Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä

Aloittaja pattery_, 19.05.09 - klo:15:50

« edellinen - seuraava »

Partanen

Olis hyvä käydä katsomassa kahta tai kolmea yksilöä, jotta saa vertailupohjaa. Siten näkee mitä milläkin rahalla saa. Ja missä kunnossa laitteet on suhteessa ajettuihin kilometreihin. Ei ole tavatonta, että skootterin nopeusmittarin vaijeri on ollut jossain vaiheessa poikki, joten mittarilukemaankaan ei voi sokeasti luottaa. Myös myyjää kannattaa jututtaa ja yrittää selvittää tajuaako tekniikasta mitään. Tai tajuaako edes sen verran, että on huollattanut liikkeessä, jos ei itse pysty.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

pugt200

Jos Vespa on ollut pari vuotta espoolaisella teinitytöllä, huoltokirjassa leimat ja kilometrejä parituhatta, niin antaa palaa vaan jos mopo on ehjä ja kulkee normaalisti. Epäluuloinen ei nauti käytetystä koskaan...


Partanen

No jo vain, jos oikein espoolaiselta! Sitten sen täytyy olla hyvin pidetty.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

pekpel

Westendistäpäs..
Granissa annetaan kaiken hajota ja haetaan vaan uus tilalle.
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Partanen

Juu, ja Suvelasta vasta hyviä Vespoja saakin, jos verrataan vaikka Kulosaareen, tai Pispalaan.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Mr X

Tuli eilen haettua uusia ongelmia pihalle. Ei tosin pääkaupunkiseudulta, vaan muaseudulta. Vähän toista sataa kilometriä per sivu...

Nettimoton ilmoituksen ja kuvien perusteella sähköpostitse lisätietojen kera tinkasin menopelin hinnan siihen tasoon, että kannatti lähteä riskillä vuokrapakun kanssa paikanpäälle.

Tiedettyjen vikojen lisäksi paikanpäällä tuli havaintoja pienistä lisäkorjaustarpeista...kiitos kuuluu mukana olleille aktiivisille apulaisille :).
Hintaviilausten jälkeen kyytiin. Otin mukaan nettimoton kauppakirjapohjat varuiksi ja täytätin ne, vaikka myyjä ei niistä tuntunut olevan kovin kiinnostunut. Oli tosin tyytyväinen, kun selostin niiden tarpeellisuuden, jos vaikka luistaisin rekisteröintivelvollisuudestani.

Vuokrapakukin tuli palautettua neljä minuuttia etuajassa, ettei mennyt edes tarkalle...

pugt200

#171
Espoolaisena voin ottaa kantaa vain kotikulmien käytäntöihin mutta Suvelasta tuskin löytyy yhtään omaa Vespaa. Muiden laitteita ehkä.

PS. Pyydän heti anteeksi halpaa heittoani kaupunginosien erilaisuudesta.

Meccca

Moni kakku päältä kaunis. Kävin hakemassa pk.seudulta 2001 vuoden Yamaha Sliderin. Kuvissa näytti kaikinpuolin olevan hyvässä kunnossa ikäänsä nähden vakio-osia myöten. Paikan päällä tarkastelin skootteria ympäriinsä hyvin tarkkaan mitä nyt pienen lian läpi näki ja pinnat näytti olevan kunnossa. Ajoin pienen testipätkän skootterilla ja totesin hyvin toimivaksi tekniikan puolesta. Myyjä toisteli jatkuvasti kuinka tämän kuntoista peliä ei ole enää markkinoilla. Kaupat tehtiin, skootteri kyytiin pakettiautoon ja kotia kohti. Tänä aamuna ehdin ensimmäistä kertaa syventyä skootteriin ja aloin ihmetellä että miksi keskijalka hankasi hieman renkaaseen. Pohjasta paljastui hyvin epämiellyttävä yllätys kun oikean lohkon pohjasta oli jalan kiinnikkeen mukana lohjennut noin 7cm halkaisialtaan oleva palanen. Ihmettelin että miten ihmeessä jalka pysyi vielä kiinni niin hyvin ja miksi en huomannut tätä ostohetkellä mutta sitten huomasin oudon rautalanka virityksen syvemmällä rungossa joka piti tätä koko pakettia kasassa. Myyjä tosiaan vakuutteli kovasti ostotilanteessa että skootterissa ei ole mitään vikaa että ei muuta kuin kilvet kiinni ja ajamaa. Jos nyt sitten en olisi huomannut tätä rautalanka viritystä ollenkaan ja ajellut ympäriinsä tämä aikapommi kiinni skootterissa niin en halua edes kuvitella tilannetta kun jalka irtoaa lopullisesti takarenkaan kautta. Skootteri on käytännössä ajokelvoton koska pohjan reikä paljastaa magneeton ja paskaahan sinne on jo ehtinyt roiskua ennen tätä "insinöörikorjausta". Onko kellään kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta missä kauppatavara onkin ollut jotain muuta kuin on?

lehtijussi

Ëi voi myyjä väittää, etteikö olisi tiennyt viasta, tuo saattaa mennä jo petoksesta...
Soita myyjälle ja sano tekeväsi tutkintapyynnön poliisille, jos ei suostu perumaan kauppoja.

Meccca

Kiitos vastauksesta! En ole riidanhaastaja tyyppiä enkä tykkää alkaa vääntämään tuntemattomien kanssa mutta tätä asiaa en kyllä sulata.

viisnelonen

Oliko myynti-ilmoituksessa mainittu että vikoja ei ole ? jos näin,niin siitä saa kyllä perusteet kaupan purkuun. Tosin töitä saattaa sekin teettää. Jos taas "ei mitään vikaa" tuli esille vasta paikan päällä niin asia on hyvin vaikea todentaa ellei todistajaa ole. Siinähän on sinun sanasi myyjän sanaa vastaan vai oliko paikalla muita kuulemassa ko lausuman.
Irtaimisto myydään siinä kunnossa kuin se ostohetkellä on ellei muuta sovita. Tämä siis pääsääntöisesti yksityisten välisissä kaupoissa.
Myyjä voi puhua potaskaa jos todistajia ei ole paikalla.
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

Samppa

Juu. Kyllä sen myyjän tulee kertoa niistä kaupantekoon vaikuttavista asioista, jotka ovat hänen tiedossaan. Toki ostajalla on tavarantarkastusvelvollisuus. Mikäli kaupantekotilanteessa ei ole ollut mukana ulkopuolisia todistajia, on sana sanaa vasten. Tietysti se myynti-ilmoitus olisi hyvä nähdä.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

#177
Ostaja ostaa kokemattomana mielikuvaansa johon on ihastunut ja näkee sen piirteitä tarjokkaassa. Neutraalisti katsova auttaisi näkemään ne puutteetkin. Palkkioksi voi riittää kiitoskin eikä se mäyris ole kova palkka hyvästä avusta ja voi todistaa mitä kerrottiin.

Palstalaisetkin voisivat kertoa jos suostuvat ostajan avuksi omalla seudullaan tai toimintasäteellään.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

PappaSkootteri

Muistaahan kaikki että antaessaa moponsa koeajettavaksi ja jos ostaja ehdokas ei palaakaan "koskaan" nniin mikään varkaus yms vakuutus ei korvaa menetettyä mopoa... joissakin tapauksissa ei kannattaisi antaa ajaa koeajoa kuin pihapiirissä... näin varoitukseksi vain kerron
Suurin osahan on tietty normi ostajia jotka tulevat hetken pasta takaisin ja lyövät rahat tiskiin kun paperit on tehty
Dacia Duster 4WD 1,5D
Harley-Davidson Dyna
Vespa LX 50 2T
Vespa PX 150
Vespa Sprint
Piaggio Fly 50 4T
Peugeot Elystar 50 2T

Coastside

#179
Kortti-ikäisiltä joita kaikki nuremmat ovat voi ottaa kortin kaniin koeajon ajaksi. Vanhemmat äijät tuskin unohtaa palauttaa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04