävarmempaa tekniikkaa?

Tuommoista kaasutinta, jossa ilmansaanti ei vaikuta seoksiin, ei taida olla edes olemassa. Jos kone ei saa ilmaa, niin se imee bensaa sitten. Poislukien ruisku, joka tunnistaa koneeseen imetyn ilman määrän.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 25.06.08 - klo:14:33
Huomautus edellisen viestin ilmanputsarin ihmettelyyn. Jos siihen saisi ilmanputsarin kotelon jossa on kannen pikakiinnikkeet, kuten monissa autoissa ja siihen myytäisiin vaihto-osana vaahtomuovia, joka voisi olla valmiiksi öljyttyäkin. ;)

Tälläiset asiat ovat niitä joista "laatu" muodostuu. Jo pelkästään se että putsari olisi sylinterin muotoinen, auttaisi paljon.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Partanen - 25.06.08 - klo:14:56
Nyt en tuosta Coastsiden jutusta ymmärtänyt oikeastaan mitään, vaikka useaan kertaan yritin lukea.

Kuitenkin kaikki "hienoudet" maksaa, ja niiden maksajana on kuluttaja. Rahalla saa, varsinkin sitä laaduntuntua. Eri juttu, että kannattaako maksaa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 25.06.08 - klo:15:54
Laatu on perimmiltään komponenttien valintaa ja sovittamista siten että ne toimii ja säilyy toimintakunnossa tavallisimmissa olosuhteissa ja ylläpito on kohtuullisen helppoa.
Valmistajalle on lisäksi valintatilanne käytettävyyden ja valmistettavuuden ja hinnan välillä. Toisin sanoen :toiminnallisesti Titaaninen osa, hiilikuitukomposiitilla tuettuna toimisi paremmin, mutta hän valitsee ruiskumuovatun PE-muovisen (kauppakassit tms ) osan, joka muotoillaan enemmän ulkoasun kuin toimivuuden ja huollettavuuden suhteen. Eroa ei kaikki edes huomaisikaan ostohetkellä, kuin hintalapusta. Hintaero voi olla satakertainen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Juha - 27.06.08 - klo:11:06
No nyt olen minäkin kokeillut muutan kilometrin matkalla kinuskia. Tarkempaa mallia en tiedä, mutta Soliferi se oli, luultavasti viime vuoden mallia. Tyttöystävä sai taas kokeilla Apriliaa  8)
Aluksi oli vähän hankaluutta saada käyntiin, kunnen kuullut moottorin ääntä :D, mutta kyllä se siitä lähti hyvin liikkeelle. Penkki oli tottumukseeni hieman etukenoinen, mutta oli sentään hieman pehmeämpi, josta tulee plussaa. Risteyksestä Solikka todella ampaisi liikkeelle, mutta kun viisari pääsi 40 kohdalle. Tuosta alkoi voima loppumaan koneesta ja kiihtyminen oli hidasta, mutta varmaa. Ja siinä 60 paikkeilla alkoi etupää hieman tärisemään.

Mutta jos ei rahaa ole merkkiskootteriin, niin kyllä tuollainenkin kelpaisi hyvin. Ja taitaisi toimia paremmin, jos säätää hieman variaattoria.  ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: xtr50 - 01.07.08 - klo:21:56
sampan kanssa en oo samaa mieltä kumiladun kanssa ::)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ernski - 05.09.08 - klo:19:04
etujousitus kinkeissä on todella huono,jos joku ni se erottaa kinkin merkkimopoista
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: A_sentaja - 05.09.08 - klo:22:00
Äkkiäkös kinuskiin paiolin pumput heittää,, ei ainakaan jousitus vemputa. ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ernski - 10.09.08 - klo:10:20
^^  mut siinä kertyy jo hintaa kinkille, et kannattaako
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kenzy - 10.09.08 - klo:11:18
Ai, että kannattaako maksaa skootterista 499 euroa, asentaa siihen 100 euron pumput, jolloin hinnaksi muodostuu 599 euroa vrt. merkkimopo 2300e? ;) Kyllähän se kannattaa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ainö - 28.09.08 - klo:19:13
Kyl Vespa kiinalainsen voittaa!  :-*
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 28.09.08 - klo:19:32
Kyllä vespaa ylistetään... kyllä kiinalaisellakin pärjää, halvat hinnat ja ajokilometrit ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Tomba - 29.09.08 - klo:19:00
Kiinaskoppe on oikein hyvä..........kun ei oo muista mitään kokemuksia ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: funke - 29.09.08 - klo:19:21
Ei ainakaan mitä mulla oli solikka, voi verrata edes Piaggioon. Yhtä "kallista" ajamista lännen vehkeellä, kun idän. Ja säilyy, se vähänenkin mielenterveys.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 29.09.08 - klo:19:21
Kiinaskoppe on oikein hyvä..........kun ei oo muista mitään kokemuksia ;D
Hyvä on, joo. En ole minäkään muita "laatumerkkejä" kokeillut.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Eki - 17.10.08 - klo:22:19
Hyvät kokonaistestikommentit. Jos vikalista jäi 6000kilometrin aikana ainoastaan noihin mainitsemiisi, palveli skootteri mielestäni erinomaisesti hinta-laatu suhteeltaan. Nuo ovat kuitenkin sen verran pieniä "huoltotoimenpiteitä". Kun saat Keewayhyn kunnolla kilometrejä, pistä yhteenveto kokemuksistasi myös kyseisen laitteen kanssa tulemaan tänne palstalle.
Itsellä jo neljäs kinuski, ensin oli Fude, mutta se ei kauaa vanhentunut minulla, kun möin pois, sitten tuli Solifer speed skootteri, vikoja vikojen perään, lunastivat Ouluun takaisin koko virityksen. Seuraavana tuli Helkama sc1, sillä ajelin kesän aikana 12.00km, mm. 5.5 reissua Hyvinkää-Lieksa, se puolikas jäi Mikkeliin, kun yötävasten ajelin ja tauolla huomasin että öljyä tippui mutama pisara variaattorin kopan aukosta, käännyin takaisin kotiin ja hyvin se toi himaan, oli vetoakselin stefa, mikä hieman vuoti! Möin pois ja ostin Baotian rebelin, oli kätsy peli ja tykkäsin mallista, sillä veivasin noin 10.000 ja ostin uuden samanlaisen, mutta eri väriä, mikä on nytkin käytössä, veeivattu kesäkuusta asti 10.000km ja pelaa kuin junan vessa. Itse teen huollot, venntiilien säädöt, rullien ja hihnan vaihdot, elikä periaatteessa kaikki. Tämä millä nyt on veivattu tuo 10.000km on tosi timmissä ensi kesääkin varten, elikä löytyy sekä hyviä että huonoja yksilöitä, kuten yleensä muissakin tuotteissa! Eki  :)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 17.10.08 - klo:22:50
Hyvät kokonaistestikommentit. Jos vikalista jäi 6000kilometrin aikana ainoastaan noihin mainitsemiisi, palveli skootteri mielestäni erinomaisesti hinta-laatu suhteeltaan. Nuo ovat kuitenkin sen verran pieniä "huoltotoimenpiteitä". Kun saat Keewayhyn kunnolla kilometrejä, pistä yhteenveto kokemuksistasi myös kyseisen laitteen kanssa tulemaan tänne palstalle.
Itsellä jo neljäs kinuski, ensin oli Fude, mutta se ei kauaa vanhentunut minulla, kun möin pois, sitten tuli Solifer speed skootteri, vikoja vikojen perään, lunastivat Ouluun takaisin koko virityksen. Seuraavana tuli Helkama sc1, sillä ajelin kesän aikana 12.00km, mm. 5.5 reissua Hyvinkää-Lieksa, se puolikas jäi Mikkeliin, kun yötävasten ajelin ja tauolla huomasin että öljyä tippui mutama pisara variaattorin kopan aukosta, käännyin takaisin kotiin ja hyvin se toi himaan, oli vetoakselin stefa, mikä hieman vuoti! Möin pois ja ostin Baotian rebelin, oli kätsy peli ja tykkäsin mallista, sillä veivasin noin 10.000 ja ostin uuden samanlaisen, mutta eri väriä, mikä on nytkin käytössä, veeivattu kesäkuusta asti 10.000km ja pelaa kuin junan vessa. Itse teen huollot, venntiilien säädöt, rullien ja hihnan vaihdot, elikä periaatteessa kaikki. Tämä millä nyt on veivattu tuo 10.000km on tosi timmissä ensi kesääkin varten, elikä löytyy sekä hyviä että huonoja yksilöitä, kuten yleensä muissakin tuotteissa! Eki  :)
Eipä ole paljon ajettu, vai olisiko se 12.000km ;)
On tullut ajeltua aika paljon, ei varmaan ole ollut niin paljon vikoja lukuunottamatta soliferia, eihän niissä ole ikinä vikaa... ::)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 18.10.08 - klo:06:36
Kun mainitaan yli kymmenkiloisia kilometrilukuja tai useampia saaman ajokauden aikana (?) mopolla, alkaa kiinnostamaan millaisilla kertamatkoilla se syntyy.

Ajan itse tällä menolla ehkä 5000 - 6000 tässä kaudessa, jonka pituus on ainakin lumeton kausi. Noin 20 km reissu. Minun ajohaluillani tuplamäärä on jo paljon hyvälläkin säällä ja tämän kesän sateissa vielä enemmän.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kekra - 18.10.08 - klo:18:55
Aikamoisia kilometrimääriä pojat näyttää tosiaan ajelevan melkoisen lyhyessä ajassa. Itselläni nyt 10 500km mittarissa ja mopo ostettu heinäkuussa 2006. Mitään muuta en mielestäni tehnytkään kun olin mopon selässä koko viime kesän ja kuitenkaan en tuon enempää ole saanut aikaiseksi.

Kolme kautta nyt ajanut ja keskimäärin siis ~3500km vuodessa. Ei voi kuin ihmetellä miten joku pystyy ajamaan vaikkapa 12 000km vuodessa  :-\
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: jalat - 18.10.08 - klo:22:54
veikaan että tuossa tulee ikäkin kysymykseen. Itse teininä vedin vuoden aikana mopolla ihan kokoajan. Nyt olen omistanut skootterin puolivuotta ja mittariin ehti tulemaan noin 2000km :) Ja mielestäni ajoin ihan mukavan paljon kuitenkin. Kaikki työmatkat ja lisäksi vähän huviajoa lämpiminä päivinä. Tosin liki 30 vuotiaana ei sitä "kaverien kanssa rälläilyä" ole enää yhtään. Elämäntilanne kun on ihan eri. Niin se varmasti vaikuttaa kilometreihin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Hendza - 20.10.08 - klo:16:17
Kiinalainen silti kestänyt kumman hyvin :D Rällätty vuodesta 04 ja vielä kestää mitä nyt pari sähkö vikaa ja semmoista mut telvet kesät on kulkenut :)  pari kertaa pöpelikköönkin ajettu  ::) nytkin on osina kun tulee osia mutta kyllä se siitä ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Julle - 22.10.08 - klo:09:54
Omalla San Remollani olen päristellyt Juhannuksesta -08 lähinnä työmatkoja ja hieman muutenkin, mittarissa vasta hikiset 500 km. Korjasin juuri irronneen startin sähköpiuhan ja lyhyiden valojen sähköliitännän kun tahtoi pätkiä. Muuten ei ole ollut mitään vikaa. Kohta talviöljyt koneeseen ja ajo jatkuu niin kauan kun kelejä piisaa täällä Vantaalla :)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 25.10.08 - klo:02:24
Minulla on toiminut edelleen hyvin. ;D Ainoita sähkövikoja on varmaan ollut lyhyen valon johdossa; kerran lakkasi toimimasta ja irroitin koko etukatteen katsoakseni missä on vika, sain katteen pois otin sen kumisen lampunsuojan pois edestä. Sieltä oli irronnut yksi johto, katsoin vaurioita tarkemmin ja huomasin, että siellä johdot olivat pistäneet oikosulkua jo vähän aikaa. Johdoissa oli sulaneet kohdat joista ne ottivat yhteen, myös liitokset ja suojamuovit olivat kärähtäneet. Putsasin liitokset ja "korjasin" johdonpätkät, sitten laitoin johdot liitoksiinsa ja sähköteipillä kunnon varmistus. sekavaa
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Skodepaappa - 05.12.08 - klo:12:03
Ajokausi jäi hieman lyhyeksi, kun käsi oli kesällä 2½ kk paketissa. Ei kylläkään skoden vuoksi... Sen 1500 km, minkä ehdin ajella, baotian pelasi täysin ongelmitta. Suorastaan pomminvarmasti.

(http://img301.imageshack.us/img301/1967/4698f3eb01f99ef2.jpg) (http://imageshack.us)
By earling (http://profile.imageshack.us/user/earling)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 05.12.08 - klo:12:30
Zoner -06 6500 km, kävelyttää noi 2000 km välein. Hihna, hihna ja hihna, ovat pääsyyt. Karsta on toinen, vieden puristukset 3000 km etapeilla.
Molempiin voi varautua ja hankkia taidot korjata.

Kesän reissuilla oli vain satunnaisesti työkaluja mukana, enkä niitä peilinvartta ja tavaratelinettä lukuunottamatta tarvinnutkaan.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Kymco - 06.12.08 - klo:12:48
Heips!

Tuli tälle kaudelle (talvella EN aja) 14200km ja ikää on mulla 48v. Harvoin tulee alle 100km ajettua kerta-annoksena ::). Pisin päivämatka, josta olen jo tainnut mainita on 573 km. Kiersin Päijänteen :P On mopoilu jotenkin niin kiva tapa katsella kaunista Suomea ja tuulettaa päätä. Töikseni ajan autoa ja vapaalla ei kotilot paljoa kiinnosta :D. Hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille tasapuolisesti!!
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 06.12.08 - klo:23:32
Ohhoh on siinä tullut kilometrejä. :o
Pitää ensikesänä koittaa saada kilometrejä paljon, viimekesänä ei tullut kuin ~4000km. :P
Isovanhempien luokse matkatessa tulee ~50km/suunta, ja tulevana kesänä niitä seissuja on paljon, se lupaan. ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: jaakko - 19.03.09 - klo:21:02
Heräte-ostin Kiinalaisen lehti-ilmoituksen perusteella 550€ hintaan. Ajoin sillä yhden kesän, kaksi päällä, ilman vikoja. Huollossa käydessäni iskin silmäni Ferrarin punaiseen Vespa 50cc ja vaihdoin heti 900€ välirahalla.
Nyt vaihdoin sen 5000km jälkeen 250cc 4000€ vaihtorahalla. Kokonaishinta oli siis 5450. Hieman alle OVH. Ei ollut hirveän kalliita nuo 5000km. Nyt Vespan väri on musta.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: purgiaali - 20.07.09 - klo:07:33
Onnea ostostasi. ;D
Minkälainen kymco on verrattuna soliferiin?

Paljolti tukevammalta tuntuu Kymco. Runko on jäykempi, isommat renkaat on pehmeämmät ja iskunvaimennus toimii paljon paremmin. Kymcolla ajaa ihan mielellään soratiellä, kun soliferi taas tuntuu aliohjaavalta ja takapainoiselta soralla.

Kaikipuolin laadukkaammalta vaikuttaisi kymco.

Hieman sekin kyllä säätöä vaatii sillä huippunopeus on toistaiseksi 43kmh  ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ilborg - 06.08.09 - klo:22:41
Pääsin tuossa ajelemaan jonkin verran keewayn jollain 2-tahdilla(joku vuoden-pari vanha)... Ulkonäkö on parempi, kuin kymcon agilityssä sekä lähtee paremmin käyntiin(ymmärrettävää, kun ottaa huomioon kilometrit(n.1000 vs 12000), sekä 2-tahti->4-tahti jutut). Muuten oikeastaan kymco pesee joka asiassa tuon keewayn. Keewayn ohjaustanko on aivan liian raskas, sekä yrittää ohjailla liikaa. Huomasin muuten keewaylla ajaessa, että taidan käyttää tuota "vastaohjausta" ihan vaistonvaraisesti, kun jouduin mutkiin mennessä ihan erikseen työntämään tankoa "väärään suuntaan". Keeway oli ihan täysin tehdaskunnossa, eli kulki nopeasti kuin etana kymcon jälkeen(jossa siis suutin&vari vaihdettu):) Iskaritkin oli keewayhin laitettu ihan näön vuoksi, kun ei ne mitään tehnyt(töyssyjen jälkeen sai odotella hetken, että huojunta loppuu), joka on muuten aika huono juttu töyssyisessä mutkassa, kun mopon rengas ei meinaa pysyä kunnolla tiessä kiinni.

 Keeway kyllä voittaa yhdessä asiassa tuon kymcon, ja se on peilit, joilla näkee taaksekkin jotain. Kymcon peileistä näkee lähinnä omat kädet, tai taivaan, mutta tietä niistä et saa juuri takaata näkyviin:) Vaikka miten säätää, niin ei saa parhaimmillaan kuin hitusen käsien taakse näkymään tietä. Itsekkään en siis ole edes 170cm pitkä, tai 70kg leveä, mutta kai ne on ne habat, tai leveät hartijat mitkä peittää näkyvyyden:) Eivät ole varmaan tehtaalla tajunneet, että eurooppalaiset käyttävät peilejä liikenteessä muuhunkin kuin meikkaamiseen.

Kymco on varsin vanhahtavan tuntuinen tuohon keewayhin verrattuna, mutta juju onkin siinä, että laitetta on helpompi ja mukavampi ajaa, kuin keewayta. Keeway on taas tehty markkinoiden ehdolla trendikkään oloiseksi, mutta osien laadulla ei ole niin paljon väliä. Mopoja kun vähemmän testaillaan ennen ostoa, niin varmaan ihan onnistunut vaihtoehto myynnin kannalta. Kymcolla on taas hieman nimeäkin olemassa, niin saavat sillä myytyä noita mopoja, kun eivät kuitenkaan edes maksa paljoa nuo kymcot verrattuina eurooppalaisiin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 07.08.09 - klo:17:22
Itsellä on CPI Formula nyt alla joka siis käytännössä on sama kuin tuo Keeway. Yksi asia kiinnitti huomioni oli tuo ajettavuus ja jousitus. Itsellä siis juurikin kaupasta pari päivää sitten ajettu tuo ja jousitus on pikkuisen pintakova, mutta hoitaa työnsä erittäin mallikkaasti eikä jää huojumaan yhtään päinvastoin kuin Jincheng. Ohjaus on taas edelliseen Jincheng Sudokuun verrattuna liian herkkä, eli mielummin olisin Sudokun ohjauskulmat ottanut kun sillä joutui ns ajamaan oikein jotta kääntyi, tuo taas kääntyy omaan makuun hiukan liian herkästi jolloin ajosta tulee helposti mutkittelevaa jos ei keskity täysin. Toki tuo CPI pesee mutkanopeuksissa ja hallinnassa tuon Jinchengin mutta jotenkin pidin tuosta suuntavakaudesta enemmän.

Kolmea kiinalaista/Taiwanilaista mopoa olen ajellut parin vanhan suomimopon ja mankin lisäksi niin jos pitäisi ajettavuudeltaan laittaa järjestykseen niin mukavuus ja maasto-ominaisuudet Solifer SM:lle, raa´at mutkanopeudet CPI:lle, jousitus CPI:lle, ajoasento ehdottomasti Soliferille. Kokonaisuus menee juuri ja juuri CPI:lle jos käytettävyyttä haluaa, jos hauskuutta haluaa niin vanha manki ja Solifer vievät ehdottomasti, Jincheng taas kärsii hiukan hinnan aiheuttamana kaikista ärsyttävistä pikkujutuista joten on melko tarkkaan keskikastissa. Jotenkin se parin kolmensadan hintaero saa ihan eritavalla laatua samalla rungolla ja osalla katteista varustettuun mopoon.

Jos joku mopo pitäisi jokapäiväiseen ajoon valita niin valinta olisi CPI, mutta jos taas enemmän harrastepohjalta niin Solifer tulisi Helsinkiin ja sillä sitten kruisailtaisiin aina kun mahdollista, niin paljon enemmän asennetta, ulkonäköä ja ennenkaikkea mukavuutta. Huonoin mopo taas mitä olen ajanut on ehdottomasti joku 2000-luvun alun Sanili/Zoner kiinaihme, nopeutta riitti ottamaan 70km/t autotiellä autoja kiinni samaan aikaan kun muu mopo tuntui hajoavan käsiin samaan aikaan kun ajo-ominaisuuksia ei ollut ja jarrut sekä renkaat olivat aivan säälittävät. Hyvä ettei henki lähtenyt kun tuolla ajoin, onneksi sen ajo päättyi siihen että jouduin väistämään bussia joka yritti vaihtaa kaistaaa päälle ja vedin mopon kyljelleen, pelkkää murhetta koko härveli.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ilborg - 08.08.09 - klo:12:49
Tuo muutama satanen on todellakin se, mikä saa osat toimimaan. Agilitykin on edullinen skootteri, eikä millään tavalla kovin erikoinen tai hieno, mutta siinä on perusasiat aikalailla kunnossa. Ei missään nimessä mikään kovin erikoinen tai loistava, mutta tarkoituksena lienee ollut tehdä toimiva kokonaisuus jokseenkin niin edullisesti kuin mahdollista(toki varmasti jonkin verran ylimääräistä katetta nimensä ansiosta).

No itse kun olen ajanut kymcolla paljon enemmän, niin ei kirjoittamaani tekstiä(keewaysta) voi täysin puolueettomana pitää, vaikkakin esimerkiksi tuo iskariongelma on aika kiistaton. Todella ärsyttävä ajaa, kun mopo huojuu jokaisen kuopan jälkeen hetken. Muutenhan tuo alusta voi tuntua joidenkin mielestä paremmalta. Kyllä tuo hieman vakaammin taas käyttäytyi tuollaisella raavitulla asfaltilla(johtunee ohjausgeometriasta.

Molemmilla ajoneuvoilla toki varmasti pääsee paikasta toiseen, sekä keewaystä kyllä kuullut aika paljon positiivistakin kommenttia. Ilmeisesti molemmat on kuitenkin siis ihan perus-luotettavia ajoneuvoja.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 08.08.09 - klo:13:20
Tuo muutama satanen on todellakin se, mikä saa osat toimimaan. Agilitykin on edullinen skootteri, eikä millään tavalla kovin erikoinen tai hieno, mutta siinä on perusasiat aikalailla kunnossa. Ei missään nimessä mikään kovin erikoinen tai loistava, mutta tarkoituksena lienee ollut tehdä toimiva kokonaisuus jokseenkin niin edullisesti kuin mahdollista(toki varmasti jonkin verran ylimääräistä katetta nimensä ansiosta).

No itse kun olen ajanut kymcolla paljon enemmän, niin ei kirjoittamaani tekstiä(keewaysta) voi täysin puolueettomana pitää, vaikkakin esimerkiksi tuo iskariongelma on aika kiistaton. Todella ärsyttävä ajaa, kun mopo huojuu jokaisen kuopan jälkeen hetken. Muutenhan tuo alusta voi tuntua joidenkin mielestä paremmalta. Kyllä tuo hieman vakaammin taas käyttäytyi tuollaisella raavitulla asfaltilla(johtunee ohjausgeometriasta.

Molemmilla ajoneuvoilla toki varmasti pääsee paikasta toiseen, sekä keewaystä kyllä kuullut aika paljon positiivistakin kommenttia. Ilmeisesti molemmat on kuitenkin siis ihan perus-luotettavia ajoneuvoja.

On kyllä jännä että kaksi käytännössä samaa skootteria jotka jakavat täysin saman perustekniikan ovat valmistajien toimesta päätyneet niin erilaisiksi luonteeltaan, juurikin tuon jousituksen osalta esimerkiksi, tuo CPI tuo mieleen lähinnä jonkun pikkusportin jousituksen. Eli pikkuisen kovanpuoleinen mutta kun jousitusta tarvitsee niin se tekee mitä pitää vaikkakin hiukan mukavuuden ehdoilla. jousitus on säädetty toisiksi löysimmälle pykälälle takana jotta voi kaksipäällä mennä hyvin. Itsellä siis painoa sen 78kg joten voin kuvitella miten kova tuo jousitus on jonkun 60kg henkilön alla. Ja hulluinta tuossa on se että säätövaraa löytyy vielä vaikka muille jakaa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ilborg - 08.08.09 - klo:16:51
Siis tuossa keewayssakin on kova jousitus, mutta iskarit eivät vain lainkaan pistä jousille vastaan, eli jokaisen töyssyn jälkeen jousitus jää värähtelemään. Kerran tai pari se menee töyssyn jälkeen vielä tuntuvasti edestakaisin, ennenkuin jousitus jää paikoilleen. Todella rasittava "ominaisuus". Ei tosin ole oma vehje, eli en ole lainkaan katsonut että onko kyseessä vioittunut, surkea iskari, vai onko tuossa muka jotain säätöjä.

Vaikka iskunvaimennin on se yleisesti käytetty nimi, niin joskus olen nähnyt nimen heilahduksenvaimennin käytettävän, joka siis on paljon kuvaavampi nimi tuolle osalle. Heilahduksenvaimentimen tehtävä on estää jousituksen huojuminen ja vaappuminen, joka voi tehdä äkkiliikkeet erittäin hankalasti hallittaviksi varsinkin nelipyöräisillä(erityisesti skenaariossa jossa jousitus menee äkillisesti pohjaan asti).
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 08.08.09 - klo:20:04
En usko että olisin avannut eurooppalaista mopoa noin usein kuin tuota kiinalaista. Taas se roikkuu orressa ja huomenna näen mikä poksati tällä kertaa. ::) Startatessa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Jari - 16.08.09 - klo:10:38
Vaikka Yiying on toiminut meillä kiitettävän hyvin en voi varauksetta suositella kiinanskoottereita.
Niissä on ollut jonkin verran ongelmia mm. variaattorinhihnojen, startin, kaasarin kalvojen yms. kanssa ja usein ongelmat jättävät tien päälle.
Muutamia koneita on hajonnut vähillä kilometreillä (5000-7000) kampiakselin laakeroinnista.
Kyseessä on olleet huolto-ohjelman mukaan huolletut ja asiallisesti pidetyt laitteet, kolmesta tänä kesänä nähdystä konevikaisesta kaksi on ollut tytön käytössä ja ajo varsin siistiä.
Suosittelen öljynvaihtoväliksi maksimissaan 1000 km.

Toisaalta korjaamollahan näkyvät kaikki noiden ongelmat eikä minulla ole tietoa kuin kiinalaisista - onhan muissakin varmasti omat murheensa.
Otsikko: Kiinan muoveista
Kirjoitti: -Jarkko- - 02.02.10 - klo:15:36
Kyllä nämä kiinavekottimet melkoista kuraa on, muovi on aivan liian kovaa kestääkseen, sähköjohtojen liitokset mitä sattuu, koneen ja rungon pultit kestävuudeltään tyyliä 5.8 kun normaali on 8.8.
Projekti retron sähköt kun meni läpi muutamassa illassa niin johan toimivat paljon paremmin.
Tallissa on -00 kymco ja -04 baotian, eroa on kuin yöllä ja päivällä, ja kyllä mieluummin pidän tuon kymcon, on se huomattavasti laadukkaampi.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: niekkula - 20.04.10 - klo:12:33
Itellä kinkki solikka viime syksynä ostettu ja mittarissa himpun yli 500km ni jo pamahti tulpanjohto poikki eilen!

Vaihtoon johto lähtee heti kun on niin jäykkää että oksat pois!
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: huoltomies - 05.05.10 - klo:07:27
Ollut vain kiinalaisia alle kymmenen kappaletta,hinta laatu enemmän kun kohdallaan,mitää ylitse pääsemätöntä ei ole ollut. Edellisellä ajoin reilu 38tuhatta kilsaa enkä vaihtanut kun remmejä ja rullia,öljyjä,polttimoita,jne... myin sen sen poikkeen samalla pytyllä ja sylinterillä jolla sen ostin,nykyisellä kohta 10 tuhatta kilsaa. Suositukset täältä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 05.05.10 - klo:09:01
Kiinalainen kestää kyllä vakiona ihan hyvin mutta virittelyä ei, esim. nokkaketjun saa ajettua loppuun jo parissa kesässä, 82cc pytyllä. Näissä on niin onneton ketju joka on mitoitettu 50cc tehoille joten viripyttyjä se ei kestä vaan venyy loppuun ja hajottaa koko koneen ennenpitkää. Samaten kampura ei tahdo kestää isompaa pyttyä.

Vakiona joka tapauksessa ihan hintansa arvoinen peli.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 05.05.10 - klo:10:00
Niin sitä ajellaan enemmän kuin euromopolla jos ei:
- hihnansyöjä
- väärin sorvattua kampiakselia
- väärin koottua moottoria
- tankkiin jotain töhnää
- liikaa metallipurua öljyyn
- letkut lahoa ekana vuonna
- liian nopea jonka huomataan
- takapyörä liimattu kiinni
- runko mene poikki huonojen hitsien vuoksi
- tulpan kierteet vinoon
- liitinvikoja sähköissä
- ilmaa vuotavia vanteita
- kehnoa ja asiatonta huoltoa ja arvaamalla toimitettuja osia
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 05.05.10 - klo:10:15
Pakko puuttua tuohon "letkujen lahoamiseen" kun omassa mopossani (2006) on yhä kaikki alkuperäiset letkut eikä yksikään ole vieläkään lahonnut. Samaten ilmaa en ole lisännyt kertaakaan 4v aikana renkaisiin. Ei ole tarvinnut.

Tosta listalta unohtui mm. imukaula joka on kulutustavaraa ja samaten varinkoppa onnettomine poljinsysteemeineen. Onhan näissä näitä tyyppivikoja mutta alta tonnin mopoon nyt ei ihan mahdottomia voi vaatiakaan..
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 05.05.10 - klo:10:41
Onhan näissä näitä tyyppivikoja mutta alta tonnin mopoon nyt ei ihan mahdottomia voi vaatiakaan..
Luotettavuustaso olisi hyvä olla tyydyttävä, vaikka hieman suurempaan hintaankin. Ajoin suomi-tsekkimopolla 4000 km ilman ainuttakaan häiriötä, jos siksi ei lueta ajaessa käteen jäänyttä ohjaustangon tuppea ja kelvottomia jarruja, joista jälkimmäinen oli tyyppivika.
Nyt ajelen kiinalaisella (-06) jonka huoltopäiväkirja on paksu ja sen työnnössä olen suomen kärkeä. Siinä ei ole yhtään ainutta alkuperäistä letkua. Vanhat meni toisena käyttövuonna. "Kiinan vanhin ja suurin valmistaja" ei taannut mitään.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 05.05.10 - klo:14:43
No itse tulin juuri CPI:n huollosta jossa vaihdettiin viime vuoden loppukesästä ostettuun mopoon kaikki bensaletkut. Olivat aika rapeaa tavaraa. Mopolla siis on ajettu 4000km. Ja imusarjan kumi meni jo tuhat kilsaa sitten, tai no oli jo halkeamassa niin vaihdettiin siinä ohimennen jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pugt200 - 05.05.10 - klo:22:21
Jos autoja tehtäisiin noin huonosta tavarasta, loppuisi kauppa viranomaisten toimesta. Tuommoinenhan on liikkuva palopommi. Mun -76 Taunuksessa on vielä monta alkuperäistä letkua.

En ymmärrä miten joku voi olla tyytyväinen noin heikkoon laatuun.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: -Jarkko- - 05.05.10 - klo:22:40
Alhainen hinta on kiusaus ostaa uusi halppiskiinalainen. Kuvastossa kiiltää hieno skode, merkki mikä lie, hinta 599/699/899e. Kun kurvaa lähimpään mopokauppaan niin huomaa että paljon laadukkaamman saa pari sataa kalliimalla.
Myös vanhempia laatimerkkejä ei usein katsota vaan tuijotetaan vuosimalliin ja onhan siinä uudessa "takuu".

Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 05.05.10 - klo:22:54
Jep, en itsekään tajua mikä siinä on ettei vaan niitä kumiosia saada kestämään. Onneksi tuo CPI on sieltä paremmasta päästä noiden kiinalaisten ym joukossa. Ei tietenkään ole minkään laadukkaan eurolaitteen (toki niissäkin ongelmansa) kanssa samalla viivalla mutta 1200€ hintaan ei parempaa taida oikein saada.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 05.05.10 - klo:23:01
Ylläripylläriä välttääkseen pitäisi niillekkin letkuille joilla aikoo korvata kiinalaisia, tehdä liotustesti bensassa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 05.05.10 - klo:23:06
Juu niin pitää, tuossa esim myöhästyi tuo letkujen vaihto sen takia että uudet letkut mitkä huolto oli saanut sulivat heti bensan kosketuksesta. Se niistä bensaletkuista.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 06.05.10 - klo:07:29
Mitenkä teillä oikein ne letkut lahoaa, koko matkalta vai pelkästään päistä? On se kumma kun tässä omassani on tosiaan jokainen letku vielä alkuperäinen, samaten ne onnettoman näköiset klemmarit on jokainen pysynyt paikoillaan eikä bensaa ole vuotanut mistään. Mopoa on kaiken lisäksi säilytetty kylmässä tallissa talvet. Yksilöitähän nämä on kaikki mutta tuntuu todella oudolta että jo vuoden jälkeen pitää alkaa letkuja vaihtamaan..
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Pyrres - 06.05.10 - klo:08:07
Koko matka. Esim kun letkuja revitiin irti niin puolet jäi käteen. Ja ihan siis taivuttelemalla näki miten haperoa oli jo. Ulkokuori ihan halkeillut. Eli voivat pitää bensaa teoriassa pitkäänkin, kunhan ei taivutele/liikuttele, mutta turvalliseksi ei voi enää sanoa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 06.05.10 - klo:08:18
Mulla ei näy mitään halkeamia eikä haurastumaa vaikka kuinka vääntelee tai taivuttelee. Letkut suorastaan kiiltelevät uutuuttaan. Mulle on sitten sattunut "hyvä erä", kuten näemmä wallellekin  :-\
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 06.05.10 - klo:08:52
Pikkuletkut kovettuu, pykii ja repeää vedosta tai kun työntää liittimeen. Paksut ilmaletkut vain katkeilee vedosta vaikkeivät ole bensassa olleetkaan.

Syitä on ilm. kaksi: 1. Eivät ole hankkineet niitä suojalisäaineita joita euroopassa on kehitetty. 2. Käyttävät jätemuoveja huonosti lajitellen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: karkulainen - 06.05.10 - klo:09:59
Vakiot bensaletkut oli 10x laadukkaampia kuin moposportilta ostamani sininen bensaletku jolla korvasin ne.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 06.05.10 - klo:10:40
Kysyin Kiinalaisen mönkkärini yhteydessä syytä huollosta tuohon letkujen hapertumseen. Sanoivat, että ei se talvi niitä juurikaan haperra vaan kesä. Kuulemma niissä mönkkäreissä joita on säilytetty kontissa (kylmä metallinen pihakontti) koko vuoden on hapertuminen paljon vähäisempää, kuin niissä jotka ovat pihalla.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pekpel - 08.05.10 - klo:22:52
Eli UV-suoja-aine puuttuupi noista hajoinneista letkuista, jos ulkona olleet hajoavat.
Sehän suoja-aine on normi mustissa kumi- ja muoviletkuissa yleensä noki.
Kyllä on kiinassa puhdas ilma jos eivät nokea saa kaavittua sekaan muovi- ja kumiosia tehdessä. ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Jari - 09.05.10 - klo:09:54
Lainaus
On se kumma kun tässä omassani on tosiaan jokainen letku vielä alkuperäinen
Meillä kesti letkut ongelmitta 13000 km ja 4 vuotta Yiyingissä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 09.05.10 - klo:11:10
Yiying on tämä munkin moponi ja 20 000km on nyt ajettu. Kaasarin letku oli jumittunut kiinni ja hampaat irvessä sitä sai vetää ennenkuin lähti irti. Ei mennyt poikki, voimat siinä meinasi loppua ensin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Samppa - 10.05.10 - klo:11:03
Tilaavat varmasti vähän merkistä riippuen kumiosat eri paikoista.. Luulisi länsimaalaisten reklamaatiotkin (eiköhän näitä tehtaille tule) jo pikkuhiljaa vaikuttavan tähän kumiosien laatuun, vaikkakin kiinalaisten hinnat näyttävät tulevan vain alaspäin tai ainakin tarjoukset ovat nykyään "tosi kovia".

Jos minä myisin kiinalaisia skoottereita tekisin sellaisen huoltolisän, että vaihtaisin kaikki letkut + imukaulan ennen asiakkaalle luovutusta. Myyntihinta voisi olla silloin pikkaisen korkeampikin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: yamaha - 28.07.10 - klo:21:47
täältä kans suositukset halpis skoottereille! vanhalla cpillä ajoin 14t km koskaan ei jättänyt tielle!pelaa vieläkin meinaan ajaa sillä talvella. mitään kumi osia ei ole koskaan vielä vaihdettu ja ulkona on säilytetty aina.nyt on sitten toisen kinuskin vuoro ja meinaan ajaa sillä varmasti 20 000 km ;D monesti se on niin kun ruvetaan virittelemään ne  sitten hajoaa ja joutuu aina korjailemaan jostakin! halpis skootteri joka maksaa 1000e ei välttämättä ole samaa tasoa kuin 3000e maksava vehje, eroa on varmasti mutta ei niin paljon kuin hinta antaa ymmärtää! jos tekee itse kaiken mitä eteen tulee niin 2000e ei mene vara osiin skootterin elin aikana  jollei huvikseen vaihtele kaikkia osia/ostele viritysosia. halvalla ei saa parasta mutta kalliilla ei saa huonoa mutta ei parastakaan ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Tonza - 30.11.10 - klo:21:19
Mitenkä teillä oikein ne letkut lahoaa, koko matkalta vai pelkästään päistä? On se kumma kun tässä omassani on tosiaan jokainen letku vielä alkuperäinen, samaten ne onnettoman näköiset klemmarit on jokainen pysynyt paikoillaan eikä bensaa ole vuotanut mistään. Mopoa on kaiken lisäksi säilytetty kylmässä tallissa talvet. Yksilöitähän nämä on kaikki mutta tuntuu todella oudolta että jo vuoden jälkeen pitää alkaa letkuja vaihtamaan..
Sama täällä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Plom - 30.11.10 - klo:22:27
Se on se etanoli bensan joukossa varmaankin syynä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ckolli - 18.01.11 - klo:15:58
Moi
Itse olin vannoutunut Penttoni (lue kotari / KTM) kuski. Kilpailin aikanani motocrossissa ym ja ajoin Hussella myös kilpaa.

Muutama vuosi sitten ostin ensin pojalleni kokeeksi kiinalaisvalmisteisen 110cc crossiprätkän. Toimi hyvin ja ostin tyttärelle myös 110cc crossiprätkän ja lisäksi 90cc mönkijän. Monta kautta niillä ajettiin ja talvellakin. Pressun alla odottavat uutta kautta ilman isompia ihmeitä.

Lapset alkavat olee mopoiässä joten ostin Qingqi (Zoner) moposkootterin ja vastaavan Baotian (Milan Sportin) Käytettynä. Noin 2300km niillä oli ajettu molemmilla.

Motocros ym tausta kun on niin tiesin jo käynnin äänistä näissä 4-tahtisissa olevat ongelmat. Huonot kampiakselin, kiertokankien tasapainotukset jotka aiheuttavat resonansseja jotka irroittavat pultteja. Kaikki mutterit ja pultit irti ja loctiten kanssa kiinni... Lyhyemmät huoltovälit...

Nämä kiinaihmeet esim 110cc crossit eivät alkuunkaan pärjää vielä esim 2-T 80cc KTM:lle. Kannen ja kanavien porttaus, tasapainotukset ja tasapainotuslimppujen  poishionta ennen tasapainotusta tuo kierrosherkkyyttä ym.

Summa summarum.
Ensi-innoituksen katsomiseksi nuorelle ovat nämä kiinalaiset pärrät ja skootterit erittäin halpa vaihtoehto siihen kuin että ostat 2800e maksavan kotarin ja nuori ei olekkaan kiinnostunut siitä.

Olen 50v ikäinen ja ajanut kilpaa motocrossissa, autoilla kiihdytyskisoja, ja rataa. Rakentanut itse monia pelejä mm 406hv 516Nm Cosworth sierran joka oli katuauto eli tiedän mistä puhun.

Joitain kuvia löytyy: http://picasaweb.google.com/ollivaan/CrossitJaKersat#

Kotari, yammu, honda ym fanit. Katsokaa mitä pelinne moottorin kyljessä lukee ja jäljittäkää alkuperämaa.

Turvallista matkaa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: garion - 20.01.11 - klo:17:55
Huomenna tulee taloon käytetty Fude, ainakin eilen pelitti vielä kun kävin kokeilemassa ja lupasivat huoltaa sen huomiseksi.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Skootteri1 - 17.06.11 - klo:21:49
Hauska hifistelyosa kiinalaiseen:
http://www.youtube.com/watch?v=25GqDH6vnDY
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: ckolli - 01.12.11 - klo:17:06
Voi Teitä
Kaksi kiinalaista crossiprätkää (monta kautta ajettuja ja toimii), ja oli kaksi kiinalaista skootteria (nyt vain yksi).
Puolisoni tytär osti "merkkiskodun". Kumma juttu sillä tismalleen sama patti siinä oli kuin kinuskeissa, tismalleen samat viat... Nimi ja katteet hieman poikkes, Kissbee :). Repikää siitä huumoria "merkkituotteisiinne".
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: leecher - 18.04.12 - klo:20:34
Itse olen ostamassa "nurkka-ajoon" itselleni moposkootteria. Testasin paikallisessa liikkeessä muutamaa kinuskia ja sen jälkeen Vespa LX 50 mallia. Kyllähän tuo Vespa vei noita kiinanpojan tekeleitä kuin kuoriämpäriä. Jos epäilyttää, niin käykee kokkeilemassa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Jari - 01.05.12 - klo:09:26
Lainaus
Voi Teitä
Kaksi kiinalaista crossiprätkää (monta kautta ajettuja ja toimii), ja oli kaksi kiinalaista skootteria (nyt vain yksi).
Puolisoni tytär osti "merkkiskodun". Kumma juttu sillä tismalleen sama patti siinä oli kuin kinuskeissa, tismalleen samat viat... Nimi ja katteet hieman poikkes, Kissbee :). Repikää siitä huumoria "merkkituotteisiinne".
Nykyään ostajia petetään myös Peugeot-merkillä ostamaan kiinalainen mopo, tämä taisi alkaa Solifer-tuotemerkillä ja mitä härskeimmin tyyliin "Suomessa suunniteltu, kokoonpanolinja Suomessa..."
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kemu - 02.05.12 - klo:11:37
Olikos se niin että, pösöllä on kaksi kiinalaista eri katteilla kisbee ja v-click? Nee muut mallin taitaa olla sitä ''parempaa laatua''
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pugt200 - 02.05.12 - klo:19:47
Vogue, Speedfight3 ja Vivacity3 ovat myös aasialaista tuotantoa. Vain TKR, Ludix Blaster ja C-Tech taitavat olla EU:n alueella tehtyjä.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: konenikkari - 02.05.12 - klo:20:24
Ei kait sillä missä mikäkin osa on valmistettu
ja missä sijaitsee kokoonpano,
ole mitään merkitystä.
Kunhan laadunvalvonta toimii.
Jotenkin vaan kun tuntuu
ettei laadunvalvonta toimi enää, missään maassa.
Vai onko suomeen lähetettävät tuotteet
kaikki jotain hihnalta pudonneita.
"Pistetään tuo vaikka sinne suomeen
siellä kun käsi puristuu nyrkkiin vain taskussa"
Kielitaitoisia, joita tiedän joukossamme olevan lukuisia,
pyytäisin selvittämään, mitä mieltä
kiinan mopoista ollaan muualla maailmassa.
Mulle kun on pikkuhiljaa muodostunut käsitys
että aitoa kiinalaista tuotetta on vaikea löytää,
taitavat teettää tuotteensa halpatyövoima maissa ;-)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pekpel - 02.05.12 - klo:20:32
Eikun suomalaiset ostaa ne halvimmat paskat pois kuleksimasta ja väittävät niitten olevan "lujaa laatua"...
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kani - 02.05.12 - klo:22:10
Joo ja tietysti kovimpaan hintaan  ;D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: InsOmnia - 02.05.12 - klo:23:24
Täytyy muistaa, että sitä saa, mistä maksaa!
Kontillinen ajoneuvoja lähtee Kiinasta kohti Suomea juuri sellaisena kuin asiakas on ne tilannut. Kun tingitään siitä loppusummasta viimeisiä pennosia pois, niin Kiinanpoika sanoo että käyhän tuo, laitetaat vaan vähän huonompilaatuisista komponenteista kasattuja vermeitä kyytiin.  :o Rahan ahne maahantuoja tietää varsin hyvin asian laidan ja tiputtaa takuuajan puoleen vuoteen ja ristii kätensä kyynärpäitä myöten ristiin, että edes jokunen näistä helmistä kestäisi edes takuuajan. ;D

Tavallisesti nämä heikommat komponentit ei sinällään ole mitään kovin huolestuttavia, vaan kyseessä lähinnä renkaat/kumiosat kautta linjan ja varustelutasoon kohdistuvia. ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 03.05.12 - klo:00:13
Kiinasta myydään varmasti hyvääkin laatua muttei nettikaupassa. Sikäläinen kauppakulttuuri on vanha ja kunnioittaa kasvokkain tehtyjä kauppoja ja mieluiten tinkien tehtyjä.
Netin kautta tilaaja saa sitä mitä sattuu olemaan ja niistä sitä huonompaa. Laatu riippuu alihankkijastakin, mitä on sattunut tekemään ja mitä materiaalia on saanut. Vastuu haihtuu tavoittamattomiin, eikä oikeuskiistoja pääse kehittymään satunnaisten kauppasuhteiden ja kieli/kulttuurimuurin  vuoksi.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: InsOmnia - 03.05.12 - klo:00:52
Kulkineiden "tieliikenne" kohdalla  tilanne on kuitenkin hieman toinen.
Tyyppihyväksyttyjä osia/osakokonaisuuksia ei pysty edes Kiinalaiset muuttaamaan ilman sanktioita.

Ihan toinen asia on sitten ei tieliikennekäyttöön tarkoitetut laitteet, vaikka sitten per...stä perämoottoriin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pugt200 - 03.05.12 - klo:08:20
Mulla oli kiinassa kasattu IBM ThinkPad viisi vuotta, ei ensimmäistäkään ongelmaa. Nyt pöydällä on kukkunut vuoden kiinalainen Lenovo ThinkPad, johon vaihdettiin heti telakka ja joka ei kyllä enää yllä IBM:n viimeistelytasoon. Kaikki mekaaniset osat on jotenkin karheita ja kankeita. Toivottavasti oli edes halvempi.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Eki - 02.06.12 - klo:10:48
Joo, toi on vanhemman mallin testaus eli eroja löytyy omaan menopeliini verrattuna.
Itse omistanut nyt 7 skootteria muutaman vuoden sisällä, 5:si niistä Kiinalaisia ja yksi Italiaano sekä Taiwanilainen! Rehellisesti sanoen työnjälki on noissa kahdessa kuin eri planeetalta verrattuna Kiinalaisiin ei Kinuskien eduksi, toinen seikka on ajomukavuus, se peittoaa Kiinalaiset mennen tullen, mm. jousitus, ohjaus, renkaat, muusta puhumattakaan mutta niistä joutuu maksamaan ainakin kaksinkertaisen hinnan. Kinuski puoltaa edullisten skootterien luokassa hyvin paikkaansa, mutta kun alkaa tottumaan näihin ns. hieman kalliimpiin, niin ei vähällä enää vaihtaisi Kinuskeihin, toki nekin kehittyvät ja parhaimmat ovat jopa hyviä, mutta eikös se ole kuten autoissakin, että halvalla ei välttämättä kovin ihmeellistä ajopeliä saa? ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pena - 02.06.12 - klo:13:38
minä olen 110%tyytyväinen kymco super 9 iduttaa ettei suomessa enää myydä,täydellinen hinta laatu suhteessa,eikä tarvitse ropaa joka tilanteessa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Eki - 02.06.12 - klo:14:02
Silloin moposkootteri tai yleensä mikä muukin tuote on hyvä, kun itse käyttäjä on siihen tyytyväinen, olipa valmistusmaa vaikkapa Timpuktu!  :)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kolehmainen2 - 11.06.12 - klo:18:54
Itselläni on skoottereina Solifer retro 2012 sekä SYM 2007. SYMissä on nyt kilometrejä 4600 ja Soliferissa 600. Tähän asti Solifer (Baotian 4-tahti) on toiminut moitteetta, itse olen tehnyt huollot esim vaihtainut öljyt jo kolme kertaa. SYM (2-tahti) on huolletty myös useammin kuin olisi ollut tarve. Laadullisesti Solifer on mielestäni hieman huonompi mm heikkotehoisemmat jarrut, heikommat sähkökytkimet, muovin laatu, istuin yms. Mielestäni kuitenkin 995e skootteriksi Solifer on ihan hintansa väärti.

Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota erittäin lyhyeen (300km) sisäänajo matkaan Soliferissa, itse ajan konetta sisään suosituksesta huolimatta 1000km! Uskon tämän pidentävän Soliferin kestävyyttä!
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 11.06.12 - klo:19:08
Nuo suositukset ajaa satoja kilometrejä osakaasulla ovat erittäin ärsyttäviä eikä mikään tekninen asia puolla niitä. Ajakaa vain 300 km 25 kmh jos jaksatte ja vaihtakaa sitten mäntä ennen aikojaan, kun sillä ajolla olette pilanneet sen.

Kiinalaisissa kannattaa kaikki öljy vaihtaa välittömästi ennen käyttöä, koska hyvin usein niissä on metallipurua piittaamattoman kokoamisen jälkeen.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kani - 11.06.12 - klo:23:34
Melkosta lirua se öljykin, valutin just yhdestä Solifer SFR:stä öljyt pois mikä oli 2 vuotta ja vähän päälle 4000 ajettu. Eikä yhtään öljynvaihtoa tehty. Kiinaöljyt oli koneessa kun oli vaan mustaksi värjäytynyttä vettä mitä sieltä tuli..
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: antti--91 - 14.07.13 - klo:17:14
Minun kiinalaiseen Zneniin pyörähti eilen 1000km mittariin eikä kyseisen matkan aikana ollut yhtään vikaa tai ongelmaa. Ensimmäinen vika ilmaantui ironisesti 1000,1 kilometrin kohdalla, jolloin vaihdoin siihen öljyt. Pohjatulpan kanta vääntyi pyöreäksi, joka vaikeutti sen avaamista. Hakkasin siihen väkisin kiinni 16mm hylsyn ja sen avulla sain propun auki. Onneksi pöytälaatikossa oli varalla uusi pohjatulppa.

Sisäänajon aikana vaihdoin öljyjä ylitunnollisesti, ehkä jopa neuroottisesti, mutta uskon että tästä voi olla kauaskantoista hyötyä. Moottoriöljyt vaihtui kilometreillä 1, 39, 107, 211, 330, 522 ja 1000. Peräöljyn olen vaihtanut 330km kohdalla ja nyt 1000km kohdalla. Jatkossa vaihdan moottoriöljyt 500km välein ja peräöljyt 1000 tai 2000 kilometrin välein.

Täytyy nyt "koputtaa puuta" ja toivoa että skootteri toimii jatkossakin yhtä hyvin.

En ole koskaan omistanut yhtään eurooppalaista skootteria, mutta ihmettelen silti niiden hintaa ja suosiota. Voihan se olla että pitkällä aikavälillä niissä on vähemmän pikkuvikoja kuin kiinalaisessa, mutta tuntuu kyllä hieman hölmöltä maksaa lähes nelinkertainen hinta kiinalaiseen verrattuna. Kyllä sillä erotuksella korjaa kiinalaista aika kattavasti. Noh, kaipa tämä on verrattavissa siihen että kesäkuussa pistin täysin toimivan ja varsin pienikulutuksisen Skoda Feliciani talliin seisomaan ja ostin käyttöautoksi Mersun. Eihän siinä ollut oikeastaan mitään järkeä, mutta pakko myöntää että onhan se ihan eri fiilis ajella Mersulla kuin Skodalla. Brändit ymmärrettävästi maksaa ja varmasti suurimmalla kohderyhmällä, eli teineillä, asia on todennäköisesti vieläkin tärkeämpi kuin tällaisella yli-ikäisellä skootterikuskilla.

Tämä ajamani 1000km on kertynyt huhtikuun 19. päivästä alkaen, eli noin kolmessa kuukaudessa. Vuotuinen ajomäärä lienee siis noin 2000km luokkaa jos ajan vaikka lokakuuhun asti. Eiköhän tuon skootterin perustekniikka kestä tällaisella ajomäärällä useamman vuoden. Pikkuvikoja varmasti tulee jossain vaiheessa, mutta osiahan saa kaupasta ja työkalut pysyy käsissä.

Tämän ensimmäisen 1000km perusteella voin suositella kiinanskootteria ihmiselle, joka haluaa edullisen kulkineen eikä pidä merkkiä pääasiana. Varmasti myös ns. maanantaikappaleita saattaa tulla tehtaalta ulos, mutta korostan myös huoltojen ja ajotyylin merkitystä. Minä en ole pahemmin kaahaillut, keulinut tai suditellut ja uskoisin että se näkyy skootterin yleiskunnossa vuosien saatossa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: pugt200 - 14.07.13 - klo:21:53
Miksi öljyä pitää vaihtaa koko ajan? Esim Vespassa sama litku saa olla koneessa 6000 km tai vuoden?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 14.07.13 - klo:22:16
Pikkuvikojen merkityksen vähätely oudoksuttaa. Valo pimenee (autoissa yleensä 98 % varmuudella polttimo tai sulakevika) tuntuen pikkuvialta kunnes vaihtaa polttimon eikä se korjaannu sillä. Johtosarjan ja katkaisimen tutkailu ei olekkaan pikkutyö vaan vaatii osaamista ja mittarin ja paljon puuhaa. Lopulta selviää että johtosarjassa on jossain kylmäjuotos tms. Hankit jonkinlaisen joka ei sovikkaan omaasi.
Kiinalaisissa on vain periaatteessa sama moottori ja osa varusteista on samankaltaisia ja mikään ei kerro sitä ennenkuin kokeilet tehden päivän parin töitä, ehkä turhaan.

Olen itse tehnyt 22+ työkalua korjata pikkuvikoja. ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: khaosaming - 14.07.13 - klo:22:29
Sekin oudoksuttaa, että suositellaan kiinalaista ihmisille, jotka "eivät pidä merkkiä pääasiana". Pitäisi kai sanoa, että kiinalainen on henkilölle, joka ei pidä luotettavuutta tärkeänä. Ikään kuin kukaan ostaisi vaikka Hondaa merkin takia. Kiinalainen sopii käyttäjälle, jolla on vanhan ajan käsitys ajoneuvon ylläpidosta -- kaikki tehdään itse. Jos joutuu viemään pajalle, ei kiinalaista kannata ostaa.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: antti--91 - 14.07.13 - klo:22:47
Miksi öljyä pitää vaihtaa koko ajan? Esim Vespassa sama litku saa olla koneessa 6000 km tai vuoden?

Kyllähän tuollaisen skootterin kone käy varmaankin 6000km asti samoilla öljyillä, mutta millaisessa kunnossa se mahtaa olla? Näillä öljynvaihdoilla pyrin siirtämään koneremontin ajankohtaa eteenpäin ja uskoakseni koneremontti on huomattavasti monimutkaisempi homma kuin öljyjenvaihto. Ja mikä raha on tänä päivänä 3,90e joka kuluu yhteen öljynvaihtoon jos käyttää Teboilin Moniaste 15W40-öljyä?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: InsOmnia - 14.07.13 - klo:23:09
Pitäisi kai sanoa, että kiinalainen on henkilölle, joka ei pidä luotettavuutta tärkeänä. Ikään kuin kukaan ostaisi vaikka Hondaa merkin takia.
Aika kärjistettyä tekstiä. ;D
Itse ajellut kiinalaisilla kaksi ja nelipyöräisillä harraste kulkineilla viimeisen viiden vuoden ajan ja kilometrejä kertynyt niille rapiat 70 000km:ä. Kunhan sisäistää sen tosiasian, että suomalainen maahantuoja valitsee aina sen halvimman vaihtoehdon, niin ymmärtää paremmin miksi ne ei oikeasti käytössä kestä. Onneksi useimmiten nämä epäkohdat ovat helposti ja halvalla eliminoitavissa.  ;)

En viitsi toistaa itseäni, kuin papukaija, joten jos asia kiinnostaa enemmän, niin minun vanhoista jutusteluista löytyy lisää informaatiota. ;)

Luotettavuudesta, tuohon kilometrimäärään olen kerran jäännyt tien päälle. Silloinkin kyse oli saksalais valmisteisen viriosan hajoamisesta johtuva oire.  ;D  Muuten on niin työ kuin vapaa-ajan ajot hoitunut mallikkaasti kiinalaisten keksintöjen turvin. Tosin maahantuojan tinkaukset pitää ensin saattaa ajan tasalle ja uusia joitan osia "ehkäpä alta satasen arvosta" ja sitten voikin nauttia luotettavasta kyydistä. ;D

Eihän kiinalainen kulkine kaikille sovi, varsinkin jos on huoltofirman varassa. :o Mutta tosi pienellä askartelulla "verrattuna vaikkapa Vespan eturoiskeläpän laittoon" saa kiinalaisesta kulkineesta, oivan matkakumppanin vuosiksi. ;)

Edit: Mutta se on kyllä totta, kaiken joutuu tekemään itse. Merkkihuoltoon jos kiiinan kulkineen viet, niin ajot saa siltä ajokaudelta unohtaa. :o Tästäkin saamme kiittää lyhytkatseista markkinataloutta, halvalla kun myy, niin ei se asiakas kehtaa kaikesta rutista ja jos rutisee, niin se on pottumainen asiakas, joutaa odottamaankin? :o  Tämä on tietysti kaksiteräinen miekka, ei se asiakas ainakaan toiste tule asiakkaaksi, mutta ei sen väliä, voitot kierrähtäneet pankkitilille, joten uutta maahantuontifirmaa pystyyn. :o
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: tommi - 15.07.13 - klo:07:24
Miksi öljyä pitää vaihtaa koko ajan? Esim Vespassa sama litku saa olla koneessa 6000 km tai vuoden?

Vespassa onkin öljynsuodatin, siksi samoilla öljyillä voi ajaa noinkin pitkään. Suositus on että sekä öljyt että suodatin vaihdetaan 6000km välein. Kunpa sama systeemi olisi kiinalaisissakin. Ärsyttää vaihtaa öljyjä 6-8 kertaa kesässä ja kuskata niitä kierrätykseen. Vespa kuskit pääsee paljon helpommalla  :-\
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 15.07.13 - klo:08:43
Miksi öljyä pitää vaihtaa koko ajan? Esim Vespassa sama litku saa olla koneessa 6000 km tai vuoden?

Vespassa onkin öljynsuodatin, siksi samoilla öljyillä voi ajaa noinkin pitkään. Suositus on että sekä öljyt että suodatin vaihdetaan 6000km välein. Kunpa sama systeemi olisi kiinalaisissakin. Ärsyttää vaihtaa öljyjä 6-8 kertaa kesässä ja kuskata niitä kierrätykseen. Vespa kuskit pääsee paljon helpommalla  :-\
Kiinalaiseen ja muihinkin saa suodattimen muttei sisäistä. Hankkii auton suodattimen ja liittää sen astiaan niin että koneesta otettu öljy valuu suodattimen läpi toiseen astiaan josta sen voi seuraavassa vaihdossa ottaa käyttöön. Kun lisää ruokasoodaa niin sen happamoituminenkin poistuu. Noki jää muttei haittaa mitään.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Eki - 09.10.13 - klo:20:01
itsellä on taiwanilainen merkki,hintaa tuolla uutena oli 2400e.
malliston lippulaiva siis moposkoottereista.
laatuun olen ollut tyytyväinen mielestän peittoaa monet yamahan tuotteet joita olen purkanut ja kasannut.

tekniikka perustuu hondan ja piaggion jonkinlaiseen yhdistelmään, joka on mielestäni varsin toimiva.jarrut olivat vuonna 2002 kärkitasoa ainakin jonkun englantilaisen artikkelin mukaan,itse niitä ehostin vielä teräspunosletkuilla tosin.
jousitus on varsin lötkö sporttisimpiin verrattuna.

käytettyjen hinta noissa on yllättäen pysynyt suhteessa varsin hyvänä mielestäni.
laatu tuote ilman laatumerkkiä-toimii  :)
Itselläni myös Taiwanilainen, mutta tunnettu valmistaja joka on iät ajat tehnyt osia mm. Yamahalle ja monille muille tunnetuille merkeille. Elikä saman hintaluokan TGB Bullet 2T ja nyt tuli jo toukokuussa vuosi täyteen, ajettu liki 20.000km, takarengasta alkaa kaipaamaan uutta, muuten kukkuu ja kulkee kuin uusi. Kuinka paljon näillä yleensä kannattaa jauhaa ennen kuin on uusittava sylinteri ja mäntä renkaineen vähintäin, vielä ei ole veto eikä huiput tippuneet yhtään uuteen verrattuna?! Eki
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: kani - 09.10.13 - klo:20:15
Jännä nähdä kauanko kestää. Ja kummasta loppuu veto ensin, skopasta vai miehestä :). Mies ainakin selätti monta kiinalaista skootteria hyvää tahtia..

Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Eki - 09.10.13 - klo:20:53
Seitsemän skootteria ollut noin 5-6:n vuoden sisällä, kaikki kinuskeja paitsi Typhoon 2T ja tämä TGB Bullet 2T, nyt saattaa tulla vielä reissu Seinäjoen likelle Ilmajoelle lauantaiksi mikäli hiukankin on kuiva keli? Mietin asiaa kuitenkin vielä, matkahan ei ole mikään hirveä .... ;)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: zapiz - 27.04.14 - klo:10:27
Viime kesänä uutena ostetulla Kymcolla tuli 4000 täyteen. Käytössä J.Costa variaattori, rajoittamaton CDI, rajoittamaton holkki, isompi suutin ja vakioilmanputsarin kuristus poistettu. Öljynvaihdot ohjekirjan mukaan, paitsi nyt keväällä aikaistetusti.

Jarruja säädetty kerran, digikello lopetti juuri äsken asetuksiin reagoimisen. Ei muita vikoja, nätisti hyrrää (ellei itse ropaa välillä jotain vituralleen).
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: agee - 20.04.15 - klo:06:03
6200 tuli juuri rullattua qinqqi zonerilla.
Nyt alla melkeiln tuliterä Solifer Speed 50. Mittarissa reilu tonni, koneena se perinteinen Baotian. ????????
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: User - 22.04.15 - klo:21:23
Vivacityn mittarissa nyt 13300 km ja mitään muuta ei oo vaihdettu kuin varin hihna , multivar, takarengas , vm 2003 ja pari vuotta mulla ollut.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Mika Lukumies - 07.06.15 - klo:19:21
Daelim S-Five vm 2007 mittarissa 23 400 km. Onhan siihen jo jokunen osa varmaan vaihdettu. :D
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 10.04.19 - klo:07:23
Kahdeksas vuosi samalla baotianilla. Korjaamatonta/uusimatonta paikkaa ei siinä ole mutta    98 % käyttövarmuudella kesät talvet. Erityisesti talvet koska sähköpyörä on korvannut kesäajoja neljä vuotta. Hyvän uuden moottorin osto säästi paljolta työltä ja huolelta. Suosittelen erityisesti sähköä ymmärtävälle koska vioista  valtaosa koskee niitä. Varaudun osien ja työkalujen mukana pitämisellä kriittisimpien vikojen korjailuun matkalla.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: viisnelonen - 10.04.19 - klo:09:50
Paljonko on tullut kilsoja tuon 8 vuoden aikana ?
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: Coastside - 10.04.19 - klo:09:54
jotain 12000. Siinä oli 6000 pohjia kun ostin.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: MORPA - 15.06.19 - klo:03:52
Kahdeksas vuosi samalla baotianilla. Korjaamatonta/uusimatonta paikkaa ei siinä ole mutta    98 % käyttövarmuudella kesät talvet. Erityisesti talvet koska sähköpyörä on korvannut kesäajoja neljä vuotta. Hyvän uuden moottorin osto säästi paljolta työltä ja huolelta. Suosittelen erityisesti sähköä ymmärtävälle koska vioista  valtaosa koskee niitä. Varaudun osien ja työkalujen mukana pitämisellä kriittisimpien vikojen korjailuun matkalla.

Ei oikein vaikuta. Agility 28800km takana eikä nyt aivan koko laitetta ole tarvinnut uusia. Huoltotoimien lisäksi on mennyt yksi vaijeri ja ajovalon poltin. Koskaan ei ole jättänyt tielle tuo mopedi, siksi mää siitä niin paljon tykkäänkin :)
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: joni_k - 15.06.19 - klo:07:44
itellä on 5v  ollut tuo oma kulkine ja kolme kertaa melkein jääny tielle. yks oli omaa vikaa kun magneetto jäi kiristämättä. 24tkm karkeasti lasissa ja 600km oli kun ostin. uskoisin että paljon vähemmällä huollolla tuon  ajokm olisi päässyt, mutta  luotto on luotto vaihtelen osia ennakoivasti.
Otsikko: Vs: Kiinalainen vastaan muut
Kirjoitti: MORPA - 29.06.19 - klo:22:08
Nyt se sit tapahtui, Agility jätti tielle, hihna meni aivan kappaleiks. Aikansa kutakin sano hihna ku päreiks meni. Ei kyllä ole tarkkaa tietoa kuinka vanha tai paljonko tuolla hihnalla oli ajettu, ilmeisesti kaksi vuotta vanha ja kilsoja ehkä vähän vajaa 10000. Olen mä tohon hihnoja vaihtanut muutaman, mutta kun ne vanhat on aina olleet aivan hyvässä kunnossa, niin en ole asialla sen enmpää päätäni vaivannut. Variaattorikoppakin on ollut tänä kesänä jo kerran auki muista syistä, niin olis voinut helposti tarkistaa hihnan kunnon. Oma vika siis, ja täysin.

Hajoamista edeltävänä päivänä hävis hetkeks vedot aivan saman tyylisellä tavalla kuin eilen kun hihna sit päätti posahtaa lopullisesti, mutta kun sen jälkeen toimi ihan hyvin niin aattelin että mitä lie oikuttelua taas kerran, eli varoitteli kyllä.

Oli koko varikoppa täynnä kuminkappaleita ja yllättävän sitkeetä nöyhtää ;D Jatkossa pitää hihna vaihtaa tai ainakin tarkastaa aina joskus, mopon kotiin työntäminen ei ollut lainkaan mukavaa puuhaa >:(