Skootterini.com

Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu => Suzuki => Aiheen aloitti: Love82 - 30.05.07 - klo:19:23

Otsikko: Suzuki Love
Kirjoitti: Love82 - 30.05.07 - klo:19:23
Olisi mukava tietää onko jollain muullakin kuin minulla kyseinen rakkauden lähettiläs. Skootterin vuosimalli on 1984 ja ajokilometrejä varmasti jo päälle 30000  :D. Kilometrejä tulee edelleen tasaisesti lisää. Osien saanti tuppaa olemaan jo vähän huonoa, mutta eipä onneksi mitään isompaa ole hajonnutkaan.  :P

http://www.is.svitonline.com/sat/img_new/love.jpg
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: bikerpappa - 30.05.07 - klo:19:58
Ajelin ennen nykyistä päristintäni vajaan vuoden Loven isolla siskolla eli tyyppiä Suzuki AG 100 joka on siis 100-kuutioinen kevari-skootteri ja juuri tuo osien saanti aiheuttaa noissa vanhoissa "Sussuissa" päänvaivaa mutta Venäjältä kuulemma saa aika hyvin noihin osia mikäli reissaa sinne päin tai joku tuttu sattuu siellä poikkeamaan.
Kaiken kaikkiaan sympaattisia laitteita ja omalla tavallaan suorastaan kaunottaria! :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 31.05.07 - klo:08:24
Tuo Lovehan on oikein sympaattinen peli ja varmasti pitäisi haalia talliin yksi yksilö alkuvalmistusvuosilta, jahka tilanpuute hellittää. Joskus on tullut jopa korjattua tuollaista, tosin aika toimintavarmojahan nuo ovat. Tuossa hieman lisätietoa Lovesta: http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D.shtml

Ja Tekniikan Maailman artikkeli vuodelta 1984:
http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D_articles.shtml
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Love82 - 01.06.07 - klo:17:40
Valmistetaanko muuten Lovea enää esimerkiksi uutena mallina?
Otsikko: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Love82 - 01.06.07 - klo:17:47
Olisiko jotain vinkkejä mitkä minäkin osaisin tehdä, jotta Love kulkisi edes hieman lujempaa kuin alamäessä tuon 45? Tasaisella ei mene kuin juuri 40  :-[
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Love82 - 07.06.07 - klo:10:55
No nyt on rakkauden lähettilääseen ilmestynyt ikävä ongelma  :(. Kun pysähdyn huoltoasemalle tai kauppaan joksikin aikaa, ei Love meinaa heti käynnistyä uudelleen. Käynnistyy kuitenkin heti iloisesti, mikäli huoltoasema- tai kauppareissu on hieman pidempi. Mitäkö voisi tehdä?  :'(
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.06.07 - klo:11:13
Eli siis tekee tuota ainoastaan kuumana? Viittaa liian rikkaaseen polttoaineseokseen. Kaasutin joko tulvii tai ilmansuodatin on tosi likainen. Aloita jälkimmäisen tarkastamisesta. Tuskin Lovessasi mitään vakavaa on...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Love82 - 08.06.07 - klo:10:49
Ilmanpuhdistin oli ihan öljyssä ja se puhdistettiin. Sitä ei varmaan oltu putsattu koskaan ??? Puhdistus tuntui tuovan Loveen uutta puhtia ja myös ääni muuttui.  ;D Käynnistyy myös huomattavasti paremmin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.06.07 - klo:14:28
Hyvä  :)

PS. Tuon Loven korvasi aikoinaan Suzuki Address (AH).
http://www.suzukicycles.org/photos/Antonio/Address/1994_Address-P-DX-50-2_800.jpg
Otsikko: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 19.10.08 - klo:17:45
Hei!

Mulla on 1,5 Lovea.
Yksi on siis ajokuntoinen ja toinen on osissa autotallin lattialla.
Molemmat ole purkanut osiin, hionut rungon, maalannut ja pessyt osan osista astianpesukoneessa (miehen kiusaksi).
Pitäisi vielä tuo kakkonen saada kasaan, jotta autot mahtuu talvella talliin.
Melkein kaikki muut osat olen löytänyt paitsi muoviosia.
Se isoin jalkasuoja puuttuu molemmista.
Kakkosesta puuttuu melkein kaikki muovit, + ainakin näin nopeaan muistuu mieleen jarruvalojen sen nappula, joka on kahvassa. Siis se piuha missä on se katkasin.

Jos joku tietää miten vauhtia saa lisää, niin tietoa täälläkin kaivataan. Huiput on nyt noin 32km/h..
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Coastside - 19.10.08 - klo:18:19
http://www.suzukicycles.org/photos/suzuki-history/1984/1984_Love3_red_500.jpg

CX 50 D Love III 1984
Overall Length: 1,580 mm (62.2 in)
Overall Width: 645 mm (25.4 in)
Overall Height: 1,020 mm (40.2 in)
Wheelbase: 1,115 mm (43.9 in)
Dry weight: 48 kg (106 lbs)
Engine type: Air-cooled 49 cc 1-cylinder 2-stroke. V-belt automatic transmission. 6.0 hp/ 6,500 rpm, 0.69 kg-m/ 6,000 rpm.


http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D.shtml

Tuolla on suomimallin tiedot
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 19.10.08 - klo:21:19
Ensiksikin tervetuloa mukaan foorumille. Suzuki Loven pitäisi kyllä kulkea jopa vakionakin kovempaa kuin 32 km/h. Olethan nyt aivan varma, ettei automaattiryyppy makaa kokoajan päällä? Tämä oli aikoinaan yleinen vika lovessa. Tunnistat mm. siitä, että kone röpöttää lämpimänä ja tuntuu ettei vedä. Jos ryyppy makaa päällä, on mopo  myös kulutukseltaan melko janoinen. 2-tahtisissa myös tulpan väri kertoo em. ongelman ja tulpan pitäisikin olla väriltään paahdetun kahvin ruskea. Jos on kuiva ja musta, niin kone käy liian rikkaalla ja ryyppy makaa päällä (ks. kuvat tuolta etusivustolta). Tietysti seoksista puhuttaessa oletamme nyt, että seokset ovat muuten säädetty kaasarista kohdalleen.

Toisena tukkoisuuteen vaikuttavana tekijänä voi olla tukkeutunut pakoputki. Jos putkea ei ole koskaan puhdistettu, on putki todennäköisesti täynnä karstaa ja se vie tehoja pois. Putken puhdistusohjeet löytyvät myös tältä foorumilta hakua käyttäen. Yksinkertaisimmillaan sen saa puhtaaksi kunnolla polttamalla ja koputtelemalla.

Lovea on muuten melko hankalaa virittää nykyskoottereihin verrattuna. Vaikean virittämisestä tekee Loven 2pykäläinen automaattivaihteisto, joka on melko uniikki osineen. Siihen ei parana koskea.  Pullonkaulana Lovessa on myös ahdas hengittämätön pakoputki. Pakoaukkoa viilaamalla saa jonkin verran lisää potkua ja se on tässä mopossa ehkä järkevin ratkaisu. Kaasarinahan noissa oli muistaakseni "peräti" 14 millinen Mikuni (voin olla väärässäkin, eli saattoi olla vain 12 millinen), johon voi myös vaihaa pakoaukon viilauksen yhteydessä isomman pääsuuttimen. Kannattaa myös huolehtia, ettei ilmanputsari vaan ole tukossa. En nyt muista yhtään minkälainen tuo ilmanputsari oli ja oliko siinä joku kuristus (epäilen ettei ollut).

Katteita on melko vaikea löytää. Tiedän sen, koska olen etsinyt yhdeksi projektiksi 80-luvun alun Lovea kohtuuhintaisena jo pari vuotta. Alakatteet tuntuvat puuttuvan suuresta osasta, kuten myös muita katteita. Yksi kauppa meni ohitse juurikin tämän vuoksi kesällä. Puuttui tuo alakate ja en uskaltanut ostaa kun etsin yksilöä jossa kaikki katteet ovat mukana. Koneosiahan saa melko hyvin E-baystakin.

PS. Laitahan blogisi osoite näkyviin myös tänne foorumille, vaikka tuonne omat projektit osioon. Ovat sen verran kiinnostavia nämä vanhemmat laitokset.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Coastside - 19.10.08 - klo:22:16
http://www.suzukicycles.org/photos/Love/Love_CL50-articles/1984_Love-CL50_TM10-84_650.jpg

Tuossa on TM:n juttu kuvana. Oli kiihtynyt sportteja ripeämmin 12,9 s. 100 m.

Muille maille olivat tehneet ripeitä 6 hp tehoilla. Kaasari oli suomimallissa 14 mm.

Minulla oli kaksivaihteinen solikka, joka kiihtyi hyvin, joten ei tuo ole suuri este. Keveys on myös selvä plussa. Jos tuon Loven saisi viritettynä, se olisi minunkin valintani.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Coastside - 19.10.08 - klo:22:48
Katteesta voisi tehdä valumuotin ja tehdä se lasikuituisena, jos niitä alkuperäisi on kadonnut. Pellistäkin sen tekee, ellei ole entistämishanke.

Kiinassa taisi olla Qingqi-Suzuki, niiden eka skodemalli?
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 20.10.08 - klo:10:21
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 19.10.08 - klo:22:48
Katteesta voisi tehdä valumuotin ja tehdä se lasikuituisena, jos niitä alkuperäisi on kadonnut. Pellistäkin sen tekee, ellei ole entistämishanke.
Näiden ns. ohutmuovikatteiden tekeminen onnistuu tosiaan myös valumuotilla ja lasikuidusta, kuitenkin ongelmana ehkä alakatteen osalta nuo kiinnikepaikat, jotka on vaikea tehdä siten, että ne myös kestävät. Tilaa kiinnikkeille on melko vähän ja itse katteesta joutuu tekemään sen verran ohuen, että metallivahvisteiden värkkääminen valun sisään on melko hankalaa. Olen joskus joutunut valamaan joitakin yksittäisiä katteita ja olen ratkaissut tuon ongelman asentamalla ns. kiinnikekohtiin lasikuituvalun sekaan metalliprikat. Kuitenkin, varsinaista vääntörasitusta tuo kiinnike ei kestä, koska siitä ei saa riittävän joustavaa. Käytännössä siis herkkä hajoamana ja en suosittele paikkoihin, joissa rasitusta on. Lisäksi muotin teko on vaikeaa, jos alkuperäisestä ei ole mitään jäljellä.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Coastside - 20.10.08 - klo:11:13
Veneiden liitosvahvikkeina käytetään vaneria. Kiinnikkeiden osalta voisi rakennetta muuttaa vaikka vaihtamalla niiden paikkaa. Työmäärä on tietenkin suuri jos muotteja alkaa tekemään.
Ehkä helpoin olisi alumiinilevystä taottu, johon tekee sopivat kiinnikkeet.  Kiinnikkeiden paikat voi määrätä käyttämällä jikiä ja sovittaa levyn siihen.
Takomiseen voi soveltaa kupariin käytettyä tekniikkaa, jossa se naputellaan pikilaatan päällä, joka muotoutuu ja sitoo levyn työn ajaksi. Sille voi antaa haluamansa muodon, joka voi likimäärin olla sama kuin alkuperäinen oli ollut.

Persoonallinen tapa olisi tehdä muotti betonista ja räjäyttää levy sitä vasten dynamiitilla. Siihen tarvitsee panostajan paperit, mutta menetelmä sopii sarjatyöhön hyvin. 8)
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 20.10.08 - klo:12:33
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 19.10.08 - klo:21:19
Suzuki Loven pitäisi kyllä kulkea jopa vakionakin kovempaa kuin 32 km/h. Olethan nyt aivan varma, ettei automaattiryyppy makaa kokoajan päällä? Tämä oli aikoinaan yleinen vika lovessa. Tunnistat mm. siitä, että kone röpöttää lämpimänä ja tuntuu ettei vedä. Jos ryyppy makaa päällä, on mopo  myös kulutukseltaan melko janoinen. 2-tahtisissa myös tulpan väri kertoo em. ongelman ja tulpan pitäisikin olla väriltään paahdetun kahvin ruskea. Jos on kuiva ja musta, niin kone käy liian rikkaalla ja ryyppy makaa päällä (ks. kuvat tuolta etusivustolta). Tietysti seoksista puhuttaessa oletamme nyt, että seokset ovat muuten säädetty kaasarista kohdalleen.


Mitä pitää tehdä jos vika on ryypyssä? En mä tiedä vieläkään mitää moottoreista/kaasareista, vaikka niitä ohjeista kokoilen?

Mulla on vielä tallella 1 risa etu-jalkasuoja. Voisin sen yrittää liimata, paklata ja maalata ja sit jos se onnistuu, niin tehdä muotti siitä.

Laitan blogilinkin tänne, kunhan selvitän kadonneen salasanani...
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 20.10.08 - klo:15:36
En nyt muista tarkalleen minkänäköinen tuo loven automaattiryyppymokkula oli (on vähän aikaa kun viimeksi räpläsin, 10v?). Yleisesti ottaen puhdistelu ja kevyt rasvaaminen ovat ainoita hommia mitä niille voi tehdä. Jos ei toimi, niin uusi.

Vaihtoehtona on tietysti kaasuttimen asentaminen jossa on manuaaliryyppy (esim. Suzuki PV:n kaasutin). Mikuniin ei saa mielestäni edes automaattirpyypyn korvaussarjoja, jolla ryypystä saa manuaalisen. Dellortoon näitä sai.

Miten säädit kaasarin muuten? Missä kolossa neulan lukkorengas on tällä hetkellä. Ottaako love paremmin kierroksia kylmänä, vai kuumana.

http://www.skootterini.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=71
Kuva 4 ja 5 (vaikka onkin Dellorto).
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: openflow - 20.10.08 - klo:16:15
Vanhoissa mopoissa heikko kulku johtuu järjestäen joko tukkeentuneesta pakoputkesta tai liian rikkaasta seoksesta.

Liian laihalla olevan kaasuttimen tunnista heti *BOOOOO* ,mutta rikkaalla olevaa kaasutinta ei välttämättä korvalla erota. Johtuu röpöttävästä perus melodiasta jota vanhoista peleissä vielä löytyy.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 25.10.08 - klo:09:58
Mä olen avannu koko kaasarin keväällä ja puhdistanut sen.
Mopo hyytyi entisestään kun ostin siihen aivan uuden pakoputken, eli joudun vaihtamaan vanhan takas.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 25.10.08 - klo:15:40
Etkä joudu. Siellä oli vain seokset kohdallaan huomioiden tukkoinen pakoputki ja nyt tietysti kun putki on avarampi, pitää seokset säätää uudelleen.

Onhan tuossa alkuperäisen kokoinen pääsuutin kaasuttimessa? Tieto löytynee korjauskäsikirjasta ja mikuneissa yleensä stanssattuna suuttimen päälle ja siis vertaamalla tietoa.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: A_sentaja - 25.10.08 - klo:22:46
Jep, noin se menee, aina kun uloshengitystä avartaa pitää myös syöttöä lisätä. Eli isompaa suutinta kehiin niin peli alkaa taas laulaa kuin nuoruutensa päivinä... ;)
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 28.10.08 - klo:12:38
Mun pitää tutki asiaa.
Mulla on vielä AIKA paljon opittavaa...
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 03.11.08 - klo:07:47
Siirsin tuon pinnin holkkia ja se ehkä hitusen nyt piristy, mut ei kuitenkaan kulje yli 30km/h.
Tyhjäkäyntikin on nyt enempi kohdillaan kuin ennen.
Pitääkö nyt sit alkaa viilaa pakoputkea?
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 05.11.08 - klo:10:31
Sulla on siis nyt siinä uusi putki, joka ei varmasti ole tukossa. Joskus blogiasi lukeneena muistaisin, että siinä on sylinteri porattu ja uusi mäntä?? Ajahan nyt ensin huolelliset sisäänajot, ennen kuin alat enempi virittelemään. Kaasupohjassa kun ei saisi sisäänajovaiheessa ajella.

Ennen mitään virttelyjä kokeilisin vielä saada tuota kaasutinta toimimaan optimaalisemmin. Eli jos tuohon löytyisi jostakin sellainen 5, tai maksimissaan 10 numeroa isompi pääsuutin. Edelleenkin, minkä värinen on sytytystulppa jos vaikka vertaat näihin kuviin:

http://www.skootterini.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=71

Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: EevaLeena - 07.11.08 - klo:19:59
Mullakin oli tollainen Love joskus 90-luvun puolivälissä. Se oli hauska peli!  ;D
Koko kesän teki mieli skootteria, mutta edelleen jäin ilman. Kiitos opiskelijatalouden.  >:(
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: karkulainen - 07.11.08 - klo:20:46
Täälläpäin kulki yhdessä vaiheessa tuommoinen love, ei hassumman näköinen, noin niinkuin vanhaksi skootteriksi. :)
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 04.04.09 - klo:17:07
Aikaa on taas vierähtänyt.

En ole mopoa startannut sit viime syksyn, mutta tuli mieleen et onkohan siinä automaattivaihteet rikki? Jos sen takia se ei kulje.
Mulla ei ole aiemmin ollu mitää automaattivaihteista, joeten en tiedä miltä ne kuulostaa.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 04.04.09 - klo:17:32
Lovessa on 2-pykäläinen automaatti ja jos se sen 30 kuitenkin kulkee, niin kyllä siellä kakkonen päällä on ja vaihteisto varmaankin normaalisti toimii. Vaihteisto-ongelmat reagoivat usein myös muilla oireilla (äänillä, takertelulla jne.) Esitän edelleen vahvat epäilyni sille, että automaattiryyppy makaa päällä ja seos on siten liian rikkaalla. Käykö love nätisti tyhjäkäyntiä kylmänä ja kuumana, vai pyrkiikö kuumana ns. tukehtumaan?

Mikäli mahdollista, niin otappa mopon sytytystulpan kärjestä valokuva ja laita meille nähtäväksi. Tulpasta pystyy päättelemään todella paljon.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 04.04.09 - klo:21:38
Ok.
Mä kokeilen sillä hetken ajella, ja jos ei tuo molo piristy, niin tutkin tulpan.
Kiitos!
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: MillaI - 13.04.09 - klo:10:02
En mä vielä ole kerenny tulppaa irroittaa, mut vaihdoin kaasarin, kun mulla niitä kaksi on" niin yhtä nössö tuo Molo on.
Aloin miettii et olisiko mäntä hitusen liian pieni?
Tuntuu kuiteskin et polttoaine/ilma/öljyseos olis hyvä kun pakokaasu on väritöntä.
Luulin et jos pakokaasu on mustaa tai valkoista niin sit joku noista seoksessa mättää?

Ehkä mittaan männän, samalla kun tarkistan tulpan?

Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 14.04.09 - klo:16:36
Olikos tässä porattu sylinteri? Jos olet asiantuntevassa liikkeessä porauttanut vanhan sylinterin, niin eiköhän tuo mäntä ole sopivan kokoinen. Käytännössä mittaus on itse vaikeaa tehdä (toiset sanovat, että jopa mahdotonta) ja tavallisessa työntömitassa on liikaa epätarkkuustekijöitä (sylinteri ei välttämättä kulu samalla tavalla ylä- ja alapäästä). Tietysti yksi vaihtoehto on, että männänrengas on poikki tms. Katkenneen männänrenkaan kyllä kuulee koneen käydessä yleensä rahinana ja puristukset ovat tietysti silloin pienemmät. Männänrenkaat saa kyllä väärin asennettaessakin katkeamaan.

Pakokaasuista kyllä pystyy päättelemään koneen palotapahtumaa, mutta ei tarkasti ja moottori pitää ensin hyvin lämmittää. Tulppa on parempi.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Coastside - 14.04.09 - klo:19:26
Kuluneen valurautasylinterin huomaa sen reunaan tulleesta kynnyksestä jonka jopa sormin tuntee kun avaa sylinterin. Se syntyy siitä kun männänrengas ei yllä ylös saakka.
Kovemmissa putkissa kuluvat enimmäkseen vain mäntä ja renkaat.

Ennen asennusta on hyvä tarkistaa esim uuden männän pyöreys pyörittämällä sitä lasilevyä vasten ilman renkaita. Tuli mieleen kun omasta hajosi mäntä ja kuluma sylinterissä ei ollut normaali.
Otsikko: Vs: Suzuki LOVEni
Kirjoitti: Samppa - 17.04.09 - klo:14:59
Tuli mieleen, että olikos Lovessa samanlainen mäntä kuin PV:ssä? Jos on, niin olethan silloin laittanut männänrenkaat oikein päin. Eli renkaassa on sellainen viiste joka tulee ylöspäin. Toki ne voi asentaa väärinkin päin, mutta silloin ne eivät joko tiivistä kunnolla, tai hajoavat (ja männän asentaminen sylinteriin on muutenkin melko vaikeaa).

Edit: Vielä tuosta männän ja sylinterin välyksestä. Tyypillisesti männän osalta mittaus tehdään noin 5-15 mm päästä männän alareunasta mikrometriä käyttäen. Sylinterin halkaisija puolestaan mitataan ns. sylinterimittakellolla ja kuten Coastsidekin kirjoitti, ei mittausta suoriteta aivan sylinterin yläpäästä (koska se sylinteri kuluu sieltä eniten). Sopiva kohta on noin 20-30 mm yläpäästä. Männän ja sylinterin maksimivälys ja oikea mittaustapa on varmaankin ilmoitettu Loven korjaamokäsikirjassa, kuitenkin jos välystä on noin 0,2 milliä tai enemmän, niin sitä on todennäköisesti liikaa. Työntömitalla tuostamittauksesta ei tule kyllä mitään.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 02.10.09 - klo:18:54
Nyt on alkupään Love ostettu itselle talven projektiksi (CL50 / tyyppi = FA11A) ja eBaysta tulee toki haalittua osaa ja erilaisista muista käytettyjen osien kaupoista, mutta saiskohan uuttakin vielä jostakin (Moposport poislukien). Ainakin tällaisia löytyi Briteistä:

http://motorcycleproducts.co.uk/catalogue/cl50-parts-suzuki-c-4008_4050.html
http://www.cmsnl.com/suzuki-cl50_model13124/
http://www.wemoto.com/bikes/Suzuki/CL_50_D_Suzi_Love/83-87/
http://www.bikepartsuk.com/

Jälkimmäisestä löytyy mm. penkinpäällisiä. Löytääkö joku jotain muita?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 17.10.09 - klo:19:51
Jaahas. Otin Loven työn alle ja täytyy kyllä sanoa, että en muistanutkaan minkälainen viritys tämä ns. automaattiryyppy on. Jos tällä mekanismilla ryypyn toimintaa voidaan pitää luotettavana, niin nostan hattua Suzukin insinööreille. Itseasiassa kaasutin on Mikuni VM 14 SH, mutta tuo ryyppy on joku erikoissysteemi. Taitaa olla kolmea eri mallia näidenkin kaasareiden sisällä (siis ryyppyä).

Ei kenelläkään ole Mikunin kaasarikirjaa, jossa tästä olisi tarkemmat tiedot? Periaatteessa tajuan tuon toiminnan, mutta käytännön kannalta on vaikea ymmärtää miten tuo OIKEASTI voi toimia. Lähinnä nyt se, ettei ryyppy makaa kokoajan päällä. Ja tiedoksi, tällä ryypyllä ei ole mitään tekemistä ns. nykyautomaattimokkuloiden kanssa. Tai löytääkö kukakaan tuohon ihmeellisyyteen räjäytyskuvaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 17.10.09 - klo:20:24
PV:ssä -94 alkaen on ilm. sama kaasutin?

http://keskustelu.suomi24.fi/node/2095463 on juttelua loven kaasarista ja ryypyn toiminnasta
"-Automaattiryyppy on kummallinen mekaaninen härveli. Sylinterin kyljestä tuleva kuparinen tappi lämmittää kotelon sisällä olevaa toista tappia, joka on luultavasti lämmössä laajeneva kaksoismetallielementti. Vaakasuuntainen laajeneminen tuuppaa neulaventtiiliä alaspäin ja tämä sulkee ryyppykanavan."
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 17.10.09 - klo:20:37
PV:ssähän oli manuaaliryyppy, mutta muuten kaasari oli VM.

Tuo Loven ryypyn toiminta on kyllä minulle teoriassa tuttua (juurikin noin kuin tuossa S24:n keskustelussa), mutta käytännössä tuota räplättyäni tuon toiminta ei tunnu kovinkaan "toimivalta". Ensinnäkin tuolla on joku nylon holkki, jonka tehtävänä on työntää tappia alaspäin, joka taas työntää ryyppykanavan sulkevaa tappia alaspäin (tapin alla on luisti ja neula ryyppykanavaan). Nylonhokissa on viiste, joka mahdollista tapille teoriassa tuon liikkeen (käytännössä varmasti ei, koska on takerteluluherkkä). Kuitenkin, tuo nylontappi on jo oletusasennossa niin avoinna (työntää tappia), että en jaksa uskoa sen toimintaan. Nylontappia puolestaan työntää kaksoismetallielementti ja tämä saa lämpönsä sylinterin kyljestä tulevasta kuparisesta tapista. Tuohon väliin tulee sitten vielä muutamia jousia, joista osa on niin jäykkiä että tämän ryypyn toiminta menee yhtä ihmeelliseksi käytännön tasolla kun se, että itänaapurimme on käynyt ensimmäisenä avaruudessa.  ;) Tarttee ottaa pari kuvaa jossain vaiheessa.

Tokihan tuon voisi korvata vaikkapa PV:n kaasuttimella, mutta se ei tässä projektissa käy päinsä.

Jos jollain on tuo Haynesin vanha englanninkielinen korjausmanualli Loveen (mallihan on virallisesti CL50), niin olen kiinnostunut ostamaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.11.09 - klo:14:26
(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.skootterini.com%2Fjoomla%2Fimages%2FKuvat%2FLoven%2520ryyppy.jpg&hash=23c3dc1d8e027e8961fd40904ae651782695e97b)

Täysin mekaaninen automaattiryyppy näyttää tuolta. On hieman eroa nykypäivän ryyppyihin. Pienen puhdistuksen ja rasvauksen jälkeen ryyppy alkoi pelittämään. Kyllähän tuo on takerteluherkkä ja siten melko ihmeellinen viritys (välillä lämpösenäkin kierrokset nousee ties minne ja sitten taas vähän päästä laskee jollei nyt ryyppy aivan jumiinnu). Muutenkin kaasarissa on pientä poikkeavuutta PV:n VM-kaasariin. Loven kaasarinrungossa ei ole näet seosruuvia laisinkaan, vaan ainoastaan kaasuluistin säätöruuvi. Ryyppyosassa on pieni ryypyn säätöruuvi, mutta tuon toiminta ei aiheuttanut juurikaan muutoksia. Kyllä tämä ihan hauska peli on entisöintiprojektiksi ja toistaiseksi väljä kun mikä.  ;)

Tänään kokeiltiin emännän kanssa piruuttaan laitosta käyntiin lumitöiden yhteydessä (oli seisonut pihassa nyt pari viikkoa kun talli on täynnä) ja sehän perhana lähti about 17 polkasulla. Sähköstartilla ei lähde toistaiseksi edes lämpöisenä, pyörittää kyllä ihan ok ja lupailee uudella akulla, mutta ei lähde. Akun maadoitus runkoon on aivan onnettoman ohuen piuhan varassa (heh heh). Tarttee paranella sitten kun projektin saa joskus aloitettua. Nyt lähinnä osien metsästelyä Englannista. Sieltä tuntuu niitä saavan ihan kohtuu hyvin. Kaiken kaikkiaan hauskan tuntuinen tapaus ja palauttaa mieliin 80-luvun alkua sopivassa suhteessa.  ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 27.11.09 - klo:00:04
Tarviketta alkaa Briteistä tulemaan eBayn kautta. Ensimmäisenä Haynesin huoltomanuaali. Manuaalissa mainitaan lämpöä johtava rasva "heat conductive grease / Suzuki Part Number 99000-25180" jota pitäisi käyttää tuon sylinterin ja mekaaniseen automaattiryyppyyn menevän kuparitangon väliin. Ryyppy ei kuulemma manuaalin mukaan pelaa kunnolla ilman tuota rasvaa. Kuitenkin, rasvaa ei näytä löytyvän osanumerolla tai muutakaan tietoa siitä ei löydy edes Haynesista.

Eli, mitä tämä rasva on sisällöltään? Käytännössä varmaankin lämmönjohtokyvyn tulee olla erittäin hyvä, eli jotain metallipohjaista. Kenelläkään tietoa mitä kannattaa käyttää?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 27.11.09 - klo:00:11
Kuparitahna johtaa hyvin lämpöä kuten myös prossujen siileissä käytetty valkoinen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: karkulainen - 27.11.09 - klo:01:02
Prossuun käytetään yleensä piitahnaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 01.06.10 - klo:14:24
Tulipahan korjattua sähköstartti ja samalla havaittua, että männässä oli alahelmasta lakea kohti noin kahden sentin hiushalkeama. No uutta mäntää tilalle kun vanha sylinteri täytti muuten toleranssit erinomaisesti ja oli naarmuton (mäntäkin oli naarmuton, mutta hiushalkeama. Hmm?). Lohkotkin tuli avattua ja vähän sieltä täältä osia uusittua (mm. vaijerit). Sitten moottori kokoon ja samalla kaasarin ja sylkänväliseen kuparitappiin kuparitahnaa, kun Suzukin omaa "heat conductive grease" -tahnaa ei enää ilmeisesti valmisteta.

Laitos käyntiin ja pelasi kohtuu hyvin, mutta ryypyssä oli edelleenkin liian suurta jättöviivettä ja takertelua aika-ajoin. Lisäksi sytkä tuntui olevan vähän pielessä. Noh.. Kokeeksi kuparitahna pois ja tilalle hopeatahnaa (piitahnaa ei ollut paikallisessa ATK-liikkeessä joten ostin hopeatahnaa). A Vot! Toimii loistavasti ryyppyineen päivineen ja sähköstartilla laakista käyntiin, mutta sytkä edelleen vähän pielessä. Sytyksen säätö 4 astetta ennakkoa ja peli käy koko kierrosalueella pirun nätisti.

Tuo ryyppy lähtee itseasiassa pois skootterin käynnistymisen jälkeen jo osittain ensin alipaineella (siis jonkin verran) ja sitten kun moottori lämpenee, niin lämpö siirtyy sylinterin ja kaasarin välisen kuparitapin kautta kaksoismetallielementtiin, joka taas jousitettuna työntää nylontappia, joka taas työntää tappia, joka taas työntää.. No, ryyppy lähtee lopulta pois päältä moottorin kunnolla lämmettyä. Aika papatin ja insinööritaidon mestarinäyte.

Osia kiristeltäessä tuli tuhottua yhdet pakarinpultin kierteet, ja katkaistua jo lopullisesti kaasarin toinen kiinnityskannake (oli halkeama ennestään). Kantaa jäi kuitenkin sen verran, että kaasarin saa kiristettyä, mutta tarttee ostaa varuiksi jostakin jo uusi kaasarinrunko.

MillaI:lle tiedoksi, että tämä skootteri ottaa kyllä mittariin ainakin 40. Kovempaa en ole vielä tohtinut uudella männällä ajaa, mutta tuskinpa tuo vauhti tuosta hirveästi nousee.

Edit: Ja tuota seosta kyllä pystyy säätämään itse ryypyssä olevasta säätöruuvista, vaikka aluksi väitinkin muuta. Tuon ryypyn "sulkeutusmissuuruuden" näet pystyy säätämään. Tuo on ihan hyvä ominaisuus, koska talvella tuota voi joutua ruuvaamaan jos tuolla nyt joku haluaisi talvella ajella (emäntä postilaatikolle ja takaisin a 100 metriä / siivu).

Edit2. Tällä 40km/h tuntuu muuten melko kovalta vauhdilta verrattuna nykyskootteriin. Olo on lähinnä kuin polkupyörällä ajaisi neljääkymppiä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 02.07.10 - klo:22:49
No niin, morjensta vaan kaikille Love Loverseille...!  Hommasin kanssa tuollaisen -86 Loven Hangosta (20 vuotta mopoilun aloittamisesta...).
Ei mikään ihan priima yksilö, mutta käy (ja kukkuu) eikä mitään kovin ihmeellistä ole rikki. Juhannuksena suisalla ajeltiin jo puoli tankillista mökkitiellä, ja nyt se on kotiutunut Kangasalle... Tänään sitten katsastuskonttorilla virallistettiin "suhde" ja siitä se sitten lähtee...

Ensimmäisen parin kilometrin ajoreissun jälkeen pakoputken toinen pultti katosi (sitä sai kiristellä jo juhannuksena) joten purin sivukatteet ja pakarin irti. Ilmanputsarin otin puhdistukseen, tulppa näytti ihan hyvältä. Ekat puutteet/korjattavat asiat:
- pakarissa on ainakin neljä reikää, ja sitä on hitsattu huonosti (mm. pakosarjan päässä on klimppejä, jotka pienentävät putken suuta entisestään.
- pakosarjan puoleinen pakoputken kiinnitys on erikoinen, taitaako olla originaali (pakosarjan läpi on porattu jenkatapit tms. joissa on kiinni "mutterit" joihin pakoputken kiinnityspultit kierretään... (???)
- Mittari ei toimi, lasi on myös rikki...
- Akku on huono, startti kyllä pyörähtää (hyvä merkki?), pitäisiköhän vain tarkistaa hapot ja ladata ??

Siinäpä alkua...jos noihin topikkeihin on vinkkejä, niin ilolla otetaan vastaan... 

-TeePee-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 03.07.10 - klo:13:27
Sun Loves on tota uudempaa CX-mallia.

Mittarivaijerit (tyypillinen vika) eivät ole ikuisia, vaan ruostuvat eli katso nopeusmittarin vaijerin kunto irroittamalla se (pyöritä auki alapäästä ja yläpäästä). Jos et tiedä onko vika mittarissa vai vaijerissa (eli mittarin alapää vaikuttaa ainakin ehjältä), niin irroita vaijeri mittarista ja katso että "vaijeri" pyörii kun pyörität eturengasta. Jos tarvitset uutta mittaria, yritä etsiä vaikkapa Ebaysta. Lukaise myös:

http://www.skootterini.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=71

Omassa Lovessa jouduin purkamaan ja puhdistamaan koko sähköstartin. Sitä ennen ei akun vaihdot ja latailut auttaneet eli oli kerännyt aikamoiset annokset skeidaan vuosien saatossa. Tietysti kannattaa aluksi koettaa ladata akku tai (ja) kokeilla uudella. Love starttasi ihan hyvin, mutta ei lyönyt tulille. Itse hiilissä oli vielä hyvin pintaa ja kunnollisen puhdistuksen jälkeen ei tarvitse kihnutella, vaan lähtee napista ja kerrasta. Loven sähköstartti on melko hankala saada esiin ja auki (ainakin tässä vanhemmassa CL-mallissa) ja väärin irroittamalla joutuu avaamaan lohkot. CX-mallin rakenteesta en tiedä.

http://www.skootterini.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=71

Pakoputken kiinnitys tuntuu olevan jonkun patentti.
CL-mallin "normikiinnitys". (http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/Loven%20pakari.JPG)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 03.07.10 - klo:17:43
Kiitos kommenteista!
Täytyy ensin käydä biltemasta ostamassa tuo akkulaturi ja katsoa tuo akun kunto ennen starttiin perehtymistä.
Onko tuo "pakosarja" Loven oma, toisin sanoen käykö joku PV:n pätkä, vai pitäisikö jostain löytää Loven oma putkenpätkä?
Jos tietty olis hyvät metallintyöstövehkeet (ei ole) niin aika helppohan tuohon olisi (ehkä) uusi kiinnitys rakentaa...
Pitänee koittaa säveltää ensi tuolla patentilla putki paikoilleen, kun ajokelit olisi parhaimmat, kunnes säiden huonottua voisi suorittaa isompaa purkamista Lovelle.
Täytyy sitten ottaa kaasarikin irti ja putsailla ja katsoa missä kunnossa on...nyt epäilen että olisi sitä tyypillistä ryyppyvikaa, kun kovempaa ajettaessa alkaa "pörisemään" eikä vauhtia tule enää lisää...

Mutta...ensi viikolla on onneksi Kangasalla Rompetori, täytyy lähteä sinne toiviokäynnille... ;D

-Tommi "TeePee"-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 03.07.10 - klo:19:32
PV:n putki on täysin erilainen (ainakin CL-malliin nähden ja kummassakaan ei ole ns. erillistä alkukäyrää). Ebaysta löytyy uusia putkia noin 40-50 eurolla Loveen.

CL-mallin Mikuni VM14SH-kaasuttimen ryypyn korjaamista on käsitelty aiemmin tässä ketjussa. En tiedä, onko CX-mallissa joku muu kaasarimalli tai onko tuo ryyppy jo "nykyaikaistettu" (käytännössä sähköohjattu kuten skoottereissa yleensä). Ilmoittele kun olet kaivanut kaasarin ja ryypyn esille (eli meneekö ryypylle sähköpiuha vai ei). CL-mallissahan ryypyn toiminta, tai poislähteminen perustuu ensivaiheessa alipaineeseen ja vasta sen jälkeen lämpöön joka johdetaan suoraan sylinterin kyljestä kuparitapilla.

Normiautomaattiryyppy, jota ei siis ainakaan vanhemmassa CL-mallissa ole:
http://www.skootterini.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=71
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 04.07.10 - klo:13:19
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 03.07.10 - klo:19:32
PV:n putki on täysin erilainen (ainakin CL-malliin nähden ja kummassakaan ei ole ns. erillistä alkukäyrää). Ebaysta löytyy uusia putkia noin 40-50 eurolla Loveen.

En ole purkanut sylinterin ympärillä olevaa suojaa, mutta mielestäni minulla on jokin alkukäyrä, johon itse pakoputki tulee kiinni (vs. pakoputki tulisi suoraan sylinterin kylkeen?) ja juuri tuon alkukäyrän kiinnike on risa...

Sain kiinniteltyä kuitenkin putken nyt kiinni jotenkuten, että pääsee vähän ajelemaan, kun lämpötilakin alkaa kivuta 30 asteeseen :-)
Hyvin tuo käyntiin lähtee, mutta savuttaa jonkin verran, ja tyhjäkäynti seilaa heti alusta alkaen. Täytyy tosiaan kaivaa tuo kaasari paremmin esiin että näkee mitä se on syönyt.

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 05.07.10 - klo:12:17
Monessa merkissä on alkukäyriä (esim. Piaggio) ja tuosta CX-mallissa alkukäyrä siten ilmeisesti löytyy. CL-mallissa putki tulee tosiaan suoraan sylinterin kylkeen kiinni (kuten aikoinaan PV:ssäkin).

Ilmoittele kun saat kaasarin esiin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 06.07.10 - klo:18:16
Tuosta cx-mallista vielä, tuossa allaolevassa linkissä taitaa olla kyllä jonkin uudemman kuva (alimmainen), koska mun ei oo tuonnäköinen...?

http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D.shtml (http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D.shtml)

enemmänkin mulla muistuttaa tuota cl-kuvaa (toinen ylhäältä); mutta vuosimalli on ainakin rekkarin mukaan 1986...
Mitä eroa noilla cl:llä ja cx:llä on niinkuin teknisesti ?

-Tommi-Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.07.10 - klo:11:59
Katsoppas rekisteriotteesta mitä sulla lukee kohdassa valmistenumero eli tuo etuosa?

Onko FA11A (jolloin malli on CL) vai CA15A (CX). En nyt muista mihin vuoteen asti CL-mallia tuotiin ja myyntiin Suomessa, mutta kyllä viellä 1986. CL-mallihan tuoli meille myyntiinkin vasta 1984 vaikka Japanin markkinoilla malli oli vuodesta 1982. Mallien eroista en osaa sanoa mitään mitä ei tuossta linkistä selviäisi.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 07.07.10 - klo:12:34
Akseliväli näyttää olevan eri, joka kertoo syvällisemmästä rakenne-erosta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 08.07.10 - klo:11:41
Jep, tsekkasin rekisteriotteen, ja onhan se FA11A, eli lienee sitten CL-malli, kuten kuvakin vähän antoin ymmärtää.

Eilen tein pienehköä tutkimustyötä jarrujen ja mittariston suhteen. Mittari ei toiminut, koska renkaassa olevasta muovisesta (/vast) renkaasta jonka pitäisi pyöriä renkaan mukana oli ns. korvakkeet rikki. Joku oli aiemmin laittanut pienen ruuvin korvakkeen tilalle, ja parantelin viritystä, ja ainakin tallissa alkoi mittari toimimaan, koeajo on vielä suorittamatta. Tuota muovikilpukkaa on turha varmaan kuvitella mistään löytävänsä ehyenä...
Etupyörä tuli muutenkin putsattua ja rasvattua, samalla tosin hukkui jarruvivun tappi, josta vaijeri menee renkaan päässä läpi...varmaan löytyy vastaava osa muistakin mopoista... Oletteko saaneet muuten tuon etujarrun ottamaan kohtuullisesti, mulla se ei ainakaan vielä ole kovin hyvä, tosin ei voi levyjarrun kaltaista pitoa kuvitella saavansakaan.

Takajarrua yritin "herkistellä", nyt jumittaa pohjaan, mutta vaikka rasvailin vaijeria ja purin pyöränpään jousiviritelmät, niin tilanne ei paljoa parantunut. Olisikohan tuohon järkevin tilata uusi vaijeri kun niitä vielä taitaa saada suomestakin ?

No, tänään tutkimus jatkunee, ainakin toinen jarru pitäisi saada ottamaan vähän paremmin ennekuin uskaltaa lähteä ajelemaan.

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.07.10 - klo:13:02
Takajarruvaijeri jumittaa sillä vakiojousella mikä siinä vaijerissa on, varsinkin jos vaijeri ei ole hyvässä öljyssä (lue uusi) ja muuten "liukas". Kannattaa tilata uusi vaijeri vaikkapa EBaysta ja samalla etsiä vähän jousivoimaa lisää (vaijerin mukana ei tule palautusjousia eli jousi täytyy etsiä muualta). Itselläni alkoi jarru palautumaan hyvin uudella vaijerilla ja yhdellä lisäjousella. Aluksi tappelin saman ongelman kanssa. Tuon vaijerin jousineen voi asentaa myös väärin, jolloin se ei toimi tehokkaasti. Tässähän on se turvamekanismi jopa poljinkäynnistyksen osalta, että takajarru pitää olla alaspainettuna tai muuten kiksi lyö ainoastaan tyhjää. Tosin itseltäni modasin tuon ominaisuuden pois "vahingossa" avaamalla vaihteiston, kun pidin sitä aluksi vikana. No myöhemmin tilaamastani huoltokirjasta selvisi,että juuri niin sen kuuluukin toimia.

Etujarrusta saa kyllä ihan kunnollisen, kun vaihtaa jarrukengät ja putsaa ennen uusien kenkien asentamista rummun jarrujen puhdistusaineella tai vaikkapa asetonilla.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 09.07.10 - klo:00:16
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 08.07.10 - klo:13:02...Kannattaa tilata uusi vaijeri vaikkapa EBaysta ja samalla etsiä vähän jousivoimaa lisää. ...Etujarrusta saa kyllä ihan kunnollisen, kun vaihtaa jarrukengät ja putsaa ennen uusien kenkien asentamista rummun jarrujen puhdistusaineella tai vaikkapa asetonilla...

Kiitos neuvoista, täytynee etsiä ainakin nuo osat....

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 10.07.10 - klo:17:53
Olipas ovela ajella, kun jokin jarru (nyt etu-) toimi jo kunnolla!!

Avasin vielä kerran etupyörän sisälmykset ja skraappasin jarrukengät ensin teräsharjalla ja putsailin jarrurummut ja avot, jarrut alkoivat mystisesti toimia (kunhan ensin vielä siirsin pyörän pään jarruvipua aavistuksen, että sain lisää "momenttia") ja eilisen ajoreissulla vaivannut IHAN JÄRJETÖN KITINÄkin lakkasi.

Samalla asensin Kangasalan rompepäiviltä ostetut pyöreät peilit paikoilleen, olivatkin ainoat löydöt torilta. Vähänlaisesti oli suzuki-tarjontaa torilla...
Seuraavaksi katsetta käännetään varmaan sinne kaasarin suuntaan...

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 12.07.10 - klo:12:04
Hyvä että sait jarrutustehoa paremmaksi. Pistä vielä ainakin se lisäjousi sinne takajarruvaijeriin, jos et ole uutta vielä tilannut.

Se kaasari onkin kaikenkaikkiaan "jännä" tapaus ja ihan vastaavia ei ole kyllä käsiini osunut. Kannattaa etsiä jo valmiiksi hopeatahnaa tietokoneliikkeestä, ennenkuin irroitat sen kaasarin ja sylinterin välissä olevan ryyppyä ohjaavan lämmönjohdintapin. Ilman tahnaa ryyppy ei toimi kunnolla (jää päälle tai seilailee).
Otsikko: Suzuki Love käynnistysongelma
Kirjoitti: teepee - 18.07.10 - klo:18:14
Eilen pääsin jo ihmettelmään, että siinäkö se suizan hyvä käynnistyvyys ja toimivuus oli, kun en saanut konetta käyntiin kirveelläkään (sitä en tainnut vielä kokeilla). Tulppa oli märkänä,kuivailin sitä ja starttailin akun hiljaiseksi, eikä tulosta... Sitten lueskelin syöntiä odotellessa tätä foorumia, ja joku oli päässyt samanlaisesta tilanteesta starttaamalla kaasu pohjassa, ja sillähän se love taas käynnistyi. Myhemmin tehtiin 10 km lenkki ja mopo toimi ihan hyvin.

En oo varma, mutta jälkikasvu tunnusti "kaasutelleensa" juuri ennen vikaa, joten voisiko olla että vaikka virrat ei olleet päällä, niin tyttö olisi pumpannut sylinterin täyteen bensaa...? Olisiko kestänyt sitten niin kauan, kun sitten kaasuttelin vian tiehensä...?

Pitää vielä lisätä tyhmä kysymys perään: Mihin perustuu tuo käynnistyminen täydellä kaasulla, kun järki sanoisi että kaasua ei saisi vääntää yhtään jos tulppa on kastunut jo aiemmin....?

-tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love käynnistysongelma
Kirjoitti: Samppa - 18.07.10 - klo:18:53
Lainaus käyttäjältä: teepee - 18.07.10 - klo:18:14
Eilen pääsin jo ihmettelmään, että siinäkö se suizan hyvä käynnistyvyys ja toimivuus oli, kun en saanut konetta käyntiin kirveelläkään (sitä en tainnut vielä kokeilla). Tulppa oli märkänä,kuivailin sitä ja starttailin akun hiljaiseksi, eikä tulosta... Sitten lueskelin syöntiä odotellessa tätä foorumia, ja joku oli päässyt samanlaisesta tilanteesta starttaamalla kaasu pohjassa, ja sillähän se love taas käynnistyi. Myhemmin tehtiin 10 km lenkki ja mopo toimi ihan hyvin.

En oo varma, mutta jälkikasvu tunnusti "kaasutelleensa" juuri ennen vikaa, joten voisiko olla että vaikka virrat ei olleet päällä, niin tyttö olisi pumpannut sylinterin täyteen bensaa...? Olisiko kestänyt sitten niin kauan, kun sitten kaasuttelin vian tiehensä...?
Lovessa ei ole erillistä kiihdytyspumppua (kuten monessa nelarissa), eli kaasua kääntelemällä tulppaa ei saa kyllä märäksi. Tulpan saa märäksi, jos sitä vaikkapa poljeskelee pitkään virrat ollessa pois päältä -> Love kastelee melko herkästi tuon tulpan (johtuisiko tuosta mielenkiintoisesti alipaineventtiilistä, joka on kaasarin yhteydessä ja jota en ole koskaan muissa skoottereissa nähnyt). Tietysti se itse polttoainealipainehanakin (joka on rungossa sen tarkistusluukun takana) voi falskata ja koska neulaventtiili jo todennäköisesti ton ikäisessä skootterissa kaasarissa falskaa, se pääsee tulvimaan suhteellisen helposti.

Seuraile tilannetta. Uusi neulaventtiili, mikäli toistuu. Polttoainealipainehanaa "mallia Love" ei tuohon löydä kyllä juurikaan mistään, eli pitäisi sitten korvata uudemmalla alipainehanalla. Loven hanassahan on kaksi asentoa eli jatkuva ja sitten alipainekäyttöinen. Pitäisi olla päällä alipainekäyttöinen ja ainoastaan tankin tyhjennettyä täysin pidetään jatkuvalla niin kauan, kun skootteri käynnistyy ja sitten alipainekäyttöiseksi.

Lainaus käyttäjältä: teepee - 18.07.10 - klo:18:14
Pitää vielä lisätä tyhmä kysymys perään: Mihin perustuu tuo käynnistyminen täydellä kaasulla, kun järki sanoisi että kaasua ei saisi vääntää yhtään jos tulppa on kastunut jo aiemmin....?
Se tuulettuu sen verran että taas sytyttää. Sellainen 5-10 polkaisua yleensä riittää ja yleispätevänä kaasu täytyy olla täysin auki (mielummin vielä myös virrat pois päältä). Jos siellä on kone täynnä bensaa, niin sitten saakin kuivatella kaikilla muillakin konsteilla (tulppa pois ja ensin poljetaan / startataan kaikki lentävä rättiin jota pidetään aukon päällä. Samalla luonnollisesti katkaistaan polttoainesyöttö kokonaan. Sitten saa vielä seisoskella ja haihdutella muutaman vuorokauden jos ei muuten lähde).
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 25.07.10 - klo:22:23
Otin muutaman kuvan loven kaasarista, onko tuo seuraavan kuvan oikeassa reunassa oleva letku/liitinhirviö ihan vakiokamaa:

http://www.esnips.com/doc/2278856d-59a9-4460-92e4-46765192d34e/IMG_7728 (http://www.esnips.com/doc/2278856d-59a9-4460-92e4-46765192d34e/IMG_7728)

Ja onko seuraavan kuvan keskellä oleva ruuvi tyhjäkäynti / seosruuvi...?

http://www.esnips.com/doc/dae3150f-e097-422b-b378-4572aacccf03/IMG_7727 (http://www.esnips.com/doc/dae3150f-e097-422b-b378-4572aacccf03/IMG_7727)

En ole uskaltanut ainakaan vielä ruuviin koskea...

Kerään rohkeutta ja odottelen sadekelejä kaasarin irroitukseen ja putsaamiseen.

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 26.07.10 - klo:10:32
Lainaus käyttäjältä: teepee - 25.07.10 - klo:22:23
Otin muutaman kuvan loven kaasarista, onko tuo seuraavan kuvan oikeassa reunassa oleva letku/liitinhirviö ihan vakiokamaa:
http://www.esnips.com/doc/2278856d-59a9-4460-92e4-46765192d34e/IMG_7728 (http://www.esnips.com/doc/2278856d-59a9-4460-92e4-46765192d34e/IMG_7728)
Kyllä, juurikin se mielenkiintoinen alipaineventtiili (tuossa polttoainehanan oikealla puolella tuo mötikkä letkujen välissä).
Lainaus käyttäjältä: teepee - 25.07.10 - klo:22:23
Ja onko seuraavan kuvan keskellä oleva ruuvi tyhjäkäynti / seosruuvi...?
http://www.esnips.com/doc/dae3150f-e097-422b-b378-4572aacccf03/IMG_7727 (http://www.esnips.com/doc/dae3150f-e097-422b-b378-4572aacccf03/IMG_7727)
Suoraan kaasan yhteydessä tyhjäkäyntiruuvi, Sillä voit säätää tosiaan tyhjäkäynnin nopeutta. Kone tulee ajaa ensin täysin lämpimäksi jotta tuo ryyppy ei vaikuta. Lovessa käytännössä tosi lämpimäksi, koska tuo ryyppy on pirun herkkä (kun siinä on myös se alipaine). Seosruuvia ei ole suoraan kaasarin rungossa Lovessa.

Tuossa kuvan vasemmassa reunassa näkyy tuo tappi ja ryyppysysteemi, joka on siis tossa kaasarin ja sylinterin välissä. Siinä on myös kärjessä ruuvi (ristipää), jolla voit säätää ryyppyä (enemmän tai vähemmän päällä olevaksi). Esim. jos ajaa Lovella talvella kannattanee säätää tuo ruuvi siten, että se on mahdollisimman "ulkona" jolloin ryyppy on mahdollisimman paljon auki. Kun ruuvaa ruuvin täysin kiinni, myös ryyppy on vähemmän päällä. Tällä on merkitystä myös Loven normaaliin seokseen (siis kun moottori on jo lämmin) eli jos tuo ruuvi on vaikkapa täysin kiinni, menee ryyppy enemmän pois päältä ja kone käy laihemmalla. Itselläni tuo on auki sellaisen kaksi kierrosta näin kesällä ja tulpan väri on ok. Voisi varmaan olla enemmänkin kiinni, koska kulutus on melko kova, mutta toisaalta olen huomannut että tuolla säädöllä käynnistyy kylmänä laakista, kun taas täysin kiinni ollessa joutuu sahaamaan noin 5 asteen kelissä pari kertaa. Tuo on siten vähän sellainen kompromissi.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Plom - 27.07.10 - klo:15:59
Se muistutus, että kannattaa pitää ajovalo päällä tyhjäkäyntiä säädeltäessä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: anhakoma - 31.07.10 - klo:12:39

Virtalukko rikki. Onko kukaan vaihtanut virtalukkoa.

Löytyykö virtalukon kytkentää?

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 31.07.10 - klo:19:43
En ole vaihtanut tähän malliin, mutta sen verran tuli kateltua kun oli katteet poissa (etukate), että itse virtalukko oli kahdella ruuvilla kiinni. Uutta virtalukkoa voi olla aika mahdotonta tähän löytää eli kuinka sökö se vanha on? Voin skannata sulle viikolla kytkentäkaavion, jos laitat sähköpostia (samppa@skootterini.com).
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: anhakoma - 15.08.10 - klo:15:11

virijavara:lta löytyi virtalukko, jonka sai pienellä muutostyöllä mahtumaan.

Lukon kiinnitysväli runkoon oli muutaman millin leveämpi. Ja johtojen väritys oli erillainen.

Lukkosarja Classic - Hinta: 29.90 EUR


Mitä vaihteisto öljyä olette käyttäneet.

Terveisin Antti
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 15.08.10 - klo:22:20
Lainaa
Suoraan kaasan yhteydessä tyhjäkäyntiruuvi, Sillä voit säätää tosiaan tyhjäkäynnin nopeutta. Kone tulee ajaa ensin täysin lämpimäksi jotta tuo ryyppy ei vaikuta. Lovessa käytännössä tosi lämpimäksi, koska tuo ryyppy on pirun herkkä (kun siinä on myös se alipaine). Seosruuvia ei ole suoraan kaasarin rungossa Lovessa.

Tuossa eilettäin säädin tyhjäkäyntiä suuremmalle, kun ei käynyt yhtään tyhjäkäyntiä (ei kylmänä eikä kuumana) ja nyt käydä hörskyttelee ihan mukavasti sammumatta. Olin kuitenkin huomaavinani jonkin verran muutosta nopeuteen ja täydellä kaasulla tapahtuvaa "röpötykseen", ja siis huonompaan suuntaan...viittaako tuo vielä vahvemmin siihen että kaasari on säädetty rikkaalle tai se ryyppy jumittaa...?

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 16.08.10 - klo:10:27
Lainaus käyttäjältä: anhakoma - 15.08.10 - klo:15:11
Mitä vaihteisto öljyä olette käyttäneet.
Terveisin Antti
Suosituksena on SAE 20E/40. Itse olen käyttänyt 15/40 koska löytyy useammasta paikasta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 16.08.10 - klo:10:34
Lainaus käyttäjältä: teepee - 15.08.10 - klo:22:20
Lainaa
Suoraan kaasan yhteydessä tyhjäkäyntiruuvi, Sillä voit säätää tosiaan tyhjäkäynnin nopeutta. Kone tulee ajaa ensin täysin lämpimäksi jotta tuo ryyppy ei vaikuta. Lovessa käytännössä tosi lämpimäksi, koska tuo ryyppy on pirun herkkä (kun siinä on myös se alipaine). Seosruuvia ei ole suoraan kaasarin rungossa Lovessa.

Tuossa eilettäin säädin tyhjäkäyntiä suuremmalle, kun ei käynyt yhtään tyhjäkäyntiä (ei kylmänä eikä kuumana) ja nyt käydä hörskyttelee ihan mukavasti sammumatta. Olin kuitenkin huomaavinani jonkin verran muutosta nopeuteen ja täydellä kaasulla tapahtuvaa "röpötykseen", ja siis huonompaan suuntaan...viittaako tuo vielä vahvemmin siihen että kaasari on säädetty rikkaalle tai se ryyppy jumittaa...?

-Tommi-
Sun kannattaa alkajaisiksi kokeilla ruuvata siinä ryypyn yhteydessä (ks. aikaisemmat viestini) olevaa seosruuvia sisäänpäin. Sehän vaikuttaa Lovessa kokoajan seokseen eli laihentaa seosta kun ruuvaat sisääpäin. Kannattaa huomata, että jos ruuvaat liikaa, niin Love käynnistyy huonommin kylmänä. Jos et saa tuolla toimimaan, niin avaa ja putsaa koko ryyppysysteemi. Kuparitappi vaatii asennuksen yhteydessä hyvin lämpöä johtavan tahnan ja parhaaksi olen havainnut hopeatahnan. Se ryyppyhän toimii primääristi myös alipaineella (tai siis lähtee pois) eli uusi siihen alipainemokkulaan (Vacuun transmitting valve) tulevat letkut ja huolehdi että ne eivät pääse falskaamaan.
Tuo ryypy on kokonaisuudessaan pakko puhdistaa aika-ajoin, muuten se alkaa tarketelemaan.
Otsikko: Lovee
Kirjoitti: teepee - 10.10.10 - klo:17:48
Taas pitkähkön tauon jälkeen loven kimpussa. Tuli tuossa elokuussa stoppi ajolle kun piti just lähteä kaveriporukan 70-80-luku-bileisiin, johon tietty piti lähteä ajan hengen mukaisesti lovella  :D . Lähdinkin....2 kertaa... ensin pääsin pari sataa metriä makuupussit tarakalla ja bisset jalkatilassa...sitten huomasin että eturenkaassa ei ole kaikki kohdallaan, rengas tussuna...sitten takaisin, kompuralla ilmaa ja uusi yritys. Tällä kertaa ajelin kilometrin verran ennenkuin taas olin huomaavinani ilman vähenemistä renkaassa. Ei muuta kuin hillitysti kiroillen takaisin ja pyytämään että vaimo heittää autolla.... Otti vähän pannuun nääs!

No renkaassahan oli reikä, jonka paikkailin ja sain äherrettyä renkaan pois ja takaisinkin (jonka jälkeen polkupyörän renkaanvaihto tuntuu lastenleikiltä!) vain todetakseni että ei pysy vieläkään ilmat. Nyt päätin sitten hankkia uuden sisägummin vanhan ja virttyneen tilalle.

Se oli siis syy miksi love on maannut laakereillaan pari kuukautta.

Avasin nyt viimein siitä kaasarin, ja seuraavia huomioita: (kertauksena että suzuki käy vähän huonosti, röpöttelee mutta lähtee hyvin käyntiin. Haisee bensalta, eli vuotoa epäilen.

- Bensaa vuotaa seisoessa imuaukosta...
a) olisiko se tuo ryyppy, jonka takia bensaa tulee "yli" ?
b) alipainesydeemi bensahanassa....? (huomasin että se oli muuten jäänyt varmaan asentoon jatkuva, kun letkun irroittamisen jälkeen käänsin toiseen asentoon ja bensan tulo lakkasi)

- Neulaventtiili oli alimmassa lovessa...

- Avasin tuon ryyppysysteemin, ja olipas se kummallinen viritys...jostain lirvahti kupari/messinkilevy, en tiedä onko se jälkikäteen lisätty (tod.näk)...voisiko se olla tuon muovisen vinopäisen onton tapin sisään esim kompensoimaan muovin kulumista ?? Jätin sen nyt vielä pois, mutta kaasari on vielä irti, helppo laittaa vielä takaisin...

- Mihin kaikkiin osiin olet Samppa laittanut sitä pii/hopeatahnaa...? Vain siihen lohkon kylkeen menevään vai kaikkiin noihin kuparitappehin ?

Siinäpä oli taas sekalaista tajunnan virtaa.... :o

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 11.10.10 - klo:11:51
http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/Loven%20ryyppy.jpg

Osajärjestys yllä ja näet samalla onko itselläsi jotakin lisättyä ylimääräistä.

Pii/hopeatahna tulee ainoastaan messinkitapin (eli se joka kaasarista menee sylinterille) ympärille. Tappi on kuvassa oikealla puolella. Huolellinen voitelu kauttaaltaan. Muut osat pidetään "kuivina".

Hanaa ei saa pitää jatkuvalla syötöllä. Tulvii helposti, jos neulaventtiili falskaa (ihan huoltomanuskassa ohjeistettu). Jatkuvalla syötöllä pidetään ainoastaan mikäli bensa on päässyt loppumaan ja startataan uudestaan. Kun moottori on saatu käymään, niin alipainesyötölle.

Neulaventtiiliin sokan asentoa ei kannatta muuttaa, jos muuten pelaa hyvin.

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 13.10.10 - klo:23:05
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 11.10.10 - klo:11:51
http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/Loven%20ryyppy.jpg

Osajärjestys yllä ja näet samalla onko itselläsi jotakin lisättyä ylimääräistä.

Tuo oli hyvä kuva, meinasi lirvahtaa yksi jousi väärälle puolelle!
Odottelen sisäkumin ostoa, sitten kasaan taas kaasarin paikoilleen...

-Tommi-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 08.05.11 - klo:18:46
No niin, pitkä talvi taas ohitse, ja pitää yrittää josko Love pääsisi kokeilemaan kesälaitumia...
Purin tuossa syystalvella kaasarin ja se jäikin siihen tilaan talveksi, ja nyt laitoin sen paikoilleen ja kokeilin
käynnistellä mutten vielä saanut hereille... akku laturiin ja letkujen tarkistus...
Alipainesäädin taisi mennä ensi yrityksellä väärin päin, ainakin kuvista niin päättelin...
Toivottavasti kaasarin pikkutilpehöörit meni oikein, sillä en viitsisi alkaa purkamaan kaasaria uudelleen  :(

Kipinää tuli ja tulppa oli märkä, joten perusasiat pitäisi olla kunnossa...onkohan tuo kuinka tarkka bentsan
suhteen; nyt tankissa on viimevuotisia jämiä...?

Kerron jos asia edistyy...
-Teepee-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 09.05.11 - klo:11:11
Itselläni ainakin viimevuotisilla lähti ihan nätisti polkemalla käymään, voithan toki kokeilla tuoreellakin.

Love tulvii helposti starttausyrityksissä eli "tuuletus" voisi olla paikallaan (taisin jossain vaiheessa kirjoittaa tästä kaasupohjassa starttaamisesta tässäkin ketjussa). Polttoainehanassahan on kaksi syöttöasentoa eli automaattihanan ohitus (käytetään jos tankki on päässyt tyhjäksi, jotta letkut saadaan täyteen helposti bensaa) ja normi alipaine. Mikäli sieltä bensaletkusta jo tavaraa tulee, niin kannattaa kääntää alipainepuolelle.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 10.05.11 - klo:22:24
Tänään otin vielä kaasarin syyniin, kun tulppa on märkä heti kun polkasee kerrankin...
Varmistus vielä tuohon bensahanan asentoon, että oliko alipaineasento kun lovi on vaaka-asennossa?

Sitten toinen ihmettely (en ole [vielä aikankaan] mikään mopo-ex-pertti), eli: Löysin mikunin kaasarin räjäytyskuvan:
http://www.esnips.com/doc/4397367b-b93b-492e-9813-3dfb63e2fa6f/vm12 (http://www.esnips.com/doc/4397367b-b93b-492e-9813-3dfb63e2fa6f/vm12)
ja siinä on osanumerolla
70130 levy, joka oli nimeltään jotain "luistinneulan pidin"...minulta sitä ei löydy...kuuluuko kilpukka loveen, vai
voiko toimia ilman...?

-Teepee-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: openflow - 11.05.11 - klo:00:36
Neula ei ehkä pysy paikallaan vaan saattaa mennä jousesta läpi, jos sitä klipsiä ei ole neulan e-sokan päällä. Neula on jollain tavalla lukittava paikallaan, muuten kaasutin toimii ihan miten sattuu.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 11.05.11 - klo:12:18
Jep. Kuten openflow kirjoitti.

Hanasta:
- säätöreikä on pystysuoraan (suorasyöttö=PRI).
- säätöreikä on vaakasuoraan (alipaine=ON)

Eli jos PA-järjestelmä on tyhjätty, kaasaria irroiteltu tms. niin hana aluksi PRI-asentoon ja kun käynnistyy niin ON-asentoon.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 11.05.11 - klo:15:08
Lainaus käyttäjältä: openflow - 11.05.11 - klo:00:36
Neula ei ehkä pysy paikallaan vaan saattaa mennä jousesta läpi, jos sitä klipsiä ei ole neulan e-sokan päällä. Neula on jollain tavalla lukittava paikallaan, muuten kaasutin toimii ihan miten sattuu.

Joo, niin itsekin päättelin...todennäköisesti klipsi on hukkunut purkaessa, tuskin olisi toiminut niin hyvin
viime kesänä ilman klipsiä...Kiitos taas!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 13.05.11 - klo:17:10
Ei starttaa vieläkään...ei... >:(
Mitähän tuossa vielä kannattaisi tarkistaa? Tulppa on siis eka polkaisusta (ainakin tuntuu siltä) heti ihan märkä...
Purin siis viime syksynä tuon kaasarin, ja vaikken ymmärrä kaikista sisuskaluista mitään, niin ainakin yritin laittaa kaikki ennalleen...
voisiko siellä olla jokin vielä pielessä...? Letkut on sitten myös toinen juttu...tuolla alipainesäätimellä (/vast) on varmaan väliä kummin päin se
on, pystyykö sen tarkistamaan jotenkin...Voiko tyhjäkäyntiruuvilla tai siinä ryyppymekanismissa olevalla säättöruuvilla olla niin suurta merkitystä käynnistymiseen? Kipinää tulee, eli se on ainakin varmaa... Se että bensa on viimevuotista, ei varmaan ole väliä kun tulppa on heti kastunut...

-TP-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 15.05.11 - klo:19:49
Otin vielä kaasarin pöydälle ja huomasin tuosta ryyppysysteemistä sen, että viistepäinen muovitappi oli ihan sen "putken" päässä, eli ei voinut toimia... Vielä tuosta kuvasta Samppa, jonka laitoit aiemmin,

http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/Loven%20ryyppy.jpg (http://www.skootterini.com/joomla/images/Kuvat/Loven%20ryyppy.jpg)

onko tuo suurempi jousi varmasti kuvassa oikealla paikalla? Jotenkin sijoittaisin itse sen ihan ensimmäiseksi putkeen, jolloin se ratkaisisi ongelmani, kun se pitäisi muovitapin jännityksessä oikealla kohdalla, ja toisaalta kuparitapin lämpölaajeneminen liikuttaisi tappihässäkkää voimakkaammin kuin jousi...??

Toinen mitä huomasin, että se kuparitappi ei ollut ihan tiukasti reiässään, vaan pääsi liikkumaan jonkin verran...onkohan tuo ok..?
Kaasarin ja sylinterin välissä oli 2 tiivistettä ja kumimainen paksumpi "välilevy", noihan vaikuttaa siihen istuvuuteen...

Joka tapauksessa mopeedi ei herännyt vieläkään henkiin, vaikka kokeilin kyllä tuota ryyppyä omalla tavallanikin...
Tulppa kastuu heti...  olisikohan se neulaventtiili sitten entinen...

-TP-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 16.05.11 - klo:10:00
Olet oikeassa. Jousi on näköjään väärässä kohdassa kuvassa (otin pari kuvaa ja tuo on juurikin se väärä). Eli tuo harvalukuisemmalla kierteellä oleva iso jousi tulee siihen muovitappiin (koko kaasarissahan on kolme jousta), jossa on viiste.

Kuparitapin liukumisesta en osaa sanoa, koska kaasaria ei ole käsissäni enkä tuota muista ja en nyt viitsi purkaa kaasaria, kun toimii hyvin.

Neulaventtiilit ovat kulutustavaraa. Huono kunto näkyy usein ihan silmämääräisestikin pienenä urana neulaventtiilissä. Jos kone on päässyt kunnolla täyteen bensaa, pitää se kuivattaa. Kuivattaminen onnistuu vaikka siten, että:

1. Tulppa irti.
2. Kaasarista bensaletku irti.
3. Rätti tulpan reikään.
4. Starttia niin kauan kuin reiän kautta roiskuu bensaa rättiin.
5. Jätetään kuivamaan vaikka aurinkoon, jossa bensat kyllä haihtuvat ajan mittaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 17.05.11 - klo:11:01
Ihanaa Leijo...Eiku SE KÄY, SE KÄY SITTENKIN !!  :)

Annoin eilen Leijonien kultamitalijuhlaa odotellessa vielä lähihoitoa Lovelleni, ja sehän innostui käymään kuin nuori vasikka
laitumelle päästyään !  Mielitietty savutti niin maan perusteellisesti tallin täyteen savua ja tyhjäkäynti oli jossain 7000 tienoilla, mutta kävi kuin kävikin, kunnes bensa loppui... Shellillä käynti ja tankkaus ja käynnistyi eka polkaisulla...tyhjäkäynti kohdalleen ja känti oli kuin mummon singerissä...

Vian perimmäiset syyt (näin luulen...) :

- ryypyssä oli jousi väärässä paikassa
- alussa kohon luistista puuttui neulaa paikoillaan pitelevä rikka
- loppupuolella kaasari tulvi ihan kunnolla koneen "täyteen"

Eli oppivuodet tuli ainakin siinä, että kannattaa dokumentoida tarkasti kun purkaa jotain... Toisaalta tuli loven kaasarioppia
ihan kunnolla...nyt on ainakin pieni käsitys mitä mikäkin kilpukkaa mahtaa tehdä...

Kiitos myös vian hakuun osallistujille !
Ja eikun mopoa kasaan ja baanalle... 8)

-Tommi-

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jalat - 17.05.11 - klo:13:02
Kuinkas kovaa teillä nämä lovet kulkee?
Entä kuinka menee ylämäkeen ja kuinka kiihtyy ylämäkeen?

Niin ja mites huoltovapaita nämä ovat? Ketjuvetoinen, niin eikös tämän pitäisi olla aika paljon huoltovapaampi mitä nykyskootteri?

Tuossa muutaman kymmenen kilometrin päässä olisi Love myytävänä ja tavallaan vähän houkuttaisi ostaa tuon vanhan kiinanskootterin tilalle tai kylkeen :)

Entäpä onko näissä saman suuruinen liikennevakuutusmaksu, kuin mitä on esim kiinanskoottereissa? (taitaa olla kaikissa sama)

Juhuu! Loven omistajat. Kertokaas Loven menohaluista.
Ja saako Loveen jonkin sortin viriputkea tai jotain jolla sen saisi kulkemaan sen 55km/h.
Ettei jäisi taajamassa jalkoihin.

Itse pohdin juuri yhden Loven ostamista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 18.05.11 - klo:10:47
http://www.youtube.com/watch?v=tZO_oZe9pYE&NR=1

Yksi kasarikauden suzuki vireissä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jalat - 18.05.11 - klo:12:16
No huh. Noihin ääniin voisi jo virkavallallakin olla sanomista :D
Ei kuitenkaan tuollaista. Maltillisempaa. Ja menohaluina  se 50-55kmh riittäisi ihan sopivasti.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 18.05.11 - klo:13:21
Mitähän tämä kulkee? Melko hiljaa verrattuna nykyskodeen. Menisikö noin 40 maksimissaan... Tämä on sellainen kasaricruisailufiilistelypeli.

Lovessa on tosiaan 2-pykäläinen automaattilaatikko. Laatikko on peruskestävyydeltään varmasti erinomainen, kunhan öljyjä vaihtaa silloin tällöin. Jos tähän lisää vauhtia haluaisi, niin isompaa sylinteriä ja kaasaria kiinni. Myös putki on Lovessa todella ahdas ja varmasti tehosyöppö (näin kaksarissa). Viriputkista en ole ikinä Loveen kuullutkaan ja esim. PV:n putket ei tähän ainakaan suoraan sovi (alkukäyrä täysin erilainen). Ainakin Tampereella on pari melko "piristettyä" Lovea liikenteessä.

Ylämäkeenhän tämä hyytyy näin 90 kiloisen alla ihan mukavasti, mutta alamäet menevät sitten massalla vähän kovempaa. Liikennevakuutusmaksu on se "perus" eli edullisimmillaan noin 140 euroa / vuosi. Lovella ajo tuntuu nykyskodeihin verrattuna enemmänkin moottoroidulta polkupyörältä kuin skootterilta. Tätä aiheuttaa pienen rengaskoon ohella myös skootterin keveys.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jalat - 18.05.11 - klo:15:54
Täytynee miettiä vakavasti uudelleen koko osto hommaa. Jos sitä ei helposti saa kulkemaan taajamissa olematta tukkona, niin sitten tuo kiinanskootteri saa jäädä. Toki eri asia on jos jostain saisi valmiiksi pirteästi kulkevan loven :)

Aika vähän googlella löytyy yhtään mitään koko suzuki lovesta.
Tampereella näin viikko sitten marimekon unikkokuviolla maalatun valkoisen loven. Josta puuttui osa katteista, mutta ihan siisti oli silti. Ihan siististi istui siihen se unikkokuosi.

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2F250tlxc.jpg&hash=dc7a3896416a6ff4b7e88b7d82980093e42fcd17)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 18.05.11 - klo:15:57
Itselläni on tämä ihan retroilua varten, eikä ole mitään aikomustakaan virittää. Pyrin pitämään laitteen niin alkuperäisessä kunnossa kuin vain on mahdollista. Nopeampaa vauhtia varten on muut vehkeet. Varmasti suurin tehoa vievä elementti on tässä tuo putki.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jalat - 18.05.11 - klo:16:24
Mjoo silleenhän se on mukavaa leppoisaa menoa. Mutta kun meillä tuo on päivittäisessä työmatkakäytössä, niin on se kurjaa jos bussit ryhtyy ohittelemaan muutenkin kaposilla teillä. Menee mielekkyys kun kokoajan saa pelätä koska kauniimpi osapuoli jää jonkun bussin tai muun alle.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 19.05.11 - klo:11:32
Jep. Rehellisesti sanottuna, jos skootteri tulee ns. "normi ajoa" varten, niin ajettavuudeltaan siihen hommaan löytyy todella monta parempaakin vaihtoehtoa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 24.05.11 - klo:22:02
Alkaa käydä Love myös sijoituskohteena; Maineikkaalla motosaitilla on nytkin Love myynnissä jo lähemmäs tonnia kohoavalla hinnalla...  ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 25.05.11 - klo:09:58
Ei ehkä vielä ihan sijoituskohteena, kun halpojakin löytyy aina silloin tällöin, mutta kyllä varmasti jo muutamien vuosien kuluttua  (ainakin ensimmäiset FA11A-sarjan Lovet). Osien löytyminen on kyllä selvästi jo hankaloitumassa, mutta Briteistä saa vielä melko hyvin kaikenlaista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 27.05.11 - klo:12:36
Aina mukava yllätys löytää oma mopo joltain saitilta. Varsinkin jonkun muun kuvattuna. :D Omistanen tuon unikko mopon ja siinä on nyt kaikki katteet kiinni ja tarakka... tarakalla bilteman boxi josta löytyy kaiuttimet... Loveja löytyy pihasta tällä hetkellä neljä : orggis punanen, unikko, vihreä ja tottakai kultainen joka ostettiin samana päivänä kun suomesta tuli uusi maailmanmestari :D
suzukit samassa kuvassa facebookissa nimellä Matti Hoivala.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jalat - 27.05.11 - klo:13:06
Ihan mahtava rivi Loveja :D
http://tinyurl.com/3h8jj5f

Ei hitto. Olisi ehkä sittenkin pitänyt ostaa se yksi punainen love itselle. Mahtavan näköisiä laitteita.
Sano vaan hanzei jos haluat että poistan tuon kuvalinkin tästä viestistä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 27.05.11 - klo:13:31
Hieno homma, että Loven omistajia saadaan tänne lisää.

Oletko hanzei tilaillut mitä kautta katteita? ebay on tullut koluttua useampaan kertaan, mutta aika nihkeästi tuntuu löytyvän, nimen omaan katteita, kaikkea muuta kyllä on tullut osteltua varastoon.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 27.05.11 - klo:14:45
Noista katteista kannattaisi tehdä muotit ja tehdä lujitemuovisia arkikäyttöön. Kauppaa voisi syntyä ulkomaillekkin, koska uusiovalmistusta ei näy olevan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 28.05.11 - klo:12:01
Tampereella pyörä center myy sitä isoa etukatetta hintaan 100e :D Aina silloin tällöin käydään huuto.net ja keltaiset pörssit läpi ja katotaan jos on purettavia loveja tms sieltä saa katteittä järkevään hintaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 06.06.11 - klo:18:41
Meinasin viime viikonloppuna (taisi olla sunnuntai) kanssa ajaa ojaan kun "omalla reviirillä" Kangasalan Ruutanassa tuli vastaan punainen Love... ei niitä ihan joka päivä kuitenkaan näe (kuin omassa tallissa)... Ken lienee...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.06.11 - klo:09:56
Kyllä näitä Pirkanmaalla näkee. Olisi mukava kuulla, kuinka paljon näitä liikkuu muualla Suomessa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 11.06.11 - klo:16:31
Onko kukaan muuten jäykistänyt tuota taka-jousta; meinaa olla aika low-rideri yli 80kg kuskin kanssa...miten homma kannattaisi tehdä?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 13.06.11 - klo:09:42
Enpä ole tuota koskeen irrottanut yläpäästään (jousi/iskunvaimennin). Tuntuu sen verran vielä toimivalta tässä yksilössä, jopa näin 90 kiloiselle.
Kannatta lukaista:
http://www.skootterini.com/foorumi/index.php?topic=1303.0
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: none - 02.07.11 - klo:01:08
Hei kaikille!

3 päivää sitten työkaveri puhui vanhasta moposta josta pitäisi päästä eroon. Nähtyäni kys. mopon ihastuin HETI! ja mukaan lähti 50e hinnalla:)

Kyseessähän oli Suzuki love joka 2 vuotta mökissä seisseenä lähti 3:lla polkasulla käyntiin ja nyt parin päivän testien jälkeen menee käyntiin aina ensimmäisellä polkaisulla!

Mopo toimii loistavasti tekniikaltaan ja osa katteista + penkki on elämää nähneitä. Mutta ei niin paljon, etteikö niitä helposti korjaisi.

Ensiviikolla rekisteriin ja baanalle! ja huomenna alkaa "huoltaminen".


Ainoat miinukset oli putken vuoto ja mittariston toimimattomuus..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 02.07.11 - klo:10:06
Mittarin toimimattomuus johtuu hyvin todennäköisesti rikkoutuneesta mittarinvaijerista (alapää todennäköisesti ruostunut puhki). Uusia vaijereita on myynnissä eBayssa eikä maksa paljoa. Myös uusia putkia saa alle 50 euron, mikäli vanha putki on sellaisessa kunnossa ettei hitsaaminen ole mielekästä. Se vanha putki kannattaa jokatapauksessa polttaa puhtaaksi kaikesta moskasta, ennen kuin alat enemmän ajeleman. On Lovessa melko "ahdistava" kapistus. Putken puhdistamisesta on juttua yleisellä puolella.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: none - 02.07.11 - klo:18:13
Joo.. tuosta putken ahtaudesta tulikin jonkunverran jo luettua:).

putki korjataan jahka keritään ja mittarinvaijeria ei koko mopossa edes ollutkaan!
en mä sinne renkaaseen ollu tajunnu kurkata, ennenku otin mittariston irti ja huomasin et vaijeri on poissa.. pitääpi metsästää.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: none - 11.07.11 - klo:20:17
Mopo rekisterissä ja viikon ajan on tullut satunnaisesti heitettyä lenkkiä.

Kyllä mopopoikien ja tyttöjen katseet kääntyivät kun meikäpoika kaupan pihaan päräytti lovella  :D

nyt täytyis sitte jahka tilipäivä koittaa, niin tilata mittarinvaijeri ja jarrukengät eteen/taakse. Katteista naarmut helvettiin ja halkeemat korjata. Suhtkoht hyvässä kunnossa kuitenkin, kun tullut luettua, että katteita tähän vehkeeseen vaikea metsästää:)

plus ajovalojen on/off kytkin korjata ja sähköstartti.. on entinen omistaja katkassut johdot sieltä :o
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: GoGoJuice - 14.07.11 - klo:11:23
Moi. Missä tuo virijavara sijaitsee, jos kävisin myöskin virtalukkoa ostelemassa? Ainut virtalukon avain ollut alkuvuoden hukassa, alkaa toi johdoilla käynnistys kyrsimään... :-\


Lainaus käyttäjältä: anhakoma - 15.08.10 - klo:15:11

virijavara:lta löytyi virtalukko, jonka sai pienellä muutostyöllä mahtumaan.

Lukon kiinnitysväli runkoon oli muutaman millin leveämpi. Ja johtojen väritys oli erillainen.

Lukkosarja Classic - Hinta: 29.90 EUR


Mitä vaihteisto öljyä olette käyttäneet.

Terveisin Antti
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: yamaha - 14.07.11 - klo:11:38
VIRIJAVARA AY: Västeråkerintie 2 A 1, 65630 Karperö 8)
Otsikko: 50-55 kmh
Kirjoitti: GoGoJuice - 14.07.11 - klo:11:55
Morjens.
Löysin tämän upean saitin teistä Loven omistajista yms. Oma rakkaus (LOVE) tarinani alkaa vuonna 1984, jolloin olin 15v. Honda monkey varastettiin juhliessa, kun olin Grazy Cavanin keikkaa katsomassa Parkanon Urheilutalolla. Tuon jälkeen ajelin muutaman kuukauden pappatuntskalla. Sitten markkinoille tuli love,  säästöt, lapsilisät yms kesätyörahat sijoitin siihen. Tuo ihmeellinen ja hauska menopeli on ollut siis uudesta asti itselläni. Olen Pitänyt sitä kuin kukkaa kämmenellä. Eli kun ajokortin sain, love jäi sillensä kuivaan ulkovarastoon, odotteleen myyntiä.

Kuinka ollakaan tuo hauska vekotin on odotellut varastossa nyt 24 vuotta. Sen verran olen sillä ajellut, et olen kokeillut lähteekö käyntiin. Aina lähtee. Talven jälkeen pitää sotkea hiukan enemmän, mut kun jaksaa sotkea kyllä lähtee. 
Lämpöisenä sitten helpommin starttaa ihan normisti sähköstartilla

Lueskelin kirjoituksia ja joku kyseli miten Loven saa kulkemaan hieman paremmin. Itselleni kävi niin, et taisin ajella liian rikkaalla bensaseoksella ja parin vuoden kuluttua oli pakoputki tukossa karstasta:(pensaa, nokea, öljyä yms) eli mössöä joka täytti/tukehdutti pakoputken. Nerokas enoni tutki putkea, polttoleikkasi siististi pakoputken takapään irti. Putki oli aivan täynnä "mössöä", putkessa on väliseiniä yms vaimennin roinaa. Ajattelimme, että noita sisuskaluja emme sinne enää laita. No hitsasimme putken pään takaisin ja sisuskalut jäi autotallin lattialle. En tiedä tai muista, mutta Love alkoi kulkea aivan hurjasti. Uskoisin että 50-55 kmh maximit. Ehkä nuo sisuskalut on rakennettu putkeen niin, että se rajoittaa myös kulkua. En tiedä onko noin?
Mutta tuntui kuin pakoputki olisi ollut jokin ns tehopilli tuon operaation jälkeen.

Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia? T Love putki ilman sisuskaluja.


 
Otsikko: Vs: 50-55 kmh
Kirjoitti: Samppa - 15.07.11 - klo:08:32
Lainaus käyttäjältä: GoGoJuice - 14.07.11 - klo:11:55
Morjens.
Lueskelin kirjoituksia ja joku kyseli miten Loven saa kulkemaan hieman paremmin. Itselleni kävi niin, et taisin ajella liian rikkaalla bensaseoksella ja parin vuoden kuluttua oli pakoputki tukossa karstasta:(pensaa, nokea, öljyä yms) eli mössöä joka täytti/tukehdutti pakoputken. Nerokas enoni tutki putkea, polttoleikkasi siististi pakoputken takapään irti. Putki oli aivan täynnä "mössöä", putkessa on väliseiniä yms vaimennin roinaa. Ajattelimme, että noita sisuskaluja emme sinne enää laita. No hitsasimme putken pään takaisin ja sisuskalut jäi autotallin lattialle. En tiedä tai muista, mutta Love alkoi kulkea aivan hurjasti. Uskoisin että 50-55 kmh maximit. Ehkä nuo sisuskalut on rakennettu putkeen niin, että se rajoittaa myös kulkua. En tiedä onko noin?
Mutta tuntui kuin pakoputki olisi ollut jokin ns tehopilli tuon operaation jälkeen.
Kyllä. Putki on juurikin se, mikä tässä tuntuu eniten ahdistavan. Jo pelkkä karstojen poltto putkesta auttaa tässä huomattavasti, kun tekee muutaman vuoden välein. Itse en ole viitsinyt lähteä putkea silpomaan, jotta pysyy mahdollisimman alkuperäisenä. Toisaalta eBayn kautta näyttää saavan uusia putkia alle 50 eurolla eli mikäli menohaluja tähän kaipaa lisää, on tuo ihan varteen otettava operaatio.

Mukava saada Loven omistajia lisää foorumille.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 15.07.11 - klo:18:56
Pisti silmään tunnetussa moottoripyöriä ja mopedeja kauppaavilla nettisivuilla mopo nimeltään Bajaj. Näyttää ilmiömäisesti Lovelta, mutta nähtävästi intialainen peli...tämä siis myös "antiikkipeli", ei siis sentään uustuotantoa  ;)

-TP-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 15.07.11 - klo:19:04
http://www.qpratools.com/catal2/bajaj50sunny.jpg

http://www.is.svitonline.com/sat/img_new/love.jpg

Kannattaa vertailla jos vaikka muovien saanti helpottuu tai klooni-loven saa ostettua.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Olifer - 12.08.11 - klo:13:50
Onpas täällä kivasti juttua Lovesta :)

Samojen automaattiryyppy/pakoputki/jarru ongelmien parissa oon itsekkin viitisen vuotta paininut parin loven kanssa. Muuten en kovin paljoa en oo mopoja harrastanu, eli perusteet on varmaan vähän hakusessa vaikka netti onkin läpi luettu... Oon myös kirjoitellu jotain Suomi24:lle nimimerkillä **LoveR** jos on joku sattunut törmäämään...

Kyllä tuo omani nyt ihan kivasti toimii ja kulkeekin ainakin kovempaa kuin uusi vespa eli varmaan sen 50km/h, mutta silti tuntuu että jotakin on pielessä kun täydessä vauhdissa tuntuu hieman röpöttävän... Ja kuluttaa varmaan vähän turhan paljon...

Eli oon seoksia yrittäny saada kohdilleen suutinta vaihtamalla ja lisäämällä/vähentämällä ilmanputsarista kangasta. On vaan älytön homma aina purkaa se kaasari sun muut. Eli jos laittaisin sinne nyt vaan sen ihan oikean kokoisen suuttimen ja jotakin suodatinkangasta, mikä päästää ilmaa hyvin läpi... Putki on pari vuotta sitten ostettu (wemotosta) eli tuskinpa kovin tukkeessa(?).

1. Mikä on Loven oikea/alkuperäinen suutinkoko?
2. Mistä saan oikeanlaista suodatinkangasta? Nyt on jotain teollisuussuodatinta tms. Vai onko kankaalla niin väliä?
3. Saako tuohon kaasariin tiivistettä (kohokammion tiiviste) mistään tai kenties jotain huoltosarjaa missä olis nippelit mukana. Käykö PV:n kaasarin osat (muutkin kuin suutin)?
4. Voiko sitä seosta ihan oikeasti säätää sillä automaattiryypyn ruuvilla niinkuin täällä on kirjoiteltu? Kuulostaa hieman epäilyttävältä, että seosta säädetään ryypyllä. Eli jos vaikuttaisi seokseen niin eikös ryyppy silloin ole aina vähän päällä, jotta saa enemmän bensaa -> rikkaampi seos. Vai enkö jotain ymmärrä...

Vielä kuva ekasta projektista, joka meni äitille 50v. lahjaksi... Nykyinen love on käyty jo läpi, mutta ei vielä katteille tehty mitään. Siitä tulee varmaankin ferrarin punainen ja ferrarin logoilla. Isäni nimittäin osti juuri uuden ferrari-vespan niin innostuin sitten ferrari-love ajatuksesta. Vähän niinkuin vanhan ajan ferrarimeininkiä ;)
(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsoliferia.parasiitti.org%2Fgalkuvat%2F245.jpg&hash=3f3dd35352afe3b2d50c475fa3ffa06929791040)

- Osku
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 12.08.11 - klo:14:19
Tervetuloa mukaan myös tälle foorumille.

1. Manuaali määrittelee, että pääsuuntin on alkuperäisenä kokoa 65 ja tyhjäkäyntisuuntin 17,5.
2. Alkuperäistä et varmasti mistään? Tähän käy ihan yleissuodatinkangas, jota saa lähes jokaisesta mopo/moto-liikkeestä.
3. PV:n kaasari on ryyppyrakenteeltaan täysin erilainen, vaikka 14SH (uudemmassa mallissa) onkin. En ole varma, sopivatko muut osat vaikka noita nurkissa muutama pyöriikin (ei ole ollut tarvetta). Nopeasti katsottuna kohokammion tiiviste kyllä näyttää melko samalta, mutta kun tuota Loven kaasaria ei viitsi nyt irroittaa.
4. Voi säätää. Itselläni ongelmana oli ainakin se, että seos oli jatkuvasti liian rikkaalla (röpöttää) ja bensaa kului todella paljon. Ruuvin eri asentoja testattunani löysin asetuksen, jossa kylmäkäynnistys aavistuksen kärsii, mutta lämpimän moottorin seos on paljon optimaalisempi. Ryypyn toimintaan vaikuttaa olennaisesti tuon tapin "Heat bar" johtokyky eli tahnat pitää olla kunnossa. Muuten ryyppy seilaa päällä / pois väliä aika-ajoin.

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.skootterini.com%2Fweb%2Fimages%2FKuvat%2FLovekaasari.jpg&hash=38e49175760a6f5ad014bf1b632c17c6c8a3dd50)

EDIT: Kuvalähde: Suzuki CL50 Service Manual
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Olifer - 12.08.11 - klo:23:59
Kiitos asiallisista ja nopeista neuvoista. Pitää lähteä ruuvailemaan heti kun ehdin...

Suuttimen koosta vielä, että onko varmasti 65 eikä 85? Tiedän, että 85 on tosi iso noin pieneen kaasuttimeen, mutta sain mopoliikkeen manuaalista sellaisen tiedon. Muistaakseni siinä äidilleni menneessä mopossa jäi suuttimen kooksi 83 ja omassa nyt jotain 75 tienoilla... Eli pienempään päin pitäisi ilmeisesti mennä ja seoksen säädöllä koittaa saada käynti hyväksi... Ja tosiaan tuota ryypyn säätöruuvia olen ruuvaillut vaan sen verran, että lähtee kivasti käyntiin... Eli ihan uutta tietoa minulle nuo seoksen säädöt.

Ja tajusin muuten tuon lämpötahnan ihan itse jo ekassa lovessani ilman mitään manuaaleja  8) Lisäksi pistin pienen jousen sinne sylinterin päähän, jotta kuparitanko ei liikkuisi edestakaisin vaan olisi aina varmasti kiinni kaasuttimen ryyppymekanismissa...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 15.08.11 - klo:10:18
Kyllä tehtaan huoltomanuaali (Suzuki Motor CO Ltd.) määrittää kooksi 65. Tarkistin asian myös Haynesin CL50 Owners workshop manualista, missä niin ikään mainitaan 65. En muista mikä omassani on kiinni, todennäköisesti hieman suurempi...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Olifer - 15.08.11 - klo:14:55
OK, kiitos.

Hyvä, että nyt on luotettavaa tietoa. Käyn tänään hakemassa suuttimen ja suodatinkankaan...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 15.08.11 - klo:15:23
Mekaanisissa kaasareissa on mahdollista että kaikki pääsuutin, tyhjäkäynti ja ryyppy toimii koko aja eri osuuksin. Sähköryyppy on poikkeus mutta vain käyttölämpötilasta ja säädöstä riippuen. Siinä on "säätökin". Vain mekaaninen ryyppy on auki tai kiinni.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 23.08.11 - klo:22:16
Milläs tuon kaasarin "paineasetelman" voisi koeponnistaa ja mistä tietää sen olevan oikein päin..?
Kaasariremontin jälkeen Love kulkee ihan mukavasti, eikä edes hirveesti röpötä, mutta kylmäkäynnistys kärsi vähän remontista, eli
tuo ryyppymekanismi ei taida toimia kunnolla... Tahnailin tapin jne..mutta epäilen tuota painehässäkkää, varsinkin kun epäilen ettei se murikka ole alkuperäinen...jos tietty näkis kuvan siitä, niin epäilykset muuttuisi varmuudeksi...

-TeePee-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 24.08.11 - klo:09:49
Itse pähkäilin "paineasetelman" kanssa ihan samoja juttuja. En löytänyt siitä mitään merkitöjä, kuinka päin se pitäisi tulla. Vastaavasti kumpikaan korjauskäsikirja ei tätä kerro. Löin kiinni summamutikassa ja hyvin tuntuu toimivan.

Kylmäkäynnistys tuntuu olevan Lovessa aina kompromissi. Siis kuten Oliferille edellisissä viesteissä kirjoitin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: PATU - 29.08.11 - klo:19:05
Termo,
osaisko joku auttaa---ostin "papan kuolinpesästä" vm.90, ajettu 3268km ja kaikki muovikatteet ehjät...
mitä öljyä kuuluu lorauttaa penkin alla olevaan valkoiseen muoviseen oil-säiliöön + mikä on oikea bensaseos (tankin löydän vierestä) :o 2,5% ?
siis kax kyssärii?!
ps. nostalgia skootteri on myynnissä 550e + lipalline Max-kypärä (sinine)
nim. ope vm.69
vinkeistä jo kiitos etkäteen!!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 30.08.11 - klo:11:56
Kysessä on 2-tahtipeli eli säiliöön tulee ihan tavallista tuorevoitelukäyttöön tarkoitettua 2-tahtiöljyä. Itse olen käyttänyt näissä vanhoissa vehkeissä pääasiassa mineraaliöljyjä, kun ovat alun alkaenkin niille suunniteltuja. Yhtä hyvin voit kyllä laittaa mielestäni osasynteettistäkin.

Aikanaan kelkkafoorumilla oli paljon kädenvääntöä siitä, voiko mineraalia sotkea synteettiseen. Koska selvää konsensusta ei syntynyt, en tätä suosittele (osa valmistajista taisi kieltää ja osa sallia).

Seosprosentit ovat näissä 2-3%. Koska skodessa on tuoreöljyvoitelu, laitetaan tankkiin kuitenkin pelkästään, vähintään 98 oktaanista bensaa (älä laita ysivitosta!).

Vanhempien Love-skoottereiden osalta oikea öljysyöttömäärä on 6 minuutin käyttöjaksolla (3 000 r/min) 0,9 - 1,2 ml.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: PATU - 30.08.11 - klo:13:15
Kiitokset konkarille vinkeistä--viel pääsee ajelee keleissä!
pr
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: eint96 - 12.11.11 - klo:23:04
nu mutta hei miten törmäsinkään näin miellyttävään näkyyn en tosiaan olekkaan ainoa joka jaksaa ajaa tällä kaunokaisella  ;D  kuinka paljon näitä loveja on edes suomessa olemassa ja paljonko niistä ollaan valmiita maksamaan noin normaalisti itselläni on ainakin toiminut kaikin puolin hyvin  8)
KELPO PELI
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 12.11.11 - klo:23:14
Määristä en tiedä, mutta Tampereella näkyy kesäaikaan noin 3 eri Lovea. Hinnat ovat ainakin toistaiseksi olleet muutamia satasia. Ainahan on myös niitä, jotka pyytävät enemmän...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: eint96 - 13.11.11 - klo:01:08
tietääkö kukaan millä näitä saisi kulkemaan hieman enemmän alkaa tympiä tuo 45km/h :D alamäkeen se tosin on joskus parhaimmillaan noussut 60 km/h mutta siinä vaiheessa oli jo hervoton muna asento =  tuulen vastus nolla 8)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 13.11.11 - klo:02:47
Myy pois mopo ja osta vanhempi Lambretta isolla koneella tilalle.
Fiilis vehje on toi sun nykyinen ja jos vauhti loppuu (päässähän kaikki tapahtuu) niin isompaa skopaa tilalle.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 14.11.11 - klo:10:24
Jep. Loven tapauksessa pekpelin neuvo on mainio. Ei tällä vehkeellä kannata yli 45km/h ajella...

Taitaa olla tässä ketjussa tai sitten muualla Suzuki-aiheen alla piristysneuvoja. Loven osalta melko hankalia johtuen uniikista ja ahdistavasta putkesta ja kaasarista sekä vaihteistosta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Porari - 27.06.12 - klo:15:17
Oisko antaa neuvoja loven takavanteessa olevan booritetun putken korjaamiseen/uusimiseen?
Akseli lyö tyhjää,kun putken boorit ovat niin kuluneet.
Uusi vanne on pirun kallis...
Jos jostain saisi semmosta putkea,niin koittas vaihtaa sen siihen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 27.06.12 - klo:15:27
Laitas kuvaa kuinka huonossa kunnossa toi sulla on. En muista tuota rakennetta muutenkaan ulkoa.


Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 28.06.12 - klo:10:22
Kuva tonne:
http://www.aijaa.com/

Ja sitten linkkiä vain foorumille.  :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Porari - 28.06.12 - klo:10:41
http://aijaa.com/0032510440944
http://aijaa.com/0011410440945
Kiitos avusta!
Heh,nythän se onnistui,helppoo kun heinänteko! ;D
Siinäpä ne murheenkryynit on,tosin taka-akseli on kunnossa,
mutta vanteessa olevasta putkesta boorit hävinneet.
Ei näy kuin hämärästi niitten jäänteet.
       
       
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 28.06.12 - klo:11:51
Näyttääpä pahalta. Vaikka tuon holkin saisi jollakin konstilla irti, niin tuskinpa löytyy uutta vastaavaa.

Melkein sanoisin, että vastaavan vanteen metsästys voisi olla helpompi operaatio.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 28.06.12 - klo:22:39
Jos holkin saa jotenkin irti niin vois kysellä ammattikoulusta koneistaja / metalli puolelta voisivatko tehdä oppilastyönä uuden..
Eipä paljoo maksais.. Mutta aikaa menis..
Uuden vanteen saa toki nopeemmin
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Porari - 29.06.12 - klo:01:53
No löytyi varaosa love tai parikin kohtuu hintaan,vain matka chevy pick-upilla,660km yhteensä tuottaa polttoaine-kulujen kera miettimistä.
Asiasta toiseen,vanhempi jo edesmennyt huoltomies,jolta ostin omani,kertoi näitä tuodun suomeen 80-luvun alkupuolella paljonkin.
Ja ne jotka jäivät esim. -82 myymättä,myytiin -83 ja -84 jne. uusina taas kuluttajille.
Tosin mikäänhän ei ollut muuttunut laitteissa,ei kukaan arvannut niitten olevan vaikka pari-kolme vuotta vanhoja!
Ja vaikka mystisessä japaniassa olisi malli vaihtunut,kukapa sitä olisi täällä tiennyt,eipä ollu nettiä mistä katsoa!
Kuulemma melko normaali käytäntö silloin,monien merkkienkin kohdalla.Ehkä nytkin?
Onhan varasto saatava tyhjäksi,jos siellä on pääomaa kiinni seisomassa! ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: viisnelonen - 29.06.12 - klo:09:49
Tuolta:  http://suzukilove.vuodatus.net/    kun lukee huhtikuun alkupään kirjoitukset niin tulee käsitykseen että Loveen on kahta erilaista takapyörää jotka ei ole keskenään vaihtokelpoisia.
Luulis kyllä että Samppa olis hajulla asiasta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 29.06.12 - klo:10:39
Niin, puhutaan ilmeisesti CL50 (FA11A) ja CX50 (CA15A). CL50 mallistakin on sitten CL50D, jonka erona sähköstartti ja 12 voltin järjestelmä. Ilman sähköstarttia tätä ei käsittääkseni ole Suomeen tuotu (6 voltin CL 50). CL-50 malleja valmistettiin 1982-1984 ja CX-sarjaa vuodesta 1984 alkaen.

EDIT: Eipä noista alkupään malleista pysty tavallinen talliainen päättelemään, mitä vuotta ne ovat. Ovat siis varmasti myyty uusina vaikka olisivatkin olleet sen pari-kolme vuotta vanhoja...

EDIT2: Tarkistin vielä. CL50 Service manuaalissa ei mainita eroavaisuuksia takavanteiden osalta (siis mallien sisällä oli sitten D tai ilman).
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Porari - 17.07.12 - klo:20:12
Nyt on varaosa-Love haettu ja takavanne paikoillaan!
Boorit olivat kuin uudet,kuin myös takarengas!Hyvin pelaa. ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 19.07.12 - klo:12:17
Hyvä juttu. Paljonko pulitit varaosa-Lovesta?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Porari - 20.07.12 - klo:09:11
Tasarahan ;D
Etukate on aika surkea,mutta muut katteet kohtuullisia,laitan kuvia kun ennätän,jos kenellä tarvetta osista.
Osat sijaitsevat Savonlinnan seudulla.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 20.07.12 - klo:11:16
Osista on aina tarvetta. Laitan YV:tä myöhemmin syksymmällä, jahka aloitan oman Love-projektin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mcke - 04.09.12 - klo:18:39
Morjens!

Mukava nähdä että on enemmänkin love intoisia! Itse ostin -86 loven keväällä joka oli seisonut vuosia. ~Kaikki mitä irti lähtee oli tallin lattialla ja kone oli jostain syystä täynnä öljyä. Vähän se huolestutti mutta oletin/toivoin että entinen omistaja oli laittanu sinne "varastoöljyt". Kesällä oli vähän kiireitä suuntaan jos toiseen joten projekti jäi vähän vähemmälle, mutta sain kuin sainkin oman rakkauden suurlähettilään kasaan ja muutamien kiroilujen jälkeen jopa käyntiin! Muutama koeajo ja hyvältä vaikutti. Sen jälkeen mopo jäi taas reilu kuukaudeksi talliin seisomaan. Seuraavan kerran kun yritin käynnistää niin oli kone aivan jumissa. Öljyä täynnä :( Joten otin letkut irti ja testailin miten öljyä pumpusta pulppuaa... Käynnissä öljyä tuli tasaiseen tahtiin joka oli positiivista, eli ei näyttänyt tulevan ylimääräisen paljon, mutta kun sammutti niin öljyn tulo ei lakannut. Eli pumpussa on jotain häikkää.
Onko kellään ollut samanlaisia ongelmia? On vähän haastellista yrittää paikantaa vikaa pumpun sisältä kun pumpussa ei ole mitään tiivisteitä ja täysin mekaaninen vehje, eikä missään näytä olevan mitään vikaa ja kaikki osat rullaa normaalisti (kai?). Uusi kun maksaa aika paljon niin ei hotsittais semmosta lähteä hollannista tilaamaan (ja CMSNL on mulkku ja paska firma).

Porari, osat kiinnostaa aina... Öljypumppu ja mittariston kate olisi hakusessa?

Koko projektista on aika kattavasti kuvia joten jos jollain jotain ongelmia tai kysymyksiä niin pistäkää tulemaan niin jaan ja autan mielelläni :)

Edit: tuossa on vielä kaunottaresta kuva (sivupumpun katteet puuttuu vielä tuossa kuvassa):  http://postimage.org/image/i8j7g13ut/  (http://postimage.org/image/i8j7g13ut/)


Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 04.09.12 - klo:18:48
Laitas vaan kuvia tänne ihan ylenpalttisesti..
Tuskinpa ylläpito moisesta suuttuu, voi päin vastoin olla kiitollinen..
On se Love sen verta harvinainen kapistus näilläkin sivuilla..
Niin ja tietty itteäkin kiinnostaa..
Tuo öljyn valuminen kampikammioon johtuu tuoreöljy-pumpun välyksistä ja on ihan vakio ongelma monissa tuorevoitelu mopottimissa, joissa on ö-tankki josta letku ö-pumpulle ja sieltä kaasariin..
Joskus on korjattu vika laittamalla ö-pumpusta kaasarille johtava letku niin pitkäksi että letku koukkaa ö-tankin max. yläpinnan yläpuolelta matkallaan kaasarille..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mcke - 04.09.12 - klo:19:55
Kiitos neuvosta! Täytyy kokeilla ensiavuksi, pitää vissiin uusi hommata :(

Tässä muutamia kuvia mistä saattaisi jotain apuja olla:

http://postimage.org/image/pygfl4rnv/ (http://postimage.org/image/pygfl4rnv/) <- Ympyröity on tasasuuntaaja joka ajan myötä hapettuu paskaksi. Tämä on täysin katteiden alla eikä siitä näy mitään kun mopo on kasassa, joten jos tämä menee rikki niin suosittelen että kävelee elektroniikka liikkeeseen mistä saa muutamalla eurolla täysin saman asian ajavan mutta ilman suzukin logoa. Kun taas logollinen maksaa reilu 20€.

http://postimage.org/image/f4eafgcuf/ (http://postimage.org/image/f4eafgcuf/) <- taakse uudet palat. Tämä vielä purkuvaiheessa kuten liasta voi päätellä :)

http://postimage.org/image/dki58jj7r/ (http://postimage.org/image/dki58jj7r/) <- Loven tappikaasari

http://postimage.org/image/ucgdgz27f/ (http://postimage.org/image/ucgdgz27f/) <- tankin tiivisteet oli aika rapeessa kunnossa, olivat tosi helppo muotoilla tiivistepaperista ite.

http://postimage.org/image/4uxs59mob/ (http://postimage.org/image/4uxs59mob/) <- johdotukset oli ymmärrettävästi aika yksinkertaiset :)

http://postimage.org/image/f1q4tgprd/ (http://postimage.org/image/f1q4tgprd/) <- jos töötin kiinnittää liian höllisti niin se ei toimi (vai olisko ollu liian tiukalle). Älkää kuitenkaan heti uutta tilatko jos ei ekalla kerralla toimi ja johdotukset kunnossa.

http://postimage.org/image/6wzsajksn/ (http://postimage.org/image/6wzsajksn/) <- kun ottaa alipainemollukan irti niin kannattaa pistää se oikeinpäin takaisin, menee muuten paskaksi, älkää myöskään puhaltako sinne :)

http://postimage.org/image/rnf8ity07/ (http://postimage.org/image/rnf8ity07/) <- Tangon kun ottaa irti niin pallukoiden jako on (käsittääkseni) 25 ylös ja 22 alas.

http://postimage.org/image/k3o62exaj/ (http://postimage.org/image/k3o62exaj/) <- jos viette rungon puhallettavaksi ja maalattavaksi niin muistakaa pyytää että suojaavat HYVIN kaikki ruuvinreijät, tangon urat ja suojakilvet. Muuten koituu ongelmia ja lisäduunia.

http://postimage.org/image/5klo8j7vl/ (http://postimage.org/image/5klo8j7vl/) <- jos joltain löytyy toimiva ylimääräinen öljypumppu niin pistäkää viestiä

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 04.09.12 - klo:21:53
Hieno rojekti. Hienoa että näitä elvytetään taas liikenteeseen. Kuvat on hyviä jotta voi nähdä erot ja yhtäläisyydet nykyskoottereihin.

Hiekkapuhallus ei sovi tuollaiseen runkoon. Kuten tuossa nähdään, on ruostetta vähän ja käsille saanti helppoa. Esim. oksaalihappo puree hyvin ruosteeseen ja on turvallista käyttää. Syy hiekkapuhalluksen torjumiseen on sen kyky viedä putkista pintajännitys ja siten heikentää runkoa. Ehjiin maalipintoihin ei kannata tehdä kuin karhennus.

Jos öljypumpun saanti viivästyy, voi käyttää seosvoitelua. Voi myös rakentaa öljysäiliöön alipainetoimisen bensahanan jolloin öljyä tulee vain kun kone käy. Sen alipaineletku kannattaa haaroittaa bensahanan letkusta jolloin varmistuu se että molemmat avautuu yhtäläisesti.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mcke - 05.09.12 - klo:08:21
Jep, seoksella mennään jos on tarvis vielä tänä kesänä. Skootterilla on kuitenkin tarkoitus ajella vain aurinkoisina kesäpäivinä joten taitaa jäädä odottelemaan ensi kesää...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 05.09.12 - klo:11:58
Itse aloittelen oman loven entisöintiprojektin talven kuluessa ja tällä hetkellä Lovessa on niin ikään kampikammio täynnä öljyä eli voisi jopa sanoa, että hyvin säilöttynä. Tyyppivika sanoisin, merkistä riippumatta. Korjausvaihtoehtoja tuohon ei oikein ole eli uutta pumppua vaan. Yhtenä korjausvaihtoehtona riittävän usein tapahtuva ajo, jolloin tuolla ei ole merkitystä. Sitten kun valuttaa liiaksi, ei kannata kokeilla käyntiin, jottei kampuran stefat pullahda....

PS. Mistä päättelit kuinka päin alipainemollukka tulee tai oliko sulla siinä jotkut merkit? Suzukin Korjauskäsikirjahan puhuu merkistä, omastani en tällaista löytänyt, mutta pystyi päättelemään jäykistyneiden letkujen kulmista.

Kyllä minä itse ajattelin rungon hiekkapuhaltaa tai sitten lasikuulalla, niin olen tehnyt moneen muuhunkin. Hapotuksia olen käyttänyt (fosfori) lähinnä silloin, kun en ole jaksanut hiekan kanssa sotkea (talvella pakkasessa, kun ei pihalle jaksa mennä). Mielestäni on turha jättää alkuperäisiä ehjiäkään maaleja pohjalle karhennettuna, koska maalipaksuudesta tulee silloin paikoitellen eri ja kohoumat saattavat näkyä eli työnjälki ei ole hyvä. Puhaltamalla saa kaikki kerralla pois. Sitten pulverimaalaus runkoon.

Uuden penkinpäällisen etsiminen näyttää olevan kiven alla. Olisiko Hollannissa ollut firma, joka mainostaa että tällaisia saa, mutta kuvia en ole saanut useista yrityksistä huolimatta. Katteita saa jonkin verran Brittien ebaysta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 05.09.12 - klo:12:05
Mielenkiinnolla ja rakkaudesta lajiin seuraan
Loveen langenneiden keskustelua  ;)
PS. onko mylly sama kuin esim. noppelissa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 05.09.12 - klo:12:06
Soodapuhallus ei koske metalliin ja vie maalit tehokkaasti ja on tuossa mittakaavassa edullinenkin ja jos on iso kompura, voi koettaa itsekkin tehdä välineet siihen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 05.09.12 - klo:12:11
Lainaus käyttäjältä: Love82 - 07.06.07 - klo:10:55
No nyt on rakkauden lähettilääseen ilmestynyt ikävä ongelma  :(. Kun pysähdyn huoltoasemalle tai kauppaan joksikin aikaa, ei Love meinaa heti käynnistyä uudelleen. Käynnistyy kuitenkin heti iloisesti, mikäli huoltoasema- tai kauppareissu on hieman pidempi. Mitäkö voisi tehdä?  :'(
Kaasuttimen ja imukaulan välissä olisi hyvä olla lämmön siirtymistä
moottorista kaasuttimeen estävä palikka.
Kun seisahdat lämpö moottorista siirtyy kaasuttimeen ja polttoaine höyrystyy.
Pidempi tauko mahdollistaa kaasuttimen lämmön laskun.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 05.09.12 - klo:12:14
Miten soodapuhallus eroaa perinteisistä, esim hiekkapuhalluksesta.
Miksi ei sooda kuluta myös metallia.

EDIT:

Lainaus käyttäjältä: Coastside - 04.09.12 - klo:21:53
Hieno rojekti. Hienoa että näitä elvytetään taas liikenteeseen. Kuvat on hyviä jotta voi nähdä erot ja yhtäläisyydet nykyskoottereihin.

Hiekkapuhallus ei sovi tuollaiseen runkoon. Kuten tuossa nähdään, on ruostetta vähän ja käsille saanti helppoa. Esim. oksaalihappo puree hyvin ruosteeseen ja on turvallista käyttää. Syy hiekkapuhalluksen torjumiseen on sen kyky viedä putkista pintajännitys ja siten heikentää runkoa. Ehjiin maalipintoihin ei kannata tehdä kuin karhennus.

Jos öljypumpun saanti viivästyy, voi käyttää seosvoitelua. Voi myös rakentaa öljysäiliöön alipainetoimisen bensahanan jolloin öljyä tulee vain kun kone käy. Sen alipaineletku kannattaa haaroittaa bensahanan letkusta jolloin varmistuu se että molemmat avautuu yhtäläisesti.

Tuosta öljypumpusta, kokeilla vois myös vaihtaa öljyyn jonka viskositeetti on sama kuin ko. mopon suunnittelijan tarkoitus.
Ei siis mitään.... sanonko mitä, enpäs sano. :-X
Sillä jos minä saisin päättää, ko. mopossa käytettäisiin tuhkautumatonta 2T öljyä.
Taisin sittenkin sanoa, ja suosittelen super2T outbordia, jota ei saa mistään :-[
Mutta koska loveja ei tälläpuolen maapalloa montaa ole
heille se sallittakoon.
Taitaa muuten olla aikas monta vielä liikenteessä
toisella puolen palloamme.
Mitäköhän he käyttää voiteluun.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 05.09.12 - klo:12:57
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 05.09.12 - klo:12:14
Miten soodapuhallus eroaa perinteisistä, esim hiekkapuhalluksesta.
Miksi ei sooda kuluta myös metallia.
http://www.skootterini.com/foorumi/index.php?topic=2643.0
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mcke - 05.09.12 - klo:18:45
Alipainemokkulan suunta selvisi kun kaveri, joka myös entisöi lovea, sai yhden menemään rikki joten virheen kautta voittoon :)

Henkilökohtaisesti en osaa ottaa kantaa siihen ottaako runko kovin damagea hiekkapuhalluksesta, mutta jälki oli erinomainen. Eikä sitä paljon radoilla ajella joten tuskin se runko poikki menee vaikka puhtaaksi puhaltaakin :)

Ja penkin kanssa taitaa olla jokaisella Loven omistajalla sama vika. Omassanikin on halkeema eikä mistään tunnu löytyvän uutta. Kai se pitää ompelijalle viedä ja toivoa hyvää lopputulosta... ???
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 06.09.12 - klo:14:17
Eipä valmistajakaan 2-tahtiöljysuosituksena anna kuin:

SUZUKI CCI SUPER OIL tai a good quality two-stroke oil (non diluent type). Tietysti voidaan huomioida se, että manuska on 80-luvun alusta eli mitä silloin oli tarjolla. Itse olen kokeillut parilla erimerkkisellä öljyllä (molemmat mineraaleja) ja eipä ole vaikutusta pumpun vuotamiseen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 06.09.12 - klo:16:17
"non diluent type"
Siinä taitaa olla taikasanat.
Eri asia on saako enää mistään ko. öljyjä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 06.09.12 - klo:19:03
Yksi ratkaisu olisi tietysti tehdä tuohon hana, mutta auta armias, jos sen unohtaa kääntää auki. Pitäisi tehdä myös patentti, jossa käynnistäminen ei olisi mahdollista ilman havan avaamista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: ko2610 - 06.09.12 - klo:20:40
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 06.09.12 - klo:19:03
Yksi ratkaisu olisi tietysti tehdä tuohon hana, mutta auta armias, jos sen unohtaa kääntää auki. Pitäisi tehdä myös patentti, jossa käynnistäminen ei olisi mahdollista ilman havan avaamista.
Kuulostaa magneettiventtilin paikalta... :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 06.09.12 - klo:21:26
Tai mikrokytkimen..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.09.12 - klo:11:59
Niin, vaikka suoraan virtalukon yhteyteen. Mutta entäpä sitten, kun se ei jostakin syystä toimi?

Parasta hoitoo tällaisille vanhoille paskoille eli siis arvoskoottereille on säännöllinen ajo. Silloin ei ole mitään väliä, vaikka pumppu vähän valuttelisi. Näkeepähän naapurit vain paremmin, millä mopolla kaveri lähtee liikenteeseen. Talvella kanssa käyttelyä viikoittain, jos ei jaksa käytellä, niin tyhjää öljysäiliön ja samalla ottaa myös sytytystulpan johdon irti ennen talvea. Kampikammioon valuu jokatapauksessa sen verran öljyä, että mikäli joku vehjettä yrittää käyntiin (jälkikasvu), niin ei se moottorin pieni pyöritys mitään haittaa...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 01.11.12 - klo:17:36
No niin, nyt olis kilvet Laamassa  :P
Osaisko joku kertoo minkä mittainen jousi on seisontatuessa. Jousi on lentänyt pellolle.
Nyt paikalla on nippuside, mutta jos hankkis jostain oikean mittaisen jousen.

Mitä öljyä sinne vaihteistoon tulee? Ostin Mobilin automaattivaihteistoöljyä. Kuulemma aika juoksevaa.
Ei meinaa enää löytyä mineraalipohjasta tuorevoiteluöljyä, eikä oiken pelkkää tuorevoiteluöljyä. Käykö loven koneessa tuollainen puolisynteettinen Valvolinen öljy. Selosteen mukaan toimii sekä tuorevoitelussa että sekoitettuna.

Mitenkähän mopoon vaihdetaan renkaat? Mulla olis nastarenkaat. Saako ne käsipelillä vaihettua (siis kumit irti vanteesta) vai pitääkö viedä liikkeeseen kummin vaihtoon.

Sori yksinkertaiset kysymykset. Vähän dummie näiden mopojen kanssa.

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 01.11.12 - klo:17:57
Se on n.70 % sen pidikkeiden lyhyimmästä välimitasta. Nyrkkisääntönä. Yksi tehokas keino vetää jousi paikoilleen on kiinnittää asennusnauhaa riman päähän jolla voi vetää jousta astumalla rimalle. Asensin tänään noin sadan kilon vedon vaativat jouset sellaisella.

http://www.skootterini.com/foorumi/index.php?topic=3281.0

Rengastöistä. Kuvia on hävinnyt , mutta juttua on. Taitaa minun ennätyksenikin olla voimassa?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mcke - 01.11.12 - klo:18:03
Renkaat saa ite vaihdettua mutta se on taistelun takana. Kunnolla liukkaria ja voimaa peliin...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 01.11.12 - klo:18:19
Outs,
Taidan käyttää liikkeen palveluja, ei oo ihan polkupyörän renkaan vaihtoa.
Kiitos vinkistä.

Pitääpä kattoo minkälaisia jousia olis varastossa jos olis sopivan mittainen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 01.11.12 - klo:19:12
Onkohan toi mun ostama automaattivaihteistoöljy väärää? Scrollailin täällä näitä keskusteluja ja jossain mainittiin joku auton öljyn tyyppinen öljy.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 02.11.12 - klo:00:08
rengas hommat on tekniikkalaji..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 04.11.12 - klo:19:48
Ihan vinkkinä, Biltemasta ostin sellaisia moottoripyörän pakoputken jousia. Tuntuvat toimivan seisontatuessa.

Olisko jollain vinkkiä siitä vaihteistoöljystä? Mitä sinne pitäs laittaa?

Viikonloppuna ekat kerrat ajoin Lovella. Ja eka kertaa mopolla. Olipas hauskaa kyytiä. Ei mene kuin 35 km/h. Veto loppuu jos panee hanat täysille. Pitäsköhän tuota kaasua yrittää säätää. Ei oo kokemusta kuin vaan autoista eikä niistäkään kaasarista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 05.11.12 - klo:10:13
Vaihteistoöljynä manuska mainitsee synteettinen 20W/40.

Löytyy muistaakseni vielä? esim. Biltemoista ja mainostetaan vanhempiin moottoreihin. Jos et löydä, niin 15W/40 käy ihan yhtä hyvin. Jälkimmäistä pitäisi ainakin löytyä Biltemasta.

Säätämisestä löytyy jo juttua tästä ketjusta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 07.11.12 - klo:12:20
Löyty biltemasta 10/40 synteettistä moottoripyöräöljyä. No ompa notkeempaa talvella pakkasella. Purkissa lukee että sopii myös vaihteistoihin :-)
Valutin vanhat öljyt pois. Oli tainnut vanha omistajamaksimoida liukkauden. Reiästä valu 1 litra öljyä.
Eikös sinne pitäs laittaa 400ml öljyä? Ainaki siinä variaattorin kyljessä lukee 400ml.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.11.12 - klo:11:32
Kyllä vaihteistossa on se noin 400ml. 2-tahtiöljysäiöiön tilavuus on puolestaan 0,8 litraa.

Vaihteistossa on tarkistusruuvi noin "keskellä" voimansiirtoasetelmaa alaosassa (huom! ei kiksin tasossa). Eipä siinä muita ruuveja olekaan eli löydät varmasti.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 18.01.13 - klo:11:52
Mitenkähän toi ohjaustangon katteet mittariston ympäristöstä saadaan pois?
Pitäs maalata kattet. Pitääkö toi koko ohjaus sarvi piuhoineen irroittaa?
Mistä se edes irtoaa? Oudon näköinen kiinnitys o_O
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 21.01.13 - klo:09:59
En muista ja edelleenkään en ole päässyt oman kimppuun.

Suosittelen ostamaan vaikka ebaysta alkuperäisen huoltomanuskan:
Suzuki CL50 Service Manual (Suzuki Motor CO).

Ei maksa kuin muutamia euroja ja täynnä asiaa...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 28.01.13 - klo:21:48
Mitenkähän noihin jarruihin sais enemmän pitoa? Puhdistettu on rasvanpoistajalla ja rapsuteltu ruosteet pois.
Jarrupalat on aika uudet.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: PappaSkootteri - 28.01.13 - klo:23:05
käsittääkseni ne jarrut ja niiden pito on ominaisuus ei niinkään vika... kaikki pienet rumpujarrut on joka pelissä aika tehottomat...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 28.01.13 - klo:23:25
Lainaus käyttäjältä: shiznit - 28.01.13 - klo:21:48
Mitenkähän noihin jarruihin sais enemmän pitoa? Puhdistettu on rasvanpoistajalla ja rapsuteltu ruosteet pois.
Jarrupalat on aika uudet.
Numeron 60 smirgelipaperilla saa aina hirmu käsihionnalla hetkeksi jarrut toimiin upeesti..
Ja pitää hioa kuin sylinteri hoonataan eli vinottain molempiin suuntiin...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 28.01.13 - klo:23:58
Jos kengille tai rummulle tekee jotain, menee aikaa jarrutella ennenkuin pito löytyy. Eikä noissa ole koskaan ollut hyvät jarrut. Siksi ettei ihmiset mene nenilleen paniikkijarrutuksissa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: A_sentaja - 29.01.13 - klo:08:12
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 28.01.13 - klo:23:58
Jos kengille tai rummulle tekee jotain, menee aikaa jarrutella ennenkuin pito löytyy. Eikä noissa ole koskaan ollut hyvät jarrut. Siksi ettei ihmiset mene nenilleen paniikkijarrutuksissa.

Oppii ennakoivan ajonkin paremmin vanhoilla rumpujarruilla,kun jarrutusteho on olematon... ::)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 29.01.13 - klo:08:35
Lainaus käyttäjältä: shiznit - 28.01.13 - klo:21:48
Mitenkähän noihin jarruihin sais enemmän pitoa? Puhdistettu on rasvanpoistajalla ja rapsuteltu ruosteet pois.
Jarrupalat on aika uudet.
Jarrun vipua voi pitentää hieman, sen minkä kahva sallii koska liikekulma siellä kasvaa myös. Myös sormivoimiaan voi kehittää jumppaamalla. Kun puristusvoimaa on 50 kg, alkaa jarrukin purra.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 29.01.13 - klo:11:17
Kyllä loven jarrut ovat melko pehmeät ihan luonnostaankin, mutta itse vaihdoin vaijerit+jarrukengät ja hioin rummuista ruosteet pois. Rummuille myös asetonikäsittely ja jarrutuntuma parantui varmaan puolella.

Takajarruvaijerikin oli omassa vedetty alunperin väärin, joka heikensi tuntumaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 30.01.13 - klo:18:56
Joo nyt ei ole kyse käsivoimasta, sitä löytyy  8)
Pitääpäs vähän hioskella.
Eihän tolla nyt huimaa vauhtia pääsekkään mutta välillä on joutunut tehostamaan jarrutusta jarrukengillä (maihinnousukengät käy tähän hyvin) kun edessä oleva auton perä on lähestynyt uhkaavasti.

Mitähän suosittelette kun veto loppuu kaasu pohjassa? Pitääkö sitä jotain kaasun prikkaa siirtää johonki päin? Missä se sellainen prikka edes on? Siinä kaasuvaijerin päässä, kun se menee sinne kaasarin sisuksiin? Kyllä on ahtaaksi tehty moottoritila. Vai onko toi vain ahtaan pakoputken syytä. Hyvin tuntui liikkuvan ilman pakoputkeekin  kun kuukausi sitten katkesi kesken matkan. Eikös tuommoiselle kakstahti moottorille ole vaarallista ajaa ilman putkee, vai muistanko väärin?

Tuli maalattua katteet :D Laitoin vielä lakkakerroksenkin päälle. Edellinen pinkki väritys ei sopinut karskille olemukselleni.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 31.01.13 - klo:10:47
Putki todellakin ahdistaa. Mitään varsinaisia prikkoja ei tässä ole.

Oikeastaan tästä ketjusta löytyy jo kaikki kysymäsi eli lukaiseppa alusta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 07.04.13 - klo:23:29
Mistä te näihin osia ostatte? tais kaasuvaijeri katketa. Onko se vaikee irroittaa?
Näyttää Nakkilassa olevan joitain osia Loveen myytävänä. En ole koskaan ulkomailta tilannut. Onko se vaikeeta?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.04.13 - klo:10:52
Ebaysta ja Englannista.

Varsinkin vaijereita ja perusosaa löytyy sieltä hyvin ja hinnat ovat postikuluineen monesti ihan maltillisia, jopa edullisia.
Rahan siirtoon käytän Paypalia.

Itse vaijerin vetämisessä toimii monesti, että sitoo uuden vaijerin vanhan vaijerin päähän ja vetää vanhalla vaijerilla uuden oikeaan paikkaan. Tietysti, jos joku on jossakin vaiheessa tehnyt nippuside tai muuta patenttia, hommasta tulee vaikeampaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 08.04.13 - klo:13:59
Eikös se vaijeri tulekkaa kuorineen?
Saako niitä kuorineen, toi vanha on kyllä aika rispaantunut. Menee varmaan vesi sisään.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.04.13 - klo:14:16
Kyllä, nimenomaan kuorineen. On turha lähteä pelkkää vaijeria vaihtamaan, et saa sitä edes sisään vanhaan kuoreen, joka on täynnä ruostetta.

Ebaysta...

http://search.eim.ebay.fi/?ev=&elc=&kw=Suzuki+CL50&ect=
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 09.04.13 - klo:23:10
Noista räjäytyskuvista ei saa swlvää miten se vaijeri on kiinni kaasarin päässä.
Siinä on sellainen korkki joka aukaistaa. Sisällä näytti olevan jotain jousia.
Mitä jos ne jouset vetää ulos sieltä, missä se vaijeri on kiinni?
Onko se helppo irroittaa ja kiinnittää? On niin mahdottoman pieni paikka työskennellä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 10.04.13 - klo:08:02
Vaijerin päässä on valettu laajennus ts lieriö joka ensin pujotetaan kannen ja jousen ja luistin reikien läpi ja koloon jossa sen se jousi pitää paikallaan. Ne tulee ulos kun kierrät kannen auki ja siinä on vielä luistin neula mukana.

Kuori täytyy vaihtaa koska se usein on vaijerin rikkoontumisen pääsyy. Muovikuori rikkoutuu ja sisään päässyt vesi ruostuttaa vaijerin jumiin tai poikki.  Kaasuvaijerit ovat eri merkeissä aikalailla samanlaisia ja pituisiakin joten sen saaminen on yleensä helppoa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 10.04.13 - klo:11:53
Juuri näin.

Rakenne on yksinkertainen ja kun aloitat vanhan poistamisen vasta, kun uusi on kourassa, niin muistat mitä olet tehnyt. Tokihan voit ottaa tuosta kaasarin puolesta itsellesi myös muistivalokuvan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 10.04.13 - klo:17:08
Kiitos tästä. Se vaijeri oli katkennut kahvan juuresta, mutta ei tullu kuntoon sellasella korjaus nappulalla. Oli liian lyhyt.
Mä en ole koskaan tutustunu kaasarin sielun elämään ja ajattelin että jos sieltä tipahtaa jotain mitä on vaikee saada paikallee. Siis sieltä korkin alta.
On niin mahdottoman ahtaassa paikassa, ei saa päätä sillee että näkis sisään :-) Pitää irroittaa koko höskä ja mitata jos löytyis paikallisesta liikkeestä sopivan pituinen. Biltemasta sai sellaisen pakkauksen jossa oli pelkkä vaijeri 1,5m ja eri kokoisia "lukkoja" päähän. Mutta se vanha vaijeri oli liian lyhyt.  Alkaa jo himottaa päästä tien päälle ku viikon ollu jo toi skode käyttämättä ja tiet on sulat.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Juissi - 10.04.13 - klo:21:48
En tiedä onko tässä kaasarissa vastaavanlainen rakenne kun muutamassa mitä olen itse koonnut 2T vehkeissä, mutta jos on niin ole tarkkana siinä vaiheessa kun laitat kaasarin kantta ja neula"pakettia" takaisin paikalleen.
Omassa projektissa sain kannen menemään paikalleen, vaikka neula ei ollut tippunut koloonsa vaan jäi vinoon ja nousi pois paikaltaan.

Samppa tai tai muu paremmin Loven sielunelämää tunteva voi kommentoida onko Loven kaasarissa mahdollista sössiä tuolla tavalla.

Omaani joduin sitten vaihtamaan uuden neulan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 10.04.13 - klo:23:12
Ziizus onko siellä joku neulaki? Mikä se luisti on? Tulee varmaan hupaisa korjaus kun ei näe mitä tekee ja hyvä että sormet saa mahtumaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 10.04.13 - klo:23:27
Maltti on valttia.. Näitten kanssa..
Tärkeetä on se että kattoo miten päin ja missä järjestyksessä osat on kun purkaa..
Valokuvia ei saa koskaan otettua liikaa..

Onneks kännykän kamera mahtuu melkein minne vain..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 10.04.13 - klo:23:48
Käytännössä ruuvaat sen kannen auki..
Kannen mukana tulee luisti ja neula ja jousi..
Koska vaijeri on jo poikki niin vetaset sitä vaan vähän ulos ja saat sen pois luistista..
Kun luisti on irti varo ettet tiputtele neulaa tai muutenkaan taivuttele sitä käsittelyn aikana..
Irottaessa merkkaa vaikka tussilla mitenpäin luisti oli paikallaan, tää on oikeesti tärkeetä..
Uusi vaijerin kuori kanteen kiinni ja sitten alkaa hupi.
Otat sen vaijerin kämmenpohjaan vähän kuin pistoolikahvan ja saman käden sormilla painat jousen kasaan, toisella kädellä vedät vaijerista löysiä ja pujotat sen luistiin paikalleen..
Luisti varovasti paikalleen kaasariin, hieman hemputtaen, sen pitää upota sinne melkein itsestään ja painat sen sormella yms. pohjaan asti, ei väkivaltaa, ettet vaan vahingossa väännä neulaa mutkalle..
Sitten vaan kansi ruuvataan kiinni ja laitat vaijerin kaasukapulaan kiinni, säädät vaijerin löysät kohilleen ja ajamaan..

Isoin homma on pujottaa uusi vaijeri kuorineen vanhan tilalle, välillä kaasukahva ja kaasari..
Tästä voisin lyödä munkkikaffet vetoa...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 14.04.13 - klo:18:38
Ainahat voit ostaa EBaysta myös Loven korjauskäsikirjan.

Hakusanoiksi vaikka:
"Suzuki CL50+service manual"

Vaijerin vaihtaminen on yksinkertaista hommaa, pekpelin ohjetta kompaten.

EDIT:
http://www.skootterini.com/perushuolto-ja-kunnossapito/40-kaasuttimen-puhdistus.html

Kuva 4 (ei ihan samanlainen kuin Lovessa, mutta hyvin lähellä...)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 14.04.13 - klo:20:10
Joo kyllä tuntuu että kohta pitää toikorjauskirja ostaa, kun on niin vieraita nää mopot.
Sain purettua ja yksinkertaiselta näyttää.
Mulla on nyt hätään tollanen korjausvaijeri ja sain sen kuoreenkin. Pits vaan tietää vaijerin oikea pituus, mutta netistä ei löydy mistään kaasuvaijerin pituutta. Ei joku tietäis sitä? Näyttää olevan aika just toipituus että saa toimimaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 14.04.13 - klo:20:28
Kiitos vinkistä. Toi huolto opastus selvitti vähäsen kaasuttimen sielunelämää :-)
Sais nyt kulkuun niin vois kesemmällä vähän puhdistellakki. Ainaki siinä luistissa oli jotain mustaa kuraa.
Eiks oo muuten hyvä maalaus skodessa :-) Näkyy tossa profiilikuvassa. En onnistu tänne liittämään viestiin kuvaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pekpel - 14.04.13 - klo:20:31
Käytä vaikka aijaa.com palvelua..
Lataat kuvan sinne ja saamasi kuvalinkin kopsaat vaan vastaukseen.
Jos ei kirjaudu jäseneksi niin kuva häviää noin 3 kuukaudessa, jos taas kirjautuu niin..
Mulla ainakin on jo yli vuoden vanhoja kuvia siellä ja tallessa vieläkin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 15.04.13 - klo:09:55
Oliskohan ollu 160cm pitkä toi vaijeri kun eilen mittasin. Oli vähän lyhempi, mutta osa siitä on katkennut. Pitää kokeilla illalla asennella. Kun vielä keksis mihin asentoon se kahva tulee. Onko se vaijerin kiinnitys kohta alas päin? Tietääkö kukaan?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 26.04.13 - klo:09:22
No nyt loppu skodesta meno :O
Hyvin lähti käyntiin. Vähän matkan päästä loppu koneesta meno, ihan kuin olisi loppunu bensa.
Bensaa kyllä on. Mistähän vikaa kannattaisi etsiä. Mitenkä bensan tuloa voi testata? Onko näissä bensa pumppu?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 26.04.13 - klo:09:56
Voi olla likainen tankki jossa on sekä ruostetta, roskia että bensasta polymerisoitunutta hartsia. Hanassa on sihti jonka ne tukkii. Se tuskin täysin ensin tukkeutuu ja kun odottaa niin kaasutin taas täyttyy paitsi alipainehanassa jota olisi imettävä auki.

Bensan on liristävä hyvin irroitetusta letkusta. Ensiapuna voi toimia hanan irroitus ja bensan vaihto ja suodattimen laitto letkun väliin.

Tankkiin voi ujuttaa polttimon ja pinellä peilillä katsoa miltä se näyttää. Bensa on vaarallisimmillaan kun siellä on vain hieman sen höyryä.

Putsailuun voi käyttää viemärinavaajaa (ei alumiiniosille kuten hana), mekaanista tapaa ja sitruunahappoa ruosteeseen. Etikkakin siihen puree. Fosforihappo (hankala saada alle 50 kg erissä  ::)) olisi hyvä siitä että se tekee fosfaattipinnan joka suojaa ruosteelta. Mekaaninen putsaus voi sujua hapolla liotuksen jälkeen vaikka kourallisella muttereita (narussa jotta saa ne pois sieltä), ravistellen irroitettua tankkia. Saa pois vaikka varrellisella magneetillakin ja joissain tankeissa ei ole estettä kaataa niitä pois.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 26.04.13 - klo:12:43
Kokeile tosiaan ensimmäisenä, tuleeko kaasariin polttoainetta. Lovessa on bensahana, joka on mahdollista asettaa kahteen eri asentoon:
PRI=hana syöttää bensan läpi ilman alipainetta
ON=bensan tuloon vaaditaan alipaine

Nyppäse bensaletku irti kaasarilta ja laita hana asentoon "PRI". Bensaa pitäisi valua, jollei ole tukossa. Hanan oletuksena on "ON" eli käytännössä, kun tyhjän tankin täytön jälkeen saa koneen käyntiin "PRI"-asennolla, niin sitten vaihdetaan asennoksi "ON". Jos bensaa näyttää tulevan, niin katso kipinä. Jos myös kipinä tulee, niin putsaa kaasari. Ihmetellään sitten lisää.

Loven metallitankki aiheuttaa kyllä ruostetukoksia ja itse olen tankin putsannut sitruunahapolla aina muutaman vuoden välein.

EDIT: Ja mitään bensapumppua ei ole. Onhan sulla ollut voitelu kunnossa?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 26.04.13 - klo:13:46
Mitenkä ton voitelun toimimisen varmistaa? Kyllä se öljy on vähän vähentynyt, kylläkin aika hitaasti.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: latromster - 26.04.13 - klo:13:49
Kyllä se ilmoitelee, jos voitelu loppuu.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 27.04.13 - klo:20:39
Niin meinaat että leikkaa kiinni? Mulla on kerran boxeri leikannu kiinni, mutta kyllä se vielä kävi :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 29.04.13 - klo:18:52
Elikkä sytytystulpan kärkien väliin oli tullu piikki. Rapsutin sen pois ja taas kävi.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 02.05.13 - klo:11:53
Lainaus käyttäjältä: shiznit - 29.04.13 - klo:18:52
Elikkä sytytystulpan kärkien väliin oli tullu piikki. Rapsutin sen pois ja taas kävi.
Ei se mikään vika ole, se on näissä vanhemmissa 2-tahtisissa joskus ominaisuus.  ;)

Hyvä että toimii.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 22.06.13 - klo:13:03
Mikä on Loven ilmanpaine. En millään muista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 22.06.13 - klo:13:04
Hei kaikki Loveilijat.
Nyt on facebookkiin perustettu Suzuki Love sivusto, käykää tykkäämässä, kartotetaan montako Suzuki Lovee
löytyy Suomen niemeltä. Saa muutkin tykätä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 22.06.13 - klo:13:06
Moro, ilmanpaineet on seuraavat edessä 1,25 bar ja takana 1,75 bar
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: shiznit - 22.06.13 - klo:15:13
Kiitos ilmanpainesita :-) Käynpä heti kurkkaan facea.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: khaosaming - 25.06.13 - klo:20:58
Lovee Mustassalahdessa. Letkan jatkeena taitaa olla itse Hanzei. Hienoja vehkeitä.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/49224198/SkootteriniCom/MopotMustalahti.JPG)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 26.06.13 - klo:19:23
Miltähän vuodelta kuva on 2010 ?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: khaosaming - 26.06.13 - klo:21:39
^ Kuva on otettu syyskuussa 2009.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 27.06.13 - klo:10:47
Tarttee lähteä kanssa Lovella Mustaanlahteen, jahka projekti valmistuu...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 27.06.13 - klo:18:16
Millaista rojektia teet? Onko isompaakin menossa, vai hieno säätöö?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 28.06.13 - klo:12:32
Käytännössä ihan koknaisvaltaista. Rungon hiekkapuhalluksesta uusiin katteisiin. Samalla myös tekniikka tulee kokonaisuudessaan läpikäytyä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: stawi - 14.07.13 - klo:13:22
Terve!
Mä tossa toissapäivänä käynnistin Loveni pienen projektin jälkeen ja lähti kuin lähtikin käyntiin (pienen vaivan/kiroilun jälkeen)
Kävin ajelemassa että saisin koneen lämpimäksi ja säätelin tyhjäkäyntiä aavistuksen, mutta samalla huomasin että kone rupes sakkaamaan esim. risteyksissä kun "liitoon" piti taas lähteä, ja muutenkin tuntui vähän laiskalta lämpimänä.
Eli jääkö mulla ryyppy päälle tai lyökö se pois päältä liian aikaisin...? Kaasari oli mulla irti talvella ja sitä hopeatahnaa pistin siihen kuparitappiin kun kasasin sen uudestaan. Enää ei kierrokset seilaile samalla tavalla kuin ennen huoltoa, mutta tuntuu että säädöt ovat vähän hakusessa  :-\
Kaipaisin vähän säätövinkkejä joltain "skodeGurulta"  ;D
Vähän tekis mieli mennä kokeilemaan onneani, "mitä tapahtuu jos tosta vähä ruuvaan" mut sitten toisaalta en jaksaisi taluttaa sitä kotiin jos asiat ei meekkään ihan putkeen...

Jos joku jaksaisi vastata olisin hyvin kiitollinen.

T: SW  8)
 Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 15.07.13 - klo:10:49
Aja pari tankillista tuoreella bensalla ja katso oireileeko vielä sen jälkeen. Putsaa myös ilmansuodatin.

Tämän jälkeen pura vielä kerran se ryyppysysteemi, mikäli et ole sitä tehnyt. Sen tapin saa nimittäin melkein vuosittain kyllästää hopetahnalla ja ylipäätänsä purkaa, että osat liikkuvat oikein (kuten koko ryypyn). Omassa Lovessani on ollut monesti samaa ongelmaa eli ryyppy jää päälle. Polttoaineen kulutus on silloin pahimmillaan ihan käsittämättömän kova, moottori savuttaa, puolet tehoista puuttuu, meinaa sammua joka risteykseen ym.

Sitä ryyppyähän pystyy myös säätämään eli siinä ryyppyosan päässä on pieni ruuvi, jolla voit vaikuttaa ryypyn asentoon (kiertämällä ruuvia kiinni, myös ryypyn vaikutus pienenee eli se työntää ryyppymäntää alaspäin, joka on kylmällä koneella yläasennossa). Tässä vain on pieni mutta... Kun ruuvin kiertää vaikkapa kokonaan kiinni, niin kylmässä koneessa ryyppy ei pääsekään enää aukeamaan täysin auki eli pitäisi löytää optimaalinen kohta, jossa kone starttaa hyvin ja käy lämpimänä tyhjäkäyntiä hyvin...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Mizoi - 19.07.13 - klo:14:12
Moi!

Laitoin oman Loveni ajoon pitkästä aikaa. Varmaan kahteen vuoteen ei lovella oltu ajettu metriäkään, nyt laitoin bensaa tankkiin ja väänsin bensahanan asentoa ja mopo lähti käyntiin. Ajelinkin sillä 15 km ja puhelin väitti mopon kulkevan tasamaalla 42 km/h. Eli ihan mukavasti tällaiseksi fiilistelyvehkeeksi. Mutta, kun lovella ajaa, kaasua ei kärsi kääntää kuin vähäsen, muuten se alkaa "röpöttämään". Käyntiinkin laittaessa kylmänä mopo "booaa" vähän aikaa eikä lähde liikkeelle mutta hetken päästä lähtee kuitenkin ihan kohtuudella liikenteeseen. Liittyisikö tuo kylmätoiminta tuohon maagiseen ryyppyyn? Entä tuo mistähän mahtaa johtua tuo "röpötys", kaasun pitää olla juuri oikeassa asennossa että Love kulkee kunnolla?

Muutamia viritelmiä olen loveen joutunut tekemään, mm. sukkahousut ilmanputsarin päälle (sai liikaa ilmaa ilmeisesti) ja öljysäiliö pois, koska pukkasi aluksi niin paljon öljyä sylinteriin että mopo hyytyi aina hetken päästä kun käynnistyi. Sekoitusbensalla ajelen nyt, siitä varmaan johtuu siniset savut.

Sitten vielä kaasarista, kuuluuko tohon kaasarin päällä olevan ryyppyhässäkän keskelle joku ruuvi? http://aijaa.com/1kSsTv (http://aijaa.com/1kSsTv)

Entä voiko tulpan väristä päätellä mitään? http://aijaa.com/kQnPh2 (http://aijaa.com/kQnPh2)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 19.07.13 - klo:16:45
Esihistoriallisesta ryyppihässäkästä en ,valtettavasti, ymmärrä mitään  :-[
Tulpasta voisi päätellä että runsaasti on peli polttanut 2T moottoriin täysin sopimatonta öljyä.
Tosin koska en ole koskaan loween langennut, entiä onko 2vai4tahtinen.
Keskielektrodin kuluminen taas kertoo että tulpan olisi voinut vaihtaa jo hieman aiemminkin ;)
Värityksestä voi myös päätellä että kipinä on jo hetken aikaa kulkenut sivuelektrodin ja eristeosan kautta
ei siis sivu ja keskielektrodin väliä, ihme kun on käynyt ko. tulpalla.
Eristeosassa näyttäisi olevan pore.
Kiitos hyvästä kuvasta, lähettäjälle, ja kameran valmistajalle :D
Koska karstaa on noinkin runsaasti voi myös pakoaukossa ja putkessa olla karstaa runsaasti.
Oikea vastaus ryyppionkelmiin näyttääkin olevan pari pykälää aiemmin, sori.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 19.07.13 - klo:17:22
Eiköhän tuosta erikoisesta ryypystä tässä ketjussa ole juttua.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 19.07.13 - klo:17:44
Kyllä. Tuohon kuuluu nimen omaan se ruuvi, jolla ryyppyä saa säädettyä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 19.07.13 - klo:18:34
Ja huomaa myöskin.

http://www.suzukicycles.org/Love/Love_CL50-CX50D.shtml

" In some countries (like Finland) the Love scooter was sold with a 2-stroke engine, mainly because of regulations of maximum power output. See even the Suzuki Love magazine article page."

Lovetus taitaa olla noita välliputoajia jotka on kaikinpuolin kuristettu silloisen sf lainsäädännön max 1,5 hp mukaisesti >:(
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 19.07.13 - klo:20:12
Juuri näin. Silloin oli muistaakseni myös enimmäispainoraja mopoilla ja esim. Suomeen tuoduista Lovesta puuttuu vilkut. Eikös PV:ssäkin ollut tuoreöljyvoitelu japanin markkinoilla (malli oli siellä EPO). Tuo Loven kaasutin, nykyisiin skoottereihin verrattuna todella mekaaninen ja siten melko monimutkainen. Pirun kännykkä (kommunikaattori), kun ei saa kappalejakoja.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Mizoi - 19.07.13 - klo:21:16
Kännykän kameraksi ihan jees kuvia..  8)

Ryyppyä yritin värkkäillä foorumin ohjeiden mukaan hopeatahnalla enkä kyllä huomannut mainittavaa eroa aiempaan. Nyt olen laittanut polttoaineen sekaan motonetin 2T öljyä, aiemmin siellä on toki voinut olla lähes mitä tahansa. Tuota putkea olen jossain vaiheessa värkännytkin, käyttänyt auki rälläkällä ja putsannut sisältä. Siitäkin on tosin aikaa.

Pitänee käydä tuo tulppa uusimassa ja katsoa mitä Love siitä tykkää. Jostakin pitäisi saada myös se ruuvi tuohon hässäkkään.

Kiitoksia hyvistä analyyseista!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: stawi - 20.07.13 - klo:10:04
Kiitos Samppa neuvoista! Olen säätänyt ryyppää ja parempaan suuntaan on mennyt, vaikka vielä ei ihan kohdillaan ole...
Mulla on siinä kuparitapissa joku ihme nippuside/kumipala viritys, joka estää sen että saan kokonaa sitä tappia hopeatahnaan.
Pitääkö siinä olla ollenkaan mitään?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 20.07.13 - klo:10:37
Mizoi, jos se kulkee yli 40km/h, niin silloin Love on jo periaatteessa hyvässä iskussa.

stawi, en valitettavasti nyt muista, kun on jonkin verran aikaa, kun kaasari oli auki. Toki mitään nippusiteitä ei ainakaan itseltäni löydy, sellainen kuminen rengas siinä ryypyssä kyllä on, mutta ei muistaakseni kyllä sen  tapin päällä. Olen johonkin postannut kuvan tuosta rakenteesta (olisiko tähän ketjuun), mutta en nyt sitä ehdi etsimään.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Mizoi - 20.07.13 - klo:17:05
Periaatteessa joo, mutta tahtoisin vielä hifistellä ne hyytymiset pois. Onhan se vähän tympiä ajaa, kun kaasua pitää kokoajan pitää oikeassa asennossa..  :P
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: khaosaming - 23.07.13 - klo:22:35
Suzuki Lovet Mustassalahdessa 23.7.2013. Ujot nuorisojulkkikset eivät käyneet juttusilla.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/49224198/SkootteriniCom/Suzuki_Love_Mustalahti_23072013.JPG)

Tämä oli eri porukkaa (CS 125):

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/49224198/SkootteriniCom/Suzuki_CS125_Mustalahti.JPG)
Otsikko: Love
Kirjoitti: teepee - 02.08.13 - klo:20:45
Piti käydä pienellä geokätkö-kiertueella Kangasalan Haralanharjulla muutama päivä sitten Lovella... Matka meni muuten ihan ok, mutta pakoputken korvake  murtui  sitten lopullisesti...Olen ymmärtänyt että tuo "pakosarja" on sylinterin kyljessä kiinni ? Lienee sitten edessä purkua... Taitaa tulla tänä vuonna taas kalliita kilometrejä, kun taisi olla toinen kerta kun pääsen "liikenteeseen". Ei sillä että mopossa olisi mitään suurempaa, mutta ei vaan itse saa aikaiseksi lähteä...
Tuolla reissussa oli sikäli hauska tapaus, kun jätin mopedini metsän reunaan parkkiin ja kun tulin takaisin niin muutama mönkkärinuori hurjasteli edestakaisin harjuntietä, ja olivat tietysti parkissa juuri samalla kohtaa. Kattelivat aika pitkään, kun polkaisin Loven käyntiin ja lähtiessäni heitin että "Jaa, lähdetäänkö viivalle ?"... :-)

Jaa niin tuo Love...mietin tosissani että pitäisikö tuo laittaa myyntiin kun tuo harrastusaika on niin vähissä.... Jos teistä lukijoista löytyy kiinnostusta niin laittakaapa viestiä, niin voin laittaa tarkempia faktoja...

-TP-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: hanzei - 05.08.13 - klo:07:59
Moro, onko korvake pahasti rikki ? Pystykkö laittaan kuvia, ja sitten se tärkein, millä hintaa oot valmis Lovesta luopuun ?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 21.08.13 - klo:23:17
Lainaus käyttäjältä: hanzei - 05.08.13 - klo:07:59
Moro, onko korvake pahasti rikki ? Pystykkö laittaan kuvia, ja sitten se tärkein, millä hintaa oot valmis Lovesta luopuun ?

Laitoin YV:tä...
-TP-
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kapa64 - 21.08.13 - klo:23:32
Kävit sitten melkein naapurissa. Minäkin nuo harjun kätköt olen haeskellut, kun ovat kävelymatkan päässä. Muutama piilotettu varsin kekseliäästi
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: teepee - 22.08.13 - klo:21:54
Lainaus käyttäjältä: Kapa64 - 21.08.13 - klo:23:32
Kävit sitten melkein naapurissa. Minäkin nuo harjun kätköt olen haeskellut, kun ovat kävelymatkan päässä. Muutama piilotettu varsin kekseliäästi

Jep- Kangasala-Tampere -akselilla on kyllä kivasti kätköjä, ja mopedilla voi hakea vähän kauempaakin. Harmittavan vähän on silti tullut kullkuneuvoa siihen käytettyä...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: khaosaming - 24.08.13 - klo:12:11
Eilen kaupungilla bongattua.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/49224198/SkootteriniCom/Suzuki_Love_Tre_Virastotalo.JPG)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 20.12.13 - klo:21:18
Rakkauden lähettilään talvihuolto lähti käsistä   ::)
Päivittelen kun projektissa jotain taas tapahtuu.

Runkoon Suzukin hopeaa kun sitä PV prokkiksesta jäi yli

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove3.JPG%2F_smaller.jpg&hash=0e33dbe101e9c1c34b77c3593e2337946a419c3a)


Iipeistä uutta SGP-osaa

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove4.JPG%2F_smaller.jpg&hash=e9faf67a98f4c30dfe1daadc2afd112bf9d21e12)


Penkkiin nappanahkaa

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove5.JPG%2F_smaller.jpg&hash=e56df350bede2740004c38331ef909c7243c44a8)


Lisää iipei löytöjä

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove6.JPG%2F_smaller.jpg&hash=177e9bcbf4b46d026e46a9dcc29a2432cc78e499)


Moottorilla on varmaan ajettu pari kertaa maailman ympäri, sen verran heikossa hapessa oli.
Onneksi on helppo peruskorjata.

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove7.JPG%2F_smaller.jpg&hash=692b665a100cc10874ecf1fb5cedeeaad9f59631)


Nippelit kävi passivoinnissa

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BCL50%2FLove8.JPG%2F_smaller.jpg&hash=b29511987a921076903ae22e553eeb499af2ed30)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 21.12.13 - klo:12:47
Vautsi vau. Itselläni odottaa edelleen oma Love vastaavaa. Aika on vaan tällä hetkellä niin kortilla. Ehkä parin vuoden päästä, no mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on.

Pari kysymystä..

Mistä löysit tuon runkomaalin? Mikä tuon maalin nimi / koodi on?
Mitä kautta ole osia tuohon etsinut? Ebay ja briteistä (mitkä ovat hyviä liikkeitä Briteissä)?
Kuka teki penkin verhoilun ja paljonko maksoit?

Alkuperäisen penkinpäällisen (Suzuki teksti takana) löytäminen tuntuu mahdottomalta. Mietin, että jos tekisi tuon projektin ihan entisöinnin merkeissä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 21.12.13 - klo:22:11
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 21.12.13 - klo:12:47
Vautsi vau. Itselläni odottaa edelleen oma Love vastaavaa. Aika on vaan tällä hetkellä niin kortilla. Ehkä parin vuoden päästä, no mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on.

Pari kysymystä..

Mistä löysit tuon runkomaalin? Mikä tuon maalin nimi / koodi on?
Mitä kautta ole osia tuohon etsinut? Ebay ja briteistä (mitkä ovat hyviä liikkeitä Briteissä)?
Kuka teki penkin verhoilun ja paljonko maksoit?

Alkuperäisen penkinpäällisen (Suzuki teksti takana) löytäminen tuntuu mahdottomalta. Mietin, että jos tekisi tuon projektin ihan entisöinnin merkeissä.

Runkomaali on Suzuki 13L Bright Silver Metallic.
Ihan yleisesti iipeistä ja jokunen pienempi osa on tulossa nyt Japanista, Yahoo.co.jp huutokauppasivustolta.
Penkin verhoili KXD Helsingissä hintaan 150e.

Jos on osatarvetta niin multa löytyy melkein kaikkea, myös toinen samanlainen valmis penkki ja pelkkä päällinen myös, jossa hieman varastonirhaumaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jvh - 21.12.13 - klo:22:22
Iteltä löytyy kans love. Joku on kuulma ajanut joskus navetan seinään ja seurauksena etu-kate halki ja mittarin vaijeri poikki.  >:(
Onkos muilla ollut ongelmaa käynnistypolkimen kanssa? Mulla se lyö tyhjää ku polkee mut palauttaa,mutta lähtee startista kylläkin käyntiin. Ja jos ottaa sen käynnistys polkimen kopan irti ni onks siel öljyy tai tippuuko sielt jotai/onko siel jotai vaikeest kasattavaa?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 21.12.13 - klo:22:52
Lainaus käyttäjältä: jvh - 21.12.13 - klo:22:22
Iteltä löytyy kans love. Joku on kuulma ajanut joskus navetan seinään ja seurauksena etu-kate halki ja mittarin vaijeri poikki.  >:(
Onkos muilla ollut ongelmaa käynnistypolkimen kanssa? Mulla se lyö tyhjää ku polkee mut palauttaa,mutta lähtee startista kylläkin käyntiin. Ja jos ottaa sen käynnistys polkimen kopan irti ni onks siel öljyy tai tippuuko sielt jotai/onko siel jotai vaikeest kasattavaa?

Jos painat takajarrun pohjaan niin lyökö silti tyhjää ja kyllä siellä kopansisällä on öljyä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jvh - 22.12.13 - klo:15:49
En oo koittanu takajarrua painaa ja kiitti tiedosta!
E:Isot Kiitokset Kytölä:lle nyt osaan käyttää polinta eikä mitään ollut edes hajalla! =)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 25.12.13 - klo:16:47
Juu. Siinä polkimessa on "turvamekanismi"...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: jvh - 25.12.13 - klo:17:15
Juu myyjä luuli et se polin tsydeemi on rikki! =D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 30.12.13 - klo:11:15
Kun ostin aikoinaan oman Loven, myös minulla myyjä sanoi, että poljin lyö sitten tyhjää. No avasin voimansiirtokotelon ja hokasin siinä vaiheessa tuon jarruvivun vaikutuksen. Ihan ehjä oli. Taisi ensimmäinen ostokseni olla Loveen korjausopas. Sekä Haynes että Suzukin oma...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 31.12.13 - klo:19:04
Starttimoottorin peruskorjaus.

Tähän starttiin tarvi uusia osanumerot:
31131-02100
31156-02100
31157-02540
31370-02111

Osina:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove9.JPG%2F_smaller.jpg&hash=79d87ddaa22d51fa26a7b60654fc87263eb25501)

Nippelit Saksasta:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove10.JPG%2F_smaller.jpg&hash=288f5bae3a285b665ecadd87ebe6a9207bfa9581)

Osanumerot:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove11.JPG%2F_smaller.jpg&hash=4a31db81fe3a1170270348e4dbc0819ebb3385aa)

Huollettu ja kasassa:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove12.JPG%2F_smaller.jpg&hash=7fc7844b07612a931bc35ad0f764cbcfa3a972ec)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 02.01.14 - klo:22:27
Etupyörän huolto, jarrunippelit on kirkaspassivoitu uudelleen. Vanneosat hiekkapuhallettu ja märkämaalattu Suzukin 13L sävyllä.

Uusitut osat:
Rengas IRC 2.75x10"
Sisärengas Michelin Motonetista, koodi 38-29232
54400-02820 jarrupalasarja
08113-62000 laakeri
08123-62007 laakeri

Renkaan saa väännetty suht helposti paikoilleen kun suihkuttelee liukastetta reunoihin ja kampeaa pienellä rengasraudalla:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove13.JPG%2F_smaller.jpg&hash=85617e9b9d92e05e8d74c0f1dea3217ca51d7567)

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove14.JPG%2F_smaller.jpg&hash=a739edaba3c917c5883111e1e2b7847abd448c35)

Laakerit olin jo vaihtanut ennen renkaan asennusta ja voitelin ne reilulla vaseliinilla, samoin reilusti vaseliinia mittarinpyörittimen akseliin:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove15.JPG%2F_smaller.jpg&hash=201d55f954badb35ab75f831136241d8a5061df2)

Jarruapalat ja loput kilkkeet paikoilleen ja ihailemaan lopputulosta:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove17.JPG%2F_smaller.jpg&hash=9687a97fde343bdcacdd4a6972d46f36c5f9ac70)

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove18.JPG%2F_smaller.jpg&hash=edd2aa42b889f6fee9d21697296190bd17a84f1a)

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: PappaSkootteri - 02.01.14 - klo:23:48
Täytyy sanoa että hienoa kun lisäät kuvia jotka jäävät myös muille asioiden kanssa pohtijoille.
Mielestäni kuvissa ja kertomuksissa on juuri tämän palstan se "juttu", eli jatkoa odotellen :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 03.01.14 - klo:06:00
Pitää kysyä että monesko entistämishanke tuo on ja tuleeko siitä ajo- vai museoesine? Tarkkaa työtä teet ja lopputulos on hieno.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 03.01.14 - klo:11:56
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 03.01.14 - klo:06:00
Pitää kysyä että monesko entistämishanke tuo on ja tuleeko siitä ajo- vai museoesine? Tarkkaa työtä teet ja lopputulos on hieno.

Muutama auto ja mopo on tullut entisöityä itselle ja tutuille harrastuspohjalta.
Kyllä tämä Love kesäajossa tulee olemaan helteisinä päivinä. Tyttärelle tämmönen romu ei kelvannut vaan täytyy saada uudempi..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 04.01.14 - klo:16:35
Tallissa tuli taas piipahdettua ja tällä kertaa huoltokohteena oli Mikuni VM14SH kaasutin.

Uusittujen tiivisteiden osanumerot:
13295-33010
13258-02100
13249-02500
13278-02340

Siinä se Mikuni koko komeudessaan:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove21.JPG%2F_smaller.jpg&hash=9b2587192fd0eb7701f83066eae582b563d765c3)

ja purettuna osiin:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove23.JPG%2F_smaller.jpg&hash=62b50ac4d1c9cab73ef041bced6909904fc9714e)

automaattiryyppy osina:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove22.JPG%2F_smaller.jpg&hash=d2ea5fd8dd65871996b25a330406a4758c428145)

kohokammio putsattuna ja uusitut tiivisteet:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove24.JPG%2F_smaller.jpg&hash=6413de45c92ad24ba192dfe5ebbae27eaf36e6d2)

valmiina hyllyyn odottamaan asennusta:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove25.JPG%2F_smaller.jpg&hash=bf23ff80a4005fe7f2649dd1665fb3d3a7182963)


Loven automaattiryyppy on jokseenkin erikoinen viritys, mutta oikein kasattuna puhtailla osilla se on ihan toimiva.
Sylinterinkyljestä törröttävä kuparitappi lämpenee samaan tahtiin kuin itse sylinteri ja lämmittää toista kaasuttimen sisällä olevaa kaksoismetallitappia. Kun tuo kaksoismetallitappi lämmönvaikutuksesta laajenee, työntää se samalla neulaventtiiliä syvemmälle ryyppykanavaan sulkien sen. Tuo kuparitappi kannattaa voidella esimerkiksi piitahnalla.

Huijasin kuparitappia ja lämmitin sitä kaasupolttimella.

Kylmä tappi:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove26.JPG%2F_smaller.jpg&hash=226490c2228e776d4d3a9042be1fed1798e1d689)

Hieman lämmin:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove27.JPG%2F_smaller.jpg&hash=3457facb40b1516f208b37ed099a8761ba217a86)

Kuuma:

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove28.JPG%2F_smaller.jpg&hash=ed3fbc59ac7d1c1175339e182cb2afe4af38a955)

Takaosassa on vielä pieni ruuvi, jolla ryyppyä voi hienosäätää. Kaiken A ja O, että ryyppy on kasattu oikeassa järjestyksessä puhdistetuilla osilla.

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsixgear.kuvat.fi%2Fkuvat%2FSuzuki%2BLove%2FLove29.JPG%2F_smaller.jpg&hash=92dbd61d4be64210a2286b24e3f5ab653a596c7d)

Muutaman Loven kaasarin olen purkanut muiden tekemien huoltojen jälkeen ja aina ryypyn osat on olleet väärässä järjestyksessä kun ne saa sinne ängettyä monella tapaa.

Lisään kuvan oikeasta järjestyksestä myöhemmin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 06.01.14 - klo:10:32
Ja ilmeisen monesta tuntuu puuttuvan tuo hienosäätöruuvi...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: cosmok - 21.01.14 - klo:10:57
Tervehdys kaikille.
Loven otin vanhempien navetasta työn alle. Ajettu oikein tiellä viimeksi 20 vuotta sitten. Lapsena itse opettelin sillä mopoilun ja ollut hyyyvin pienellä käytöllä sen jälkeen.
Apua varmasti osien hankinnan suhteen tulen tarvitsemaan.
Lahdessa asun, onko lajitovereita olemassa täälläpäin?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: cosmok - 21.01.14 - klo:13:05
Löysin tälläisen nettikaupan cmsnl.com (http://cmsnl.com)
Tuolta löytyisi oikeastaan kaikki romppeet joita tarvitsisin kunnostukseen.
Onko kellään kokemusta kyseisestä liikkeestä ja sieltä tilaamisesta?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 21.01.14 - klo:14:50
Joskus pari vuotta sitten lähettelin tonne linkin kauppaan kysymyksiä muutamasta osasta ja edelleenkään vastausta ei ole kuulunut.
Tiedä sitten, vaikka tilaukset toimisivat paremmin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 21.01.14 - klo:20:08
Lainaus käyttäjältä: cosmok - 21.01.14 - klo:13:05
Löysin tälläisen nettikaupan cmsnl.com (http://cmsnl.com)
Tuolta löytyisi oikeastaan kaikki romppeet joita tarvitsisin kunnostukseen.
Onko kellään kokemusta kyseisestä liikkeestä ja sieltä tilaamisesta?

Tilailen osat Saksasta kfm-motorraeder.de nimisestä putiikista. Tuhansien eurojen edestä tilannut vuosien saatossa ja ei valittamista.

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mikuni - 06.03.14 - klo:23:05
terve kaikille!

löysin niin paljon tarinaa lovesta että oli itsekkin pakko liittyä :)

ostin emännälle tollasen lovettimen (oli tekemisen puute), ja on tollanen vanhemman mallinen vaikka ensi rekisteröinti onkin -94 :o olisko tosiaan seisonu josain myymättä 10v ??? ja olis siitä pari heti kysymystä! eli mihin mahtaa kuulua ryyppymekanismissa oleva pienen pieni pelti/kupari lätkä, purkasin sen ja tippu niin nopeasti etten ehtiny huomata missä se oli??? ja miten ootte muuten säädelly kaasaria yleensäkin, että uskaltas lähikauppaan mennä ja pääsis vielä takasikkin:) ja löytyskö keneltäkään ylimäärästä ilmanputsarin kotelon kantta?

kiitos vastauksista jo etukäteen!!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: cosmok - 07.03.14 - klo:07:38
Hei.
Se pieni kupari lätkä on ryyppymekanismin sisältä, ja tulee siihen säätöruuvin ja kaksoismetallitapin väliin.

Kytölälle. Mihin on hävinneet loistavat ja havainnolliset kuvasi?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mikuni - 07.03.14 - klo:09:42
kiitos! epäilinkin sitä mutta en ollu varma :-[ pistän kyllä ostoilmoituksenkin.... mutta jos joltain tosiaan löytyis ilmanputsarin kotelon kansi, ja se venttiili siihen kaasarin alipaineletkuun niin olisin iloinen :) koska tällä hetkellä tota venttiiliä ei o lainkaan ??? ja kotelon kansi on tehty jostain aaltopellistä, niin on toi kaasarin säätäminen vähän turhaa!!!!!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 07.03.14 - klo:21:35
Suosittelen, että tilaat eBayn kautta Service and repair manualin. Joko Haymes tai sitten Suzukin oma. Ei ole kallis ja sisältää mm. tuon kaasarin räjäytyskuvat.

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mikuni - 08.03.14 - klo:15:09
tälläinen tieto pläjäys että, jos lovettimen kaasari vuotaa, niin tilasin itelleni ebaysta lt 80 kaasuttimen korjaussarjan. siinä kaasari vastaava (ei automaattiryyppyä) kuin lovessa mutta isompana! saa tuosta hyödynnettyä ainakin kohokammion tiivisteen, neulaventtiilin ja sen pesän, tyhjäkäyntisuuttimen, kun oli npm:llä pelkkä neulaventtiili joku 40e ??? ja huomasin myös että lt80 bensahanasta sopii se alipaine kalvo loveen, täytyy sellasenkin korjaussarja tilata ettei bensat valu kiville ::)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 09.03.14 - klo:18:07
Lainaus käyttäjältä: cosmok - 07.03.14 - klo:07:38
Hei.
Se pieni kupari lätkä on ryyppymekanismin sisältä, ja tulee siihen säätöruuvin ja kaksoismetallitapin väliin.

Kytölälle. Mihin on hävinneet loistavat ja havainnolliset kuvasi?

Oli galleriassa ruksi väärässä paikassa  >:(
Loven korjailu jääny vähemmälle muiden projektien takia..
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Trust - 14.03.14 - klo:12:50
Oisko jollakin tietoa mistä löytää sen kalvon kaasariin? Vaikuttaa olevan osien löytäminen hieman hankalaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mikuni - 14.03.14 - klo:17:24
trkoitatko sitä ryypyn kalvoa?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Trust - 16.03.14 - klo:14:39
Joo se se on. Siihen ei löydy varaosa numero manuaalista.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Suzuki love - 22.03.14 - klo:20:06
Löytyy varaosia Suzuki loveen. Myös paperillinen love löytyy. Mutta jos tarvitset osia, kysy. Jyväskylä. Ilmoitukset löytyy torilta ja toiselta yleiseltä myyntisivustolta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: wuokila - 20.05.14 - klo:15:24
Terve!

Loven mittarissa on jotain häikkää. Poralla kokeilemalla matka kyllä juoksee, mutta nopeutta ei suostu näyttämään. Pitäisikö tuon mustan magneettikiekon jollain tapaa saada myös sen päällä oleva prikka pyörimään? Silloinhan alkaisi viisarikin liikkua. Onko mittarin palautuskerä tms. jotenkin rikkinäisen näköinen?

(https://skootterini.com/foorumi/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi1348.photobucket.com%2Falbums%2Fp740%2Faltomies69%2FIMG_2288_zps616385c4.jpg&hash=40dae8986e5a0bac762c9c0edfeda9b1d39eaeb0) (http://s1348.photobucket.com/user/altomies69/media/IMG_2288_zps616385c4.jpg.html)

Saa tarjota ehjää mittariakin jos on jouten.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: mikuni - 19.06.14 - klo:20:22
jumalavita asensin tänään muijan loveen vilkut, jouduin kyllä muut sukisukit pistää ulko ruokintaan kun loppui varastosta tila :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 21.02.15 - klo:19:20
Moro!
Tosta Loven pakoputkesta semmosta, että millä ootte poistellu karstoja? Ite meinasin ihan tohottamalla, mutta pitääkö tuo äänenvaimennin irrottaa ennen sitä polttto-operaatiota.
Ja missäpäin Lovessa on runkonumero ja tyyppikilpi??!!
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 21.02.15 - klo:21:16
Wuokila
Kokeile onko magneetissa eloa ja liikkuuko neula sormin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 22.02.15 - klo:22:22
Lainaus käyttäjältä: larentso - 21.02.15 - klo:19:20
Moro!
Tosta Loven pakoputkesta semmosta, että millä ootte poistellu karstoja? Ite meinasin ihan tohottamalla, mutta pitääkö tuo äänenvaimennin irrottaa ennen sitä polttto-operaatiota.
Ja missäpäin Lovessa on runkonumero ja tyyppikilpi??!!
Haulla löytyy paljon juttua putkien puhdistamisesta, jotka pätevät myös loveen. Polttaminen on yksi tehokas tapa.

Runkonumero on Lovessa muistaakseni edessä eturunkoputkessa, heti siinä iskarin takana. Moottorin numero taas vaihteiston (voimansiirron) perässä (näkyy kyllä, kun katsot skootteria takaapäin).
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 23.02.15 - klo:21:25
Mites tuorevoitelun kanssa, itsellä kyllä pelittää. Olen kuullut huhuja, että tuo järjestelmä pettäis Lovessa siinä kymppitonnin kohdilla :o :o. Lisäksi vaihde vaihtuu oudon hitaasti :-\
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 24.02.15 - klo:10:41
Vaihdappa vaihteistoöljyt ja katso, että määrä on oikea. Öljysuositus vaihteistoon on 20W/40.

Koskien tuoreöljyvoitelua. Toki voit pumpun ohittaa ja alkaa käyttämään seosbensaa. Yleensä nuo pumput vaan päästävät läpi öljyä silloinkin, kun kone ei ole käynnissä. Huomaat julmetusta savuttamisesta ja huonosta käyntiinlähdöstä. Savutus on sitä karmeampaa, mitä kauemmin skode on ajamatta. Talvisäilytyksen jälkeen tilanne voi olla sitten jo niin paha, että kiksi ei liiku, kun motti on täynnä öljyä... Itse olen laskenut Lovesta tämän vuoksi öljyt pois talveksi ja ohjaustangossa on lappu nippusiteellä kiinni, jossa lukee "ei öljyä".
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 24.02.15 - klo:15:37
Täytyy vaihtaa :). Äsken kun kokeilin niin vaihde vaihtuu kun kaasusta hellittää välillä, muuten ei oikeen millään :/
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 25.02.15 - klo:11:56
Kyllä sen kuuluu vaihtua ilman hellityksiäkin. Se vaihteisto itsessään on korjaamisen kannalta melko eksoottinen eli toivotaan, että homma alkaa toimimaan pelkällä öljynvaihdolla.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 25.02.15 - klo:16:28
Täytyy toivoa, jos ei lähe toimiin niin täytyy viedä johonkin. Edellinen omistaja oli jättänyt hanan prime asentoon, käänsin sen normaalille ja nopeus on max 32 km/h. Onko Loven normaali nopeus?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 27.02.15 - klo:11:16
On normaali nopeus.

PRI asento tarkoittaa, että bensaa valuu jatkuvasti. Pitäisi käyttää ainoastaan silloin, kun on ajanut vaikkapa tankin tyhjiin ja käynnistää uudelleentäytön jälkeen konetta.

EDIT:

Loven putki on pieni ja ahdas ja karstoittuu nopeasti. Ahdistava putki laskee välittömästi tässä nopeutta. Putki ml. pakokanava / sylinterikansi kannattaa puhdistaa liioitellun usein. Itse putsaan melkein vuosittain.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 01.03.15 - klo:19:57
Joo täytyy puhdistaa. Paljon on vielä Lovessa laittoa kesää varten ::) . Mites muuten onko äänenvaimentimessa villaa, että uskaltaako polttaa tuon putken. Ja eikös Lovessa ole erillinen vaihteisto. Meinaan sitä että mitä öljyä sinne perään laitetaan kun opas sanoo että 20w/40 moottoriöljyä. Eikö menekään automaattivaihteistoöljyä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 02.03.15 - klo:11:31
Siinähän ei ole variaattoria, vaan ihan "oikea" vaihteisto. Öljyä tulee vain tuoreöljyvoitelusäiliöön (normi 2-t sekoittuva) ja vaihteistoon (20W/40).

Putkea en ole auki rälläköinyt, mutta uskaltaa polttaa. Olen puhdistanut putken joko polttamalla (ja sitten vielä kuumailmapuhaltimella samalla tohottanut) ja pari kertaa myös tulppaamalla toisen pään umpeen ja liottamalla pari yöttä bensassa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 04.03.15 - klo:15:44
Hain Castrolin automaattiöljyä. Ei ollut kaupassa kuin 10w40, no onpahan notkeempaa ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: harriveikko - 05.03.15 - klo:09:24
Tutullani seisoo varastossa vanha love.Seissy jo ainkin viis vuotta, kun tytär kasvo siitä ulos.Kunnossa ja siisti, ei juur uutta häpee.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 19.03.15 - klo:16:35
Moro taas ;D
Mites tuon rattilukon voisi korjata. Katsastusmies antoi korjauskehotuksen. Vai käytänkö sitä oikein? Mikä on se pienempi lukkopesä siinä virtalukon vieressä?
Mopona siis Suzuki Love
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 19.03.15 - klo:16:45
Itse lukko voi toimia mutta sen runkotoppari on voitu vääntää rikki. Ne on tehty yleensä pellistä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 19.03.15 - klo:17:03
Mistä tällaisen topparin voisi kaivaa esiin?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 20.03.15 - klo:10:20
Itselläni tuo lukko ei niin ikään toimi ja katsastusmies ei sanonut tästä yhtään mitään. Enpä ole tuota purkanut.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Harrastelija - 20.04.15 - klo:15:49
Tervehdys kaikille! Onko ketään teistä perehtynyt suzuki loven kuristukseen? Elikkä,olisko tietoa missä sijaitsee? Olen ollut jo kuusivuotta loven omistaja,eikä vieläkään ajokunnossa.  Samalla loven rinnalla käyttöentisöin tunturi cityä,puch koneella.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Harrastelija - 27.04.15 - klo:17:57
Edelliseen viitaten,kumpi olisi järkevämpi tehdä? Kuristettu 1.36Hv/4500 vai kuristamaton 3.5Hv /5500 suzuki love.Molemmissa on koneen osat identtiset ja kaasuttimessa samat suuttimet. Ainoa ero on kuristus toisessa versiossa.Toivoisin pikaisia vastauksia.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 27.04.15 - klo:18:43
Väljästi tulkiten  nykysääntöjä voi soveltaa eli tehorajoitusta ei ole, mutta niissä on tyyppilätkässä tehomerkintä. Kukaan tuskin tulee mittaamaan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 28.04.15 - klo:19:55
Loven kytkin luistaa jostain syystä :-\ tiedättekö mistä voisi saada ostettua uuden. Vai pitäskö ajella vaan se vanha ihan loppuun.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 14.05.15 - klo:23:02
Mistäs saisi Loveen uuden kaasarin, jossa olisi käsikäyttöinen ryyppy.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Harrastelija - 15.05.15 - klo:16:54
PV Suzukista 94-eteenpäin. Sama kaasari kuin Lovessa eli 14mm,mutta käsiryypyllä varustettu.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Harrastelija - 15.05.15 - klo:17:20
Unohdin mainita että PV:n kaasuttimessa on hieman erillainen kiinnitys. Ruuvinreiät ovat vaakatasossa,kun Lovessa ovat eritasossa.Mutta kätevä kaveri tekee alumiinipalasta välilaipan. Kannattaa tarkistaa myös kaasarin rajoitin,ettei kulje liian lujaa.Loven kaasarissa on nimittäin rajoitin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 25.05.15 - klo:21:21
Taidan kuitenkin vaan yrittää parantaa ryypyn toimintavarmuutta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 17.06.15 - klo:00:16
Kertokaas muuten millaista yleishuoltoa voisi tuolle Loven öljypumpulle tehdä, jotta toimintavarmuus pysyisi yllä. Ja missä päin sellainen kapistus yleensäkin seikkailee.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 18.06.15 - klo:22:58
Öljypumppu löytyy takarenkaan irrottamisen jälkeen rumpujarrun oikealla puolella olevan suojakotelon alta. Omani valutti niin pahasti ajan kanssa (kone sammutettuna) öljyä läpi koneeseen, että löin tilalle vaihtopumpun, jonka olin saanut eräästä toisesta Love-projektista. Vanhaa pumppua en siten avannut.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 03.10.15 - klo:23:20
Pistetääs vähän eloa tähänkin viestiketjuun!
Eli Loven jarrupalat edessä tulivat edessä elinkkarensa päähän ja luonnollisesti ne on nyt vaihdettu uusiin. Nyt kuitenkin etupyörästä kuluu eteenpäin kuljettaessa ikävää vinkumista ja taaksepäin työnnettäessä pieniä `kolahduksia`ja kun etupyörä on auki en keksi mitään mikä voisi jarrurumpuun osua(paitsi tarvikepalat hieman koska hieman paksumpi kulutuspinta kuin originaaleissa). Onko teillä hyvät keskustelijat ja Loven omistajat mitään apuja?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 04.10.15 - klo:06:44
Tarkista että jouset on iskussa ja hio kantteja pois hihnoista. Tussia rumpuun ja jarruttamatta pyörittelet niin näet mihin se ottaa kiinni.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 04.10.15 - klo:14:21
Ongelma ratkesi!
Tarvikejarrukenkien jouset olivat paksummat kuin alkuperäiset ja hankasivat keskiöön. Ongelma korjattu vaihtamalla tilalle vanhat jouset ja uudet vanhanmukaiset jouset ovat teetettävänä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 25.10.15 - klo:21:11
Moro taas!
Kuinkas paljon tuota Lovea pitäisi purkaa että saisi koko peräosan irti. Eli tarkoitan lähinnä jääkö moottori paikoilleen? Selviääkö tällainen maallikko siitä? Pitäisi koko perä viedä maalaukseen museokatsastusta varten. Puhun siis vaihteistokopasta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 26.01.16 - klo:00:29
Morjesta!
Kannattaako tuonne Loven automaattiryyppyyn laittaa sitä hopeatahnaa kausihuollon yhteydessä lisää, jos ryyppy toimii jo hyvin?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 26.01.16 - klo:09:41
Lainaus käyttäjältä: larentso - 26.01.16 - klo:00:29
Morjesta!
Kannattaako tuonne Loven automaattiryyppyyn laittaa sitä hopeatahnaa kausihuollon yhteydessä lisää, jos ryyppy toimii jo hyvin?
En ole laittanut, mutta silloin kun takertelee niin olen laittanut. Mulla on samat tahnat olleet siellä nyt varmaan noin 3 vuotta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 26.01.16 - klo:14:53
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 26.01.16 - klo:09:41
Lainaus käyttäjältä: larentso - 26.01.16 - klo:00:29
Morjesta!
Kannattaako tuonne Loven automaattiryyppyyn laittaa sitä hopeatahnaa kausihuollon yhteydessä lisää, jos ryyppy toimii jo hyvin?
En ole laittanut, mutta silloin kun takertelee niin olen laittanut. Mulla on samat tahnat olleet siellä nyt varmaan noin 3 vuotta.
Selvä homma! Mites muistanko oikein, että sylinterinkansi kannattaisi puhdistaa Lovessa liioitellun usein. Viime kesänä tullu 3,2 tKm mittariin. Kannattasisiko jo puhdistella, kun on huppunopeuskin vähän laskenut, vai mistäköhän johtuu? Ilmansuodattimen nyt ainakin puhdistan ja tulpan vaihdan uuteen.

Ja onkohan olemassa jotain yhdistyksiä/porukoita mihin tota Lovee vois käydä näyttämässä ja kyselemässä vähän välillä apuja.

Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 28.01.16 - klo:13:00
Nopeasti tukkeutuu ainakin Loven pakari, jonka olen puhdistanut melkein parin vuoden välein. No siinä samalla olen kyllä ottanut myös kannen irti ja sieltäkin siis karstat pois. Tuota Loven öljympumppua ei pysty säätämään, enkä ole mitannut paljonko se syöttää. Varmaan vähän liikaa...

En ainakaan minä tiedä Love-porukoita. Tampereella kesällä pyöri Mustanlahden MP-kokoontumisissa myös pari Lovea.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 16.03.16 - klo:18:13
Loven käsikirja käskee laittaa vaihteistoon moottoriöljyä. Viime vuonna vein Loven huoltoon, kun kampiakselin stefat vaihdettiin. Huollossa vaihteistoon oli lisätty esnsivetoöjyä kytkimen lisäaineella. Pitäisikö laittaa sitä jatkossakin, vai huuhtelenko vaihteiston ja lisään moottoriöljyä?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 17.03.16 - klo:12:50
Tarvitsisi tietää vähän tarkemmin, mitä tuo ensiövetoöljy oikein on. Itse olen käyttänyt ihan niitä öljyjä, joita manuaali on suositellut (eli 20W/40).
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 17.03.16 - klo:13:04
Love lovettaa perinteisiä pienkoneöljyjä.
Esim samoja joita käytetään esim ruohonleikkureissa.
http://www.motonet.fi/fi/tuote/592031/Motox-Pienkoneoljy-SAE-30-1l
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 17.03.16 - klo:13:20
Moottoriöljynä myydyt käyvät kaikkialle paitsi automaattilaatikkoon, hypoidiperään ja ei täysin, märkäkytkimellisiin.  Öljyissä on vain vivahde-eroja.  Kylmäluokitukset on oma lukunsa, niillä on siinä eroja. Jotain öljyä mieluummin kuin ei öljyä.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 17.03.16 - klo:19:44
Joo taidan laittaa keväämmällä nuo käyttöohjeen mukaiset öljyt. Pitäisikö laittaa mineraalia vai synteettistä? Onko huuhtelu tarpeellinen nyt kun öljylaatu vaihtuu, jos on niin miten se suoritetaan? Ja Samppa, mistä tuota SAE 20W/40 öljyä saa, kun motonetistä en löytänyt ja mitä öljymerkkiä käytät?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: pera8x - 18.03.16 - klo:06:46
synteettistä suosisin, eikä tartte mitään huuhteluita. toki varmasti pelaa myös mineraaliöljyillä, mutta synteettiset on suurinpiirtein joka asiassa parempia.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 19.03.16 - klo:12:28
Lainaus käyttäjältä: larentso - 17.03.16 - klo:19:44
Samppa, mistä tuota SAE 20W/40 öljyä saa, kun motonetistä en löytänyt ja mitä öljymerkkiä käytät?
Ostin tuota muutama vuosi sitten läheisestä halpatavarakaupasta (kuljun Kartano) useamman purkin. 

Tässä täytyy tosiaan huomata, että tuo manuaali on tehty vuonna 1983... Sen jälkeen ovat öljyt kovasti kehittyneet eli se mitä silloin suositeltiin ei välttämättä ole enää nykyään toimivin. Joskin olen kuullut palautetta, että tuo loven 2-pykäläinen automaattiloota ei toimi kaikilla öljyillä niin kuin pitää.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 21.03.16 - klo:09:52
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 19.03.16 - klo:12:28
Lainaus käyttäjältä: larentso - 17.03.16 - klo:19:44
Samppa, mistä tuota SAE 20W/40 öljyä saa, kun motonetistä en löytänyt ja mitä öljymerkkiä käytät?
Ostin tuota muutama vuosi sitten läheisestä halpatavarakaupasta (kuljun Kartano) useamman purkin. 

Tässä täytyy tosiaan huomata, että tuo manuaali on tehty vuonna 1983... Sen jälkeen ovat öljyt kovasti kehittyneet eli se mitä silloin suositeltiin ei välttämättä ole enää nykyään toimivin. Joskin olen kuullut palautetta, että tuo loven 2-pykäläinen automaattiloota ei toimi kaikilla öljyillä niin kuin pitää.

Löysin Motonetistä 20W50 öljyä. Sitä voi varmaan ihan hyvin käyttää. Siinä ei ole kytkimen lisäainetta, onko Lovessa sitä vaativa märkäkytkin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 21.03.16 - klo:13:24
On märkäkytkin tai tarkemmin kaksi kappaletta. Eipä tuossa suositusöljyssäkään mitään lisäaineita ole.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Hannu TAisto - 27.03.16 - klo:00:56
Pyörä Centterissä kun käytin Loveeni huollossa, niin siellä sanottiin että käytä Automaattivaihtesitö ölljyä. Näin olen tehnyt ja hyvin on voidellut.
Öljyn vaihdon teen joka kevät.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 04.04.16 - klo:20:40
Mites muuten tuo vaihteiston huuhtelu öljylaadun vaihtamisen yhteydessä käytännössä menee? Tarvitseeko huuhdella jollain liuottimella? Voinko vain ikään kuin vaihtaa öljyt kahteen kertaan? Ja onko 15W/40 Loveen käypää öljyä, kun en millään löytänyt 20W/40 öljyä? Olisipahan ainakin notkeampaa aamuisin.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 01.04.17 - klo:20:49
Terve pitkästä aikaa.
Tässä kevään aikana on tarkoitus kasata projekti Love valmiiksi.
Love on täysin osina moottoria myöten.
Tekisinkö oman topikin tähän osioon vai kirjoittelenko tähän ketjuun?
Monelle saattaisi olla apua tiedoista/kuvista kun pähkäilee oman Loven kanssa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 01.04.17 - klo:21:08
Laita Omat projektit osioon oma ketju.

Itsekin metsästän paraikaa osaa Loveen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 01.04.17 - klo:21:22
Mitä osia on haussa? Mulla on kaikenlaista, laita vaikka privalla listaa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: larentso - 03.04.17 - klo:20:52
Moro moro!
Viimekerrasta onkin jo aikaa ja Love kerännyt kilometrejä kiitettävästi. Keväällä alkoi heti ongelmat: kun mopon laittaa käymään, niin kuuluu metallinen kolahdus ja mopo nykäisee ja lähtee liikkeelle. Vaihteisto on auki tällä hetkellä. Vaihdeakselin ketjurattaan kumirengas on ainakin lähtenyt kävelemään, voisiko se olla syypää.
Entäs missä Loven vaihteistossa on pieni lukkotappi? Ilmeisesti liittyy ensiökytkimeen, mutta missä sijaitsee, killui irtonaisena öljyn seassa. Kiiitos jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 04.04.17 - klo:12:08
Vaihteistoa en ole Lovessa varsinaisesti lähtenyt avaamaan eli ei harmainta aavistustakaan. Toivottavasti joku muu tietää.
Eikö korjauskäsikirjasta löydy?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 04.04.17 - klo:17:56
Lainaus käyttäjältä: larentso - 03.04.17 - klo:20:52
Moro moro!
Viimekerrasta onkin jo aikaa ja Love kerännyt kilometrejä kiitettävästi. Keväällä alkoi heti ongelmat: kun mopon laittaa käymään, niin kuuluu metallinen kolahdus ja mopo nykäisee ja lähtee liikkeelle. Vaihteisto on auki tällä hetkellä. Vaihdeakselin ketjurattaan kumirengas on ainakin lähtenyt kävelemään, voisiko se olla syypää.
Entäs missä Loven vaihteistossa on pieni lukkotappi? Ilmeisesti liittyy ensiökytkimeen, mutta missä sijaitsee, killui irtonaisena öljyn seassa. Kiiitos jo etukäteen.

Jos laitat kuvat osista niin voin auttaa. Just kasailin pari vaihteistoa niin on tuoreessa muistissa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: cosmok - 01.04.19 - klo:18:43
Hyvää kevättä kaikille. Viisi vuotta lepäsi Loveprojekti ja nyt vien sitä päätökseen.
Käytin paperittomana katsurilla ja kilpi komeilee nyt paikallaan. Kaasarin purin taas kerran ja unohtunut kaikki viisi vuotta sitten opittu. Hyvät ja havainnollistavat kuvat ovat kadonneet täältä johonkin, eli toivoisin kuvia avuksi tuohon ryyppyyn..
Lämmetessään tukahtuu todella pahasti. Laitoin kuparitapin ja sylinterin väliin pienen jousen, koska oli noin 4mm väljä pituussuunnassa, ja piitahnat väliin. Ongelma ei parantunut, vaan pitää purkaa tuo uudelleen. Saattaahan olla että olen kasannut sen väärin silloin viisi vuotta sitten...
Eli jos jollain vaan löytyy ryyppyyn liittyviä kuvia oikeasta kilkkeiden järjestyksestä niin olisin kiitollinen.
Ja kuuluuko sen kuparitapin olla niin väljä siinä kaasarin ja sylinterin välissä?? Eli pahentaako tuo jousi siellä välissä jotenkin tilannetta? Koska nythän jousi painattaa tappia kaasaria päin.
Ps. Oli muuten 500m2 halli savusta sinisenä kun tuota kaasuttelin lämpöiseksi :D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 08.09.21 - klo:11:04
Löytyykö joltakin valokuvaa Loven ilmanputsarikotelosta, jossa on oikealla sivusta lähtevät tötterö paikoillaan.. Nyt on vuosia tullut ajeltua edellisen omistajan modaamalla putsarikotelolla ja mietin, että miltä se alkuperäinen näyttikään.  ::)

Jos jollakin on täysin ehjä alkuperäinen kotelo, niin saa toki tarjota yv.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 12.10.21 - klo:20:57
Jos ei ole vielä kuvaa putsarista löytynyt niin voin viikonloppuna räpsästä parit fotot?
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 13.10.21 - klo:11:08
Ei ole toistaiseksi kuvaa löytynyt. Yhdestä osakasasta kävin neuvotteluita jossa putsari olisi ollut mukana, mutta tämä asia ei ole edennyt.

Love on tällä hetkellä pienessä koneremontissa ja tilasin siihen mm. uuden öljypumpun AliExpressin kautta. Mäntä tuli jo vaihdettua, sylinteri hoonattua ja startti kokonaan purettua ja puhdistettua / kasattua uusilla hiilillä. Myös jarrut tuli läpikäytyä ja puhallettua vanteet ja niihin uudet maalit sekä renkaat.  ;D
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 16.10.21 - klo:21:20
(https://peruna.kuvat.fi/kuvat/internet/20211016_203416.jpg/_smaller.jpg) (https://peruna.kuvat.fi/kuvat/internet/20211016_203416.jpg)

(https://peruna.kuvat.fi/kuvat/internet/20211016_203447.jpg/_smaller.jpg) (https://peruna.kuvat.fi/kuvat/internet/20211016_203447.jpg)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 18.10.21 - klo:13:21
Jes, kiitokset! Omastani tuo tötterö poistettu.

Nyt on Love uudelleen kasassa. Tuntuu taas kulkevan poltetulla putkella pirteämmin kuin aikaisemmin. 
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Sepi6 - 01.11.21 - klo:15:40
laitetaan tänne jos joku vastaavaa rojektia hakee https://www.tori.fi/etela-pohjanmaa/Suzuki_cl50_Love_88117937.htm?ca=18&w=3  yp poistaa jos ei ole sallittu, ei ole oma mutta törmäsin...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 05.11.21 - klo:12:05
Nyt on ongelmia Loven bensahanan kanssa. Virtaus on heikko kun eturauhasvaivaisella. Puolasta löytyi uusi hana.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 09.11.21 - klo:14:34
Uusi ilmanputsari tötteröllä löytyi niin ikään Puolasta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 10.11.21 - klo:14:07
Pistä rohkeasti näkyviin tuo puolalainen kauppias. :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 10.11.21 - klo:14:18
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 05.11.21 - klo:12:05
Nyt on ongelmia Loven bensahanan kanssa. Virtaus on heikko kun eturauhasvaivaisella. Puolasta löytyi uusi hana.

Tuota samaa hanaa esiintyy isommissakin samanikäisissä suzukeissa.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 10.11.21 - klo:16:25
Kopioitu suoraan tilausvahvistuksesta.

Perfekt-Trans Kamil Rutkowski
Kwietniki 14 B
59-411 Paszowice
NIP PL 695-140-12-85
Company type: Trade activity
Phone: 0048663399034
butik@motomcdelar.com

Ilmanputsari on ebayn kautta yksityiseltä.

EDIT: Jos jollain on ehjä astinlauta, niin saa tarjota.
EDIT2: Ja jos jollain on varaosakuvasto SGP-tuotenumeroilla niin sitäkin voi tarjota. NPM:n sivuiltahan nuo löytyvät, mutta jos saisi jostain printattuna kaikki.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 10.11.21 - klo:19:54
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 09.11.21 - klo:14:34
Uusi ilmanputsari tötteröllä löytyi niin ikään Puolasta.

Mukava huomata, että joku muukin pitää huolta näistä enkä ole ainoa jolla viiraa 😑
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 21.11.21 - klo:14:48
Onko Kytölä Suomen Lovessa valmiina johdotukset / rele vilkuille?

Olisi yksi vilkkusetti tuossa tarjolla ja vilkkuvivullinen kahva jo varastosta löytyy.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Kytölä - 23.11.21 - klo:15:24
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 21.11.21 - klo:14:48
Onko Kytölä Suomen Lovessa valmiina johdotukset / rele vilkuille?

Olisi yksi vilkkusetti tuossa tarjolla ja vilkkuvivullinen kahva jo varastosta löytyy.

Ei ole näissä kolmessa ainakaan ollut, jotka mulla on.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 23.11.21 - klo:16:08
Onkohan nekin revitty irti enimmäispainorajan vuoksi.  ;D

Kaikkea hullutusta sitä on aikoinaan ollut...
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 24.11.21 - klo:19:00
Minä vuonna se 50kg poistui, 1998 tuli aprilia rx50, pidin sitä ihmeenä  :)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Coastside - 24.11.21 - klo:19:42
1995 tuli rekisteröintipakko eli silloin tuli euromopot.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 28.11.21 - klo:14:43
Alibabasta tilattu Mikunin öljypumppukopio osoittautui vitsiksi. Tiputtaa öljyä lävitse seisonnassa enemmän kuin yli 30 vuotta vanha alkuperäinen. Parissa viikossa varmasti noin desi huvennut mystisesti.  :D

Edelleen olisi siten uudelle falskaamattomalle öljypumpulle tarvetta.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 28.11.21 - klo:15:39
Usein vuotaa letkuliitännöistä.
Valuuko lattialle vai moottoriin päin,
monessa laitteessa on, öljylähdössä jousi/kuula venttiili, usein kaasuttimella,
joka aukeaa vasta kun pumppu tuottaa pienen paineen.
Käyttörattaan akselin stefatiiviste on vaihdettavissa
mistä semmosen löytää onkin toinen juttu
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: A_sentaja - 29.11.21 - klo:09:18
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 24.11.21 - klo:19:00
Minä vuonna se 50kg poistui, 1998 tuli aprilia rx50, pidin sitä ihmeenä  :)

Minulla oli tuo ensimmäisen sukupolven rx50, Mopohistorian tehokkain vakiosylinteri ja ei mitään sähköisiä kuristuksia ollut. Vei raavasta miestäkin 80kmh tasaisella ja lievään myötäiseen 100kmh. Vakiovälit oli liian pitkät,sillä vauhtivaroja kyllä oli.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 29.11.21 - klo:10:56
Lainaus käyttäjältä: konenikkari - 28.11.21 - klo:15:39
Usein vuotaa letkuliitännöistä.
Valuuko lattialle vai moottoriin päin,
monessa laitteessa on, öljylähdössä jousi/kuula venttiili, usein kaasuttimella,
joka aukeaa vasta kun pumppu tuottaa pienen paineen.
Käyttörattaan akselin stefatiiviste on vaihdettavissa
mistä semmosen löytää onkin toinen juttu
Moottoriin. Kampikammio täynnä öljyä. Minulla on kolme vähemmän falskaavaa alkuperäistä. Täytyy katsottua, saisiko niistä kursittua kokoon yhden toimivan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 29.11.21 - klo:11:05
Oletko löytänyt sen venttiilin, moottorille menevästä putkesta,
joka aukeaa vasta kun pumppu tuottaa pienen paineen.
Tuosta venttiilistä ei yleensä ole korjaamokirjassakaan mitään mainintaa
se on kuitenkin lähes kaikissa joissa säiliö on moottorin yläpuolella.
Pumpun päällä oleva pienempi nippa voi sisältää jousen ja kuulan, tai
esimerkiksi tuossa kaasuttimessa jousi ja kuula on tuon kartiokiinnitteisen nipan sisällä
https://kuvituksia.kuvat.fi/kuvat/Skootterit/Sivusta.jfif?img=medium
Onko sinulla nettiosoitetta josta voi ladata ko. laitteen korjaamokirjan.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 30.11.21 - klo:10:13
(https://skootterini.com/web/images/Kuvat/Love_oljy.jpg)

Loven tuoreöljyvoitelujärjestelmän rakenne on siis seuraava. Säiliöltä tulee suoraan letku öljypumpulle, josta lähtee syöttö oikealle petarille. Tästä öljy kulkeutuu kampikammioon ja yläkertaan.

Itse pumppu ei ole säädettävä, mutta toki purettavissa. Muistaakseni mitään korjattavaa siellä ei kuitenkaan ole, mutta täytyy uudelleen vielä tutustua. Toki pumpussa on nippa, mutta ainakaan tässä kiinalaisessa kopiossa se ei ole millään lailla irroitettava ilman pumpun lopullista hajottamista. Alkuperäisessä Mikunissa voi olla tai sitten ei. Itse korjaamokäsikirjat (löytyy kaksi kappaletta) eivät tällaista jousi / kuulasysteemiä tunne. Kuulostaisi kyllä fiksulta systeemiltä, mikäli olisi. Täytyy tutustua myös itse lohkoon tarkemmin, sillä minulta löytyy yksi varaosa-alakerta hyllystä ja tosiaan pari falskaavaa alkuperäistä Mikunin pumppua. Jahka tässä vaan ehtii.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 30.11.21 - klo:12:39
Vois selvitä putkistoon hellästi puhaltelemalla,
sama venttiili toimii myös takaiskuna kampikammion paineille.
Taisi olla öljytkin vähän jäykempiä loven syntymän aikoihin.
Itse käytin H2 Mach IV 750 kawassa noita öljyjä ja oli mielestäni melko paksuja mömmöjä.
Kawassa meni oma putki kaikille sylintereille ja jokaisessa oli ko venttiili ::) muistaakseni
Tuolla ajelin v.72 kesät talvet ja muistan huonosti...

...taisin muistaa oikein
(https://img.aijaa.com/t/00297/15015459.t.jpg) (https://aijaa.com/AHB8vi)

(https://www.picclickimg.com/images/g/MusAAOSwCMVgeIHx/s-l1600.jpg)
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Samppa - 30.11.21 - klo:14:41
Kuva ei jostain syystä näy.  :)

Veikkaan, että se suurin ongelma tulee nimen omaan näistä nykyöljyistä. Tiedä sitten, mikä 2-tahtiöljy omaisi suuremman viskositeettiluokan.
Minä olen käyttänyt ihan perus Castrollia ja välillä Teboilia.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Sepi6 - 30.11.21 - klo:15:08
Olisikos nuo mineraaliöljyt hieman paksumman oloisia kuin synteettiset.
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 30.11.21 - klo:15:51
Lainaus käyttäjältä: Samppa - 30.11.21 - klo:14:41
Kuva ei jostain syystä näy.  :)

Veikkaan, että se suurin ongelma tulee nimen omaan näistä nykyöljyistä. Tiedä sitten, mikä 2-tahtiöljy omaisi suuremman viskositeettiluokan.
Minä olen käyttänyt ihan perus Castrollia ja välillä Teboilia.

Näettekö nyt kahtena :D aiemmin lähettämäni kuvan.
Tai näkyykö ylempi vai alempi
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: Sepi6 - 01.12.21 - klo:12:14
näkyy kahtena ensin pieni sitten isompi
Otsikko: Vs: Suzuki Love
Kirjoitti: konenikkari - 01.12.21 - klo:14:29
 :) Kiitos Sepi6, eka on Aijaa.com alempi on suora kuvakaappaus tuotetta myyvän sivulta
Kiitos.