Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Yleinen tekniikka ml. ongelmat ja niiden korjaus / Vs: Mopedin napojen puhdistusv...
Viimeisin viesti käyttäjältä mopotinx3 - 26.01.23 - klo:21:51
Täytyy kokeilla tärpättiä ensin, jos se tepsisi.  Yksi outo juttu tässä myös on. Kytkimen puolen kampiakselin stefa oli väärinpäin. Koska kyseessä on Morini FM T4 G moottori, ei siihen ole Youtubessa tavanomaisia purkuvideoita. Yhden italialaisen pätkän löysin, mutta kuvaaja oli lopettanut juuri siihen kun kytkin on purettu. Kytkinlevyt on tässä sotkettu väärään järjestykseen ym. hassua.  Ainakin -63 mallin pappatunturissa on myös kytkimen puolen stefa väärinpäin, joten kai se on laitettava tässäkin.
Kyllä Sachs ja Puch ovat helppoja tähän pommiin verrattuna. Lohkoissakin on niin huono liitos alareunan keskellä, että kiinnityspiste ja pala tiivistepintaa lohkeaa automaattisesti irti, kun teinit käyttävät käsimomenttia.
#2
Yleinen tekniikka ml. ongelmat ja niiden korjaus / Vs: Mopedin napojen puhdistusv...
Viimeisin viesti käyttäjältä Coastside - 26.01.23 - klo:11:00
Mineraalitärpätti on hyvää irroittamaan piintymiä, olen huomannut. Kattiloiden kyljet ei muuten naarmuitta puhdistuneet. Ksyleeni myös.
Rätti navan ympärille ja siihen paino, niin pyörittäen selviää pureeko.

Vanteen irroitukseen ja takaisin saantiin helpoin keino on sitoa pinnat asentoihinsa ennen nippojen irroitusta.
#3
Yleinen tekniikka ml. ongelmat ja niiden korjaus / Mopedin napojen puhdistusvinkk...
Viimeisin viesti käyttäjältä mopotinx3 - 26.01.23 - klo:10:34
Tuli taas talven ajan kuluksi hommattua mopon raato. Navat ovat tavanomaiseen tapaan syöpyneet ja likaiset. Normaalisti irrotan navat pinnoista, mutta nyt molemmat pyörät ovat pinnoiltaan hyvät ja pyörivätkin suoraan. Miten saisi navat kohtuullisen puhtaiksi ilman, että pinnat syöpyvät pilalle. Viemärinpuhdistusaine saa kyllä töhnän lähtemään, mutta pelkään, että pinnat syöpyvät samalla.
Mitä niksiä tähän löytyisi? Onko jotain vähemmän syövyttävää kuin viemärinpuhdistaja,joka silti saisi harjalla hinkkaamalla navat hienoiksi?
#4
Yleinen tekniikka ml. ongelmat ja niiden korjaus / Vs: Työkaluja ja kemikaaleja
Viimeisin viesti käyttäjältä Coastside - 23.01.23 - klo:14:09
Säilyketölkkejä kasautuu. Keksin keinon käyttää niitä työkalujen säilytykseen. Avaaja leikkaa siistit reunat ja voi koota niitä putkiksi, joita mahtuu 9 muovilaatikkoon.
#5
Yli 400cc skootterit / Vs: Tmax heikko käynnistys
Viimeisin viesti käyttäjältä jylyppy - 20.01.23 - klo:17:29
Lainaaonko paljon ajettu?

Noin 40K
#6
Yli 400cc skootterit / Vs: Tmax heikko käynnistys
Viimeisin viesti käyttäjältä viisnelonen - 19.01.23 - klo:22:54
onko paljon ajettu?
#7
Yli 400cc skootterit / Vs: Tmax heikko käynnistys
Viimeisin viesti käyttäjältä jylyppy - 19.01.23 - klo:21:09
Kaasarihan se. Ei ole mulla ollut kuin hetken, joten aika vaikee sanoa oisko joskus sille joskus jotain tehty. Tätä kyllä ajattelin hyvin todennäköisenä itsekin. En kyllä ole mikään kaasarien rassaaja, joten pitää kaivella siihen henkilö täältä pohjois-savosta.

Viime kesän menin koko valtavat 1500 km ajoa käynnistelemällä sitä vähän väliä. Saishan toi kuntoon laittaa, justiinsa mun ajoille ja tarpeille sopiva vehe olis. Aika pitkään ollu saman näkönenkin...
#8
Yli 400cc skootterit / Vs: Tmax heikko käynnistys
Viimeisin viesti käyttäjältä viisnelonen - 19.01.23 - klo:20:35
Kyllä tuon ikäinen kaasutinvehje tarttee JO sen ekan kunnollisen kaasuttimien huollon ja puhdistuksen..
Tuo kun on vielä 2lla kaasuttimella. Samalla tulee mahdolliset kumikurkutkin tarkistettua murtumien varalta.
#9
Peugeot / Vs: Saako ns kassikoukun irroi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Eki - 19.01.23 - klo:18:23
Lainaus käyttäjältä: Coastside - 19.01.23 - klo:13:39Jos sen toiminto ei ole tarpeen, liimaa se kiinni. Siihen saa silti kassin roikkumaan. Kassin kahvat läpi ja joku tappi sitomaan ne.
Nyt löytyi tokmannilta 1mm paksuisia magneettilevyjä, juuri oikean kokoisia, niissä on tarra toisellapuolen, mutta kun jos ne niin laittaa, hylkivät toisiaan, elikä toinen pitää laittaa toisinpäin. Pitovoima jopa 1kg, elikä keväämmällä kun milloin ilmat lämpenee, laitan kiinni pikaliimalla, oletan että on jopa parempi kuin alkuperäinen, erittäin hyvä ainakin. https://www.magnosphere.co.uk/rare-earth-magnets-strong-neodymium-magnets/adhesive-magnets-neodymium/block-magnet-self-adhesive-30-x-10-x-1-mm-neodymium-n35-pull-1-kg/a-2123 Tuossa tavarakoukussa on ura pohjassa, mihin voi liimalla asentaa metallitangon palan ja vastakkaiselle puolen magneetin, menee ja pysyy kiinni sekä saa jouhevasti tarvittaessa auki.
#10
Peugeot / Vs: Saako ns kassikoukun irroi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Coastside - 19.01.23 - klo:13:39
Jos sen toiminto ei ole tarpeen, liimaa se kiinni. Siihen saa silti kassin roikkumaan. Kassin kahvat läpi ja joku tappi sitomaan ne.